יוזף פרדיננד מבוואריה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 44: שורה 44:
|שם=יוזף פרדיננד מבוואריה
|שם=יוזף פרדיננד מבוואריה
}}
}}

==קישורים חיצוניים==
{{ויקישיתוף בשורה}}


[[קטגוריה:נפטרים ב-1699]]
[[קטגוריה:נפטרים ב-1699]]

גרסה מ־23:30, 28 באפריל 2019

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הערך בטרם תוסר ההודעה הזו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניח התבנית.
אם הערך לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך לפני כן רצוי להזכיר את התבנית למשתמש שהניח אותה, באמצעות הודעה בדף שיחתו.
הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הערך בטרם תוסר ההודעה הזו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניח התבנית.
אם הערך לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך לפני כן רצוי להזכיר את התבנית למשתמש שהניח אותה, באמצעות הודעה בדף שיחתו.
יוזף פרדיננד מבוואריה
לידה 28 באוקטובר 1692
וינה, ממלכת הבסבורג עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 6 בפברואר 1699 (בגיל 6)
בריסל, בלגיה עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה נסיכות הבוחר מבוואריה עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום קבורה בריסל עריכת הנתון בוויקינתונים
שושלת בית ויטלסבאך
אב מקסימיליאן השני עמנואל, הנסיך הבוחר מבוואריה עריכת הנתון בוויקינתונים
אם מריה אנטוניה מאוסטריה עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

יוזף פרדיננד לאופולד מבוואריה (28 באוקטובר 1692 - 6 בפברואר 1699) היה בנו של מקסימיליאן השני עמנואל, אלקטור של בוואריה (1679-1705, 1714-1726) ואשתו הראשונה, מריה אנטוניה מאוסטריה, בתו של לאופולד הראשון, הקיסר הרומי, נכדתו האימהית של המלך פליפה הרביעי מלך ספרד .

ביוגרפיה

הנסיך יוזף פרדיננד נולד בווינה ב-28 באוקטובר 1692, בנו של הדוכס מקסימיליאן השני עמנואל, הנסיך הבוחר מבוואריה, והארכדוכס מריה אנטוניה, בתו של הקיסר לאופולד הראשון. הוא היה, אם כן, נינו של פליפה הרביעי, מלך ספרד ואחיינו הגדול של קרלוס השני, מלך ספרד.

אמו נפטרה זמן קצר אחרי לידתו והוא נשאר באחריות סבו, הקיסר הרומי הקדוש לאופולד הראשון, מאחר שאביו שהה בבריסל, שם כיהן כמושל הולנד ההולנדי ממרץ 1692. ב -2 במאי 1693 יצא יוסף פרדיננד, מלווה במשרתת לשעבר של אמו, מווינה למינכן, לשם הגיע ב- 2 או ב- 3 ביוני.

אמו של קרלוס השני, מריאנה מאוסטריה, תמכה במועמדותו של מקסמיליאן עמנואל, חבר הבוחרים של בוואריה, בעלה של נכדתה מריה אנטוניה, ואחר כך של יוסף פרדיננד (שהיה צאצא של המלך ההבסבורגי הראשון בספרד, פיליפ הראשון מקסטיליה, בשלושים בדרכים שונות). הטענה הבווארית מצאה תומכים רבים בקרב האצילים שלא היו מרוצים מהקליקה הגרמנית של מריאנה מניוברג, אשתו של צ'ארלס השני. על ערש דווי אילץ הקיסר לאופולד הראשון את בתו, מריה אנטוניה (אמו של נסיך הבחירות), לוותר על זכויות הירושה שלה כדי להגביל את כוחותיו של התינוק.

מעובדות אלה החלה מלחמה בין שתי מריאנות, המלכה האם והקונסורט. התקופה שבין השנים 1693 ו- 1696 (שנת מותה של המלכה האם) היו שנים של מתיחות פוליטית מתמדת ותככים פוליטיים. החבורה הגרמנית שנוצרה סביב המלכה זכתה לשנאת האצולה. על פי שמועות שהופצו על ידי בית המשפט, היתה מזימה שנועדה לנעול את המלכה ולהביא את הנסיך יוזף פרדיננד למדריד, כדי שיונחו על כס המלכות תחת שלטון המלכות האם ותומכיו הראשיים.

המלכה האם מתה ב- 16 במאי 1696. ניצחונה היה צוואה חתומה לאחר מותו, שבנה, צ'ארלס השני, קבע בספטמבר 1696 את אחיינו ג'וזף פרדיננד מבוואריה, יורש המלוכה. במועצת המדינה מ- 13 ביוני 1696, עמדה ביניים בין הצרפתים למועמדים הקיסריים לתהלוכה, שבה זכה ג'וזף פרדיננד למועמד המתאים ביותר לרצף. בסופו של דבר כתב צ'ארלס צוואה שבה הכריז על נסיך הבחירות להיות יורשו.

בחודש ספטמבר של אותה שנה היה צ 'ארלס השני נסיגה חמורה ולכן מועצת המדינה החליטה לאלץ את המלך לחתום על צוואה בחודש יוני. המלך היה נסיגה ב -9 באוקטובר, כך מועצת המדינה reconvened. בפגישה זו קיבלה המפלגה הבווארית את הרצון שנדחף, והקרדינל פורטוקארו אילץ את המלך צ'רלס השני לחתום על הצוואה לטובת הנסיך האלקטורלי של בוואריה: רק האדמירל מקסטיליה, הקונסטבל ושלושה חברים תמכו בארכידוכס צ'רלס.

בתקופת קטינותו של ג'וזף פרדיננד, מינה הריג'נסי על ידי הצוואה את מועצת המנהלים שתמכה במריאנה מאוסטריה במיעוטו של צ'רלס השני, בראשותו של הקרדינל פורטוקארו, העוצר- ממשלה, שהיו לו סמכויות רחבות מאוד.

ההגנה העיקשת על מינויו של הפורטנציארו הקרדינאלי הפרו-בווארי, הפכה למדיניות מרכזית בשנים האחרונות של שלטונו של צ'ארלס השני. הקרדינל מנע את צ'רלס השני מלהיכנע להשפעת אשתו ואולי אף זימן פרלמנט לשנות את הברית.

בתחילת 1698 Portocarrero הציג את המלך עם דו"ח חדש של מועצת המדינה לטובת הירושה הבווארית. המלך רצה להתייעץ עם האפיפיור התמימים ה -12 שהיה גם פרו-בווארי לכאורה. בנסיבות כאלה המלך אישר מחדש את הברית שלו:

מריאנה מניוברג הגיבה נגד הברית בכך שקטלוניה תפסה, וכוחות גרמניים נשלחו לטולדו ולמדריד, בעוד בן דודה, הנסיך ג'ורג', הסה-דרמשטט, התכונן לעזוב את ברצלונה עם חייליו. שגריר צרפת במדריד, אנרי, דוק ד'ארקורט, פגש 6000 חיילים שהגיעו למדריד מוכנים להתערב.

מקס עמנואל מבוואריה שלח לבנו לבוא לבריסל מתוך כוונה שמדינות פלנדריה ישבעו שבועה על מותו של צ'ארלס השני. יוסף פרדיננד הגיע לבירה הפלמית ב- 23 במאי 1698. בינתיים, לואי ה -14 הסכים בהאג עם הכוחות הימיים על חלוקת אדמות הכתר הספרדי לאחר מותו של קרלוס השני: ההסכם נחתם עם אנגליה ב -8 בספטמבר ובמחוזות המאוחדים ב -11 באוקטובר. הוא קבע שממלכות החצייה, להוציא את גיפוזקואה, וכן את האינדיאנים, יילכו לג'וזף פרדיננד (סעיף 5), הארכידוכס צ'ארלס יקבל את המילנזי (סעיף 6), בעוד שלואי, דאופין מצרפת יישאר ברשותו ממלכות נאפולי וסיציליה, כמו גם את מדינת פרסדי ואת המרקיז של פינאלה .

אילן יוחסין

מקסימיליאן הראשון, הנסיך הבוחר מבוואריה
 
מריה אנה, ארכידוכסית אוסטריה
 
ויטוריו אמדאו הראשון, דוכס סבויה
 
כריסטין מארי מצרפת
 
פרדיננד השלישי, קיסר האימפריה הרומית הקדושה
 
מריה אנה מספרד
 
פליפה הרביעי, מלך ספרד
 
מריאנה מאוסטריה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
פרדיננד מריה, הנסיך הבוחר מבוואריה
 
 
 
 
 
אנריקטה אדליידה, נסיכת סבויה
 
 
 
 
 
לאופולד הראשון, קיסר האימפריה הרומית הקדושה
 
 
 
 
 
מרגריטה תרסה מספרד
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מקסימיליאן השני עמנואל, הנסיך הבוחר מבוואריה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מריה אנטוניה מאוסטריה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
יוזף פרדיננד מבוואריה


קישורים חיצוניים