חריסטו בוטב – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
חסר כל מקור שהוא
המקורות נמצאים בקישורים החיצוניים ואין צורך בתבנית בראש הערך. התבנית המשנית אכן במקומה.
שורה 1: שורה 1:
{{אישיות}}
{{מקורות|רמה=אין}}
[[קובץ:Hristo botev.gif|ממוזער|שמאל|חריסטו בוטיוב]]
'''חריסטו בוטב''' (ב[[בולגרית]]: Христо Ботев; נולד בשם '''חריסטו בוטיוב פטקוב''', '''Христо Ботйов Петков'''{{כ}}; [[6 בינואר]] [[1848]] – [[1 ביוני]] [[1876]]) היה [[משורר]], [[עורך]], ו[[מהפכן]] [[בולגרים (עם סלאבי)|בולגרי]].
'''חריסטו בוטב''' (ב[[בולגרית]]: Христо Ботев; נולד בשם '''חריסטו בוטיוב פטקוב''', '''Христо Ботйов Петков'''{{כ}}; [[6 בינואר]] [[1848]] – [[1 ביוני]] [[1876]]) היה [[משורר]], [[עורך]], ו[[מהפכן]] [[בולגרים (עם סלאבי)|בולגרי]].


שורה 12: שורה 11:
== הפעילות המהפכנית ==
== הפעילות המהפכנית ==
{{להשלים|נושא=אישים|נושא2=מדינות אירופה}}
{{להשלים|נושא=אישים|נושא2=מדינות אירופה}}
לקראת סוף [[1872]] נתפס לבסקי, מנהיג המהפכנים הבולגרים, על ידי השלטונות העות'מאניים, נשפט, נידון למוות ו[[תלייה|נתלה]] ב-[[19 בפברואר]] [[1873]]. לאחר מות המנהיג התפלגו המהפכנים לשני מחנות, מחנה שדגל בפעילות מיידית, ומחנה שדגל בהכנות ממושכות עד שהנסיבות יתאימו לפעילות מהפכנית. בוטיוב הנהיג את המחנה הראשון. הוא תכנן מתקפה שתנצל את המתיחות הגוברת בין [[סרביה]] והאימפריה הרוסית מצד אחד, לבין האימפריה העות'מאנית.
לקראת סוף [[1872]] נתפס [[וסיל לבסקי]], מנהיג המהפכנים הבולגרים, על ידי השלטונות העות'מאניים, נשפט, נידון למוות ו[[תלייה|נתלה]] ב-[[19 בפברואר]] [[1873]]. לאחר מות המנהיג התפלגו המהפכנים לשני מחנות, מחנה שדגל בפעילות מיידית, ומחנה שדגל בהכנות ממושכות עד שהנסיבות יתאימו לפעילות מהפכנית. בוטיוב הנהיג את המחנה הראשון. הוא תכנן מתקפה שתנצל את המתיחות הגוברת בין [[סרביה]] והאימפריה הרוסית מצד אחד, לבין האימפריה העות'מאנית.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
{{ויקישיתוף בשורה}}
{{ויקישיתוף בשורה}}
* [https://www.bnt.bg/bg/a/170-godini-ot-rozhdenieto-na-khristo-botev-08122018 חלפו 170 שנים להולדתו של חריסטו בוטב], באתר www.bnt.bg {{בולגרית}}
* סימון יאנב, [https://duma.bg/?go=news&p=detail&nodeId=45860 חלפו 165 שנים להולדתו של חריסטו בוטב], באתר duma.bg {{בולגרית}}
*[https://www.thefamouspeople.com/profiles/hristo-botev-5649.php כריסטו בוטב תקציר ביוגרפי], באתר thefamouspeople.com {{אנגלית}}
* [http://www.hristobotev.com אתר האינטרנט הרשמי הכולל פרק ביוגרפי] {{בולגרית}}


{{מיון רגיל:בוטיוב, חריסטו}}
{{בקרת זהויות}}
{{בקרת זהויות}}

{{מיון רגיל:בוטיוב, חריסטו}}
[[קטגוריה:ילידי 1848]]
[[קטגוריה:ילידי 1848]]
[[קטגוריה:משוררים בולגרים]]
[[קטגוריה:משוררים בולגרים]]

גרסה מ־17:37, 9 במאי 2020

חריסטו בוטב
Христо Ботев
לידה 6 בינואר 1848
קאלופר, האימפריה העות'מאנית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 1 ביוני 1876 (בגיל 28)
בפסקה זו רשומה אחת נוספת שטרם תורגמה, האימפריה העות'מאנית עריכת הנתון בוויקינתונים
שם לידה Христо Ботьов Петков עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה האימפריה העות'מאנית עריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג Veneta Boteva עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר צאצאים 1 עריכת הנתון בוויקינתונים
חתימה עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

חריסטו בוטבבולגרית: Христо Ботев; נולד בשם חריסטו בוטיוב פטקוב, Христо Ботйов Петков‏; 6 בינואר 18481 ביוני 1876) היה משורר, עורך, ומהפכן בולגרי.

חייו

חריסטו בוטיוב, הנחשב לגדול משוררי בולגריה, נולד בקאלופר (Калофер) שבמרכז בולגריה. הוא היה בנו של פרופסור חריסטו בוטיוב, בעצמו דמות מרכזית במאבק הלאומי הבולגרי נגד השלטון העות'מאני. לאחר סיום לימודיו בבית הספר הכללי, נשלח חריסטו בשנת 1863 ללימודי בית הספר התיכון באודסה. כעבור שנתיים עזב את בית הספר ועסק בהוראה באודסה ובבסרביה. בתקופה זו כבר החל לכתוב שירה לירית ויצר קשרים עם תנועות מהפכניות רוסיות ופולניות. בתחילת שנת 1867 חזר לקאלופר כדי לשמש ממלא מקום בעבודת ההוראה של אביו, שחלה בינתיים.

בחודש מאי, בחגיגת סיום שנת הלימודים, נשא נאום בו התקיף את השלטון העות'מאני ואת האצולה הבולגרית ששיתפה פעולה איתו. בעקבות הנאום אולץ לעזוב את היישוב. הוא רצה לנסוע לרוסיה, אך מסיבות כספיות נאלץ להסתפק ברומניה, שם התיישב בקרב גולים בולגרים אחרים וניהל אורח חיים אופייני למהפכנים. הוא התיידד עם וסיל לבסקי, האידאולוג של תנועת השחרור הלאומית הבולגרית.

בתקופת שהותו ברומניה התגורר חריסטו בטחנת קמח נטושה. בין השנים 18691871 היה עורך עיתון המהגרים המהפכנים "Duma na bulgarskite emigranti" (דבר המהגרים הבולגרים), עיתון ששימש כבמה לפרסום יצירותיו המוקדמות. בעקבות קשריו המתהדקים עם מהפכנים רוסים, החל לפרסם גם בעיתון “Svoboda” ("החופש"). מ-1873 ערך את העיתון הסאטירי "Budilnik" ("השעון המעורר").

הפעילות המהפכנית

לקראת סוף 1872 נתפס וסיל לבסקי, מנהיג המהפכנים הבולגרים, על ידי השלטונות העות'מאניים, נשפט, נידון למוות ונתלה ב-19 בפברואר 1873. לאחר מות המנהיג התפלגו המהפכנים לשני מחנות, מחנה שדגל בפעילות מיידית, ומחנה שדגל בהכנות ממושכות עד שהנסיבות יתאימו לפעילות מהפכנית. בוטיוב הנהיג את המחנה הראשון. הוא תכנן מתקפה שתנצל את המתיחות הגוברת בין סרביה והאימפריה הרוסית מצד אחד, לבין האימפריה העות'מאנית.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חריסטו בוטב בוויקישיתוף