פאיז א-סראג' – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
הצלת 1 מקורות והוספת 0 לארכיון.) #IABot (v2.0.1
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד עריכה מתקדמת מהנייד
שורה 54: שורה 54:


{{בקרת זהויות}}
{{בקרת זהויות}}
{{DEFAULTSORT:א-סראג', פאיז}}
{{מיון רגיל:א-סראג', פאיז}}
[[קטגוריה:ראשי ממשלת לוב]]
[[קטגוריה:ראשי ממשלת לוב]]
[[קטגוריה:ילידי 1960]]
[[קטגוריה:ילידי 1960]]

גרסה מ־11:36, 16 ביוני 2020

פאיז א-סראג'
فايز السراج
לידה 20 בפברואר 1960 (בן 64)
טריפולי שבלוב
מדינה לובלוב לוב
השכלה אוניברסיטת טריפולי עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק פוליטיקאי, אדריכל
מפלגה פוליטיקאי עצמאי עריכת הנתון בוויקינתונים
ראש ממשלת לוב
12 במרץ 2016
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
פאיז א-סראג' עם ג'ון קרי

פאיז מוסטפא א-סראג'ערבית: فايز السراج או فائز السراج; נולד ב-20 בפברואר 1960 בטריפולי) הוא איש עסקים ופוליטיקאי לובי המכהן, בהתאם להסכמי סחיראת מדצמבר 2015, כראש המועצה הנשיאותית וכראש ממשלת ההסכמה הלאומית של לוב. נכנס לתפקידיו קודם בגלות תוניס ב-12 במרץ 2016. ב-30 במרץ עבר עם ממשלתו לטריפולי. אדריכל בהכשרתו. החל מ-2014 הוא חבר ב"בית הנבחרים" הפועל בטוברוק.

ביוגרפיה

השנים המוקדמות

פאיז א-סראג' נולד בשנת 1960 בטריפולי כבנו של מוסטפא א-סראג', שכיהן מספר פעמים כשר בממשלה בימי הממלכה הלובית. למד אדריכלות ותכנון ערים באוניברסיטת טריפולי. בימי משטר הג'מאהיריה של הקולונל מועמר קדאפי עבד כפקיד במשרד הבינוי הלובי. מאוחר יותר ניהל חברה פרטית לייעוץ בתחום פרויקטים הנדסיים.

הקריירה הפוליטית

חבר בפרלמנט

אחרי המהפכה שהביאה לנפילת השליט מועמר קדאפי, ביולי 2012 נבחר פאיז א-סראג' כחבר בקונגרס הכללי הלאומי ושימש בתפקיד זה למשך שנתיים. ב-25 ביוני 2014 הוא נבחר לבית הנבחרים שנכנס לתפקידיו ב-4 באוגוסט באותה שנה. בשנת 2014 שימש כשר הדיור והשירותים בציבוריים בממשלת אחמד מעיתיק שכיהנה זמן קצר מאוד.

ראש מדינה וראש ממשלה

ב-17 בדצמבר 2015 נחתם בסחיראת, במרוקו, תחת חסות האו"ם הסכם בין שני השלטונות היריבים בטוברוק ובטריפולי, במטרה לשים קץ למלחמת האזרחים השנייה בלוב. א-סראג' נמצא כמועמד מתאים כדי להתמנות לראש המדינה ולראשות ממשלת ההסכמה הלאומית שהרכבה חיכה לאישורם של שני הפרלמנטים היריבים - הקונגרס הלאומי הכללי בטריפולי ובית הנבחרים בטוברוק. ב-9 בינואר 2016 היה סראג' יעד לניסיון התנקשות בדרך שבין זליתן למסראתה. הוא הצליח להרכיב ממשלה ב-19 בינואר אך בית הנבחרים בטוברוק סירב להעניק לה את אמונו. בנסיבות אלה ב-25 בינואר התפטר סראג' וממשלתו. אולם למחרת, ב-26 בינואר הוא הודיע כי ירכיב ממשלה חדשה תוך 10 ימים. ב-2 בפברואר 2016 פגש את הגנרל ח'ליפה חפטר, המפקד הראשי של הכוחות במזרח לוב, וב-9 בפברואר ביקש שהייה של עוד שבוע כדי להרכיב את הממשלה. לא ניתן להשיג בהתחלה את אישור הפרלמנט מפני שנעדרו חברים רבים שהיו צריכים להשתתף בהצבעה. עם זאת הוא נכנס לתפקידיו כבר ב-12 במרץ בתוניס, ללא הצבעת אימון, אך בתמיכת מעצמות מערביות - ארצות הברית, צרפת, גרמניה, איטליה והממלכה המאוחדת. ההנהגה החדשה הצדיקה את הלגיטימיות שלה על ידי עצומה שנחתמה על ידי רוב חברי בית הנבחרים. למחרת 10 ערים במערב לוב - ובהן סבראטה, זאווייה וזוארה, הודיעו כי תומכות בממשלת האחדות הלאומית. בסופו של דבר גם ממשלת ח'ליפה אל-ע'וויל בטריפולי הסכימה לפנות את מקומה לממשלה הנתמכת על ידי האו"ם. ב-30 במרץ 2016 סראג' עם עוד ששה חברי מועצת הנשיאות והממשלה בדרך הגיעו לטריפולי. למחרת משרדי הממשלה היו בשליטתם. ראש הממשלה ח'ליפה אל ע'אווי שמונה על ידי הקונגרס נמלט למסראטה. ב-14 באוקטובר 2016 כוחות נאמנים לקונגרס הלאומי הכללי השתלטו על מלון "ריקסוס" מושב המועצה המדינית העליונה, והודיעו על חזרת ממשלתו של אל-ע'וויל. בטריפולי פרצו עימותים בין הנאמנים לסראג' לכוחות הנאמנים לאל-ע'וויל' שלא הצליחו בסופו של דבר להשיג תמיכה רחבה. בסוף אוקטובר 2016 עבר מועצת המדינה העליונה למלון רדיסון בלו אל מהרי.

בזירה הצבאית

ב-6 בינואר 2016 בהתאם להסכם בין סראג' לממשלה בטוברוק הוקמה מועצה צבאית בראשות הגנרל ח'ליפה חפתר. השליח המיוחד של האו"ם בלוב, מרטין קובלר, נאלץ להפר את תנאי ההסכם בסחיראט לפיהם אחרי הקמת ממשלת האחדות הלאומית כל התפקידים הצבאיים יפונו.

מדיניות הפנים

עם כניסתו לתפקיד בטריפולי הפך א-סראג' למנהיג הלובי היחיד הזוכה להכרת הקהילה הבינלאומית. משאבי הנפט שעד אז שווקו על ידי היריבים בטוברוק הועמדו לרשות הממשל החדש. ממשלת סראג' הקימה חדר מבצעים במלחמה נגד כוחות המדינה האסלאמית שפעלו בלוב והקימה משמר נשיאותי.

מדיניות חוץ

באפריל 2016 השתתף א-סראג' במפגש הפסגה של הארגון לשיתוף פעולה אסלאמי שהתכנס באיסטנבול.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פאיז א-סראג' בוויקישיתוף