כספת – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הוספת קישור לרות פלאטו-שנער
הצלת 1 מקורות והוספת 0 לארכיון.) #IABot (v2.0.1
שורה 13: שורה 13:
==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
{{מיזמים|ויקימילון=כספת}}
{{מיזמים|ויקימילון=כספת}}
* [[רות פלאטו-שנער]], [http://www.netanya.ac.il/Schools/LawSchool/Journal/Documents/DRRUTHPL.pdf מהותו המשפטית של הסכם הכספת הבנקאית], '''[[מאזני משפט]]''' א, 2000
* [[רות פלאטו-שנער]], [https://web.archive.org/web/20140104030313/http://www.netanya.ac.il/Schools/LawSchool/Journal/Documents/DRRUTHPL.pdf מהותו המשפטית של הסכם הכספת הבנקאית], '''[[מאזני משפט]]''' א, 2000


{{קצרמר|טכנולוגיה}}
{{קצרמר|טכנולוגיה}}

גרסה מ־02:53, 8 ביולי 2020

כספת ביתית

כספת היא בית קיבול מאובטח לשמירת כספים, חפצי ערך ומסמכים יקרי-ערך, מפני גניבה, נזק או גישה של גורמים לא רצויים. הכספת בנויה לרוב בצורת תיבה חלולה, שאחד מצדדיה משמש כדלת לתוכן הכספת. הגוף והדלת של הכספת עשויים לרוב ממתכת יצוקה כגון ברזל.

אחד מחלקיה החשובים ביותר של הכספת הוא המנעול, המשמש כאמצעי האבטחה והגישה לתוכן הכספת. המנעול יכול להיות מכני (כגון מנעול צילינדר), חשמלי, דיגיטלי או ביומטרי. בכספות מסוימות קיימים מספר מנגנוני אבטחה ומנעולים.

פעמים רבות כספות מקובעות לקיר המבנה, על מנת להקשות על גניבתן ופריצתן מאוחר יותר. לבנקים ומוסדות גדולים יש לעיתים חדרים שלמים המשמשים ככספת.

מקובל להפריד בין שני סוגי כספות מרכזיים, כספות פנימיות וחיצוניות. כספות פנימיות מבוטנות בתוך קיר (מבטון בדרך כלל) לעומת כספות חיצוניות המקובעות לקיר באמצעות דיבל ג'מבו חזק.

בנוסף לכספות המותקנות בבתים, משרדים וכו' לשימוש באותם בתים ומשרדים, מציעים חלק מסניפי הבנקים שירותי השכרת כספות הנמצאות בסניף הבנק.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא טכנולוגיה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.