שחקן – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
תגיות: שוחזרה אות סופית באמצע מילה חזרות עריכה חזותית עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
מ שוחזר מעריכות של שלום3574377534 (שיחה) לעריכה האחרונה של RimonLV
שורה 7: שורה 7:
בנוסף לביצוע תפקידים [[דרמה|דרמטיים]] או [[קומדיה|קומיים]], שחקן יכול גם לשיר או לרקוד, או לתרום את קולו להפקת [[תסכית רדיו]], ל[[אופרה]] או לסרט [[אנימציה]].
בנוסף לביצוע תפקידים [[דרמה|דרמטיים]] או [[קומדיה|קומיים]], שחקן יכול גם לשיר או לרקוד, או לתרום את קולו להפקת [[תסכית רדיו]], ל[[אופרה]] או לסרט [[אנימציה]].


שלום מה שלומכם להיוםםםםםםםם הכשרה לעיסוק כשחקן תיאטרון ניתנת ב[[בית ספר למשחק|בתי ספר למשחק]], וכן במסגרת החוגים לתיאטרון באוניברסיטאות. הלימודים כוללים לימוד עיוני ומעשי, וגם בהפקה של הצגת תיאטרון על ידי תלמידים, הממלאים את כל (או את מרבית) התחומים הכלולים בהפקה של [[הצגה]].
הכשרה לעיסוק כשחקן תיאטרון ניתנת ב[[בית ספר למשחק|בתי ספר למשחק]], וכן במסגרת החוגים לתיאטרון באוניברסיטאות. הלימודים כוללים לימוד עיוני ומעשי, וגם בהפקה של הצגת תיאטרון על ידי התלמידים, הממלאים את כל (או את מרבית) התחומים הכלולים בהפקתה של הצגה.


{{להשלים}}
{{להשלים}}

גרסה מ־13:21, 9 בדצמבר 2020

אלברט כהן, שחקן ישראלי, משתמש באיפור על מנת לשנות את מראהו ולהציג דמויות שונות שנראות אחרת.
שני שחקנים מופיעים בהצגה בתיאטרון.
שחקני תיאטרון בהודו, מתאפרים לקראת הצגה.

שחקן הוא אדם שמשחק או מציג תפקיד בהפקה אמנותית. בדרך כלל המונח מתייחס לאדם המופיע בסרט קולנוע, בתיאטרון, או בטלוויזיה, ולעיתים מתייחס גם להופעות רחוב.

בנוסף לביצוע תפקידים דרמטיים או קומיים, שחקן יכול גם לשיר או לרקוד, או לתרום את קולו להפקת תסכית רדיו, לאופרה או לסרט אנימציה.

הכשרה לעיסוק כשחקן תיאטרון ניתנת בבתי ספר למשחק, וכן במסגרת החוגים לתיאטרון באוניברסיטאות. הלימודים כוללים לימוד עיוני ומעשי, וגם בהפקה של הצגת תיאטרון על ידי התלמידים, הממלאים את כל (או את מרבית) התחומים הכלולים בהפקתה של הצגה.


שגיאות פרמטריות בתבנית:להשלים

פרמטרי חובה [ נושא ] חסרים

העת העתיקה

התיעוד הראשון של שחקן המגלם תפקיד ארע, על-פי המסופר, באתונה העתיקה, במהלך חגיגות הדיוניסיה בשנת 534 לפנה"ס. באופן מסורתי, היה נהוג בחגיגות אלו לספר על עלילות גבורה של גיבורים מיתולוגיים בשירת מקהלה ובלווי ריקוד. ראש המקהלה באותה שנה, תספיס, חרג מהמנהג כשהחליט להציג את תפקידו של הגיבור בגוף ראשון במקום לספר עליו בגוף שלישי, ובכך יצר לראשונה את אמנות המשחק. על שום כך, מכונים שחקנים לעיתים גם "תספיאנים".

בתקופתו של תספיס עדיין הופיע בהצגה אך ורק שחקן אחד, לצד המקהלה. רק דור אחד מאוחר יותר, על ידי אייסכילוס, הוכנס להצגה גם שחקן שני, שגילם תפקידים מתחלפים, ולאחר מכן, על ידי סופוקלס, אף שחקן שלישי.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שחקן בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא אמנות. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.