מחלף בן שמן – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Noon (שיחה | תרומות)
מ זוטות
מ ←‏תוכניות לעתיד: הסרת המשפט על הרכבת בסמוך למחלף - ראה שיחה
שורה 5: שורה 5:


==תוכניות לעתיד==
==תוכניות לעתיד==
ישנן תוכניות להקים בעתיד [[חניון חנה וסע]] בסמוך למחלף, ממנו יצאו [[שאטל|שאטלים]] לנקודות מרכזיות ב[[ירושלים]]. הקמת חניון כזה אמורה להפחית את העומס בכניסה ל[[ירושלים]], ולהקטין את מספר כלי הרכב הפרטיים הנכנסים לבירה.

כיום עוברת סמוך למחלף מסילת ברזל של [[רכבת ישראל]], ובעתיד אמורה לעבור דרכו גם מסילה שתחבר את [[מודיעין (עיר)|מודיעין]] עם [[תל אביב]] וגוש דן.

ישנן גם תוכניות להקים בעתיד [[חניון חנה וסע]] בסמוך למחלף, ממנו יצאו [[שאטל|שאטלים]] לנקודות מרכזיות ב[[ירושלים]]. הקמת חניון כזה אמורה להפחית את העומס בכניסה ל[[ירושלים]], ולהקטין את מספר כלי הרכב הפרטיים הנכנסים לבירה.
[[קטגוריה:ישראל: צמתים ומחלפים|בן שמן]]
[[קטגוריה:ישראל: צמתים ומחלפים|בן שמן]]

גרסה מ־21:32, 26 באפריל 2007

מחלף בן שמן הוא אחד המחלפים הגדולים בישראל, והוא נמצא צפונית מערבית למודיעין ומזרחית ללוד. ייחודו של מחלף בן שמן הוא בכך שהוא אינו בנוי כיחידה אחת, אלא כקומפלקס גדול של מערכת כבישים, גשרים ומנהרות המשתרע על שטח רחב. המחלף מחבר ארבעה כבישים גדולים: כביש חוצה ישראל, כביש 1, כביש 444 וכביש 443.

כיוון שבמחלף עובר כביש 6 אך גם כבישים אחרים, הוא נבנה בחלקו על ידי חברת דרך ארץ ובחלקו על ידי מע"צ.

תוכניות לעתיד

ישנן תוכניות להקים בעתיד חניון חנה וסע בסמוך למחלף, ממנו יצאו שאטלים לנקודות מרכזיות בירושלים. הקמת חניון כזה אמורה להפחית את העומס בכניסה לירושלים, ולהקטין את מספר כלי הרכב הפרטיים הנכנסים לבירה.