בט"שית – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ תקלדה פרוידיאנית
מאין תקציר עריכה
שורה 4: שורה 4:
מקור השם בט"שית הוא ב[[ראשי תיבות|ראשי התיבות]] בט"ש, שפירושם [[ביטחון שוטף]].
מקור השם בט"שית הוא ב[[ראשי תיבות|ראשי התיבות]] בט"ש, שפירושם [[ביטחון שוטף]].


רוב הבט"שיות הן רכב לא ממוגן מסוג "[[אביר (רכב)|אביר]]", שנערכו בו מספר שינויים על מנת להתאימו למשימות הנדרשות ממנו. חלקה האחורי של הבט"שית פתוח, למעט גג העשוי יריעת [[ברזנט]], וזאת על מנת לאפשר ללוחמים הנוסעים בה לצפות בדרך ולירות במקרה הצורך. מאחורי המושבים הקדמיים כיסאות המופנים לצד, המשמשים את הגשש, ובסמוך להם [[זרקור|זרקורים]]. כמו כן, משני צידי הבט"שית מותקנים [[מקלע|מקלעים]], לשימוש הלוחמים, ולעתים גם בחזיתה, לשימוש המפקד. שנים ארוכות התבססה הבט"שית על רכב ה[[נ"נ]] הותיק, אולם לאחר התיישנותם של הרכבים והפסקת ייצורם הועברו הבט"שיות, בהדרגה, לרכבי האביר החדשים, תהליך שהושלם בראשית שנות ה-2000.
שנים ארוכות התבססה הבט"שית על רכב ה[[נ"נ]] הוותיק, אולם לאחר התיישנותם של הרכבים והפסקת ייצורם הועברו הבט"שיות, בהדרגה, לרכבי ה[[אביר (רכב)|אביר]] החדשים, תהליך שהושלם בראשית שנות ה-2000. הסבתו של ה"אביר" לבט"שית כוללת מספר שינויים שנערכו בו על מנת להתאימו למשימות הנדרשות ממנו. חלקה האחורי של הבט"שית פתוח, למעט גג העשוי יריעת [[ברזנט]], וזאת על מנת לאפשר ללוחמים הנוסעים בה לצפות בדרך ולירות במקרה הצורך. מאחורי המושבים הקדמיים כיסאות המופנים לצד, המשמשים את הגשש, ובסמוך להם [[זרקור|זרקורים]]. כמו כן, משני צידי הבט"שית מותקנים [[מקלע|מקלעים]], לשימוש הלוחמים, ולעתים גם בחזיתה, לשימוש המפקד.


סוג אחר של בט"שית מבוסס על ג'יפ מדגם "[[סופה M-240|סופה]]", והוא מכונה '''סופשית'''. בסופשית מקום ל-4 נוסעים (מאחור יושב לוחם אחד בלבד).
סוג אחר של בט"שית מבוסס על ג'יפ מדגם "[[סופה M-240|סופה]]", והוא מכונה '''סופשית'''. בסופשית מקום ל-4 נוסעים (מאחור יושב לוחם אחד בלבד).

גרסה מ־07:57, 24 באוקטובר 2007

בט"שית (מימין) וסופשית

בט"שית היא כלי רכב צבאי המשמש את צה"ל לסיורים לאורך גבולות מדינת ישראל. בכל בט"שית יכולים לנסוע 5 נוסעים: מפקד, נהג, גשש ו-2 לוחמים.

מקור השם בט"שית הוא בראשי התיבות בט"ש, שפירושם ביטחון שוטף.

שנים ארוכות התבססה הבט"שית על רכב הנ"נ הוותיק, אולם לאחר התיישנותם של הרכבים והפסקת ייצורם הועברו הבט"שיות, בהדרגה, לרכבי האביר החדשים, תהליך שהושלם בראשית שנות ה-2000. הסבתו של ה"אביר" לבט"שית כוללת מספר שינויים שנערכו בו על מנת להתאימו למשימות הנדרשות ממנו. חלקה האחורי של הבט"שית פתוח, למעט גג העשוי יריעת ברזנט, וזאת על מנת לאפשר ללוחמים הנוסעים בה לצפות בדרך ולירות במקרה הצורך. מאחורי המושבים הקדמיים כיסאות המופנים לצד, המשמשים את הגשש, ובסמוך להם זרקורים. כמו כן, משני צידי הבט"שית מותקנים מקלעים, לשימוש הלוחמים, ולעתים גם בחזיתה, לשימוש המפקד.

סוג אחר של בט"שית מבוסס על ג'יפ מדגם "סופה", והוא מכונה סופשית. בסופשית מקום ל-4 נוסעים (מאחור יושב לוחם אחד בלבד).

ערך זה הוא קצרמר בנושא צה"ל. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.