ישיבת נחלת שלמה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
עריכה, הורדת קישורים וקט' כלליים מידי
Srulikush (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
שורה 7: שורה 7:


כיום מונה הישיבה כ- 100 בני נוער אשר חלק מהם ישן בפנימיה שבישיבה.
כיום מונה הישיבה כ- 100 בני נוער אשר חלק מהם ישן בפנימיה שבישיבה.
הישיבה מתאפיינת בסגנון שונה מעט מישיבות חרדיות אחרות, בניגוד לישיבות אחרות [[ראש ישיבה|ראש הישיבה]] מתיר בהגבלות מסוימות לבחורים לצאת לעבוד חלקית. סדר היום בישיבה הינו יותר קליל ופחות לוחץ וקפדני מבשאר הישיבות, ואף איסור הרבנים על הכנסת [[טלפון סלולרי]] דילג על הישיבה. רבים מבני הישיבה מחזיקים ברשות סלולרי, אולם חיבור הסלולרי ל[[אינטרנט]] נייד אסור בישיבה. כמו רבות מהישיבות הליטאיות, אוסרת הישיבה על השגת [[תעודת בגרות]]. בשונה מישיבות בעלות סגנון [[חרדים מודרניים|חרדי מודרני]] דוגמת [[היישוב הישן]].
הישיבה מתאפיינת בסגנון שונה מעט מישיבות חרדיות אחרות, בניגוד לישיבות אחרות [[ראש ישיבה|ראש הישיבה]] מתיר בהגבלות מסוימות לבחורים לצאת לעבוד חלקית. סדר היום בישיבה הינו יותר קליל ופחות לוחץ וקפדני מבשאר הישיבות, ואף איסור הרבנים על הכנסת [[טלפון סלולרי]] דילג על הישיבה. בני הישיבה מחזיקים ברשותם סלולרי כשר וכמו רבות מהישיבות הליטאיות, אוסרת הישיבה על השגת [[תעודת בגרות]]. בשונה מישיבות בעלות סגנון [[חרדים מודרניים|חרדי מודרני]] דוגמת [[היישוב הישן]].


הישיבה מתאפיינת בלכידות חברתית גבוהה ובביטול הדיסטנס בין הבוגרים לצעירים, ידועים במיוחד מאמצי הישיבה לעודד את התלמידים לשקוד על לימוד ה[[תלמוד]] שעות נוספות, במסגרת מאמצים אלו יוזמת הישיבה מידי שנה את "מבצע אירופה" שבסופו תלמידים העוברים סף נקודות מסוים נוסעים לטיול באירופה במימון הישיבה.
הישיבה מתאפיינת בלכידות חברתית גבוהה ובביטול הדיסטנס בין הבוגרים לצעירים, ידועים במיוחד מאמצי הישיבה לעודד את התלמידים לשקוד על לימוד ה[[תלמוד]] שעות נוספות, במסגרת מאמצים אלו יוזמת הישיבה מידי שנה את "מבצע אירופה" שבסופו תלמידים העוברים סף נקודות מסוים נוסעים לטיול באירופה במימון הישיבה.

גרסה מ־21:05, 12 בפברואר 2008

ישיבת נחלת שלמה - ישיבה חרדית ליטאית השוכנת בשכונת קריית הרצוג בבני ברק. ראש הישיבה ומקימה הינו הרב אברהם ארלנגר.

הקמת הישיבה

תחילת דרכה של הישיבה החלה בתור שיעורים אותם מסר הרב ארלנגר בביתו לנוער אשר לא מצא את דרכו בעולם הישיבות, תקופה בה החריפה תופעת הנשירה בציבור החרדי, וגבר הלחץ למציאת מסגרת להמוני הנוער חסרי המעש. באותה תקופה בה החלו להתגבש ישיבות בסגנון ישיבת שערי יושר, החלה להתגבש בסביבתו של הרב ארלנגר קבוצה יציבה של נוער. בתחילת דרכה היו הלימודים בישיבה במסגרת חצי יום, אולם עם התרחבות הישיבה הורחבו שעות הלימודים לסדר יום שלם ואף נוספה פנימיה לצעירים הגרים מחוץ לעיר.

הישיבה כיום

כיום מונה הישיבה כ- 100 בני נוער אשר חלק מהם ישן בפנימיה שבישיבה. הישיבה מתאפיינת בסגנון שונה מעט מישיבות חרדיות אחרות, בניגוד לישיבות אחרות ראש הישיבה מתיר בהגבלות מסוימות לבחורים לצאת לעבוד חלקית. סדר היום בישיבה הינו יותר קליל ופחות לוחץ וקפדני מבשאר הישיבות, ואף איסור הרבנים על הכנסת טלפון סלולרי דילג על הישיבה. בני הישיבה מחזיקים ברשותם סלולרי כשר וכמו רבות מהישיבות הליטאיות, אוסרת הישיבה על השגת תעודת בגרות. בשונה מישיבות בעלות סגנון חרדי מודרני דוגמת היישוב הישן.

הישיבה מתאפיינת בלכידות חברתית גבוהה ובביטול הדיסטנס בין הבוגרים לצעירים, ידועים במיוחד מאמצי הישיבה לעודד את התלמידים לשקוד על לימוד התלמוד שעות נוספות, במסגרת מאמצים אלו יוזמת הישיבה מידי שנה את "מבצע אירופה" שבסופו תלמידים העוברים סף נקודות מסוים נוסעים לטיול באירופה במימון הישיבה.

סביב בניין הישיבה בקרית הרצוג וביתו של ראש הישיבה השוכן בסמוך לישיבה התגבשה קהילה קטנה של בוגרי הישיבה, ואכן, מלבד מעטים אשר יוצאים לעבודה וקובעים עיתים לתורה רוב בני הישיבה מתחתנים ולומדים בכולל, ובכך ממלאים בהצלחה את ציפיות הישיבה. הבחורים משתכנים בפנימיה עלובה מאד המכילה מבנים נידים, קרוואנים ואף קרונות רכבת ישנים. למרות התנאים הקשים, הבחורים אוהבים את המקום מתפחים אותו באהבה וחשים כבתוך ביתם.

בשנה האחרונה יצאה הישיבה לבניית בנין של קבע לישיבה. בעזרתו של ראש העיריה הוקצה שטח מתאים בסמוך למקום הישיבה כיום, ונדיבי עם נרתמו לסייע לבנייה. הבנין אמור להכיל בית מדרש לכ-150 בחורים. חדר אוכל רחב ידים 40 חדרי פנימיה וחדרי ספח שונים. עלות הבניה 2.000.000 דולר. הבניה בעיצומה ועם כל תרומה מתקדמת הבנייה בדרך לבניין של קבע.

קישורים חיצוניים