סוכר מחזר – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 10: שורה 10:


[[קטגוריה: פחממות]]
[[קטגוריה: פחממות]]


== קישורים חיצוניים ==
http://en.wikipedia.org/wiki/Reducing_sugar


[[en:Reducing_sugar]]
[[en:Reducing_sugar]]

גרסה מ־13:02, 23 בפברואר 2008

סוכר מחזר הוא כל סוכר אשר, בתמיסה בסיסית, יוצר אלדהיד או קטון. דבר זה מאפשר לסוכר לתפקד כגורם מצמצם, לדוגמה בתגובות מיילארד ובנדיקט.

סוכרים מחזרים כוללים גלוקוז, פרוקטוז, גליצראלדהיד, לקטוז, אראבינוז ומאלטוז. כל החד-סוכריים המכילים קבוצות Ketone ידועים כקאטוניים (Ketoses), ואלו המכילים קבוצות Aldehyde ידועים כאלדוזיים (Aldoses). ‏ Sucrose אינו סוכר מחזר. ולמעשה ידוע כסוכר "לא מחזר".

על מנת לקבוע הימצאות של סוכר מחזר משתמשים בריאגנט על שם בנדיקט. אם אכן זהו סוכר מחזר, התמיסה תהפוך צבעה לירוק/כתם/אדום. ניתן להשתמש גם בתמיסה על שם פאלינג היות ששתי התמיסות מכילות איוני נחושת (II) אשר מצומצמים למשקע אדום של תחמוצת הנחושת (I) בעת חימום התמיסה.

סוכר מחזר מתקבל כאשר הפחמן האנומרי שלו חופשי. היות וסוכרים נוצרים במבנה שרשרת וכן במבנה טבעת, ייתכן כי נוצר שיווי משקל (Equilibrium) בין שני החומרים. כאשר קבוצות ההידרוקסיל של ההמי–אצטל או הקטאל חופשיה ע"ע אינה נעולה, אינה קשורה לקבוצת סוכר אחרת, צורת האלדהיד (או הקאטו-) [ע"ע מבנה שרשרת] פנויה לצמצום איוני הנחושת (II). כאשר הסוכר מחומצן קבוצת הפחמן הקרבונילי (ראו קבוצת אלדהיד או קאטון) מומרת לקבוצת פחמן קרבוקסילי.


קישורים חיצוניים

http://en.wikipedia.org/wiki/Reducing_sugar