אקווה קלאודיה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Ingsoc (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:RomaAcquedottoTraCelioePalatino.JPG|ממוזער|]]
[[תמונה:RomaAcquedottoTraCelioePalatino.JPG|ממוזער|]]
'''אקווה קלאודיה''' (ב[[לטינית]]: '''Aqua Claudia''') היא [[אמת מים]] שפעלה ב[[רומא]] בעת העתיקה. עבודות הקמת האמה החלו על ידי ה[[קיסרי רומא|קיסר]] [[קליגולה]] בשנת [[38]]. האמה הושלמה בתקופת שלטונו של הקיסר [[קלאודיוס]], בשנת [[52]] או, לפי סברה אחרת, בשנת [[47]], ‏‏<ref>‏[http://www.sacred-texts.com/cla/tac/a11010.htm טקיטוס, דברי הימים, XI 13]‏</ref>, נחנכה ב-[[1 באוגוסט]] באותה שנה, ונקראת על שמו.
'''אקווה קלאודיה''' (ב[[לטינית]]: '''Aqua Claudia''') היא [[אמת מים]] שפעלה ב[[רומא]] בעת העתיקה. עבודות הקמת האמה החלו על ידי ה[[קיסרי רומא|קיסר]] [[קליגולה]] בשנת [[38]]. האמה הושלמה בתקופת שלטונו של הקיסר [[קלאודיוס]], בשנת [[52]] או, לפי סברה אחרת, בשנת [[47]], ‏‏<ref>‏[http://www.sacred-texts.com/cla/tac/a11010.htm טקיטוס, דברי הימים, XI 13] {{אנגלית}} {{ש}} [http://www.thelatinlibrary.com/tacitus/tac.ann11.shtml#13 טקיטוס, בספרו דברי הימים, XI 13]‏ {{לטינית}} ‏</ref>, נחנכה ב-[[1 באוגוסט]] באותה שנה, ונקראת על שמו.


מקורותיה של אמת המים במעיינות קארולאוס וקורטיוס, שהיו ממוקמים ליד אבן המיל ה-38 של [[ויה סובלאקנסיס]].
מקורותיה של אמת המים במעיינות קארולאוס וקורטיוס, שהיו ממוקמים ליד אבן המיל ה-38 של [[ויה סובלאקנסיס]].

גרסה מ־18:30, 3 באפריל 2008

אקווה קלאודיהלטינית: Aqua Claudia) היא אמת מים שפעלה ברומא בעת העתיקה. עבודות הקמת האמה החלו על ידי הקיסר קליגולה בשנת 38. האמה הושלמה בתקופת שלטונו של הקיסר קלאודיוס, בשנת 52 או, לפי סברה אחרת, בשנת 47, ‏‏[1], נחנכה ב-1 באוגוסט באותה שנה, ונקראת על שמו.

מקורותיה של אמת המים במעיינות קארולאוס וקורטיוס, שהיו ממוקמים ליד אבן המיל ה-38 של ויה סובלאקנסיס.

האמה פעלה במשך 10 שנים, ולאחר מכן נסתמה. בשנת 71 שוקמה האמה על ידי הקיסר אספסיאנוס, ובשנת 81 שופצה על ידי הקיסר טיטוס. הקיסר נירון בנה אמת משנה בשם "אקוס נרוניאני" על מנת להוביל מים לרובעים נוספים של רומא. עם בניית חומת אורליאנוס שולבה האמה בחומה.

אורכה של האמה היה 69 ק"מ (מרביתם מתחת לפני הקרקע), והספקה היה 191,190 מ"ק מים מידי יממה.


הערות שוליים

  1. ^ טקיטוס, דברי הימים, XI 13 (באנגלית)
    טקיטוס, בספרו דברי הימים, XI 13(בלטינית)

קישורים חיצוניים