ז'אן-ז'אק אנו – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
←‏קישורים חיצוניים: הוספת קישורי בינוויקי
הסרת תבנית "בעבודה"
שורה 1: שורה 1:
{{בעבודה}}

'''ז'אן ז'אק אנו''' (ב[[צרפתית]]: '''Jean Jacques Annaud'''; נולד ב-[[1 באוקטובר]] [[1943]]) הוא [[במאי קולנוע]] [[צרפתי]], זוכה [[פרס הסזאר]].
'''ז'אן ז'אק אנו''' (ב[[צרפתית]]: '''Jean Jacques Annaud'''; נולד ב-[[1 באוקטובר]] [[1943]]) הוא [[במאי קולנוע]] [[צרפתי]], זוכה [[פרס הסזאר]].



גרסה מ־14:03, 1 בפברואר 2009

ז'אן ז'אק אנוצרפתית: Jean Jacques Annaud; נולד ב-1 באוקטובר 1943) הוא במאי קולנוע צרפתי, זוכה פרס הסזאר.

ביוגרפיה

אנו נולד בפרבר דרומי של פריז.

הוא החל את הקריירה שלו בבימוי סרטוני פרסומת בטלוויזיה בסוף שנות השישים של המאה העשרים וראשית שנות השבעים של המאה העשרים. בסרט הקולנוע הראשון שביים בשנת 1976, "שחור לבן בצבעים", הוא השתמש בניסיון האישי שצבר במהלך שירותו הצבאי בקמרון. הסרט זכה בפרס האוסקר עבור הסרט הזר הטוב ביותר.

סרטו השלישי, "חיפוש האש", זכה בשני פרסי סזאר, עבור הסרט הטוב ביותר והבמאי הטוב ביותר.

ב-1986 ביים את הסרט "שם הוורד", עיבוד קולנועי לרומן המפורסם בעל אותו השם של אומברטו אקו. הסרט זכה בשני פרסי באפט"א וכן בפרס הסזאר עבור הסרט הזר הטוב ביותר (הסרט היה בהפקה גרמנית-איטלקית). אנו התכונן לצילומי הסרט במשך ארבע שנים, במהלכן חיפש ברחבי ארצות הברית ואירופה את צוות השחקנים ואת אתרי הצילום המתאימים ביותר. הוא מצא עניין אישי רב בפרוייקט זה, בשל התעניינותו רבת השנים בכנסיות מימי הביניים, וכן בשל ידיעתו את השפות יוונית ולטינית.

ב-1989 ביים את הסרט "הדוב", בהפקתו של קלוד ברי. הסרט זיכה אותו בפרס סזאר שני עבור הבמאי הטוב ביותר.

ב-1992 ביים את הסרט "המאהב", גם הפעם בהפקתו של קלוד ברי. הסרט התבסס על רומן באותו השם של מרגריט דיראס, והכיל סצינות מין נועזות.

לאחר שביים את הסרט "שבע שנים בטיבט", שהתבסס על ספרו של מטפס ההרים האוסטרי היינריך הארר, נאסר עליו לצמיתות להיכנס לסין, כמו גם על כוכבי הסרט בראד פיט ודיוויד ת'וליס.

סרטו האחרון, "Sa majesté Minor", צולם בשנת 2006 ויצא לאקרנים ב-2007. לאחר הפסקה של כמעט 30 שנים, חזר אנו לצלם סרט הדובר צרפתית בלבד. למרות מקוריותו, הסרט זכה לביקורות צוננות ונכשל בקופות, ככל הנראה בשל העובדה שהוא קשה להבנה ומכיל סצינות מין בוטות במיוחד.

פילמוגרפיה

קישורים חיצוניים