CDMA – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[File:Generation of CDMA.svg|שמאל|ממוזער|500px|דוגמא לאות CDMA: למעלה [[אות (סיגנל)|אות]] הנתונים, באמצע האות המקודד, ולמטה תוצאת ה-[[XOR]] בין שני האותות הקודמים]]
'''Code Division Multiple Access''' או '''CDMA''' היא שיטה אחת ממשפחת השיטות לחלוקת יכולת [[שידור]] בין תחנות בתיאום מראש (DMA = Division Multiple Access), לצד השיטות [[FDMA]] ו- [[TDMA]].
'''Code Division Multiple Access''' או '''CDMA''' היא שיטה אחת ממשפחת השיטות לחלוקת יכולת [[שידור]] בין תחנות בתיאום מראש (DMA = Division Multiple Access), לצד השיטות [[FDMA]] ו- [[TDMA]].
בניגוד ל TDMA (חלוקת יכולת שידור בין תחנות לפי זמן) ו FDMA (חלוקת יכולת שידור בין תחנות לפי תדר) שיטה זו מאפשרת שליחה על כל [[רוחב פס|רוחב הפס]] ובכך מונעת בזבוז משאבים. בשיטה זו כלל המשתמשים משדרים על אותו [[תדר]] באופן קבוע וההפרדה נעשית באמצעות [[קידוד]] על ידי סדרה אקראית של כל מכשיר.
בניגוד ל-TDMA (חלוקת יכולת שידור בין תחנות לפי זמן) ו-FDMA (חלוקת יכולת שידור בין תחנות לפי תדר) שיטה זו מאפשרת שליחה על כל [[רוחב פס|רוחב הפס]] ובכך מונעת בזבוז משאבים. בשיטה זו כלל המשתמשים משדרים על אותו [[תדר]] באופן קבוע וההפרדה נעשית באמצעות [[קידוד]] על ידי סדרה אקראית של כל מכשיר.

השיטה נמצאת בשימוש ב[[תקשורת סלולרית]] ([[ריבוב]]) בה ישנם ריבוי צדדים משדרים וריבוי צדדים
קולטים. השיטה עובדת על ידי חלוקת ערוצים.

בישראל עד לפני כמה שנים עבדה [[פלאפון תקשורת]] לפי שיטה זו, כיום משתמשת בשיטת gsm בדומה לשאר חברות הסלולר הישראליות.


השיטה נמצאת בשימוש ב[[תקשורת סלולרית]] ([[ריבוב]]) בה ישנם ריבוי צדדים משדרים וריבוי צדדים קולטים. ולדוגמא, בישראל, לחברת [[פלאפון תקשורת]] יש רשת סלולרית הפועלת בשיטה זו.




{{קצרמר|תקשורת}}
{{קצרמר|תקשורת}}


[[קטגוריה:טכנולוגיה תקשורתית]]
[[קטגוריה:ריבוב]]


[[en:Code division multiple access]]
[[en:Code division multiple access]]

גרסה מ־08:51, 23 בפברואר 2010

דוגמא לאות CDMA: למעלה אות הנתונים, באמצע האות המקודד, ולמטה תוצאת ה-XOR בין שני האותות הקודמים

Code Division Multiple Access או CDMA היא שיטה אחת ממשפחת השיטות לחלוקת יכולת שידור בין תחנות בתיאום מראש (DMA = Division Multiple Access), לצד השיטות FDMA ו- TDMA. בניגוד ל-TDMA (חלוקת יכולת שידור בין תחנות לפי זמן) ו-FDMA (חלוקת יכולת שידור בין תחנות לפי תדר) שיטה זו מאפשרת שליחה על כל רוחב הפס ובכך מונעת בזבוז משאבים. בשיטה זו כלל המשתמשים משדרים על אותו תדר באופן קבוע וההפרדה נעשית באמצעות קידוד על ידי סדרה אקראית של כל מכשיר.

השיטה נמצאת בשימוש בתקשורת סלולרית (ריבוב) בה ישנם ריבוי צדדים משדרים וריבוי צדדים קולטים. ולדוגמא, בישראל, לחברת פלאפון תקשורת יש רשת סלולרית הפועלת בשיטה זו.


ערך זה הוא קצרמר בנושא תקשורת. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.