לורנס גונצי – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:Lawrence Gonzi 2009.jpg |שמאל|ממוזער|150px|לורנס גונזי]]
[[קובץ:Lawrence Gonzi 2009.jpg |שמאל|ממוזער|150px|לורנס גונצי]]
'''לורנס גונזי''' ([[1 בינואר]] [[1953]]) ראש ממשלת [[מלטה]].
'''לורנס גונצי''' ([[1 בינואר]] [[1953]]) ראש ממשלת [[מלטה]].


גונזי נבחר לראשונה ל[[פרלמנט]] המלטזי בשנת 1988 מטעם [[המפלגה השמרנית המלטזית]]. עם בחירתו זו הוא נבחר גם לתפקיד [[יושב-ראש הפרלמנט]]. לאחר הבחירות הכלליות בשנת 1992 נבחר שוב גונזי לתפקיד יו"ר הפרלמנט, והפעם כמועמד כל חברי הפרלמנט.
גונצי נבחר לראשונה ל[[פרלמנט]] המלטזי בשנת 1988 מטעם [[המפלגה השמרנית המלטזית]]. עם בחירתו זו הוא נבחר גם לתפקיד [[יושב-ראש הפרלמנט]]. לאחר הבחירות הכלליות בשנת 1992 נבחר שוב גונצי לתפקיד יו"ר הפרלמנט, והפעם כמועמד כל חברי הפרלמנט.


בבחירות בשנת 1996, כאשר המפלגה השמרנית נחלה תבוסה, נבחר גונזי לתפקיד שר ב[[ממשלת צללים]] לנושא מדיניות חברתית. שנתיים לאחר מכן, ולאחר נצחון מפלגתו בבחירות, מונה גונזי לתפקיד שר המדיניות החברתית. בשנת 2003 נבחר גונזי לתפקיד סגן מנהיג המפלגה השמרנית.
בבחירות בשנת 1996, כאשר המפלגה השמרנית נחלה תבוסה, נבחר גונצי לתפקיד שר ב[[ממשלת צללים]] לנושא מדיניות חברתית. שנתיים לאחר מכן, ולאחר נצחון מפלגתו בבחירות, מונה גונצי לתפקיד שר המדיניות החברתית. בשנת 2003 נבחר גונצי לתפקיד סגן מנהיג המפלגה השמרנית.


בשנת 2004 החליט ראש ממשלת מלטה [[אדי פנץ אדאמי]] להתפטר מתפקידו ולהתמודד על תפקיד [[נשיא]] מלטה. בבחירות שנערכו לתפקיד מנהיג המפלגה השמרנית נבחר גונזי בחודש מרס 2004 ברוב קולות. מיד לאחר מכן מונה גונזי לתפקיד ראש ממשלת מלטה. גונזי החזיק כמו כן בתפקיד שר האוצר.
בשנת 2004 החליט ראש ממשלת מלטה [[אדי פנץ אדאמי]] להתפטר מתפקידו ולהתמודד על תפקיד [[נשיא]] מלטה. בבחירות שנערכו לתפקיד מנהיג המפלגה השמרנית נבחר גונצי בחודש מרס 2004 ברוב קולות. מיד לאחר מכן מונה גונצי לתפקיד ראש ממשלת מלטה. גונצי החזיק כמו כן בתפקיד שר האוצר.


גונזי זכה לשבחים בתפקיד ראש ממשלת מלטה ושר האוצר בעיקר עקב הרפורמות המבניות שקידם מתוקף תפקידו, רפורמות אשר איפשרו את הצטרפותה של מלטה ל[[איחוד האירופאי]] ול[[אמנת מאסטריכט]].
גונצי זכה לשבחים בתפקיד ראש ממשלת מלטה ושר האוצר בעיקר עקב הרפורמות המבניות שקידם מתוקף תפקידו, רפורמות אשר איפשרו את הצטרפותה של מלטה ל[[איחוד האירופאי]] ול[[אמנת מאסטריכט]].


בבחירות בשנת 2008 זכתה שוב המפלגה השמרנית בבחירות ולורנס גונזי מתמנה שוב לתפקיד רה"מ, אולם הפעם ללא תיק שר האוצר. למרות הנצחון בבחירות זוכה המפלגה השמרנית רק ליתרון של מנדט אחד בפרלמנט המלטזי, דבר המקשה על גונזי לבצע רפורמות כלכליות שהמשק המלטזי זקוק להם בעקבות המשבר הכלכלי העולמי מלפני שנתיים. גונזי שם דגש רב על פיתוחה של מלטה כיעד תיירותי.
בבחירות בשנת 2008 זכתה שוב המפלגה השמרנית בבחירות ולורנס גונצי מתמנה שוב לתפקיד רה"מ, אולם הפעם ללא תיק שר האוצר. למרות הנצחון בבחירות זוכה המפלגה השמרנית רק ליתרון של מנדט אחד בפרלמנט המלטזי, דבר המקשה על גונצי לבצע רפורמות כלכליות שהמשק המלטזי זקוק להם בעקבות המשבר הכלכלי העולמי מלפני שנתיים. גונצי שם דגש רב על פיתוחה של מלטה כיעד תיירותי.


סבו של לורנס גונזי היה אחיו של ה[[ארכיבישוף]] של מלטה [[מונסיניור]] סר [[מייקל גונזי]].
סבו של לורנס גונצי היה אחיו של ה[[ארכיבישוף]] של מלטה [[מונסיניור]] סר [[מייקל גונצי]].
[[קטגוריה:מדינאים ופוליטיקאים מלטזים]]
[[קטגוריה:מדינאים ופוליטיקאים מלטזים]]



גרסה מ־00:46, 25 ביולי 2010

לורנס גונצי

לורנס גונצי (1 בינואר 1953) ראש ממשלת מלטה.

גונצי נבחר לראשונה לפרלמנט המלטזי בשנת 1988 מטעם המפלגה השמרנית המלטזית. עם בחירתו זו הוא נבחר גם לתפקיד יושב-ראש הפרלמנט. לאחר הבחירות הכלליות בשנת 1992 נבחר שוב גונצי לתפקיד יו"ר הפרלמנט, והפעם כמועמד כל חברי הפרלמנט.

בבחירות בשנת 1996, כאשר המפלגה השמרנית נחלה תבוסה, נבחר גונצי לתפקיד שר בממשלת צללים לנושא מדיניות חברתית. שנתיים לאחר מכן, ולאחר נצחון מפלגתו בבחירות, מונה גונצי לתפקיד שר המדיניות החברתית. בשנת 2003 נבחר גונצי לתפקיד סגן מנהיג המפלגה השמרנית.

בשנת 2004 החליט ראש ממשלת מלטה אדי פנץ אדאמי להתפטר מתפקידו ולהתמודד על תפקיד נשיא מלטה. בבחירות שנערכו לתפקיד מנהיג המפלגה השמרנית נבחר גונצי בחודש מרס 2004 ברוב קולות. מיד לאחר מכן מונה גונצי לתפקיד ראש ממשלת מלטה. גונצי החזיק כמו כן בתפקיד שר האוצר.

גונצי זכה לשבחים בתפקיד ראש ממשלת מלטה ושר האוצר בעיקר עקב הרפורמות המבניות שקידם מתוקף תפקידו, רפורמות אשר איפשרו את הצטרפותה של מלטה לאיחוד האירופאי ולאמנת מאסטריכט.

בבחירות בשנת 2008 זכתה שוב המפלגה השמרנית בבחירות ולורנס גונצי מתמנה שוב לתפקיד רה"מ, אולם הפעם ללא תיק שר האוצר. למרות הנצחון בבחירות זוכה המפלגה השמרנית רק ליתרון של מנדט אחד בפרלמנט המלטזי, דבר המקשה על גונצי לבצע רפורמות כלכליות שהמשק המלטזי זקוק להם בעקבות המשבר הכלכלי העולמי מלפני שנתיים. גונצי שם דגש רב על פיתוחה של מלטה כיעד תיירותי.

סבו של לורנס גונצי היה אחיו של הארכיבישוף של מלטה מונסיניור סר מייקל גונצי.