סארס – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הורדת הערה מוסתרת לבקרת איכות
Luckas-bot (שיחה | תרומות)
מ בוט משנה: bs:SARS (bolest)
שורה 24: שורה 24:


[[קטגוריה:מחלות של מערכת הנשימה]]
[[קטגוריה:מחלות של מערכת הנשימה]]



[[en:Severe acute respiratory syndrome]]
[[en:Severe acute respiratory syndrome]]
[[af:Ernstige akute respiratoriese sindroom]]
[[af:Ernstige akute respiratoriese sindroom]]
[[ar:التهاب رئوي لانمطي حاد (سارس)]]
[[ar:التهاب رئوي لانمطي حاد (سارس)]]
[[bs:SARS]]
[[bs:SARS (bolest)]]
[[ca:Síndrome respiratòria aguda greu]]
[[ca:Síndrome respiratòria aguda greu]]
[[cs:SARS]]
[[cs:SARS]]

גרסה מ־22:15, 30 בספטמבר 2010

בית חולים לסארס בטיוואן

סארס (קיצור של Severe Acute Respiratory Syndrome - בתרגום חופשי: תסמונת נשימתית חריפה חמורה) היא מחלה וירלית בדרכי הנשימה אשר הופיעה לראשונה בנובמבר 2002, במחוז גואנגדונג בסין.

הסארס התפשט במהירות לשכנותיה של סין, הונג קונג ווייטנאם, לקראת סוף פברואר 2003, ואחר כך לרחבי העולם בגלל נוסעים שנשאו את המחלה. המקרה האחרון של הסארס התרחש ביוני 2003. בהתפרצות זו הסארס הדביק 8,069 בני אדם וגרם למותם של 774 אנשים. הסארס נעלם באותה מהירות ופתאומיות שבה הופיע. הוא היה קטלני בעשרה אחוזים ממקרי ההידבקות.

ההתפרצות בסין

נגיף הסארס החל להופיע במחוז גואנגדונג בנובמבר 2002, למרות מספר פעולות שבוצעו נגד התפשטות המחלה, ממשלת סין לא הודיעה לארגון הבריאות העולמי על ההתפרצות עד פברואר 2003, ואיפשרה רק סיקור מצומצם של המגפה במטרה לשמור על הכבוד ועל אמון הציבור.

בתחילת אפריל הופיעה מגמת שינוי במדיניות הרשמית, והתקשורת הרשמית החלה לסקר בהרחבה את הסארס. לאחר שהופעל לחץ רב הסכימה סין שארגונים בינלאומיים יחקרו את המצב שם. לקראת סוף אפריל הודתה סין שדיווחה על מספר נפטרים נמוך ממספר הנפטרים האמיתי, בעקבות כך פוטרו פקידים רשמיים, שר הבריאות, ראש עיריית בייג'ינג. המערכות החלו לדווח יותר על הסארס ולפקח יותר על החולים בסארס, והלחימה בסארס הפכה להרבה יותר פעילה ושקופה לציבור.

התפשטות למדינות נוספות

המגפה רכשה התענינות ציבורית בפברואר 2003, כאשר איש עסקים אמריקאי שטייל מסין קיבל סימפוטומים דומים לדלקת ריאות במהלך הטיסה לסינגפור. המטוס נאלץ לנחות בהאנוי, וייטנאם, שם הקורבן מת בבית חולים. מספר רופאים ואחיות שניסו לטפל בו קיבלו תוך זמן קצר את אותה המחלה, חרף הנהלים הבסיסיים בבית החולים. אחדים מהם נפטרו. ארסיות הסימפטומים וזיהום צוות בית החולים החרידו את רשויות הבריאות העולמיות שחששו מהגחתה של מגפת דלקת ריאות נוספת. ב-12 במרץ 2003 ארגון הבריאות העולמי פרסם התראה עולמית שבאה בעקבות התראה הבריאותית של המרכז למניעת מחלות של ארצות הברית.

מידע רפואי

תסמינים

תסמינים ראשוניים דומים לשפעת: חום, כאב שרירים, עייפות, תסמינים של הקיבה והמעיים, שיעול, כאב גרון ותסמינים לא מוגדרים נוספים. התסמין היחיד המשותף לכל החולים הוא הופעת חום מעל ל־38 מעלות צלזיוס. בהמשך המחלה, החולים הרגישים יפתחו קוצר נשימה.

התסמינים מופיעים לרוב לאחר 10-2 ימים (מעל ל-13 יום דווח) מההדבקות במחלה.

קישורים חיצוניים

הבהרה: המידע בוויקיפדיה נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי.