מיכאיל רימסקי-קורסקוב
![]() | |
לידה |
20 באוגוסט 1873 (יוליאני) סנקט פטרבורג, האימפריה הרוסית ![]() |
---|---|
פטירה |
11 במרץ 1951 (בגיל 77) סנקט פטרבורג, ברית המועצות ![]() |
מקום קבורה |
בית הקברות בוגוסלובסקואה ![]() |
מדינה |
האימפריה הרוסית ![]() |
ענף מדעי |
זואולוגיה ![]() |
השכלה |
הפקולטה לפיזיקה ומתמטיקה של אוניברסיטת סנקט פטרבורג ![]() |
מנחה לדוקטורט |
Vladimir Shevyakov ![]() |
תארים |
דוקטור במדעי החיים ![]() |
תלמידי דוקטורט |
גריגורי אוסמולובסקי ![]() |
פרסים והוקרה |
|
![]() ![]() |
מיכאיל רימסקי-קורסקוב (ברוסית: Михаил Николаевич Римский-Корсаков; 1 בספטמבר 1873, סנקט פטרבורג – 11 במרץ 1951, לנינגרד) היה אנטומולוג רוסי-סובייטי, פרופסור באוניברסיטת סנקט פטרבורג.
ביוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]מיכאיל רימסקי-קורסקוב נולד בסנקט פטרבורג למשפחת המלחין ניקולאי רימסקי-קורסקוב. הוא קיבל חינוך ביתי וסיים גימנסיה בשנת 1891 עם קבלת מדליית כסף. הוא התחיל לימודים באוניברסיטת סנקט פטרבורג וסיים אותה בשנת 1895. לאחר הלימודים הוא עבר לאזור חרסון בה חקר מזיקים לחקלאות.
בשנת 1901 רימסקי-קורסקוב החל ללמד באוניברסיטה ובשנת 1913 סיים את עבודת הדוקטורט.
בשנת 1919 ביוזמתו הוקמה באוניברסיטה קתדרה לאנטומולוגיה והוא מונה לפרופסור וראש הקתדרה. הוא כיהן בתפקיד זה עד לשנת 1930. בהמשך עבר למכון לחקר היערות.
תחום התמחותו של רימסקי-קורסקוב היה חקר פרוקי-רגליים ובמיוחד חרקים. בהנחייתו סיימו מספר מדענים צעירים לרבות גריגורי אוסמולובסקי עבודת הדוקטורט.
בשנת 1935 הוא פרסם ספר על החי והצומח ביערות רוסיה. ספר זה פורסם בשלוש מהדורות נוספות.
על תרומתו לקידום המחקרים השונים הוענק לרימסקי-קורסקוב פעמיים עיטור לנין.