לדלג לתוכן

מצפה דניאל בן הרוש

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מצפה דניאל בן הרוש
מידע כללי
סוג אתר הנצחה עריכת הנתון בוויקינתונים
כתובת אלון עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מצפה דניאל בן הרוש הוא אתר הנצחה הממוקם ביישוב אלון, שבקצה הצפון-מערבי של מדבר יהודה, על הגדה הדרומית של נחל פרת. המצפה הוקם לזכרו של דניאל בן הרוש, תושב המקום שנפל ברצועת עזה במלחמת חרבות ברזל, ומשלב בין נוף פראי, טבע מדברי וערכי קהילה והנצחה. המצפה מהווה מוקד של זיכרון, השראה והתכנסות עבור תושבי האזור ומבקרים מהארץ ומהעולם. הוא מסמל את הערכים שדניאל ייצג – חיבור לאדם, לטבע ולרוח – וממשיך להוות מקור להשראה ולחיזוק הקהילתיות במקום.


דניאל בן הרוש נולד ב-20 באוגוסט 1992 ברמת השרון וגדל ברעננה, התחנך בחיספין והתגורר בכוכב יאיר, בית זית ואלון. היה נשוי להדר ואב ליובל. נפל בקרב בצפון רצועת עזה ב-18 בדצמבר 2023 (ו' בטבת תשפ"ד), בגיל 31.

תיאור האתר

[עריכת קוד מקור | עריכה]

באתר ישנה פרגולה הפונה מזרחה, ספסלים, גינון מקומי, אבן זיכרון עם שמו וסיפורו של דניאל, שלט פנורמי המתאר את האתרים הנשקפים מהמצפה, ומרחב המשמש להתכנסויות קהילתיות. עיצוב המקום מבטא את חיבורו של דניאל לטבע, לנוף ולמפגש האנושי.

יוזמה והקמה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

המצפה הוקם ביוזמת מיזם "אבן הפינה", פרויקט חברתי להקמת אתרי הנצחה ברחבי הארץ, שהוקם על ידי עדי אלוש, תושב אלון שנהרג בתאונת דרכים בסרי לנקה. ההקמה בוצעה בשיתוף עם מזכירות היישוב, ובמעורבות תושבים, משפחתו של דניאל, תלמידי תיכון "כ.א.ן" בכפר אדומים תרמו למצפה ביחד עם מכינת שחר האון בקיבוץ האון, חברים ומתנדבים. המצפה נחנך בטקס קהילתי בהשתתפות בני משפחתו של דניאל ותושבי האזור.

פעילות חינוכית וקהילתית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

המצפה משמש מוקד לפעילויות חינוכיות וחברתיות. תלמידי כיתה ז' ביישוב בנו את ספסלי הישיבה במסגרת שנת בר המצווה שלהם. ילדי כיתה א' לקחו חלק בפעילות נטיעות לקראת ט"ו בשבט. הפעילויות סביב המצפה מדגישות את החיבור של הקהילה לזיכרון, למורשת המקומית ולמעורבות פעילה של הדור הצעיר.

תצפית נופית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מהמצפה נשקפים נופים מרהיבים של מדבר יהודה ונחל פרת, לצד אתרים גאוגרפיים והיסטוריים רחבים: השומרוני הטוב, הר נבו, גיא הצבועים, מרפסת ים המלח, מצפה יריחו, פסגות חגי, בקעת יריחו, מבצר קיפרוס, ארמונות החשמונאים, רבת עמון, מוצב דיה, ונחל פרת המתפתל בין מצוקי המדבר. הנוף מחזק את הקשר שבין טבע, היסטוריה וזיכרון אישי.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]