משה לאופר מנגן חב"ד הוא פרויקט שמפעיל לוי'ק טובול והמלחין משה לאופר שמטרתו להנגיש את ניגוני חב"ד לציבור הרחב בעטיפה מוזיקלית עדכנית. במסגרת הפרויקט יצאו עד כה חמישה אלבומים[1].
באלבומים שרים אמנים ידועים כגון מנדי ג'רופי, מנחם לוי, יוני שלמה, שמחה פרידמן, צודיק גרינוולד ועוד, לצד מקהלתו של אלי לאופר, מקהלת שירה הפופולרית ומקהלת ילדים מורחבת. משתתפים בזה יותר מ-40 כלים ועל המיקסים מנצח אלי לישינסקי סאונדמן מוכר מניו-יורק. השירים מעובדים על ידי משה לאופר ומופקים על ידי לוי'ק טובול.
שלושת האלבומים הראשונים בסדרה נמכרו בעשרות אלפי עותקים[2], כמה ניגונים מתוכם הפכו ללהיטי חתונות. מופץ בארצות הברית על ידי "שמח מיוזיק" ובישראל על ידי חברת גרינטק. זהו אחד האלבומים הראשונים של נגוני חב"ד שעלו לרשת, וזמינים להורדה בפלטפורמה הבינלאומית iTunes של חברת אפל.
ניגון מבוססות על הנאמר בספר "כתר שם טוב", על תשובתו של מלך המשיח לשאלת הבעל שם טוב: "אימתי קאתי מר" (= מתי יבוא אדון ?) ענה המשיח לבעל שם טוב: "לכשיפוצו מעיינותיך חוצה"
ניגון שהולחן על ידי פייטל לוין לכבוד יום ההולדת של הרבי מלובביץ' בשנת תשנ"א, על המילים שבתהילים צ'
4:43
7
ניגון התוועדות
אחד מהניגונים שמנגנים בהתוועדות הפותחים את הלב לקבל דברי תוכחה ולחזור בתשובה שלמה
6:11
8
מחרוזת 'הורה'
2 ניגונים שחיברו חסידי חב"ד בקלימוביטש, המבטאים התרוממות והתעוררות הנפש, וניגון עזרני אל חי שחיבר רבי רפאל ענתבי, בהתוועדות אצל הרבי מלובביץ' בשנת תשי"ג שר אותו לבקשת הרבי הרב ניסן פינסון, ששימש שליח חב"ד במרוקו, ניגון המעורר לתשובה
3:55
9
ניגון שבת ויו"ט
ניגון שמחה המושר בעת התוועדויות ובסעודות שבת ויום טוב
ניגון שהולחן על ידי שלום ברוכשטט לכבוד יום ההולדת של הרבי מלובביץ' בשנת תשע"ז, על המילים שבתהילים קט"ז
5:09
7
ניגון התוועדות שמח
ניגון המורכב מארבעה חלקים, במקורו מחסידי האדמו"ר הצמח צדק
3:38
8
ניגון התוועדות (מאמר)
ניגון מר' זלמן זלאטאפאלסקי, אותו נוהגים חסידים לנגן לפני אמירת מאמר
6:18
9
ניגון ריקוד
מהניגונים המוכנים 'ניגון ריקוד' אותו שרים חסידים בעת שמחתם
2:54
10
מחרוזת גאולה
א. ניגון חבד"י שהולחן לאחרי שחרור ירושלים על המילים "פרזֹות תֵשב ְירּוָׁשַלִים", ב. ניגון חב"די שהותאם לכבוד יום הולדתו של הרבי בשנת ה'תשל"ח למילים במזמור התהילים "אתה קל", ג. ניגון חב"די שהותאם לכבוד יום הלדתו של הרבי בשנת ה'תשל"ה למילים במזמור התהילים "ואלקים מלכי מקדם"
ניגון השתפכות הנפש בת ארבעה בתים כשבין כל בית ישנו פזמון המושר בשלוש שפות: בלשון הקודש, יידיש ואוקראיינית. לפי המסורה היה הסבא משפולי מנגן ניגון זה קודם קריאת שמע שעל המיטה
ניגון שמחה עליז של ארבעה בתים, מנוגן בהתוועדויות חסידים ובאירועים חגיגיים. הטונים הקצביים של המנגינה מביאים לידי התעוררות שמחה וחדוה נפשית.
4:12
2
ניגון לשבת ויום טוב
מנהג החסידים מדורי דורות ביומי דפגרא ובהזדמנויות שונות לשבת בדיבוק חברים לדבר דברי התעוררות לשוב בתשובה שלימה, בין לבין מנגנים ניגונים הנקראים ׳ניגוני התוועדות׳ הפותחים את הלב.
7:36
3
מחרוזת י"א ניסן (II)
במהלך שנות נשיאותו של הרבי, נהגו חסידים להלחין ניגונים על פסוקים ממזמורי התהילים שמתחיל הרבי לאומרו באותה שנה. בתחילה הפסוקים חוברו על ניגונים חב“דיים עתיקים, ובשנים המאוחרות הולחנו ניגונים חדשים.
6:23
4
הבן יקיר לי
ניגון שמחה המושר בעת שמחה וחדוה. ניגונים אלו הם רובם קצרים המכילים לכל היותר שני 'בתים' או שלושה. כמו כן, ניגונים אלו אינם עמוקים ואיטיים כשאר ניגוני חב"ד, כי-אם קלים ומהירים, הגורמים למנגן אותם להתעורר ולהתלהב ברוחו ולהגיע לידי שמחה רבה.
6:49
5
ניגון שמחה (מאמר)
ניגון שמחה חב"ד שנוהגים לשיר אחרי חזרת מאמר (דא"ח) של הרבי בעל פה.
3:46
6
הרנינו
הניגון הזה מקורו בעיר נעוועל שברוסיה והובא לרבי בשנת תשכ”ט על ידי ר' פרץ חן. תוכנו הוא, הבעת תקווה וביטחון כי ה’ ייתן לנו שפע, למרות שאין לנו ”מזומנים“ (תורה, עבודה, מצוות ומעשים טובים) לשלם בתמורה. אך בחסדו יתברך יתן ב”הקפה”.
6:16
7
ניגון ר' שלום חריטונוב
ניגון זה חובר על ידי החסיד ר’ שלום חריטונוב שהיה אחד מהאחים החסידים לבית משפחת חריטונוב מניקולייב.
ר' שלום שהיה השוחט ובודק בניקוליייב חיבר הרבה ניגונים חב"דיים המעוררים חשבון הנפש וכיסופי הנשמה להתרומם לחיים רוחניים. ניגון זה נקרא ניגון פאנקע על שם שירתו בהתרחבות הלב כטבע איש רוסי שהיה מכונה בשם 'פונקע'. ניגון זה הוא ניגון ס"ז בספר הניגונים.
5:02
8
ניגון שמחה
ניגון שמחה המושר בעת שמחה וחדוה. ניגונים אלו הם רובם קצרים המכילים לכל היותר שני 'בתים' או שלושה. כמו כן, ניגונים אלו אינם עמוקים ואיטיים כשאר ניגוני חב"ד, כי-אם קלים ומהירים, הגורמים למנגן אותם להתעורר ולהתלהב ברוחו ולהגיע לידי שמחה רבה.
4:26
9
ניגון לשבת ויום טוב
ישנם ריבוי ניגונים לשבת ויום טוב המלאים רגש וספוגים מהתבוננות המוח והתפעלות הלב, המושרים בפי חסידי חב"ד מידי שבת בשבתו. אדמו"ר הזקן לא הכניס בסידורו פיוטים רבים לזמירות שבת בהיות שהחסידים מנצלים את סעודות השבת להתוועדות רעים ונגינת ניגוני חב"ד בצוותא. אמנם, לא נודע בבירור שורש ומקור כל ניגונים אלו אך הניגונים עצמם יש בידינו. ניגון זה הוא ניגון צ"ה בספר הניגונים.
6:58
10
רצית ה'
ניגון שהולחן בשנת תשמ"ו לכבוד יום הולדתו ה־84 של הרבי, י"א בניסן, על ידי ר' שלום ברוכשטט למילים שבתהלים פרק פ"ה, הפרק החדש של הרבי באותה שנה.
הרב שלום ברוכשטט הלחין את הניגון ללא הפסוק האחרון 'אך קרוב ליראיו' ובהתוועדות ביאר הרבי בארוכה את הפסוק 'אך קרוב', בסיום השיחה התחיל השליח הרב שלמה קונין את הניגון עם המילים 'אך קרוב'… ומאז התקבל אצל החסידים לנגן עם פסוק זה.
5:17
11
עורו יהודים
וועק אפ אידן הוא שיר לילדים באנגלית המתאר את הציפייה וההכנה לגאולה ולקבלת פני משיח צדקנו. השיר זכה לעידודים נמרצים מהרבי בעת ההתוועדויות. מילות השיר חוברו על ידי הרב יצחק מאיר קגן בשנות הלמ"דים, והותאמו למנגינת מארש שמקורה בחסידי פולין. השיר חובר בקעמפ גן ישראל במונטריאול ועל שמו הופץ תקליט עם שירים נוספים, המבוצע בידי מקהלת צליל וזמר. הפעם הראשונה שניגון זה הושר בפני הרבי הייתה בהתוועדות פורים שנת תשל"ו. כאשר בהתוועדויות רבות לאחר מכן, עודדו הרבי בחזקה.