לדלג לתוכן

משפחת וויאט

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
משפחת וויאט

משפחת וויאט המקורית באפריל 2014;
אריק רואן, בריי וויאט ולוק הארפר (משמאל לימין)
קבוצה
מנהיג בריי וויאט
חברי הקבוצה לוק הארפר
אריק רואן
ברון סטרומן
דניאל בריאן
רנדי אורטון
משקל כולל משוער כ-450 ק"ג (משוער)
תאריך הקמה 7 בנובמבר 2012
תאריך פירוק 9 במאי 2017
שנות פעילות 2012–2014, 2015–2017

משפחת וויאט (באנגלית: The Wyatt Family) הייתה קבוצת היאבקות מקצועית ב-WWE, שהונהגה על ידי בריי וויאט. הקבוצה הופיעה לראשונה ברוסטר הראשי בשנת 2013 וכללה בתחילתה את בריי וויאט כמנהיג וכשלצידו לוק הארפר ואריק רואן. משפחת וויאט התאפיינה בגימיק אפל ומיסטי, בפרומואים מעורפלים ובעלי אווירה מצמררת ובסגנון היאבקות פיזי ודומיננטי. הם זכו להשפעה משמעותית ב-WWE במהלך תקופת פעילותם, והיו מעורבים בכמה מהפיודים הבולטים של אותה התקופה.

משפחת וויאט הופיעה לראשונה בשנת 2012 במותג NXT, ששימש כמותג הפיתוח של ה-WWE. בריי וויאט הוצג כמנהיג כריזמטי ומיסטי, מוקף בשני חסידיו המאיימים, לוק הארפר ואריק רואן. השלישייה שלטה ב-NXT כשהארפר ורואן אף זכו באליפות הזוגות של NXT.[1]

המעבר לרוסטר הראשי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2013, משפחת וויאט עלתה לרוסטר הראשי של ה-WWE בתוכנית Raw. בואם קודם על ידי סדרת פרומואים מסתורית אשר יצרו ציפייה רבה בקרב הקהל. הם עשו רושם מיידי עם הגימיק הייחודי שלהם והחלו בפיודים בולטים שהדגימו את הכוח והאיום שלהם. אחד הפיודים הראשונים והמשמעותיים שלהם היה נגד קיין. משפחת וויאט תקפה את קיין מספר פעמים, מה שהוביל לקרבות יחידים וקרבות האנדיקאפ שלושה נגד אחד שהציגו את הדומיננטיות הפיזית שלהם. פיוד זה עזר לבסס את מעמדם ככוח משמעותי ברוסטר.

בהמשך, הם פתחו בפיוד ממושך ואישי נגד CM פאנק ודניאל בריאן. פיוד זה כלל קרבות יחידים בין וויאט לפאנק ולבריאן, כמו גם קרבות זוגות וקרבות האנדיקאפ שלושה נגד שניים. הקרבות היו אינטנסיביים וסיפור העלילה סביבם העלה את הפופולריות של משפחת וויאט והפך אותם לאחד הכוחות המרכזיים ב-WWE באותה תקופה. ניצחונם בפיודים אלה גרמו למתאבקים אחרים להתייחס אליהם כאל איום רציני.[2]

פירוק ואיחודים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך השנים הבאות, משפחת וויאט עברה מספר גלגולים ושינויים בהרכב.

בשנת 2014, לאחר פיוד ממושך נגד ג'ון סינה, החלו להיראות סדקים בתוך הקבוצה. בריי וויאט החל להתמקד יותר בקריירת יחידים, מה שהוביל בסופו של דבר לפירוק הזמני של המשפחה. לוק הארפר ואריק רואן המשיכו להתאבק כזוג, אך לא תמיד תחת המטרייה של "משפחת וויאט". בשנת 2015, בריי וויאט הקים מחדש את המשפחה, כשהוא חובר שוב להארפר ורואן. איחוד זה היה קצר יחסית, והשלושה התמקדו בעיקר בפיודים נגד קבוצות אחרות.

נקודת מפנה משמעותית בהרכב הקבוצה התרחשה בשנת 2016. לאחר מספר שבועות של קדימונים מסתוריים, ברון סטרומן הוצג כחבר החדש והמאיים של משפחת וויאט. סטרומן, בעל הממדים העצומים והכוח הרב, הפך במהרה לחלק דומיננטי, והשלישייה של וויאט, הארפר וסטרומן שלטה ברוסטר והייתה מעורבת בפיודים מרכזיים, כולל פיוד נגד רומן ריינס. בתקופה זו, הקבוצה נראתה חזקה ומאוחדת יותר מאי פעם.

לקראת סוף שנת 2016, התרחש צירוף מפתיע כאשר המתאבק רנדי אורטון החל להופיע לצד משפחת וויאט. אורטון הצטרף לכאורה למשפחה, ואף זכה יחד עם בריי וויאט באליפות הזוגות של סמאקדאון. עם זאת, התברר עד מהרה כי נאמנותו של אורטון הייתה מזויפת, ובאירוע הרויאל ראמבל, הוא בגד בוויאט ובשאר חברי המשפחה, מה שהוביל לפיוד מר ואישי ביניהם שהגיע לשיאו בקרב על אליפות ה-WWE ברסלמניה 33, בו ניצח אורטון את וויאט. פיוד זה סימן את סוף הגלגול הזה של משפחת וויאט.[3]

חברי הקבוצה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בריי וויאט

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בריי וויאט היה המנהיג הכריזמטי והמיסטי של משפחת וויאט, והכוח המניע מאחורי הגימיק האפל והייחודי שלהם. הוא הצליח לרתק את הקהל באמצעות פרומואים פסיכולוגיים ומלאי רמיזות, שגרמו לצופים לתהות לגבי כוונותיו ומהותו. תחת הנהגתו, משפחת וויאט שידרה אווירה של פחד ואימה, והוא עצמו נתפס כדמות מורכבת ומרתקת.

וויאט פיתח מספר וריאציות של הדמות שלו לאורך השנים, אך תמיד שמר על אלמנטים של מנהיג כת אפל, בעל שליטה מוחית על "בני משפחתו". הוא השתמש בביטויים כמו "Follow the Buzzards" כדי ליצור חיבור עם הקהל ולחזק את תחושת השייכות לקבוצה שלו.

בזמן שהוביל את משפחת וויאט, בריי וויאט זכה להצלחה אישית משמעותית, כולל זכייה באליפות ה-WWE. הפיודים בהם היה מעורב כחלק מהקבוצה היו מרכזיים וזכורים, והוא ביסס את מעמדו כאחד הכוכבים הייחודיים והמשפיעים ב-WWE.

לוק הארפר היה אחד משני "בני המשפחה" הראשונים שהוצגו לצד בריי וויאט, והוא מילא תפקיד מרכזי בפעילות המוקדמת של הקבוצה. הוא גילם דמות של חסיד פנאטי ונאמן באופן עיוור לוויאט, עם מראה מחוספס ופראי שכלל זקן ארוך ומוזנח ועיניים חודרות.

הארפר היה מתאבק פיזי ואינטנסיבי בזירה, וסגנון ההיאבקות שלו התאים לאווירה האפלה והדומיננטית של משפחת וויאט. הוא היה יד ימינו של בריי וויאט ועזר לו לאכוף את רצונותיו.

ביחד עם אריק רואן, הארפר היה חלק משמעותי מהזכיות של משפחת וויאט באליפויות הזוגות. הם זכו באליפות הזוגות של NXT כחלק מהקמת הקבוצה, ובהמשך זכו גם באליפות הזוגות של סמאקדאון.

לאחר פירוקים שונים של הקבוצה, הארפר המשיך בקריירת יחידים מצליחה, אך תמיד נשאר מזוהה במידה מסוימת עם תקופתו במשפחת וויאט. הכישורים שלו בזירה והנוכחות המאיימת שלו הפכו אותו לנכס חשוב עבור כל קבוצה או ארגון בו התאבק.

אריק רואן היה "בן משפחה" נוסף שהצטרף לבריי וויאט וללוק הארפר בהקמת משפחת וויאט ב-NXT ובמעבר לרוסטר הראשי. הוא התאפיין במראה ייחודי שכלל זקן ארוך ומסכה דמוית כבשה, שיצרה תחושה של מסתורין ופראיות.

רואן היה מתאבק פיזי וחזק, ולמרות שהיה לרוב שקט יותר מהארפר, הנוכחות המאיימת שלו והפעולות האלימות שלו בזירה דיברו בעד עצמן. הוא היה נאמן לבריי וויאט ולמטרות הקבוצה, ופעל ככוח שקט, אך הרסני לצד הארפר.

בדומה ללוק הארפר, אריק רואן היה חבר מרכזי בצמד הזוגות של משפחת וויאט. הוא שיתף פעולה עם הארפר בזכייה באליפות הזוגות של NXT ובהמשך גם באליפות הזוגות של סמאקדאון. השילוב של הכוח הפיזי של רואן והזריזות של הארפר הפך אותם לצוות זוגות דומיננטי.

לאורך תקופות שונות בהן משפחת וויאט התפרקה והורכבה מחדש, רואן המשיך להיות קשור לוויאט ולארפר, גם אם לא תמיד כחלק פעיל מהקבוצה. הוא פיתח גם קריירת יחידים, אך תמיד נשאר מזוהה עם הגימיק הייחודי שלו ועם תקופתו במשפחת וויאט.

ברון סטרומן

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ברון סטרומן הצטרף למשפחת וויאט בשנת 2016 והפך במהרה לחלק אינטגרלי ודומיננטי בהרכב הקבוצה. הוא הוצג כ"כבשה השחורה" החדשה של המשפחה, בעל ממדים עצומים, כוח פיזי בלתי ניתן לעצירה ונוכחות מאיימת במיוחד.

סטרומן לא דיבר הרבה בתחילת דרכו כחלק ממשפחת וויאט, אך פעולותיו בזירה דיברו בעד עצמן. הוא היה כוח הרסני, שבקלות השתלט על יריבים וביצע עליהם מהלכים עוצמתיים. הוא שימש כמעין "שומר ראש" עבור בריי וויאט, והיה נכס משמעותי עבור הקבוצה בפיודים שלהם.

ההצטרפות של סטרומן העניקה למשפחת וויאט ממד פיזי חדש והפכה אותם לכוח דומיננטי עוד יותר ברוסטר.

למרות שהיה חלק מהקבוצה לתקופה קצרה יחסית, ברון סטרומן ביסס את עצמו במהירות ככוח עולה ב-WWE במהלך תקופתו במשפחת וויאט. לאחר שהקבוצה התפרקה שוב, הוא המשיך בקריירת יחידים מצליחה והפך לאחד הכוכבים הגדולים בארגון.

רנדי אורטון

[עריכת קוד מקור | עריכה]

רנדי אורטון היה חבר מפתיע וזמני במשפחת וויאט לקראת סוף שנת 2016. לאחר פיוד ממושך נגדם, אורטון החל להופיע לצד בריי וויאט ולוק הארפר, ובצעד שהדהים רבים, הצטרף לכאורה למשפחה.

במהלך תקופתו כחבר במשפחת וויאט, אורטון אימץ התנהגות שקטה ומסתורית יותר, והיה נראה כמי שנמצא תחת השפעתו של בריי וויאט. הוא שיתף פעולה עם וויאט בזירה ואף זכה איתו באליפות הזוגות של סמאקדאון, מה שחיזק את הרושם שאורטון הפך לחלק אמיתי מהקבוצה.

עם זאת, התברר עד מהרה כי נאמנותו של אורטון הייתה טקטיקה בלבד. באירוע הרויאל ראמבל בשנת 2017, אורטון בגד בוויאט ובשאר חברי המשפחה, והצית פיוד מר ואישי בינו לבין וויאט שהגיע לשיאו בקרב על אליפות ה-WWE ברסלמניה 33, בו ניצח אורטון את וויאט. תקופתו הקצרה של אורטון במשפחת וויאט הייתה משמעותית בכך שהיא הובילה לפירוק נוסף של הקבוצה ולפיוד מרכזי בין שניים מהכוכבים הגדולים ב-WWE.

הפיודים המרכזיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

פיוד נגד ג'ון סינה (2014)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בריי וויאט התמודד מול אחד הכוכבים הגדולים בהיסטוריה של ה-WWE, ג'ון סינה, בפיוד מרכזי שכלל קרבות יחידים אינטנסיביים, קרבות כלוב ואף קרב "האיש שעומד אחרון". הפיוד בחן את וויאט כיריב ראוי לסינה והיה אחד הפיודים הבולטים של השנה.[4]

פיוד נגד השילד (2014)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

התנגשות בין שתי הקבוצות הדומיננטיות ביותר ב-WWE באותה התקופה, משפחת וויאט נגד השילד (רומן ריינס, סת' רולינס ודין אמברוז). הפיוד הקצר, אך האינטנסיבי הזה הוביל למספר קרבות צוות מרתקים שהציגו את הכוכבים העתידיים של הארגון.

פיודים נגד רומן ריינס (2015–2016)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בריי וויאט וברון סטרומן היו מעורבים במספר פיודים שונים נגד רומן ריינס במהלך תקופה זו. הפיודים התמקדו בעימותים בין וויאט לריינס ובהמשך בהצגת הכוח הבלתי ניתן לעצירה של סטרומן מול ריינס.

פיודים נגד הניו דיי (2015–2016)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

משפחת וויאט (בגלגולים שונים שכללו את וויאט, הארפר, רואן וסטרומן) התמודדה מספר פעמים נגד אלופי הזוגות הניו דיי (ביג אי, קופי קינגסטון ואקסבייר וודס) בקרבות על התואר ובקרבות קבוצתיים אחרים, שהציגו את הסגנונות המנוגדים של שתי הקבוצות.

סגנון ההיאבקות והמאפיינים הייחודיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

משפחת וויאט בלטה בנוף ההיאבקות המקצועית בזכות הגימיק האפל והמיסטי שלה, שהשפיע לא רק על הפרומואים והסיפורים שלהם, אלא גם על סגנון ההיאבקות וההתנהגות שלהם בזירה.

  • הגימיק האפל והמיסטי: משפחת וויאט שידרה אווירה של פחד ואימה. הפרומואים של בריי וויאט היו פילוסופיים, מעורפלים ולעיתים קרובות בעלי רמיזות דתיות או כתתיות. הקדימונים המקדימים שלהם היו אפלים ובעלי אווירה מצמררת, וכל הופעה שלהם הייתה מלווה בתחושה של חוסר נוחות וסכנה.
  • סגנון היאבקות: פיזי ודומיננטי חברי משפחת וויאט היו ידועים בסגנון היאבקות אגרסיבי ופיזי. הם נהגו להשתמש בכוח ובאינטנסיביות כדי להשתלט על יריביהם. לוק הארפר ואריק רואן היוו צוות זוגות דומיננטי בזכות השילוב של כוח וזריזות, וברון סטרומן היה סמל של כוח בלתי ניתן לעצירה.
  • הופעות מתואמות ומאיימות: הכניסות שלהם לזירה היו איטיות ומאיימות, מלוות במוזיקה קריפית ובתנועות סינכרוניות שהדגישו את האחדות והמסירות שלהם לבריי וויאט. הם נהגו לתקוף יריבים בהמוניהם, מה שהגביר את תחושת חוסר האונים של המתמודדים מולם.
  • השימוש בפסיכולוגיה: בריי וויאט היה אמן בפסיכולוגיה של ההיאבקות. הוא השתמש במילים ובמעשים כדי לערער את ביטחונם של יריביו ולשלוט בהם מנטלית עוד לפני שהקרב החל. הפרומואים שלו נועדו לחדור לתודעה של היריבים ולגרום להם לפקפק בעצמם.
  • "Follow the Buzzards": הביטוי הייחודי שטבע בריי וויאט הפך למעין סיסמה של הקבוצה ולדרך של המעריצים להתחבר אליהם (במיוחד בתחילת דרכם כדמויות "רעות").

מורשתה של משפחת וויאט

[עריכת קוד מקור | עריכה]

למשפחת וויאט הייתה השפעה משמעותית על ה-WWE במהלך תקופת פעילותה, ומורשתה ממשיכה להיות מורגשת גם היום.

יצירת דמויות מורכבות ואפלות - משפחת וויאט הביאה ל-WWE סוג חדש של דמויות מורכבות ואפלות שלא נראו כמוהן לפני כן. הגימיק המיסטי והפסיכולוגי שלהם היה שונה מרוב הדמויות ה"טובות" וה"רעות" הקלאסיות, והוא פתח את הדלת לדמויות מורכבות יותר בעתיד.

פרומואים חדשניים - הפרומואים של בריי וויאט נחשבים עד היום לאחד הטובים והייחודיים בתולדות ה-WWE. סגנונו המטאפורי והמסתורי השפיע על מתאבקים רבים שבאו אחריו בניסיון ליצור פרומואים מעוררי עניין באותה מידה.

החייאת ז'אנר האימה בהיאבקות - משפחת וויאט החייתה במידה רבה את ז'אנר האימה בהיאבקות המקצועית. האווירה האפלולית, המוזיקה המצמררת והווינייטות המפחידות שלהם יצרו חוויה ייחודית עבור הצופים והזכירו תקופות קודמות בהיאבקות שהתמקדו באלמנטים על-טבעיים ומפחידים.

השפעה על גימיקים עתידיים - רבים רואים במשפחת וויאט השראה לגימיקים אפלים ומורכבים יותר שנוצרו ב-WWE ובארגוני היאבקות אחרים מאז פירוקה. ההצלחה שלהם הוכיחה שיש קהל לדמויות לא שגרתיות ובעלות עומק פסיכולוגי.

מורשת בריי וויאט - בריי וויאט עצמו הפך לאחת הדמויות האייקוניות והאהובות בעידן המודרני של ה-WWE, והקשר שלו עם הקהל והחותם שהשאיר על הענף ניכרים עד היום.

חברי הקבוצה לשעבר

[עריכת קוד מקור | עריכה]
* חבר מייסד
L מנהיג
נפטר
חבר הקבוצה הצטרף עזב
*L בריי וויאט 7 בנובמבר 2012 9 במאי 2017
*† לוק הארפר 1 בפברואר 2017
* אריק רואן 9 במאי 2017
ברון סטרומן 24 באוגוסט 2015 19 ביולי 2016
דניאל בריאן 30 בדצמבר 2013 15 בינואר 2014
רנדי אורטון 25 באוקטובר 2016 1 במרץ 2017

אליפויות והישגים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • הישגים במגזין ההיאבקות Pro Wrestling Illustrated – PWI
    • PWI דירג את וויאט במקום ה-6 מתוך 500 המתאבקים הטובים ביותר לשנת 2014
    • PWI דירג את הארפר במקום ה-24 מתוך 500 המתאבקים הטובים ביותר לשנת 2015
    • PWI דירג את רואן במקום ה-57 מתוך 500 המתאבקים הטובים ביותר לשנת 2014
    • PWI דירג את בריאן במקום ה-1 מתוך 500 המתאבקים הטובים ביותר לשנת 2014
    • PWI דירג את סטרומן במקום ה-163 מתוך 500 המתאבקים הטובים ביותר לשנת 2016
    • PWI דירג את אורטון במקום ה-13 מתוך 500 המתאבקים הטובים ביותר לשנת 2017
  • הישגים במגזין ההיאבקות Wrestling Observer Newsletter – WON
    • הגימיק הטוב ביותר (2013) – וויאט, הארפר ורואן

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא משפחת וויאט בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Jason Namako, WWE NXT Results - 7/18/13 (Neville/Graves vs. Wyatt Family), WWE News, WWE Results, AEW News, AEW Results, ‏2013-07-19 (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ PWTorch.com - RAW NEWS: Vickie "fired" as Raw authority figure & replacement named, Wyatts debut, final MITB PPV hype, RVD, Lesnar, more, www.pwtorch.com
  3. ^ Jason Namako, WWE RAW Results - 8/24/15 (The Dudleys, Sting return), WWE News, WWE Results, AEW News, AEW Results, ‏2015-08-25 (באנגלית אמריקאית)
  4. ^ CANOE -- SLAM! Sports - Wrestling - Raw: The Yes Movement keeps rolling in Cleveland, web.archive.org, ‏2015-07-24