לדלג לתוכן

מחלקת האוצר של ארצות הברית

מחלקת האוצר של ארצות הברית
לוגו המחלקה
לוגו המחלקה

דגל המחלקה
דגל המחלקה
מידע כללי
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
תחום שיפוט ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוכנות אם הממשלה הפדרלית של ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוכנות בת שירות הכנסות הפנים (IRS), המשרד לטרור ומודיעין פיננסי (The Office of Terrorism and Financial (Intelligence, TFI
תאריך הקמה 2 בספטמבר 1789 עריכת הנתון בוויקינתונים
מזכיר המחלקה ג'נט ילן
מטה מרכזי בניין מחלקת האוצר עריכת הנתון בוויקינתונים
עובדים 115,897 (2007)
תקציב 19.56 מיליארד דולרים (2011)
home.treasury.gov
קואורדינטות 38°53′51″N 77°02′03″W / 38.897556°N 77.034278°W / 38.897556; -77.034278
מפה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מחלקת האוצר של ארצות הבריתאנגלית: United States Department of the Treasury) היא המחלקה האחראית על אוצר המדינה במסגרת הממשל האמריקני. היא נוסדה לפי חוק של הקונגרס ב-1789 על מנת לנהל את הכנסות הממשלה. מזכיר האוצר הראשון היה אלכסנדר המילטון. הנשיא ג'ורג' וושינגטון ביקש מהמילטון לקבל עליו את התפקיד לאחר שביקש זאת מרוברט מוריס. המילטון בנה כמעט לבדו את המערכת הכספית של ארצות הברית, ובמשך מספר שנים הוא היה גם הכוח המניע מאחורי ממשלו של וושינגטון.

המחלקה מנוהלת על ידי מזכיר האוצר של ארצות הברית וגזבר ארצות הברית ששומרים על כספי המדינה. המחלקה אחראית על הטבעת והדפסת כל מטבעות ושטרות הכסף שבמחזור באמצעות לשכת החריטה וההדפסה ומטבעת ארצות הברית. כמו כן, היא אחראית על גביית מסים פדרליים באמצעות שירות הכנסות הפנים (IRS). מזכירת האוצר הנוכחית היא ג׳נט ילן.

משרד הגזבר הוא המשרד היחיד בתוך המחלקה שהיה קיים עוד לפניה, כיוון שהוא נוצר במקור על ידי הקונגרס הקונטיננטלי ב-1775. מחלקת האוצר נוצרה על ידי חוק של הקונגרס שהועבר ב-2 בספטמבר 1789.

אלכסנדר המילטון הושבע לתפקיד מזכיר האוצר הראשון ב-11 בספטמבר 1789. הדיוקן שלו נמצא על צד אחד של השטר של עשרה דולרים ואילו תמונה של בניין מחלקת האוצר מצויה על הצד השני.

תחומי אחריות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
תצלום של חזית הבניין
בניין מחלקת האוצר כפי שהוא נראה ב-1804. הבניין הזה נשרף על ידי הבריטים ב-25 באוגוסט 1814
איור של בניין מחלקת האוצר

התפקידים הבסיסיים של מחלקת האוצר כוללים בין השאר את:

כאשר היא מבצעת את הערכת ההכנסות עבור הענף הביצועי, מחלקת האוצר ממלאת מטרה מקבילה לזו של משרד הניהול והתקציב המעריך את הוצאות הענף הביצועי, וועדת המס המשותפת המעריכה את ההכנסות עבור הקונגרס, ומשרד התקציב של הקונגרס המעריך את הוצאותיו של הקונגרס.

המונח רפורמה באוצר מתייחס בדרך כלל באופן צר לרפורמה של המדיניות הכספית והמדיניות הכלכלית הקשורה לנושא ואל הרפורמה בניהול החשבונות. המונח הרחב יותר, רפורמה כספית, מתייחס בדרך כלל לרפורמה במדיניות של מוסדות כגון קרן המטבע הבינלאומית.

מבנה המחלקה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

כל המשרדים, השירותים והלשכות במחלקה נמצאים תחת פיקוחו הישיר של מזכיר האוצר, והם אחראים לניהול וניסוח המדיניות. מבנה המחלקה הוא כמפורט להלן:

תחומי האחריות של משרד היועץ הכללי הם פיקוח על ההליכים החוקיים הכלולים בגביית חובות למדינה, יצירת תקנות להנחיית האופן שבו המכס ייגבה, להוציא צווי התראה נגד עברייני הכנסות או מקבלי כסף ציבורי, בדיקת הקשרים של פקידי המחלקה הרשמיים ומסמכים משפטיים רלוונטיים, מילוי התפקיד של יועץ משפטי למחלקה וניהול אדמות שארצות הברית מקבלת בתמורה לחובות. למשרד הזה קדם משרד מבקר האוצר (1817-1789), המבקר הראשון של האוצר (1820-1817), סוכן האוצר (1830-1820) ויועץ האוצר (1934-1830).

החל מה-24 בינואר 2003, לשכת האלכוהול, טבק וכלי נשק (ATF) חדלה מלהיות לשכה בתוך מחלקת האוצר. סמכויות אכיפת החוק של ה-ATF עברו למחלקת המשפטים. הסמכויות בענייני מס וסחר של ה-ATF נשארו במחלקת האוצר בלשכת המס והסחר באלכוהול וטבק.

ב-1 במרץ 2003, מרכז האימונים לאכיפת החוק הפדרלי, שירות המכס והשירות החשאי עברו למחלקה לביטחון המולדת.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]