משתמשת:Hanay/בדיקה
מהו ערך טוב?
ערך טוב הוא:
- כתוב היטב:
- א. הניסוח ברור ותמציתי, והאיות והדקדוק תקינים.
- ב. הערך לא סותר את המדיניות הכתובה במדריכי הכתיבה השונים, כגון ויקיפדיה:סגנון, ויקיפדיה:נקודת מבט נייטרלית וכד'.
- מדויק מבחינה עובדתית ובעל מקורות:
- א. בערך יש מקורות לטענות הזקוקות לכך לפי המקובל בוויקיפדיה העברית.
- ב. יש בו הערות שוליים המוצמדות לציטוטים ישירים, סטטיסטיקות, דעות, הצהרות שעשויות להיות שנויות במחלוקת וסביר שיחלקו עליהן, ובעיקר מקורות לטענות שנויות במחלוקת הקשורות לאישיות כלשהי.
- ג. אין בערך מחקר מקורי.
- טווח הכיסוי:
- א. הערך מתייחס לכל ההיבטים העיקריים של הנושא.
- ב. הערך ממוקד בנושא ללא גלישה לפירוט לא נחוץ.
- נייטרליות: הערך מייצג את נקודות המבט השונות ללא הטיה.
- יציבות: הערך לא משתנה (או אמור להשתנות) באופן משמעותי מיום ליום בגלל מאבקי עריכה בלתי פוסקים.
- בערך יהיו תמונות או אמצעי אילוסטרציה אחרים במידת האפשר.
- א. התמונות יהיו בעלות רישיון מתאים, ובמידת האפשר יהיו תמונות חופשיות מזכויות יוצרים ולא תמונות בשימוש הוגן.
- ב. התמונות חייבות להיות בעלות רלוונטיות מספיקה לנושא ובעלות תיאור תמונה. אין להשתמש בתמונות אילוסטרציה דוגמת אלה המופיעות בעיתונות עם הכיתוב "למצולמים אין קשר לכתבה".
מהו ערך שאיננו ערך טוב?
- ערכים שעיקר תוכנם הוא רשימה (כגון מונחונים), פורטלים, קבצי קול ותמונות. תמונות ופורטלים יכולים לעמוד במידת הצורך להצבעה שתקבע האם יוגדרו כפורטל מומלץ או תמונה מומלצת.
- דפי פירושונים וקצרמרים.
- ערכים מומלצים: ערך טוב יאבד את מעמדו ככזה אם יוחלט לקדמו למעמד של ערך מומלץ.
הבדלים בין ערך מומלץ לערך טוב
- ערך מומלץ חייב להיות כתוב ברמה גבוהה ולייצג את עבודתנו הטובה ביותר; ערך טוב צריך להיות משביע רצון.
- ערך טוב צריך להיכתב בצורה סבירה; ערך מומלץ צריך להיכתב באיכות גבוהה אך כזו שאינה מרתיעה את הקורא.
- ערך מומלץ חייב להיות מקיף, כלומר מכסה את כל הנקודות והנושאים הקשורים בו; ערך טוב חייב להיות רחב יריעה, כלומר מכסה רק את ההיבטים העיקריים של הנושא.
- ערך מומלץ עובר ביקורת מחמירה יותר ביחס לאמינותו.
מומלץ
ערך מומלץ יתאפיין בתכונות הבאות:
- חופשי, שיתופי ומהימן - עליו להיות דוגמה מייצגת למיטב עבודתנו, ולשקף את תכונותיה הייחודיות של ויקיפדיה, שהיא אנציקלופדיה חופשית, שיתופית ומהימנה.
- כתוב היטב:
- א. עליו לפתוח בהגדרה ברורה המתארת היטב את הנושא, מבלי להיכנס לפרטים מיותרים.
- ב. עליו להיות מובן; מפורט דיו, אך לא עמוס בפרטים מיותרים. עליו לסקור את הנושא ביסודיות ולהסבירו כך שיהיה מובן למומחים אך גם להדיוטות.
- ג. עליו לכלול מערכת היררכית ברורה ומסודרת של כותרות וכותרות משנה.
- ד. עליו לעמוד בדרישות התחביריות והסגנוניות המופיעות במדריך הסגנון. רצוי לעמוד אף בקריטריונים המומלצים במדריך לכתיבת ערכים.
- ה. על סגנון הכתיבה להיות מגוון, מעניין, מושך, ועם זאת אנציקלופדי.
- מספק:
- א. עליו להיות מקיף; לכלול את הטרמינולוגיה ההכרחית להבנת הנושא, ולהיות ערוך כך שהקוראים יוכלו לקבל סקירה מלאה של נושא הערך מבלי להיזקק לקריאת ערכים נוספים.
- ב. עליו לכלול קישורים לערכים נוספים אשר יוכלו להוסיף חומר רקע לנושא הערך. על הקישורים בערך מומלץ להיות ברובם הגדול "כחולים". ערך המפנה לערכים רבים שטרם נכתבו אינו ראוי להיות ערך מומלץ, בשל האפקט השלילי שיש למגיעים לערך זה על תדמיתה של ויקיפדיה כאנציקלופדיה מקיפה ומפורטת.
- ג. עליו להיות באורך ראוי; ארוך דיו על מנת לספק את כל המידע הנחוץ ולערוך ניתוח יסודי של נושא הערך, מבלי לכלול פרטים בלתי הכרחיים, אשר יכולים להכלל בערכי משנה אליהם יפנה הערך.
- ד. רצוי מאוד שיכלול תמונות הנוגעות לנושא הערך; על תמונות אלו להיות תואמות את מדינית זכויות היוצרים של ויקיפדיה, ולכלול כותרות שיביאו לחיבור בין הטקסט והתמונה. עם זאת, אין זו דרישה הכרחית. מאמרים מומלצים רבים עומדים בזכות עצמם, ללא תמונות.
- נייטרלי - עליו להיות נייטרלי, ולעמוד בתנאים המפורטים בויקיפדיה:נקודת מבט נייטרלית; להציג נקודות מבט שונות הנוגעות לכל נושא שנוי במחלוקת אליו מתייחס הערך, מבלי להעדיף נקודת מבט אחת על רעותה. להדגיש את הנקודות המבוססות מבחינה מדעית, ונחשבות להיות מקובלות בקהילה המחקרית, ומאידך לתת ביטוי לדעות מיעוט. על המאמר להכיל הפניות למקורות בהם יוכל הקורא למצוא מידע באשר לנקודות הראות השונות.
- מדויק - עליו להיות מדויק מבחינה עובדתית ולכלול הפניות למקורות חיצוניים המאששים את נכונות העובדות הכתובות בו.
- יציב - עליו להיות יציב; על הערך להיות ללא שינויים משמעותיים במשך תקופת זמן מסויימת, פרט לשיפורים ותיקוני טעויות מזעריים.
- ערכים המתייחסים לאירועים מתמשכים אינם נכללים, בדרך כלל, במומלצים.
- ערך מומלץ אינו יכול להיות נתון למלחמת עריכה.
- לרוב, סיכוייו של ערך שעבר עריכות רבות של ויקיפדים אשר שיפרו אותו ותיקנו שגיאות המופיעות בו גבוהים יותר להיכלל ברשימת המומלצים.
- קריא - ערך המתורגם מוויקיפדיה זרה יהיה קריא כאילו נכתב במקורו בעברית. ערך הלוקה ב"תרגמת" אינו ראוי להיות ערך מומלץ. ראוי לבחון אף נקודות ראות יהודיות וישראליות שאינן מופיעות בערך הזר, וזאת בשל העובדה כי רוב קוראיה ועורכיה של ויקיפדיה העברית הם יהודים וישראלים. עם זאת, בערכים בהם הדבר אינו מתבקש, לא ראוי להפוך את הנקודה היהודית או הישראלית למרכז הערך.
- סוגי ערכים - כמעט כל נושא ראוי להיכלל כערך מומלץ. עם זאת, יש להימנע מנושאים פוגעניים, או נושאים שירתיעו משתמשים המגיעים לקריאת העמוד הראשי של ויקיפדיה. כן, יש להמנע מהמלצה על ערכים שהעיצוב שלהם לא מספק, למשל ערכים שהתמונות בהן אינן ראויות, מכל טעם שהוא, להופיע בעמוד הראשי.
* 46.19.86.232 (שיחה | תרומות | עריכות בדפים מחוקים | חסימה | יומן חסימות | WS) שיחזר בשיטתיות עריכות שלי. מישהו חזר לעקוב אחרי. חנה Hanay • שיחה • מיזם אוניברסיטת חיפה - הפקולטה למדעי הרוח 09:01, 24 בנובמבר 2020 (IST)
עיצוב חתימה
- חנה Hanay • שיחה • מיזם אוניברסיטת חיפה - הפקולטה למדעי הרוח
- חנה Hanay • שיחה • נשר תחגוג ב-2023 מאה שנים להקמתה
- חנה Hanay • שיחה • נשר תחגוג ב-2023 מאה שנים להקמתה 02:44, 4 בדצמבר 2020 (IST)
- חנה Hanay • שיחה • נשר תחגוג ב-2023 מאה שנים להקמתה
- מאה
- חנה Hanay • שיחה • נשר תחגוג ב-2023 מאה שנים להקמתה 03:58, 9 בדצמבר 2020 (IST)
- חנה Hanay • שיחה • נשר תחגוג ב-2023 מאה שנים להקמתה green
שימושי
- לבלוב (שיחה | תרומות | עריכות בדפים מחוקים | חסימה | יומן חסימות | WS) שוב ושוב עובר על הכללים בשל ויקיפדיה:כללי התנהגות בין חברי הקהילה. ראו כאן ועוד יותר גרוע כאן שבו לבלוב מאשים אותי כאילו יש לי איזה קשר למימון ההמונים של האמן איתי זלאיט יוצר הפסל גיבור ישראל ולכן כתבתי את הערך. זאת פגיעה בשמי הטוב כוויקיפדית מוערכת בעלת ותק של 11.5 שנים, ואין לעבור על כך לסדר היום. עריכה זו הוסרה על ידו רק לאחר 12 שעות לאחר שתייגתי אותו והזהרתי אותו על כך. ואז העלה שוב עריכה לא ראויה. (הקישור הראשון) ראו גם את התנהלותו בשיחת משתמש:לבלוב בפרק הזה. מכיוון שהעורך כנראה דתי, אני מבקשת שהחסימה תתחיל במוצאי שבת. תודה חנה Hanay • שיחה • נשר תחגוג ב-2023 מאה שנים להקמתה 19:49, 18 בדצמבר 2020 (IST)
- אני מבקשת להזהיר או לחסום את משתמש:The Turtle Ninja, על הדברים שכתב כאן בויקיפדיה:רשימת מועמדים למחיקה/:גיבור ישראל (פסל), הם עוברים על ככלי הקהילה, ביקשתי ממנו להסיר את דבריו, אבל הוא לא מוכן. תקראו גם מה כתב על דבריו אלה תומר וגם משתמשת:סופרוומן. אני מכירה את העורך הזה, היו לו המון בעיות כשהתחיל לערוך בוויקיפדיה. בשלב מסוים Gilgamesh מונה לו לחונך, ואסור היה לו לערוך במרחב הערכים ללא אישורו של גילגמש. מצער לראות שההשקעה שגילגמש השקיע בו, נשכחה ממנו. מפעיל שאינו מכיר את ההיסטוריה שלו ראו דף ההרשאות שלו. אני מבקשת גם שהדברים שהוא כתב בצמוד להצבעה בה טען שאני כתבתי ערך מביש ימחקו. תודה 07:47, 23 בדצמבר 2020 (IST)
- נא להסתיר את תקציר העריכה של משתמש:לבלוב העובר על כללי הקהילה בדף ויקיפדיה:רשימת מועמדים למחיקה/:הווילון השחור. התקציר אומר: חנה טעתה בין מוסג למושג. אך אני חושש לערוך את דבריה. פניתי אליו בדף שיחתו והסברתי יפה למה לא מתכתבים בתקצירי עריכה, ולמה אזכרת שמי בתקציר עריכה הוא לא ראוי, אבל הוא סרב ושלח אותי לכאן. אני מבקשת שמעבר להסתרה, ושמפעיל יכתוב לו בדף שיחתו, שהוא עבר על כללי הקהילה. תודה. חנה Hanay • שיחה • נשר תחגוג ב-2023 מאה שנים להקמתה 13:03, 23 בדצמבר 2020 (IST)
דגים
מוכר דגים תלה שלט על פתח חנותו "כאן מוכרים דגים חיים טריים בכל יום" נכנס קונה ואמר, ברור שזה כל יום, הרי אינך מוכר רק פעם בשנה. מחק בעל החנות את המילים "בכל יום". נכנס קונה אחר ואמר למה כתוב חיים טריים? אם הם חיים, אז ברור שהם טריים. מחק המוכר את המילים "חיים טריים". נכנס קונה שלישי ואמר מה זה כאן? הרי ברור שאתה מוכר כאן בחנות שלך ולא במקום אחר. מחק המוכר את המילה כאן, והרביעי התלונן על המילה מוכרים, הרי ברור שאינך מחלק בחינם. מחק המוכר את המילה מוכרים
נשארה המילה דגים. עברו קונים ואמרו, מרחוק מריחים את חנותך, ברור שזאת חנות דגים.....
העין שלי מעדיפה לקרוא דברים אחרים.
נא לא לצעוק
כאן מוכרים דגים חיים טריים בכל יום
תמונה
- בקשות מפעילים 31 בינואר 2021
- בקשות מפעילים לפני הסרת בקשותיי 31 בינואר 2021.