נבחרת זמביה בכדורגל נשים
| מידע כללי | ||||
|---|---|---|---|---|
| כינוי | מלכות הנחושת | |||
| התאחדות | פדרציית הכדורגל של זמביה | |||
| השתייכות | CAF | |||
|
דירוג פיפ"א (11 בדצמבר 2025) |
64 | |||
| - ניקוד פיפ"א | 1,403.42 | |||
| - דירוג שיא | 62 (נמדד באוגוסט 2024) | |||
| - דירוג שפל | 127 (נמדד במרץ 2007) | |||
| מאמן | נורה האפטל | |||
| קפטן | ברברה בנדה | |||
|
www | ||||
| תלבושת | ||||
|
| ||||
| משחק בינלאומי ראשון | ||||
|
(דרום אפריקה; 5 בנובמבר 1994) | ||||
| הניצחון הכי גדול | ||||
|
(איבהאיי, דרום אפריקה; 1 באוגוסט 2019) | ||||
| ההפסד הכי גדול | ||||
|
(ריפו, יפן; 21 ביולי 2021) | ||||
| גביע העולם בכדורגל | ||||
| הופעות | 1 (הראשונה ב-2023) | |||
| ההישג הטוב | שלב הבתים (2023) | |||
| המשחקים האולימפיים | ||||
| הופעות | 2 (הראשונה ב-2020) | |||
| ההישג הטוב | שלב הבתים (2020, 2024) | |||
| אליפות אפריקה | ||||
| הופעות | 5 (הראשונה ב-1995) | |||
| ההישג הטוב |
| |||
נבחרת זמביה בכדורגל נשים מייצגת את זמביה בתחרויות כדורגל נשים בינלאומיות ומנוהלת על ידי פדרציית הכדורגל של זמביה (FAZ). בשנות ה-20 של המאה ה-21 הפכה הנבחרת לאחת מנבחרות הנשים הטובות ביותר באפריקה.
הדירוג הנוכחי של נבחרת זמביה ברשימת הדירוג של פיפ"א, הוא המקום ה-64 בעולם, נכון ל-11 בדצמבר 2025, עלייה של נקודה אחת לעומת ניקוד קודם.[1] דירוג השיא 62 נמדד לראשונה[2] באוגוסט 2024, והדירוג הכי נמוך 127 נמדד לראשונה[2] במרץ 2007.
היסטוריה
[עריכת קוד מקור | עריכה]משחקה הראשון של הנבחרת התקיים בנובמבר 1994 (הפסד 3–5 מול דרום אפריקה) במסגרת אליפות אפריקה - ששימשה כטורניר המוקדמות לגביע העולם 1995. בגומלין היא הפסידה שוב, והודחה מהטורניר. ב-19 השנים הבאות, זמביה לא הצליחה להעפיל שוב לאליפות היבשתית, ולא הגיעה להישגים משמעותיים גם במפעלים הקטנים יותר.
ב-2020, העפילה זמביה בפעם הראשונה בתולדותיה לאליפות בינלאומית מרכזית - טורניר הכדורגל של אולימפיאדת טוקיו. זאת לאחר שגברה על קמרון בגמר טורניר המוקדמות האפריקאי. היא שובצה בבית עם ברזיל, הולנד וסין, וסיימה במקום השלישי עם נקודה אחת בלבד (תיקו מול סין). למרות ההדחה המוקדמת, זכתה הנבחרת לשבחים - ובמיוחד החלוצה ברברה בנדה, שכבשה שני שלושערים רצופים.
שנה לאחר מכן, סיימה הנבחרת במקום השלישי באליפות אפריקה - מיקום שהבטיח לה השתתפות בגביע העולם שנערך ב-2023 באוסטרליה וניו זילנד. בשלב הבתים של גביע העולם, הוגרלה זמביה עם יפן, ספרד וקוסטה ריקה. היא הובסה 0–5 בשני משחקיה הראשונים, אך במשחק השלישי הצליחה להשיג ניצחון היסטורי על קוסטה ריקה, וסיימה במקום השלישי בבית.
ב-2024, הנבחרת השתתפה בפעם השנייה ברציפות במשחקים האולימפיים, אחרי שניצחה את מרוקו בסיבוב הרביעי של מוקדמות היבשת. בשונה מהאולימפיאידה הקודמת - לא הצליחה זמביה להשיג אף נקודה, סיימה במקום האחרון בבית והודחה בשלב הבתים.
כל גביעי העולם
[עריכת קוד מקור | עריכה]כל אליפויות אפריקה
[עריכת קוד מקור | עריכה]קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ↑ דירוג לנבחרות לאומיות נשים באתר פיפ"א
- 1 2 החל מיולי 2003 - אז החל דירוג פיפ"א לנבחרות נשים בכלל
