נמרוד רשף
![]() | |
רשף במהלך הופעה של שב"ק ס' בבאר שבע, מרץ 2010 | |
לידה |
5 במאי 1972 (בן 48) תל אביב, ישראל |
---|---|
מדינה |
ישראל ![]() |
שפה מועדפת |
עברית ![]() |
עיסוק | מפיק, קריין, שחקן, זמר, קומיקסאי ומנחה טלוויזיה |
פרופיל ב-IMDb | |
![]() ![]() |
נמרוד רשף (נולד ב-5 במאי 1972) הוא שחקן, קריין, זמר ראפ, קומיקסאי, מפיק ומנחה טלוויזיה ישראלי.
חבר בלהקות "שב"ק ס'" ו"בויאקה" ויו"ר איגוד הקריקטורה והקומיקס בישראל.
ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]
ראשית חייו[עריכת קוד מקור | עריכה]
רשף נולד בתל אביב וגדל בבת-ים.
תיאטרון וטלוויזיה[עריכת קוד מקור | עריכה]
נמרוד רשף החל להופיע כשחקן בטלוויזיה בשנת 1993 בסדרה "קשר משפחתי" בערוץ הראשון והנחה את תוכנית הנוער "פידבק", לערוץ 2. בקיץ 1994 הנחה את שידורי הרצף של הטלוויזיה החינוכית ובהצגה "רק בסרטים" במסגרת תיאטרון הנפש. ב-1996, הצטרף רשף לצוות המנחים של ערוץ הילדים והופיע בשלושה מופעי פסטיגל בין השנים 1997–1999. הוא הנחה גם בתוכנית "זאפ לראשון" לצד ליאון רוזנברג, בערוץ הראשון.
רשף שיחק בסדרה "צה"ל 1", בסדרת הטלוויזיה "לוויתן בחוף שרתון" ובסרט הקולנוע "אבא שחור לבן" ששודרו בערוץ 2. כמו כן, שיחק גם בדרמה "תלוי בירח" בערוץ 3 ובסדרה הקומית "זבנג!". כמו כן, השתתף בסרטון הדוקומנטרי "גנדי - רחבעם זאבי - אלוף נעוריה של המולדת".
נמרוד רשף הוא בנו של שחקן התיאטרון והקולנוע פולי רשף.
מוזיקה והפקה[עריכת קוד מקור | עריכה]
נמרוד רשף הוא סולן להקת שב"ק ס' תחת הכינוי "נימי נימ", והשתתף בהקלטת האלבומים "בעטיפה של ממתק", "בום קרנבל" ו"פרה פרה". היה חבר בלהקת "בויאקה".
בשנת 2001, רשף הקים אולפן הקלטות וחברת הפקות בשם "יאגא", אשר עסקה בהפקת אלבומי ראפ ואירועי היפ הופ ורגאיי, ביניהם "עיר הבירה" ו"היפ פופ בפארק" (בפארק הירקון).
איורים, קריקטורות ואמנות פלסטית[עריכת קוד מקור | עריכה]
בשנת 1993 פרסם קומיקס סאטירי שהיה מבוסס על סדרת הטלוויזיה "בוורלי הילס 90210" במעריב לנוער. בשנת 2004, יצר רשף את "כלא 6", סדרת קומיקס שהתפרסמה בעיתון זבנג!. פרסם קומיקס ב"המכשף האחרון". כמו כן פרסם את סדרת הקומיקס המצליחה "אדי בלאגן" שהתפרסם בעיתון ערוץ הילדים ובשנת 2005 עמודי הקומיקס אוגדו לספרו הראשון, "אדי בלאגן".
באותה שנה גם החל להוציא לאור את סדרת הקומיקס "עוזי: אגדה אורבנית", שהמשיך להתפרסם עד לשנת 2014. בנוסף, יצר רשף את הקומיקס מיצי קיצי מיאו, עבור מעריב לילדים ואת ספר הקומיקס לילדים "ממי". בשנת 2010 יצר ספר המשך ל"אדי בלאגן" בשם "אדי בלאגן: הרפתקה במצרים".[1]
החל מינואר 2015, נמרוד רשף נבחר לכהן כיו"ר אק"י- איגוד אמני הקריקטורה והקומיקס בישראל ופועל רבות עבור התחום ויוצריו.
רשף הוא קריין ומדבב בסרטי קולנוע ("סינבד" ו"גארפילד") ובסדרות טלוויזיה דיבב את ווילג'ק ב"רובוטריקים ארמדה", רוקט ב"גלקטיק פוטבול" וקישו ב"טוקיו מיו מיו".
דיסקוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]
- עם שב"ק ס'
- בעטיפה של ממתק (1997) בהוצאת אן אם סי
- הופעה בקריות 20.2.98 (1998) בהוצאת אן אם סי
- בום קרנבל (2008) בהוצאת התו השמיני
- פרה פרה (2012)
- אלבומים נוספים
- הכבש השישה עשר - עם כוכבי ערוץ הילדים (1999) בהוצאת קלסיקלטת.
- בויאקה (2001) בהוצאת פונוקול
- פצצת זמן (עם כלא 6) 2004, בהוצאת פונוקול
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- נמרוד רשף, באתר MOOMA (בארכיון האינטרנט)
נמרוד רשף, במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)
- נמרוד רשף, במיזם "אישים" לתיעוד היצירה הישראלית
- שרי שביט, "קומיקס הוא סוג של התמכרות", באתר ynet, 7 בדצמבר 2013
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- ^ הספרים של נמרוד רשף, באתר "סימניה"