נמר ברבארי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןנמר ברבארי
נמר ברבארי בשבי
מצב שימור
מצב שימור: סכנת הכחדה חמורהנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
מצב שימור: סכנת הכחדה חמורה
סכנת הכחדה חמורה (CR)
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: יונקים
סדרה: טורפים
תת־סדרה: דמויי חתול
משפחה: חתוליים
סוג: פנתר
מין: נמר
תת־מין: נמר ברבארי
שם מדעי
Panthera pardus panthera
שרבר, 1777
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

נמר ברבארי או נמר אטלסי (שם מדעי: Panthera pardus panthera) הוא תת-המין במין נמר אשר תפוצתו היא בהרי האטלס שבצפון אפריקה. תת-המין הדומה לו ביותר הוא הנמר אפריקאי המאכלס את שאר אזורי יבשת אפריקה.

מאפיינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

תת-מין זה נראה מוצק ביחס לשאר תת-המינים של הנמר. אזור תפוצתו השלגי והקר של הנמר הברבארי אילצו אותו להתכסות בפרווה עבותה מאוד שמשמשת לו כמקור בידוד מפני השלג הקר בהרי האטלס. פרוותו העבותה של הנמר הברבארי ביחס לתת המין האפריקאי של הנמר מבדילה אותו ממנו וכך ניתן להבדיל בין שני תת-המינים. בהסתמך על מספר מקורות, הנמר הברבארי סיגל לעצמו את התכונה של הגמל ורבים מבין בעלי החיים המדבריים והיא יכולתו לא לשתות מים כמעט חודש. כמו נמרים אחרים הנמר הברבארי מסוגל לצוד אנטילופה אשר משקלה גדול ממשקלו פי שניים. תזונתו של הנמר הברבארי מגוונת מאוד, הנמר הברבארי אוכל יונקים גדולים כמו אנטילופות שונות החיות באזור תפוצתו, מכרסמים, קופים ואף חרקים. הנמר הברבארי ניזון בעיקר מקוף המקוק הברברי, והוא האויב היחיד כיום של אייל ברבארי.

כמו רבים מתת-המינים של הנמר, הנמר הברבארי נמצא בסכנת הכחדה חמורה. דו"חות שונים מצביעים על הישרדות המין בשבי ובטבע. מעריכים כי גודלה של האוכלוסייה החיה בשבי עומד על כתריסר פרטים. לפי השערת IUCN אם הנמר הברבארי עוד חי בטבע האוכלוסייה שלו עומדת על פחות מ-250 פרטים בוגרים. הידיעות האחרונות מספרות על כך שחוקר ספרדי מצא טביעות רגליים של נמרים בהרי האטלס שבמרוקו ולכן קיימת סבירות שישנה עדיין אוכלוסייה החיה בטבע של תת-מין זה. לאחר פרסום הידיעה משלחות שונות נשלחו להרי האטלס כדי לגלות מידע חדש על האוכלוסייה ששרדה בטבע.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נמר ברבארי בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא יונקים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.