נעמה כרמי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
נעמה כרמי
מקום לימודים אוניברסיטת תל אביב עריכת הנתון בוויקינתונים
מוסדות אוניברסיטת חיפה עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק פילוסופית עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

נעמה כרמי היא ד"ר לפילוסופיה, מרצה באקדמיה, פעילה ציבורית בתחומי העיתונאות וזכויות האדם, ובעלת בלוג פוליטי. בת קיבוץ מעגן מיכאל.

קריירה אקדמית[עריכת קוד מקור | עריכה]

את כל לימודיה האקדמיים עשתה באוניברסיטת תל אביב:

הייתה מרצה מן החוץ בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת חיפה, ותחומי מחקרה הם זכויות אדם, הגירה, יחסי אזרח-מדינה, ליברליזם, דמוקרטיה, אתיקה.

פעילות ציבורית[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2001 נבחרה ליו"ר הנהלת האגודה לזכויות האזרח, אך לאחר אירועי הפיגוע במלון פארק בנתניה ומבצע חומת מגן פרץ עימות פנימי בתנועה סביב מה שנתפס בעיני כרמי כהצדקה של חלק מהחברים והעובדים - רובם ערבים - לפיגועי טרור נגד יהודים, ובעיניהם - כהזדהות של התנועה עם הנראטיב של צה"ל ומדינת ישראל[1]. בעקבות כך כרמי פרשה מתפקידה בדצמבר 2002.

בהמשך היא שימשה כחברת הוועדה הלאומית למדעי החברה וכחברה בוועדת אתיקה להפצת מידע כלכלי באינטרנט (הרשות לניירות ערך).

מאז 2003 כרמי מנהלת בלוג[2] פוליטי בו היא מביעה את דעותיה שממוקמות במה שמכונה "השמאל הציוני", ומביעה לעיתים קרובות ביקורת פנימית המופנית לשמאל הישראלי וכלפי העיתונות כשזו אינה מקפידה - לטעמה של כרמי - על מה שהעיתונות עצמה מטיפה לה; ובאופן כללי נוקטת בעמדה ריאלית-פרגמטית ולא מסתפקת בביקורת עקרונית. כמו כן מתחה ביקורת על בית המשפט העליון על שהרחיב את האקטיביזם השיפוטי, זכות העמידה, השפיטות ועילת אי-הסבירות[3]. עוד עוסק הבלוג בנושאים של זכויות החולה וחוויותיו במהלך טיפול הרפואי, על רקע מחלתה של כרמי[4] וכן בביקורות ספרים[5].

כרמי הייתה חברה במועצה הציבורית להגנת הפרטיות, ומועצת העיתונות.

ספרים[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ממאמריה

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]