לדלג לתוכן

סטיבן ואן זאנדט

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סטיבן ואן זאנדט
Steven Van Zandt
לידה 22 בנובמבר 1950 (בן 73)
וינתורפ, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
שם במה ליטל סטיבן (סטיב הקטן)
שם לידה Steven Lento עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה מועדפת הארד רוק עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1975
מקום לימודים Middletown High School North עריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג Maureen Van Zandt (31 בדצמבר 1982–?) עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה
  • פרס גילדת שחקני המסך למשחק מצוין לאנסמבל שחקנים בסדרת דרמה (2008)
  • פרס נימפת הזהב לשחקן הטוב ביותר בסדרת קומדיה בטלוויזיה (2015)
  • פרס גילדת שחקני המסך למשחק מצוין לאנסמבל שחקנים בסדרת דרמה (2000)
  • פרס נימפת הזהב לשחקן הטוב ביותר בסדרת קומדיה בטלוויזיה (2014) עריכת הנתון בוויקינתונים
http://www.littlesteven.com
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
סטיבן ואן זאנדט עם ספרינגסטין

סטיבן ואן זאנדטאנגלית: Steven Van Zandt; נולד ב-22 בנובמבר 1950) הוא מוזיקאי, משורר, תקליטן רדיו, מעבד, מפיק מוזיקלי ושחקן אמריקאי.

זאנדט משתמש לרוב בשמות הבמה שלו ליטל סטיבן (סטיב הקטן) או מיאמי סטיב. הוא ידוע בעיקר כחבר בלהקת אי סטריט בנד של ברוס ספרינגסטין בה הוא מנגן בגיטרה ובמנדולינה[1]. הוא התפרסם גם בזכות משחקו כסילביו דנטה בסדרת הטלוויזיה של HBO "הסופרנוס".

ואן זנדט נולד בשם סטיבן לנטו, בווינתרופ, מסצ'וסטס, למרי הנרייטה לנטו ווינס בורלו, וגדל בווטרטאון, מסצ'וסטס. הוא ממוצא איטלקי; סבא אחד היה מקלבריה והוריה של סבתא אחד היו מנאפולי. אמו נישאה בשנית ב-1957, והוא אימץ את שם המשפחה של אביו החורג, וויליאם ברוסטר ואן זנדט.

ואן זנדט החל ללמוד לנגן בגיטרה לאחר שצפה בהופעה של הביטלס בתוכנית אד סאליבן ב-1964.

ואן זנדט למד בתיכון מידלטאון בעיר מידלטאון, ניו ג'רזי, אך גורש מהלימודים, לאחר שסירב לגזור את שערו הארוך. מאוחר יותר הוא חזר לבית הספר ב-1968, בעיקר כדי לפייס את אמו. כנער, הוא היה מעורב בתאונת דרכים שגרמה לו לרסק את ראשו דרך השמשה הקדמית של הרכב והותיר כמה צלקות בראשו. כדי לחפות על זה, הוא החל לחבוש כובעים, ומאוחר יותר, בנדנות גדולות, שהפכו למראה האופייני שלו.

קריירה מוזיקלית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ואן זנדט היה פעיל בסצנת המוזיקה של אזור חוף ג'רזי, והפך חבר של ברוס ספרינגסטין. השניים נפגשו לראשונה כשספרינגסטין היה במועדון במידלטאון, ניו ג'רזי, ושמע את ואן זנדט מופיע. בתחילת שנות ה-70 עבד בסלילת כבישים במשך שנתיים לפני שחזר לעסוק במוזיקה והיה חבר במספר להקות. במקביל החל להופיע עם להקת הלווי של ספרינגסטין E Street Band. בשנת 1975 השתתף בהקלטת האלבום "Born to Run" כנגן ומעבד מוזיקאלי בכמה שירים[2].בסופו של דבר, ואן זנדט הצטרף רשמית ל-E Street Band ב-20 ביולי 1975, במהלך סיבוב ההופעות של הלקה בעקבות יציאת התקליט לאור.

בשנת 1981 עזב את הלהקה והחל בקריירת סולו[1]. במהלך שנות ה-80 הקליט ואן זאנדט ארבעה אלבומים.

בשנת 1985 הקים את הקבוצה "אמנים מאוחדים נגד אפרטהייד", שכללה 49 אמנים ולהקות, ביניהם ספרינגסטין, U2, בוב דילן, פיט טאונסנד, ג'ואי רמון, טום פטי וראן די אם סי ועוד[3]. לאחר שלהקת קווין ורוד סטיוארט הסכימו להופיע בעיר השעשועים הדרום־אפריקאית סאן סיטי תמורת מיליון דולר לקונצרט[4]. הקבוצה הקליטה שיר מחאה בשם "סאן סיטי". הוא גם הופיע בקונצרט מחווה לכבוד 70 יום הולדת ה-70 של נלסון מנדלה באצטדיון ומבלי ב-1988[5].

בשנת 1999 חזר להופיע עם להקת E Street. בשנת 2017 הוציא לאור את אלבום הסולו "Soulfire", אלבומו הראשון לאחר 18 שנה[6].

קריירה משחק

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1999, ואן זנדט קיבל את אחד התפקידים הראשיים בסדרה "הסופרנוס", כשגילם את סילביו דנטה, קונסיליירי ובעל מועדון חשפנות. בחירת הליהוק נעשתה על ידי יוצר הסדרה דיוויד צ'ייס, שהזמין את ואן זנדט לאודישן, לאחר שראה אותו נאום באירוע של היכל התהילה של הרוקנרול ב-1997 והתרשם מהופעתו ההומוריסטית ונוכחותו הבימתית. למרות שואן זאנדט מעולם לא שיחק לפני כן, הוא נבחן לתפקיד טוני סופרנו. עם זאת, HBO הרגישו שהתפקיד צריך לעבור לשחקן מנוסה, וצ'ייס כתב תפקיד חדש במיוחד עבור ואן זאנדט. ואן זאנדט הסכים בסופו של דבר לככב בתוכנית בתור סילביו דנטה, ובת זוגו מורין (לבית סנטורו) לוהקה לתפקיד אשתו על המסך - גבריאלה[7].

בשנים 20122014 כיכב במשך שלוש עונות בסדרת הפשע הנורווגית "ליליהאמר" אשר שודרה ברשת הטלוויזיה הנורווגית NRK1 ובנטפליקס. בסדרה הוא גילם את פרנק טאגליאנו, ראש משפחת פשע מניו יורק שנכנס לתוכנית להגנת עדים של ה-FBI ועובר לנורווגיה עם זהות חדשה[8].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סטיבן ואן זאנדט בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]