לדלג לתוכן

סטיבן ליקוק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סטיבן ליקוק
Stephen Leacock
לידה 30 בדצמבר 1869
המפשייר, הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 28 במרץ 1944 (בגיל 74)
טורונטו, קנדה עריכת הנתון בוויקינתונים
שם לידה Stephen Butler Leacock עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה קנדה, הממלכה המאוחדת של בריטניה הגדולה ואירלנד עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים אוניברסיטת טורונטו, מכללת קנדה העילית, אוניברסיטת שיקגו, המכון הקולגיאלי של מחוז סטרתוריי עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות היצירה אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה ספרות הומוריסטית עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה
  • מדלית לורן פירס (1937)
  • פרס המושל הכללי של קנדה לכתיבה לא בדיונית בשפה האנגלית (1937)
  • עמית החברה המלכותית של קנדה עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סטיבן ליקוקאנגלית: Stephen Leacock; ‏30 בדצמבר 1869 - 28 במרץ 1944) היה סופר הומוריסטן קנדי, ממוצא אנגלי, ביוגרף וכלכלן.

קורות חיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ליקוק נולד באנגליה. ב-1876, בעודו ילד, היגרה המשפחה לקנדה, למדינת מניטובה. בשנת 1882 הוא החל את לימודיו בקולג' יוקרתי בטורונטו והיה סטודנט מבריק. הוא שב לחווה במניטובה, אך עזב אותה עם אחיו הגדולים, בשל שתיינותו הגוברת של אבי המשפחה, שנטש אותם בשנת 1887.

בשנת 1887 החל ליקוק את לימודיו באוניברסיטת טורונטו, מדינת אונטריו. הוא הצטיין בלימודיו ואף החל בכתיבתו ההומוריסטית שהקנתה לו שם של מי שמיועד לגדולות. ליקוק החל ללמד באוניברסיטת שיקגו בד בבד עם משרת הוראה שהחל בה באוניברסיטת מקגיל בקנדה. והחל משנת 1894 פרסם דברי הומור בעיתונים שונים בקנדה.

בשנת 1910 פרסם את ספר ההומורסקות הראשון שלו, והוכר מיד כאחד מגדולי ההומוריסטנים בלשון האנגלית. משנה זו ואילך שילב בחייו עבודה והוראה באקדמיה, עם כתיבת הומורסקות. הוא היה גם קריין מצטיין של יצירותיו, וערך נשפי קריאה רבים. בחייו הפרטיים ידע כמה אובדנים מכאיבים, אך בחייו הציבוריים זכה להצלחה ולפרסום לפרסים ולכיבודים.

בשנות מלחמת העולם השנייה שהה באנגליה, וקרא מיצירות ההומור המפורסמות שלו באוזני תושבי לונדון ששהו במקלטים הציבוריים, בעת מתקפת הבליץ הנאצית על לונדון. הומורסקות רבות שלו תורגמו ללשונות שונות, ובהן גם לעברית. הן יצאו בספרים והוקראו רבות ברשתות הרדיו במדינות שונות.

בשנת 1944 נפטר ליקוק בטורונטו.

אגודת מעריציו הקנדית מחלקת פרס ומדליית כבוד על שמו בכל שנה, ליצירות הומור מצטיינות. יצירותיו נלמדות בגדר לימוד חובה בקנדה ואתרים רבים הוקמו לכבודו. ליקוק חיבר באנגלית עשרות כרכים של הומורסקות, ביוגרפיות וספרי כלכלה. הוא אף החל בכתיבת האוטוביוגרפיה הגדולה של עצמו, אך לא זכה לסיימה.

ספריו שראו אור בעברית

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • תחי אמא!, הומורסקות מאת סטיפן ליקוק, מאנגלית - י’ צבי, תל אביב, 1940.
  • כתבי סטיפן ליקוק, תל אביב, כרמי את נאור, 1955.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סטיבן ליקוק בוויקישיתוף