סיידר תפוחים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סיידר תפוחים (משמאל) הוא מיץ תפוחים לא מסונן ולא ממותק. רוב מיצי התפוחים כיום מפוסטרים ומסוננים (מימין)

סיידר תפוחים (נקרא גם סיידר מתוק, סיידר קל או פשוט סיידר) הוא השם המשמש בארצות הברית ובקנדה למשקה לא מסונן, לא ממותק ולא אלכוהולי העשוי מתפוחים. אף שבדרך כלל מכונה בארצות הברית פשוט כ"סיידר", אין להתבלבל עם המשקה האלכוהולי המכונה סיידר במקומות אחרים. בין היתר, נקרא בארצות הברית גם כ-"hard cider".

הפקה והכנה[עריכת קוד מקור | עריכה]

סיידר תפוחים מופק מתפוחים שנסחטו ואת הנוזל מרתיחים. ניתן להוציא את הנוזל מהתפוח עצמו, מליבת התפוח, מקצוות התפוחים או מגידולי התפוחים. הטעם של סיידר התפוחים יכול להשתנות בהתאם לתפוחים בהם משתמשים על מנת להכין אותו ועל אופן ההכנה שלו. סיידר בדרך כלל מפוסטר וזאת, כדי להרוג חיידקים ולהאריך את חיי המדף שלו. כמו כן, סיידר תפוחים מיוצר בדרך כלל בעונת הסתיו.[1] מסעדות שונות ברחבי העולם מגישות באופן מסורתי את סיידר התפוחים בליל כל הקדושים, חג ההודיה, חג המולד ובחופשות הסילבסטר השונות, בצורות ובסוגים שונים.

מקור[עריכת קוד מקור | עריכה]

אף על פי שהמונח סיידר משמש למשקה האלכוהולי המותסס ברוב העולם, הכוונה בשם היא ל"סיידר תפוחים" טרי בארצות הברית; כלומר, משקה צלול וטהור שמורכב מנזול התפוח.[2] בקנדה בדרך כלל מכנים את המשקה הצלול של התפוחים כ"סיידר תפוחים", בעוד את המשקה האלכוהולי מכנים כ"סיידר" בלבד.

סיידר טבעי[עריכת קוד מקור | עריכה]

מבחינה היסטורית, סיידר הוא משקה שמורכב מחומרים טבעיים בלי תוספות חומרים מעובדים למיניהם. עם הזמן, בעקבות עירוב של מכונות ודברים דומים, הוכנסו לסיידר התפוחים מרכיבים נוספים שנועדו לעזור בהארכת חיי המדף שלו.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סיידר תפוחים בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Fabricant, Florence (1990-10-31). "Apple Cider: It's the Drink For Tonight (Published 1990)". The New York Times (באנגלית אמריקאית). ISSN 0362-4331. נבדק ב-2020-10-19.
  2. ^ Barber, Katherine, ed. (2004). Canadian Oxford Dictionary (Second ed.). Oxford University Press. p. 277. ISBN 9780195418163.