עידן עמדי
![]() |
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: הערך כתוב בשורות ולא בפסקאות.
| |
![]() | |
עמדי, 2020 | |
לידה |
19 בפברואר 1988 (בן 35) א' באדר ה'תשמ"ח ירושלים, ישראל |
---|---|
מוקד פעילות |
![]() |
תקופת הפעילות | 2010–הווה (כ־13 שנים) |
עיסוק | זמר, שחקן, זמר-יוצר |
סוגה | זמר עברי, פולק רוק, פופ |
שפה מועדפת |
עברית ![]() |
כלי נגינה | גיטרה, מפוחית פה, פסנתר, בוזוקי |
חברת תקליטים | ארומה מיוזיק |
https://www.idanamedi.com/ | |
![]() ![]() |
עידן עָמֵדִי (נולד ב-19 בפברואר 1988, א' באדר ה'תשמ"ח) הוא זמר-יוצר, מוזיקאי, מלחין, פזמונאי ושחקן ישראלי.
ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]
עידן עמדי נולד וגדל בעיר ירושלים ובה התגורר עד לסיום שירותו הצבאי אותו עשה בתור לוחם קרבי בחיל ההנדסה הקרבית. עמדי מתמחה באמנויות לחימה שונות, בהן טקוואנדו ואיגרוף תאילנדי. לפני שירותו הצבאי בשנת 2005 זכה בתואר סגן אלוף ישראל בטקוואנדו.
קריירה מוזיקלית[עריכת קוד מקור | עריכה]
עידן עמדי החל את דרכו כזמר ויוצר בעונה השמינית של התוכנית "כוכב נולד". האודישן בו ביצע את שירו "כאב של לוחמים", שכתב והלחין על חוויותיו כלוחם במהלך שירותו הצבאי, הוא מהזכורים מכל הזמנים. באותה העונה העפיל עמדי לגמר וסיים במקום השני אחרי דיאנה גולבי.
עם סיום התוכנית בשנת 2010 הוציא עמדי את השיר "כאב של לוחמים" כסינגל לתחנות הרדיו, והגיע למקום הראשון במצעדי הפזמונים השונים בישראל, בתוכם מצעד גלגלצ ומצעד רשת ג'. בינואר 2011 הוציא סינגל נוסף, שנקרא "תשליך", ובמאי הוציא עמדי את השיר "רץ אל האור". גם שירים אלו זכו להצלחה, והגיעו לראש מצעדי הפזמונים.
ב-5 בספטמבר באותה שנה יצא אלבומו הראשון, שנקרא "עידן עמדי". זמן קצר לפניו הוציא עמדי סינגל נוסף, "אלייך". עמדי כתב והלחין את כל שירי האלבום, ומתוכם את השיר "המכתב האחרון" יצר על פי מכתביו של משה אוחיון במסגרת הפרויקט "עוד מעט נהפוך לשיר" של גל"צ. את רוב השירים עיבד עמדי עם איתמר מאירי ואיתן רז. האלבום יצא לאור בחברת ארומה מיוזיק.[1]
שירו של עמדי, "כאב של לוחמים", זכה בתואר "שיר השנה" במצעדי הפזמונים השנתיים לשנת תשע"א. באותה השנה זכה עמדי גם בתואר "תגלית השנה" במצעד של רשת ג'. במאי 2012, אלבום הבכורה של עידן עמדי הגיע למעמד של אלבום זהב אחרי מכירת מעל 20,000 עותקים.
2013–2014[עריכת קוד מקור | עריכה]
בפברואר 2013 יצא אלבומו השני של עמדי, "בזמן האחרון". שני סינגלים מתוכו קדמו לאלבום, "נגמר" ו"דברים יפים לראות", ובסמוך לצאת האלבום יצא סינגל נוסף, "משום מה". השיר "ממשיך לצעוד" מהאלבום, מבוסס על ספרו של הרב ישראל מאיר לאו "אל תשלח ידך אל הנער", שיצר עמדי במסגרת הפרויקט "הקול עוד נשאר" בשיתוף רשת ג' ומשרד ההסברה והתפוצות לזיכרון השואה.
גם כאן המשיך עמדי בשיתוף פעולה עם מפיקי אלבומו הראשון, איתמר מאירי ואיתן רז, שהניב הצלחה בשנית ובאוגוסט 2013 הגיע האלבום למעמד של אלבום זהב.
השיר "נגמר" זכה בתואר "שיר השנה" במצעד הפזמונים השנתי של רשת ג' לשנת תשע"ג, ובכך הגיע עמדי להישג של שתי זכיות בתואר. את השיר כתב עמדי בתקופת שירותו הצבאי, והוא מספר את פסיפס החברה הישראלית סביב מבצע "עופרת יצוקה", בו השתתף עמדי בתור מפקד לוחם בחיל ההנדסה הקרבית. במצעד זה זכה עמדי גם בתואר "זמר השנה".
2014–2015[עריכת קוד מקור | עריכה]
באוקטובר 2014 יצא השיר "קול זיכרון ישן" כסינגל ראשון מתוך אלבומו השלישי. השיר שנכתב על זכרונותיו ועברו של עידן בשכונת נחלאות, ובשכונת הכורדים בבית סבו וסבתו ברחוב אליהו סלמן. כמו יתר שיריו, הוא נכתב והולחן על ידי עמדי ושהה חודש שלם במקום הראשון במצעד של גלגלצ. השיר הוקדש לסבו של עמדי, שהיה מבוני העיר ירושלים ונפטר ביום ירושלים.
בינואר 2015 יצא הסינגל השני מתוך האלבום, "מנסים", שנכתב והולחן על ידי עמדי גם הוא. לראשונה, משלב עמדי שירה בעברית ובערבית כאחד. שלוש שנים מאוחר יותר יצאה גרסה מחודשת של השיר כשיר הנושא של העונה השנייה של סדרת הטלוויזיה פאודה, בה משחק עמדי את שגיא. במסגרת אלבום זה ביצע עידן דואט עם אחיו אלעד לשיר יה ריבון עולם. ב-17 במאי אותה השנה יצא האלבום "רצינו להיות", אותו הפיק מוזיקלית תום כהן.
2016–2018[עריכת קוד מקור | עריכה]
ב-14 במרץ 2016 עמדי הוציא לאור את הסינגל הראשון מתוך אלבומו הרביעי, שנקרא "חלק מהזמן", כשם האלבום. את השיר כתב במקור עבור הזמרת ריטה. השיר הגיע למקום השביעי במצעד השנתי של גלגלצ לשנת תשע"ו, וגרף עשרות מיליוני צפיות במדיה. לפני יציאת האלבום שוחררו שני סינגלים נוספים - "עד שיעלה היום הבא" ו"עכשיו כולם רוקדים". את האלבום אשר יצא לאור בינואר 2017, הפיק פטריק סבג. כחודשיים לאחר הוצאתו, זכה "חלק מהזמן" במעמד אלבום זהב, ובינואר 2018 הגיע למעמד של אלבום פלטינה על מכירה של למעלה מ-40,000 עותקים.
באותה שנה זכה עמדי במקום הראשון ב"מצעד החיילים לשנת ה-70" של גלגלצ ו-וואלה! NEWS עם השיר "כאב של לוחמים".[2] בקיץ של אותה שנה הופיע עמדי לראשונה באמפי קיסריה.
2019-2021[עריכת קוד מקור | עריכה]
בינואר 2019 יצא הסינגל "מה את מרגישה", סינגל ראשון לקראת אלבומו החמישי. ביוני באותה שנה יצא הסינגל השני, "אני רוצה". בפברואר 2020 הוציא את הסינגל "מפה לשם". במאי של אותה שנה יצא הסינגל "זוכר כמעט הכל", שיר הנושא של אלבומו החמישי, לו צולם קליפ ONE-SHOT אותו כתב וביים עמדי בעצמו.
באוגוסט 2020 הוציא את הסינגל "בקרוב ייפתחו השמיים" אותו כתב בצל מגפת הקורונה. את השיר הפיק עמדי יחד עם הצמד גיא ויהל. בדצמבר לקח חלק בפרויקט המוזיקלי "צמאה" וביצע את הניגון "אדון הסליחות" בעיבודו ובהפקתו של נאור כרמי.
בפברואר 2021 הוציא את הסינגל "תסתכלי לי בעיניים" שכתב והלחין. את העיבוד וההפקה עשה יחד עם סתיו נחמיאס ושמעון יחיא. השיר מוקלט לצד משפטים בצרפתית, ולצד עידן מופיעים בקליפ ריף נאמן ותומר מכלוף. באוגוסט של אותה שנה הוציא את הדואט "מקום לשנינו" עם הזמרת היווניה מאלו בליווי קליפ שצולם בישראל וביוון.
2022[עריכת קוד מקור | עריכה]
בפברואר 2022 ערך עמדי מופע בהיכל מנורה תל אביב לציון עשר שנים לפעילותו. לאחריו עמדי המשיך לסבב הופעות, שנערכו בין היתר בארנה ירושלים, בריכת הסולטן, אמפי רעננה, אמפי קיסריה ועוד.
באפריל 2022 הוציא את השיר "בייבי, השיר הבא מוקדש לך", שנכתב לזכרו של רב-סרן אופק אהרון שנפל בתאונת אימונים יחד עם רב-סרן איתמר אלחרר. השיר נכתב לאחר מספר שיחות שערך עמדי עם ארוסתו של אופק.
ביום העצמאות 2022 הופיע בטקס הדלקת המשואות בהר הרצל בו שר את שירו של שלמה ארצי, ״את ואני״, יחד עם שרית חדד. באוגוסט באותה שנה הוציא את השיר ״ערב ערב״ המלווה בקליפ שמשלב קטעי וידאו מהופעות יחד עם הלהקה שמלווה את עמדי במהלך השנים. את השיר הפיק ועיבד יחד עם ליעד גרושקה.
בספטמבר 2022 ערך את ההופעה האחרונה שסיכמה את סבב הופעות העשור, ונערכה בלייב פארק ראשון לציון. הופעה שהיוותה הופעה אחרונה לפני פסק זמן שלקח עמדי מהופעות עד מאי 2023. בדצמבר 2022 הוציא את השיר ״יבוא מחר״, סינגל אחרון לפני יציאת אלבומו החמישי, וב-29 בדצמבר 2022 יצא אלבומו החמישי זוכר כמעט הכל.
2023[עריכת קוד מקור | עריכה]
בינואר 2023 שודר בתוכנית "אולפן שישי" בקשת 12 סרט תיעודי בו עמדי התלווה לשלושה תורמי כליה לטיפוס הקילימנג'רו על מנת להעלות את המודעות לתרומות הכליה בישראל. ב-9 בינואר יצא השיר "אלף שנים" שכתב והלחין לזמרת מצדה איש ימיני. ב-1 במרץ יצא הדואט "אחים" בו שלמה ארצי אירח את עמדי בהפקתו של דודו טסה.[3]
לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה 2023 הוציא עמדי ביצוע מחודש לשירו "ממשיך לצעוד". באפריל הוציא את אלבומו החמישי במלואו בגרסה אקוסטית לרגל יום העצמאות. ביוני הוציא את השיר הרשמי לכבוד חגיגות הזכייה של בית"ר ירושלים בגביע המדינה בכדורגל 2022/2023, "רק אותך אני אוהב", יחד עם איציק קלה ושלישיית מה קשור.[4]
קריירת משחק[עריכת קוד מקור | עריכה]
בשנת 2017 הצטרף עמדי לצוות השחקנים של דרמת הטלוויזיה "פאודה" והחל לגלם את דמותו של שגיא צור - מסתערב צעיר שהצטרף לצוות הלוחמים בעונות 2–4.
חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]
במאי 2018 נישא עמדי לבת זוגו מרים בנימינוב, פעילה חברתית למען בעלי מוגבלויות, לאחר יותר מעשור של זוגיות.[5] בדצמבר 2019 נולדה בתם הבכורה, יעל שירין.[6] במאי 2023 נולד בנם השני.
עמדי ידוע באהדתו לקבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים.
דיסקוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]
- "עידן עמדי"[7] (2011)
- "בזמן האחרון"[8] (2013)
- "רצינו להיות"[9] (2015)
- "חלק מהזמן"[10] (2017)
- "זוכר כמעט הכל"[11] (2022)
- "זוכר כמעט הכל (Unplugged)"[12] (2023)
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
אתר האינטרנט הרשמי של עידן עמדי
עידן עמדי, ברשת החברתית פייסבוק
עידן עמדי, ברשת החברתית אינסטגרם
עידן עמדי, סרטונים בערוץ היוטיוב
- עידן עמדי, במיזם "אישים" לתיעוד היצירה הישראלית
עידן עמדי, במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)
- עידן עמדי, באתר שירונט
עידן עמדי, באתר ספוטיפיי
עידן עמדי, באתר AllMusic (באנגלית)
עידן עמדי, באתר MusicBrainz (באנגלית)
עידן עמדי, באתר Deezer
- עידן עמדי, באתר Tab4u
- עידן עמדי, באתר סטריאו ומונו
- עידן עמדי, דף שער בספרייה הלאומית
- רלי כהן, עידן חדש: הכוכב הנולד של ירושלים פותח מיקרופון, באתר nrg, 24 באוגוסט 2010
- מעוז דגני, "כוכב נולד? זו בסך הכל תכנית מוזיקה", באתר מאקו, 21 בספטמבר 2010
- עינב שיף, עידן עמדי באלבום הבכורה: לא ממצה את הפוטנציאל, באתר וואלה!, 8 בספטמבר 2011
- גיא סידיס, כישרון של לוחמים: על אלבום הבכורה של עידן עמדי, באתר nrg, 9 בספטמבר 2011
- עמי פרידמן, עידן עמדי: מלחמות כאן הן כמו ריאליטי שירה, באתר ynet, 22 באוקטובר 2014
- ערן סויסה, "אני מאמין שהכל לטובה", באתר ישראל היום, 26 בפברואר 2015
- עמי פרידמן, עמדי: מי שבא לריאליטי לא רוצה להיות מוזיקאי, באתר ynet, 20 במאי 2015
- הדס בשן, המילואימניק של כולנו, באתר מאקו, 11 בינואר 2017
- עפרה לקס, עניין אישי עם עידן עמדי, באתר ערוץ 7, 16 במרץ 2017
- יקי הפשטיין, עידן עמדי: "הליכוד של היום – אנטיתזה לעבר", באתר nrg, 7 באפריל 2017
רז שכניק, אמץ לוחם, באתר "ידיעות אחרונות", 2 בינואר 2018
- ערן סויסה, מעריץ של אשתו: עידן עמדי בראיון ראשון כאבא, באתר ישראל היום, 19 בדצמבר 2019
- ערן סויסה, עידן עמדי: "אמן שלא אומר כלום - בסוף לא יאמינו לו", באתר ישראל היום, 24 באפריל 2023
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- ^ עידן עמדי בעקבות הראל סקעת, באתר מאקו
- ^ מצעד החיילים של גלגלצ ו-וואלה! NEWS: "כאב של לוחמים" של עידן עמדי במקום ה-1, באתר וואלה!, 19 באפריל 2018
- ^ שלמה ארצי ועידן עמדי - אחים
- ^ עידן עמדי, איציק קלה ושלישיית מה קשור - רק אותך אני אוהב
- ^ יפעת הללי אברהם, שמחה גדולה הלילה: עידן עמדי התחתן עם בת זוגו, באתר מאקו, 3 במאי 2018
- ^ בלי שאיש שם לב: עידן עמדי הפך לאבא!, באתר וואלה!, 13 בדצמבר 2019
- ^ האלבום ׳עידן עמדי׳ ביוטיוב
- ^ האלבום ׳בזמן האחרון׳ ביוטיוב
- ^ האלבום ׳רצינו להיות׳ ביוטיוב
- ^ האלבום ׳חלק מהזמן׳ ביוטיוב
- ^ האלבום ׳זוכר כמעט הכל׳ ביוטיוב
- ^ האלבום ׳זוכר כמעט הכל (Unplugged)׳ ביוטיוב