פול האנטר
![]() | |
לידה |
14 באוקטובר 1978 לידס, הממלכה המאוחדת ![]() |
---|---|
פטירה |
9 באוקטובר 2006 (בגיל 27) הדרספילד, הממלכה המאוחדת ![]() |
מידע כללי | |
שם לידה |
Paul Allen Hunter ![]() |
מדינה |
אנגליה ![]() |
השכלה |
Cardinal Heenan Roman Catholic High School ![]() |
ספורט | |
ענף ספורט | סנוקר |
הישגים | |
שיאים אישיים | אלוף המאסטרס בשנים 2002-2001, 2004 |
![]() ![]() |
פול אלן האנטר (באנגלית: Paul Alan Hunter; 14 באוקטובר 1978 – 9 באוקטובר 2006) היה שחקן סנוקר מקצועני אנגלי. הוא זכה שלוש פעמים בטורניר המאסטרס ובשיאו דורג במקום הרביעי בעולם. הוא נפטר מסרטן ב-2006, זמן קצר לפני יום הולדתו ה-28. מאז 2016 נקרא על שמו הגביע המוענק לזוכה בטורניר המאסטרס. מראהו והפופולריות שלו הקנו לו בסבב הסנוקר את הכינוי ה"בקהאם של האריג" (Beckham of the Baize).
ביוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]האנטר נולד בלידס ב-14 באוקטובר 1978. הוא החל לשחק סנוקר בילדותו וזכה במספר תחרויות נוער. הוא הפסיק את לימודיו בבית הספר בגיל 14 בכדי להתמקד בסנוקר.[1] ב-1995 זכה באליפות אנגליה עד גיל 17 ונכנס לסבב המקצועני. ב-1996 הוא העפיל לחצי גמר אליפות ויילס הפתוחה ובכך נהיה לשחקן הצעיר ביותר המעפיל לחצי גמר של טורניר דירוג.[2] ב-1998 זכה האנטר לראשונה בטורניר דירוג כאשר גבר על ג'ון היגינס בגמר אליפות ויילס הפתוחה. בשנת 2002 זכה האנטר בשתי תחרויות דירוג נוספות, אליפות ויילס הפתוחה והבריטיש אופן. ב-2003 היה האנטר קרוב להעפלה לגמר אליפות העולם, אך למרות יתרון 15-9 הוא הפסיד בחצי הגמר לקן דוהרטי בתוצאה 17-16.
האנטר נחל הצלחה רבה בתחרות המאסטרס, אחת מתחרויות הכתר המשלוש של סבב הסנוקר, כאשר בתחילת שנות האלפיים זכה בתחרות שלוש פעמים בתוך ארבע שנים. בכל אחת מהפעמים ניצח האנטר במשחקון המכריע לאחר שחזר מפיגור. בעונת 2004/05 הגיע האנטר למקום רביעי בדירוג העולמי.
במהלך הקריירה צבר האנטר פופולריות רבה והצהובונים הבריטים הרבו לסקר אותו. דמיונו לדייוויד בקהאם הקנה לו בסבב הסנוקר את הכינוי "הבקהאם של האריג". האנטר אמר כי הוא נהנה מההשוואה בינו לבין בקהאם ומתדמיתו כחביבם של הצהובונים.[3][4]
מותו והנצחתו
[עריכת קוד מקור | עריכה]באפריל 2005 אובחן אצל האנטר גידול נוירואנדוקריני. הוא החל טיפול כימותרפי והפסיק באופן זמני להשתתף בתחרויות. הוא שב לסבב המקצועני בתחילת עונת 2005/06 אך התקשה במשחקו והתדרדר למקום ה-34 בדירוג העולמי. ביולי 2006 החליטה התאחדות הסנוקר העולמית לאפשר להאנטר לנוח במהלך עונת 2006/07 ועדיין לשמור את מקומו בדירוג העולמי.
האנטר נפטר ב-9 באוקטובר 2006 בבית חולים בהאדרספילד, מספר ימים לפני יום הולדתו ה-28. הלווייתו נערכה בכנסייה בלידס בהשתתפותם של רבים מעולם הסנוקר.[5]פרס השחקן החדש המצטיין של השנה המעונק על-ידי איגוד כתבי הסנוקר נקרא על-שמו.[6]בעבר נקרא על-שמו הטורניר פול האנטר קלאסיק, שהתקיים בעיר פירט בגרמניה. לפני כן נקרא הטורניר "אליפות גרמניה הפתוחה פירט". הטורניר התקיים בפעם האחרונה ב-2019. ב-2016 הוחלט לקרוא על-שמו לגביע המוענק לזוכה בטורניר המאסטרס.[7]
פול האנטר היה נשוי ללינדסי וכעשרה חודשים לפני מותו נולדה לזוג בת[2]. לאחר מותו הוציאה אשתו לאור ספר בשם Unbreakable (בלתי שביר).
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ Simon Burnton, Paul Hunter loses battle with cancer aged 27, The Guardian, October 10, 2006
- ^ 1 2 Paul Hunter, The Sunday Times, October 11, 2006
- ^ Nick Townsend, Snooker: The Beckham of the Baize? 'It's better than being called ugly - I love it, me', The Independent, April 18, 2004
- ^ Interview Paul Hunter, The Guardian, April 12, 2004
- ^ Hundreds gather at Hunter funeral, BBC, October 19, 2006
- ^ Award renamed in honour of Hunter, BBC, October 17, 2006
- ^ Owen Phillips, Paul Hunter: Masters trophy renamed in honour of ex-champion, BBC, April 20, 2016