מתחילת שנות ה-50 של המאה ה-20, התפתחה בישראל תעשיית קולנוע עירנית, איכותית ומשגשגת. תעשיית הקולנוע ייצרה במהלך שנותיה מאות סרטים במגוון סגנונות ובמגוון ז'אנרים ביניהם סרטי דרמה, סרטי איכות, קומדיות, סרטים תיעודיים וסרטים קצרים באיכות מוכרת ומוערכת בעולם. התעשייה עצמה ידעה עליות וירידות, אך במשך שנים רבות, ובמיוחד כיום, ידע הקולנוע הישראלי למשוך מאות אלפי צופים לבתי הקולנוע ולייצג את ישראל בכבוד בתחרויות ובפסטיבלים ברחבי העולם.
הסרט מספר על חוקרים שמנסים למצוא ילדה חטופה, שנעלמה לאחר משחק מחבואים. החוקר הוא מיקי (ליאור אשכנזי) שנעזר בדמות בשם רמי (מנשה נוי) ועוד שני בלשים נוספים (גיא אלדר וארתור פרי). החשוד העיקרי של החטיפה הוא מורה לתנ"ך העונה לשם דרור (רותם קינן). זמן לאחר מכן מתגלה הגופה ביער שרופה עם סימנים לאונס. מיקי מודח מתפקידו מאחר שהממונה עליו (דביר בנדק) טוען כי הפעלת האלימות על דרור לפני מציאת הילדה הניעה אותו לרצוח. גידי (צחי גראד) הוא אביה של הילדה המרגיש רגשות אשם בעקבות הרצח, ולכן יוצא להתנקם ברוצח. בסוף הסרט מתגלה כי דרור הוא אכן הרוצח.
מסיבות טכניות, בהרבה סרטי קולנוע מוצג דיאלוג, שלמעשה לא צולם כדיאלוג, אלא כשני מונולוגים. הם אוחדו לדיאלוג בעת העריכה. זאת ועוד, הרבה פעמים אחד מהמונולוגים, שעתידים להתאחד לדיאלוג, מצולם בהפרש זמן משמעותי מבן זוגו. בסרט הישראלי, צ'רלי וחצי, יש דיאלוג, שמורכב משני מונולוגים, שהראשון בהם צולם לפני מלחמת יום הכיפורים, והשני מספר חודשים אחרי סיומה. בין סיום המלחמה לבין החזרה לצילומים, היה צורך לקבץ מחדש את צוות ההפקה, שהתפזר במלחמה, ולהקים מחדש את מערך ההפקה.