לדלג לתוכן

קאנה (אי)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קאנה
Eilean Channaidh
Kne-oy
נתונים גאוגרפיים
מיקום ים האיים ההברידיים עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 57°03′28″N 6°32′44″W / 57.0579°N 6.54564°W / 57.0579; -6.54564
ארכיפלג האיים הקטנים באיים ההברידיים
שטח 11.3 קמ"ר
אורך 7 ק"מ
רוחב 1.5 ק"מ
גובה מרבי 210 (Carn à Ghaill) מטר
נתונים מדיניים
מדינה הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
אוכלוסייה 12 (2011)
אזור זמן UTC+0
עיר ראשית A'Chill
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

קאנה (אנגלית: Canna) הוא האי המערבי ביותר מבין ארכיפלג האיים הקטנים באיים ההברידיים הפנימיים שבסקוטלנד. הוא מחובר לאי השכן סאנדי על ידי דרך ושרטון בשעות שפל. אורכו 7 קילומטר ורוחבו 1.5 קילומטר. האי שייך ל"נאמנות הלאומית של סקוטלנד" מאז 1981 ומנוהל כחווה וכאזור שימור.

כמו האיים ויסט הדרומי ובארה היה האי קאנה באופן מסורתי קתולי ברובו משום שהוא היה אחד המקומות המעטים אליו היו יכולים קתולים לברוח מהרפורמציה הסקוטית. במהלך המחצית השנייה של המאה ה-20 הייתה באי אוכלוסייה די יציבה של 20-30 תושבים, אך במפקד של שנת 2001 נשארו בו רק 12 תושבים (יחד עם האי סאנדי).

ישנם כ-20 מבנים על האי, ביניהם שלוש כנסיות, חדר תה ומשרד דואר (שהיה פעם סככת גן). האי מבודד ותושביו חייבים לקנות את מצרכיהם ביבשת. יש באי חיבור טלפוני וגישה לאינטרנט, אך אין כיסוי לטלפונים סלולרים. באי אין פשיעה בכלל אך שוטר מגיע פעמיים בשנה מהיבשה, בעיקר כדי לבדוק רישיונות נשק. הרופא הקרוב ביותר נמצא באי אג והוא מבקר בקאנה פעם בחודש. הדרכים באי לא סלולות והן בבעלות פרטית, לכן הרכבים המקומיים לא צריכים לשלם מס דרך.

נמל טבעי גדול נוצר בין קאנה לסאנדי. המזח בקאנה ובשאר האיים הקטנים שופץ והוגדל בשנת 2005 והוא משמש למעבורת המחברת בין קאנה, רום, אג ומאק ליבשת.

קאנה ידועה בשל עופות הים שלה, ביניהם יסעורים מצויים ותוכי ים. באי שוכנים גם מספר מינים נדירים של פרפרים ובמים ניתן למצוא דולפינים ולווייתנים קטנים. בשנים האחרונות גדלה אוכלוסיית חולדות החוף גדלה ל-10,000 פרטים וגרמה לבעיות רבות לתושבי האי וגם לעופות המקומיים.

הריסות טירת קורוגון בצד המזרחי של קאנה
תמונת פנורמה של קאנה מגבעת קומפאס לכיוון האי רם

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאנה בוויקישיתוף