קווידיץ' מוגלגים
קווידיץ' מוגלגים (באנגלית: Muggle Quidditch) הוא משחק ספורט אמריקאי המבוסס על משחק הקווידיץ' הבדיוני מספרי "הארי פוטר".
ההיסטוריה של המשחק
[עריכת קוד מקור | עריכה]המשחק שוחק לראשונה בשנת 2005 על ידי מספר תלמידים בקולג' מידלברי (Middlebury) בוורמונט שבארצות הברית. התלמידים ביססו את המשחק על החוקים של המשחק המקורי שבספרי "הארי פוטר", ששונו במקצת כדי לאפשר לשחק בו בעולם האמיתי (כלשון ספרי הארי פוטר, בקרב המוגלגים).
בסתיו 2007 נערך במידלברי גביע העולם הראשון בקווידיץ' בין מכללת מידלברי לבין מכללת ואסר. לאחר התחרות התפשט המשחק בקולג'ים שונים בארצות הברית, ומאות קבוצות קווידיץ' חדשות קמו. עשרות קבוצות קווידיץ' חדשות קמו בבוסטון והפכו את העיר למוקד קווידיץ' חדש.
ב-23 באוקטובר 2008 נאספו 12 קבוצות קווידיץ' במידלברי לגביע העולם השני בקווידיץ'. ב-25 באוקטובר 2009 נאספו 21 קבוצות לגביע העולם השלישי, מול קהל של 2,000 צופים.
ב-10 במרץ 2010 הוקם איגוד הקווידיץ' הבינלאומי, וב-13 בנובמבר עד ה-14 בנובמבר 2010 נאספו 43 מכללות ושלושה בתי ספר תיכוניים לגביע העולם הרביעי בקווידיץ', מול קהל של 15,000 צופים.
הקווידיץ' כיום
[עריכת קוד מקור | עריכה]כיום קיימות קבוצות קווידיץ' בכל רחבי העולם וטורנירים שונים מתקיימים בארצות שונות. באירופה יש כיום למעלה מ-50 קבוצות (מספר הקבוצות הגדול ביותר הוא בממלכה המאוחדת) ובאסיה יש עשרות קבוצות. בארצות הברית, מולדת המשחק, יש 747 קבוצות (נכון ל-7 בספטמבר 2012) ונערכו עד כה חמישה טורנירים עולמיים. הקווידיץ' הגיע גם להודו, לפיליפינים ולאוסטרליה (בה יש 30 קבוצות), וכן לאפריקה.
בישראל קיימות קבוצות בודדות לקווידיץ', ביניהן "רעמי תל אביב" (הקבוצה הראשונה בישראל), ו"סופת תל אביב".
ב-14 באפריל 2013 התקיים טורניר גביע העולם השישי של איגוד הקווידיץ' הבינלאומי ובו השתתפו קבוצות מצרפת, אוסטרליה, קנדה, מקסיקו וארצות הברית.
הבדלים בין קווידיץ' מוגלגים לקווידיץ' בספר
[עריכת קוד מקור | עריכה]כאמור, מבנה וחוקי המשחק המקורי מבוססים על קסמים, דבר שלא אפשרי במשחק ריאלי. על כן יש כמה הבדלים בין קווידיץ' של מוגלגים לקווידיץ' רגיל, בעיקר לשם התאמת המשחק לעולם ללא קסם.
- במקום לעוף על מטאטאים כמו במשחק המקורי, רצים השחקנים עם מטאטא בין רגליהם.
- הסניץ', שבמשחק המקורי הוא כדור זהוב קטן ומעופף, הפך להיות בן אדם שמטרתו היא לרוץ ולהתחמק משאר השחקנים.
- המרביצנים, שבספר הם מרחפים בעצמם, הם שלושה כדורים רגילים שרק החובטים רשאים לאחוז בהם ולזרוק אותם על שחקנים אחרים. כשחובט מצליח לפגוע עם מרביצן ברודף, הרודף חייב לשמוט את הכדור (לא לזרוק) ואם אין לו כדור עליו לחזור לאחוריו. כמו כן, בגרסה הזו יש שלושה מרביצנים בעוד שבספר יש שניים (כדי שקבוצה אחת לא תצליח להשתלט על כל המרביצנים).
ראו גם
[עריכת קוד מקור | עריכה]קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- איגוד הקווידץ' הבינלאומי, האתר הרשמי (באנגלית)
- מאמר על גביע העולם הרביעי בקווידיץ' (באנגלית)