קלרה מאסיזי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קלרה מאסיזי
Chiara d'Assisi
דמות שעוה של קלרה מאסיזי, בבזיליקת קלרה הקדושה באסיזי
דמות שעוה של קלרה מאסיזי, בבזיליקת קלרה הקדושה באסיזי
לידה 16 ביולי 1194
אסיזי
פטירה 11 באוגוסט 1253 (בגיל 59)
אסיזי
קדוש עבור הכנסייה הקתולית, הכנסייה האנגליקנית, הכנסיות הלותרניות
קאנוניזציה 26 בספטמבר 1255, רומא על ידי אלכסנדר הרביעי
מקום פולחן עיקרי בזיליקת קלרה הקדושה, אסיזי
חג 11 באוגוסט
פטרונית של טלוויזיה ותקשורת, צופות

קלרה מאסיזיאיטלקית: Chiara d'Assisi קיארה ד'אסיזי16 ביולי 1194, אסיזי - 11 ביולי 1253, אסיזי). איטלקייה, קדושה של הכנסייה הקתולית, הכנסייה האנגליקנית והכנסיות הלותרניות, מייסדת המסדר הראשון של נזירות ברוח פרנציסקנית. מסדר שלאחר מותה נקרא על שמה מסדר קלרה הקדושה או מסדר האחיות הקלאריסיות.

קורות חיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

קלרה נולדה באסיזי ב-6 ביולי 1194, בת למשפחת אצולה מקומית.

בשנת 1212, בגיל 18, בהשפעת דרשה של פרנציסקוס, עזבה את בית הוריה ונדרה נדר לחיות חיי נזירות, גזזה את שיער ראשה והחליפה את בגדי הפאר שלה בחלוק פשוט. ובשלב זה הצטרפה למנזר בנדיקטיני.

מאוחר יותר הקימה מסדר משלה, שבמנזר הראשון שלו (כיום, מנזר סן דמיניאנו San Damiano באסיזי) נשארה עד סוף חייה. בשנים 1216/17 כתבה את תקנון המסדר שמהותו הייתה "הפריבילגיה של העוני" וזו הייתה הפעם הראשונה שתקנון של מסדר נכתב על ידי אשה.

קלרה נאבקה שנים לקבלת אישור הכנסייה הקתולית לתקנון זה. בשנת 1238 הגישה אותו לאישורו של האפיפיור גרגוריוס התשיעי, האישור לא התקבל מאחר שלדעת האפיפיור התקנון היה מחמיר מדי. בשנת 1247 הכינה תקנון מתוקן ומסרה אותו אישית לאפיפיור אינוקנטיוס הרביעי. התקנון אושר רק באוגוסט 1253, ממש ימים ספורים לפני מותה: בולת האישור האפיפיורית את התקנון של המסדר, והייתה האשה הראשונה שכתבה תקנה של מסדר.

נפטרה באסיזי ב-11 באוגוסט 1253.

מעשי ניסים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-1224 צבאו של הקיסר פרידריך השני צר על אסיזי. קלרה יצאה לקראתם כשבידיה לחם הקודש ויין הקודש ופתאום קמה בהלה גדולה בצבא הקסר והם נסוגו מהעיר.

בתקופת מחלתה, כשכבר לא יכלה להשתתף במיסה, המיסה נשקפה על קיר חדרה. על סמך נס זה הוכרזה ב-1958 כקדושה הפטרונית של הטלוויזיה.

הליך הקדשתה[עריכת קוד מקור | עריכה]

האפיפיור אינוקנטיוס הרביעי, שהיה נוכח בטקס קבורתה, קבע שיערך לה "טקס האשכבה של הבתולות" ולא הטקס הרגיל. הוא גם דרש להתחיל מידית את הליך הקדשתה. בחינת מעשי הניסים שלה הסתיימה תוך שישה ימים. כעבור כשנתיים האפיפיור אלכסנדר הרביעי הכריז עליה כקדושה.

ב-1958 האפיפיור פיוס השנים עשר הכריז עליה כקדושה הפטרונית של הטלוויזיה והתקשורת זאת על סמך הנס הנזכר למעלה.

מורשתה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מנזר סנט קלייר בירושלים
מנזר סנט קלייר בירושלים

מסדר קלרה הקדושה הוא כיום הגדול במסדרי הנשים של הכנסייה הקתולית. בישראל למסדר שני מנזרים, מנזר סנט קלייר בירושלים, ומנזר סנט קלייר בנצרת (אנ').

על שמה נקראים[עריכת קוד מקור | עריכה]

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]