לדלג לתוכן

רדיו תל אביב

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
רדיו תל אביב
מדינה ישראל ישראלישראל
סוג רדיו אזורי
תקופת הפעילות 1 בספטמבר 1996 – הווה (29 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
תוכן
שפה עברית
שידור והפצה
אזור קליטה מחוז תל אביב
נקלט בתדר 102FM
http://www.102fm.co.il
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
סמליל רדיו תל אביב ממרץ 2025 עד דצמבר 2025
סמליל רדיו תל אביב עד 2025

102 תל אביב (בעבר "102FM רדיו תל אביב") היא תחנת רדיו אזורית שמרכזה בתל אביב ואולפניה ממוקמים ברמת החייל. התחנה בעברה שילבה תוכניות מלל העוסקות בתחומי האקטואליה הרכה, וכיום מתמקדת במוזיקת להיטים המשודרים ברצף. התחנה משדרת בתדר 102FM, המהווה חלק מהמיתוג שלה. רדיו תל אביב נמצא בשליטתם של אנשי העסקים צבי שלום, יוסי סבן ודני נישליס.

התחנה הוקמה ב-1 בספטמבר 1996, במסגרת הגל השני של זכיינות לתחנות רדיו אזוריות, על פי חוק הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו, שנה לאחר הגל הראשון[1]. בשנת 2000 הוארך הזיכיון לתקופה של 4 שנים נוספות[2]. מקים התחנה והמנכ"ל הראשון שלה היה ראודור בנזימן שהוחלף ב-1998 על ידי יהלומה לוי ששימשה כמנכ"לית עד 2004[3]. אוה מדז'יבוז' הייתה מנהלת התחנה בשנים 2006-2004[4].

בשנת 1997 התחנה הפעילה מכללה ללימוד מקצועות הרדיו שאושרה על ידי משרד התמ"ת. סגל המרצים כלל גם את מנחי התחנה. המכללה סיימה את דרכה באמצע-סוף העשור הראשון של שנות ה-2000.

מאביב 2007 עד סוף יולי 2011 שודרה מידי ערב בתחנה תוכנית הספורט, בשיתוף עם ערוץ הספורט ובהגשת כוכבי הערוץ: מירי נבו, רון קופמן, נדב יעקבי, דני ענבר, שלמה שרף, איציק זוהר ואלי אוחנה. לאחר מכן ועד תחילת שנות ה-2020 שודרה תוכנית הספורט בהגשת אופירה אסייג, אייל ברקוביץ' ופיני גרשון בשיתוף עם אתר האינטרנט ONE[5]. ב-2025 הורדה תוכנית הספורט משידור.

בינואר 2008 הצטרף לתחנה יואב קוטנר, בתפקיד מנהל מחלקת המוזיקה. הוא שידר מדי יום בשעות 14:00-16:00 את "האיש הקטן מהרדיו", תוכנית מוזיקה בעריכתו והגשתו, עם אירוחים שבועיים של הופעות באולפן, כגון: ברי סחרוף עם אהוד בנאי, ריטה, ארקדי דוכין, הדג נחש, אריקה באדו, מריאן פיית'פול, כנסיית השכל ועשרות רבים נוספים[6].

באפריל 2008 עלתה לאוויר בתחנה תוכנית המערכונים והנונסנס "ץ סופית", המשודרת מדי שבת ב-17:00, וממשיכה את דרכן של תוכניות קומיות קודמות בסגנון דומה, כגון "מה יש?", ו"היפופוטם" - ששודרה ברדיו תל אביב בתחילת דרכה.

ביולי 2009 העלתה התחנה אתר זמני חדש לקראת השקת המיתוג החדש של רדיו תל אביב כ"רדיו תל אביב החדש".

באוקטובר 2009 הודיע מנכ"ל התחנה שי בן מאור על פרישתו ובאותה תקופה עזבו שדרנים רבים את התחנה וביניהם: דן תורן, שרון מולדאבי, רינה מצליח, דן שילון, טל ברמן ואביעד קיסוס[7]. בפברואר 2010 מונה דני נישליס, מבעלי המניות של התחנה, למנכ"ל שלה. קודם לכן שימש נישליס כמנכ"ל תחנת רדיו חיפה, אשר עדיין נמצאת בבעלותו. עם הגיעו קיים נישליס תוכנית הבראה לתחנה, שכללה בין היתר גיוס שורה של מגישים בולטים, ביניהם עומרי רונן, הדר מרקס, שרון כידון ושי גולדן, שירה ודן מרגלית, נחמה דואק ועוד, לצד שורה של מנהלים, בהם עומרי רונן (בתפקיד מנהל התוכניות), לירן אלטמן-כדורי (בתפקיד סמנכ"ל התוכן), דני לוי (כמשרד יחסי הציבור של התחנה) ועוד. כמו כן הצטרפו לתחנה צמד המגישים "סלוצקי ודומינגז" (הראל סלוצקי ועופר דומינגז) אשר הגישו בה את "תוכנית הבוקר של ישראל" עד לשנת 2014, אך בעקבות הפרת חוזה עם התחנה, הם נאלצו לפרוש. לאחר פרישתם, התוכנית התפצלה בין תוכנית בוקר מוקדמת של אקטואליה והורות בשעה 7 בבוקר לבין תוכנית של צמד השדרנים אסי עזר ודפנה לוסטיג אשר היו גם מחליפים אותם בעבר בעת היעדרותם. בהמשך החלה מיה דגן להגיש את התוכנית לצד לוסטיג, במקום אסי עזר. התוכנית ירדה משידור לבסוף בפברואר 2019. גורי אלפי וגלית חוגי הם המגישים של תוכנית הבוקר נכון ל-2024[8].

בסוף דצמבר 2009 שידרו שרון טייכר וערן זרחוביץ' את התוכנית האחרונה של תוכנית הערב במועדון "שבלול", לאחר שהודיעו על פרישתם שבועיים לפני כן. בהתחלה תפסה את מקומם השדרנית רוני אבן, ולאחר מכן תפסו את המקום שלישיית מה קשור, בתוכניתם "היום שעכשיו", המשודר גם בערוץ 24 וגם ברדיו ירושלים החדש.

במרץ 2010 הפסיקה ערוץ 24 לשדר ברדיו תל אביב את תוכניתם של השלישייה. בתור מעבר, תפסה את מקומם השדרנית רוני אבן, ובמאי, התוכנית "משהו משהו" ששודרה בין 8 ל-10 בערב, הוקדמה לשעה 4.

באפריל 2010 הוחלט כי האולפנים יועתקו מנמל תל אביב לרחוב ראול וולנברג ברמת החייל[9]. העברת האולפן למשכנה החדש הסתיימה בחודש יולי של אותה השנה. בראשית 2011 מונה רועי דלמדיגו לעורך מוזיקה ראשי בתחנה.

מ-2012 התחנה הפסיקה לשדר את החדשות על ידי חדשות 10 והעבירה את האחריות על החדשות ל-ynet, שנקראת "חדשות ynet".

ביולי 2012 מונה אבי משולם למנכ"ל התחנה, במקומו של המנכ"ל הזמני דני נישליס, אשר אף נמנה עם בעלי המניות של התחנה. לאחר מינויו של משולם, נישליס שכיהן בתפקיד המנכ"ל הזמני במשך כשנתיים, חזר לתפקידו המקורי כמנכ"ל רדיו חיפה.

בשנים 2011–2013 שודרה בתחנה תוכנית ההכרויות המצליחה "לאב מי בלילה", בהגשת שמוליק טיאר.

ביולי 2015 שבו שרון טייכר וערן זרחוביץ' לשדר בתחנה את התוכנית היומית "טייכר וזרחוביץ'", אשר תחילה שודרה מדי יום במשך שעה ובעקבות הצלחתה הוארכה לשעתיים, ומשודרת מדי יום בשעות 16:00-18:00.

בספטמבר 2016, לרגל חגיגות 20 שנה להקמת התחנה, שב אליה גם ארז טל, אחד ממקימיה, והחל להגיש את התוכנית "פרס ישראל" לצד עידית הרשקוביץ וטל פרידמן (לסירוגין). התוכנית שודרה תחילה במתכונת יומית, ובהמשך עברה למתכונת שבועית.

מ-26 בנובמבר 2017 הפרופ' יריב יוגב ביחד עם הד"ר רונית אלמוג הגישו תוכנית שבועית קבועה "נשי אישי" בנושאי פריון, היריון, לידה ורפואת נשים[10]

באוקטובר 2018 עלתה תוכנית בוקר שבועית בהגשת גורי אלפי וגלית חוגי, אותה אלפי שידר לרוב מלוס אנג'לס, בה התגורר באותה עת. במרץ 2019 עברה התוכנית למתכונת יומית. זאת במסגרת רצועת בוקר חדשה בתחנה, הכוללת גם תוכנית יומית בהגשת עינב גלילי ואור ישראלי. באותה עת החלה התחנה לשדר בסינדיקציה גם את תוכניתו של צביקה הדר "לצבי בא רדיו" מ"רדיו דרום".

בשנת 2023 נבחרו מיקי חיימוביץ' ודניאלה לונדון דקל לרשימת אנשי הסביבה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה.[11] הבחירה נעשתה בשל הגשתן את התכנית "ירוקות" ברדיו.

במרץ 2024 פורסם כי שדרן הרדיו הוותיק, דידי הררי, ישמש מנכ"ל התחנה[12]. בנובמבר 2024 פורסם תחקיר בעיתון "הארץ" ובו מספר עדויות על הטרדה מינית ותקיפה מינית מצידו של הררי.[13] בעקבות התחקיר הודיעה תחנת רדיו תל אביב כי הררי יצא לחופשה לאלתר, ולא ישמש מנכ"ל הרדיו.[14] ב-26 בדצמבר 2024 התפטר הררי מתפקידו.[15]

ב-2025 הורדו מרבית תוכניות המלל של רדיו תל אביב משידור (למעט טייכר וזרחוביץ', אופירה אסייג ודליק ווליניץ שצומצמו משמעותית), חלקן אחרי יותר מ-20 שנים, בשל מדרוג נמוך ועלויות כלכליות גבוהות. שירותיו של אלדד קובלנץ נשכרו לאור הצלחתו אצל המתחרות - גלגלצ, כאן 88 ואקו 99 FM, ובוצע שינוי משמעותי בתוכני התחנה, כאשר מרבית רצועות השידור משדרות אך ורק מוזיקה ברצף, במטרה להוות תחרות ישירה לאקו 99 FM. בשונה מהאחרונה, "102 תל אביב" משבץ שדרנית המבוססת בינה מלאכותית ברצועת הצהריים. בדומה לגלגלצ ("סופשבוע רגוע"), אקו 99FM ("סופשבוע") וכאן גימל ("סופשבוע געגוע"), גם "102 תל אביב" מכנה את רצועת סוף השבוע שלה בשם הגנרי "סופשבוע לג'נדס". קריין הבית של 102 הוא אילן ברמן, שבמשך שנים שימש קריין הבית של המתחרה אקו 99FM.

אופי התחנה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

התחנה מתאפיינת בקו מוזיקלי של רוק לועזי ועברי, לרבות אמנים ישראליים צעירים.

אוה מדז'יבוז' מנהלת התחנה בשנים 2004–2006, מספרת:

האמת היא שאני והצוות הניהולי החלטנו שאנחנו הופכים מרדיו לתל אביב לרדיו מתל אביב. כמו שבארצות הברית וושינגטון היא עיר הבירה, אבל הבשורה התרבותית מגיעה מניו יורק, כך גם אצלנו. תל אביב היא עיר הבירה של החו"ל, הבשורה, החידוש. פסקול החיים מגיע מכאן. אנחנו לא משדרים רק למי שגר בשינקין פינת מלצ'ט, אלא גם למי שגר באשדוד ובבאר שבע ורוצה לינוק את המהות הזו[16]

אווה מדז'יבוז

התחנה התבלטה בכך שהייתה בין הראשונות שהנהיגו חזרה מהירה יחסית למתכונות שידורים רגילה לאחר פיגועים (מה שהוביל גם להאשמתה באסקפיזם[17]), ובכך ששילבה גם שירים לועזיים ועדכניים בימי זיכרון[18]. תוכנית נודעת ששודרה בעבר בתחנה, היא תוכנית המערכונים הלילית היפופוטם, שממשיכה להתקיים עד היום באתר האינטרנט Flix.

ברשימת השדרנים של רדיו תל אביב, בעבר אפשר למצוא את שמוליק טיאר, מיכל ניב, רפי רשף, דנה ספקטור, עמנואל רוזן, רשף לוי, עודד קטש, שי ודרור, עינב גלילי, דורי בן זאב, טל ברמן, אביעד קיסוס, ארז טל, בעז גורן, מרב מיכאלי ממקימי התחנה, יחד עם המנכ"ל הראשון, ראודור בנזימן.

התכנית הבולטת בתחנה בעשור הראשון של המאה הייתה תוכנית הבוקר של טל ברמן ואביעד קיסוס, משנת 2002 ועד סוף 2009. בהמשך בלטה גם התוכנית "היום שעכשיו" של שלישיית מה קשור (ששודרה דרך ערוץ 24), ומהתוכניות המרכזיות בתחנה היא גם התוכנית הוותיקה ביותר מיומה הראשון של התחנה, "גומרים הולכים", בהגשת דני סידס ואודי סגל.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רדיו תל אביב בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. אביבה קרול, ‏רדיו תל-אביב: סקר חדש - מצב חדש, באתר גלובס, 2 במרץ 1997
  2. אביבה קרול, ‏הוארך זיכיון רדיו ת"א ו-99BU, באתר גלובס, 24 במאי 2000
  3. רוני קורן-דינר, מנכ"לית רדיו תל אביב, יהלומה לוי, פורשת מתפקידה לאחר שש שנים וחצי, באתר TheMarker, 8 בדצמבר 2004
  4. מור שני, מדז'יבוז' עוזבת את רדיו ת"א, באתר וואלה, 3 ביוני 2006
  5. אופיר בר-זהר, רדיו תל אביב וערוץ ONE ישתפו פעולה בתוכנית ספורט חדשה, באתר TheMarker, 15 באוגוסט 2011
  6. יעל גאוני , ‏קוטנר עובר מערוץ 24 ל"רדיו ת"א", באתר גלובס, 24 באוקטובר 2007
  7. עופר מתן, איך הפך רדיו תל אביב לעוד גוף תקשורת ריק מתוכן?, באתר הארץ, 10 באפריל 2010
  8. גורי אלפי וגלית חוגי בבוקר, באתר 102FM
  9. לי-אור אברבך , ‏רדיו ת"א עוזב את נמל ת"א ועובר לאולפנים חדשים ברמת-החי"ל, באתר גלובס, 24 במרץ 2010
  10. פרופ' יריב יוגב והד"ר רונית אלמוג ברדיו תל אביב בנושאי פריון, היריון, לידה ורפואת נשים 102fm.co.il/shows/88
  11. רומי בן צבי, זווית, 22 הנבחרים: אלו אנשי הסביבה של ישראל השנה, באתר ynet, 6 באוקטובר 2023
  12. רן בוקר, פרסום ראשון: דידי הררי מונה לתפקיד מנכ"ל רדיו תל אביב, באתר ynet, 12 במרץ 2024
  13. אתר למנויים בלבד הילו גלזר, נשים שעבדו תחת דידי הררי מעידות שהוא מטריד מינית, באופן סדרתי. תחקיר, באתר הארץ, 28 בנובמבר 2024
  14. עידו דוד כהן, בעקבות הפרסום ב"הארץ", דידי הררי ייצא לחופשה מתוכניתו ברדיו תל אביב, באתר הארץ, 30 בנובמבר 2024
  15. רן בוקר, סופית: דידי הררי עוזב את רדיו תל אביב, באתר ynet, 26 בדצמבר 2024
  16. יעל גאוני, ‏"אחרי 8 שנים רדיו ת"א עובר לרווח", באתר גלובס, 27 בנובמבר 2005
  17. ענת באלינט, לנסוע רחוק להרגיש קרוב, באתר העין השביעית, 1 במאי 2002
  18. נייגר, מאיירס וזנדברג, אתם זוכרים עם השירים: תרבות פופולרית, זיכרון קולקטיבי ושידורי הרדיו בישראל ביום הזיכרון לשואה ולגבורה, 1993–2002, החוג לתקשורת - הפקולטה למדעי החברה, באתר אוניברסיטת חיפה, 7 ביולי 2009 (לקוח ממגמות - כרך מו, מספר 1–2, פברואר 2009)