רנה דרייפוס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
רנה דרייפוס
René Dreyfus
רנה דרייפוס ב-1938
לידה 6 במאי 1905
ניס, צרפת עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 16 באוגוסט 1993 (בגיל 88)
מנהטן, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
שם לידה René Albert Dreyfus עריכת הנתון בוויקינתונים
לאום צרפת עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות ? – 16 באוגוסט 1993 עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה אביר בלגיון הכבוד עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

רנה דרייפוסצרפתית: René Dreyfus;‏ 6 במאי 190516 באוגוסט 1993) היה נהג מרוצי מכוניות יהודי-צרפתי, זכה ב-36 מרוצים ברחבי אירופה, בין שנות ה-20 לשנות ה-30 של המאה ה-20 השתתף במרוצי הגרנד פרי למכוניות.[1]

דרייפוס נהג במכוניות המרוץ מתוצרת פרארי, בוגאטי, "Delahaye" (אנ') ומזראטי.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

דרייפוס נולד בעיר ניס שבצרפת. בצעירותו הוא עבד בעסק המשפחתי לאספקת נייר, התעניין בעולם המכוניות ולמד לנהוג.

דרייפוס רכש דגם של "בוגאטי" והצטרף למועדון "מוטו דה ניס" לחובבי מכוניות תחרותיים צעירים. בשנים 1924 - 1929 השתתף במרוצי חובבים בליגות שונות. בשנת 1924 הגיע למקום הראשון בקטגוריה שלו ולמקום החמישי הכללי ב-גרנד פרי מונקו. דרייפוס המשיך לזכות בשלוש אליפויות צרפתיות רצופות בחמש השנים הבאות. בשנת 1929 נכנס למרוץ המקצועי הראשון שלו, הגרנד פרי הראשון של מונקו.

בשנת 1930 זכה דרייפוס במרוץ, נוהג בדגם "Type 35B Bugatti" (אנ') לאחר שנקט באסטרטגיה חדשנית: הוספת מכלי דלק. משהבין דרייפוס שמכוניות בוגאטי יהיו תמיד מהירות יותר מהרכבים שבבעלותם של מתחרים פרטיים, טען דרייפוס שהסיכוי היחיד שלו לזכות, הוא בהימנעות מתדלוק, ולכן היו לו עוד מכלי דלק שנוספו למכוניתו.

בהמשך עבר דרייפוס לנהוג במכוניות הרשמיות של בוגאטי, ובשנת 1935 בפרארי.[2]

באוגוסט 1937 במסגרת "המירוץ למיליון" (אנ') שבר דרייפוס את שיא המהירות הקודם, שהשיגה מכונית המירוץ של אלפא רומיאו, כשנהג בדגם ה-דלאהיי 145 (איט'), התחרה כנגד ה"בוגטי", והגיע למהירות של 146.645 קמ"ש. ב"דלאהיי" הורכב מנוע V12, בנפח 4.5 ליטר שהפיק 245 כ"ס. ההפרש לעומת השיא הוקדם היה כעשירית הקמ"ש בלבד, אבל זה הספיק כדי לזכות בפרס – וגם להשפיל את גרמניה הנאצית: לא רק שהשיא החדש נקבע על ידי מכונית צרפתית, אלא גם בידי נהג יהודי.[3]

בשנת 1938 זכה דרייפוס במקום הראשון בגרנד פרי הצרפתי שנערך בעיר פיו בדרום מערב צרפת. אותה אסטרטגיית המרוץ ללא עצירה שהביאה לדרייפוס את הניצחון המשמעותי הראשון שלו שמונה שנים קודם לכן חזר על עצמו. כאשר מסתיים המירוץ הוא חוצה את קו הסיום ראשון בפער של כמעט שתי דקות.

עם פרוץ מלחמת העולם השנייה הצטרף דרייפוס לצבא הצרפתי (אנ'), בתפקיד של נהג משאית. בשנת 1940, דרייפוס נשלח בפתאומיות על ידי ממשלת צרפת ל-ארצות הברית כדי לייצג את צרפת על ידי נהיגה על מזראטי במרוץ "אינדיאנפוליס "500. דרייפוס הגיע למקום העשירי.

עם פלישת הגרמנים לפריז דרייפוס התיישב ב-ניו יורק, שם פתח מסעדה צרפתית, "לה גורמה". עם כניסת ארצות הברית למלחמה, ב -1942 התגייס דרייפוס לצבא האמריקאי ושימש באירופה כחוקר בקמפיין האיטלקי. בתום מלחמת העולם השנייה, בשנת 1945, דרייפוס הפך לאזרח אמריקאי הביא את אחיו מוריס לניו יורק, שם פתחו עוד מסעדה צרפתית "לה שאנטקלאיר".

דרייפוס בעל עיטור הלגיון הצרפתי.

דרייפוס נפטר בניו יורק בשנת 1993.

תמונות[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רנה דרייפוס בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ סיפורו של נהג המרוצים רנה דרייפוס וואלה רכב, קינן כהן, 3 במאי 2019
  2. ^ רנה דרייפוס - מרוצי מכוניות racingsportscars.com/driver/results/René-Dreyfus
  3. ^ דלאהיי 145 - המירוץ למיליון אוטו, טל שביט, 31 באוגוסט 2007