אפיפיורים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף רשימת אפיפיורים)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אפיפיורים הקבורים בבזיליקת פטרוס הקדוש

בראש הכנסייה הקתולית עומד האפיפיור. המונח אפיפיור (בלטינית: papa, שמשמעותו "אבא"; המונח העברי מקורו בספרות ימי הביניים והוא נגזר ממילה ארמית המופיעה בתלמוד) משמש בכנסייה הקתולית, בכנסייה היוונית האורתודוקסית ובכנסייה הקופטית כתיאור למנהיג הרוחני העליון. בימינו מתייחס התואר בדרך-כלל אל ראש הכנסייה הקתולית. התואר עצמו משמש בכנסייה הקתולית הרומית מאז כהונתו של סיריקיוס בסוף המאה הרביעית. מניין האפיפיורים הרשמי עומד על 265 או 266 אפיפיורים (תלוי אם מונים את האפיפיור הנבחר סטפנוס).

האפיפיור מחזיק גם בתארים נוספים כמו בישוף רומא, ממלא מקומו של ישו הנוצרי, יורשו של פטרוס הקדוש, נסיך השליחים, הפונטיף העליון של הכנסייה העולמית (הקתולית), פטריארך המערב, הפרימוס (ראשון) של איטליה, ארכיבישוף ובישוף מטרופוליטני של הפרובינקיה המקומית, ומשרת משרתי האל. מאז שנת 1929 תוארו הרשמי של האפיפיור במדינת הוותיקן, מחוץ לתפקידו הדתי, הוא הריבון.

את שמות האפיפיורים מקובל לתעתק ולהגות באופן שונה משפה לשפה. שמות האפיפיורים נלקחים ברוב המקרים מרשימה סגורה, ולכל שם צורת תעתיק והגייה שונה בשפות שונות. יוחנן פאולוס השני חתם את שמו בלטינית ioannes paulus, ושמו של קודמו בעל אותו שם, הקבור בכנסיית פטרוס הקדוש כתוב IOANNES PAVLVS, אבל באיטליה מכנים אותו Giovanni Paolo ("ג'ובאני פאולו"), בספרד - Juan Pablo ("חואן פבלו"), בצרפת - Jean Paul ("ז'אן פול"), באנגליה - John Paul ("ג'ון פול"), ובערבית - يحنّا بولوس ("יוחנא בולוס"). גם בעברית מקובל "לתרגם" את השם לגרסתו העברית, שהיא: "יוחנן פאולוס". בשמות אחרים, שאין מסורת הגייה מושרשת ביחס אליהם, מתבסס תעתיק השם על תוארם בשמם הרשמי וכללי התעתיק מלטינית.

רשימת האפיפיורים[עריכת קוד מקור | עריכה]

המאה הראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
פטרוס שמעון פטרוס Pope-peter pprubens.jpg 3367 בית ציידא, טטראכיית הבשן, האימפריה הרומית. על-פי המסורת הנוצרית, מתלמידי ישו ממנו קיבל את מפתחות שערי גן עדן. הוצא להורג בצליבה במהופך. יום חגו 29 ביוני.
לינוס לינוס Linus2.jpg 6776 טוסקיה, איטליה, האימפריה הרומית. לפי המסורת, מת מות קדושים (מרטיר). יום חגו 23 בספטמבר.
אנקלטוס אנקלטוס Interior of Chiesa dei Gesuiti (Venice) - sacristy - Papa Cleto - 1592-1593 - by Palma il Giovane.jpg 7688 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. מרטיר, יום חגו 26 באפריל
קלמנס הראשון קלמנס StClement1.jpg 8899 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. מרטיר, יום חגו 23 בנובמבר.
אווריסטוס אווריסטוס Evaristus.jpg 99105 בית לחם, יהודה, האימפריה הרומית. לפי המסורת, מרטיר. יום חגו 26 באוקטובר

המאה השנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
אלכסנדר הראשון אלכסנדר Pope Alexander I.jpg 105115 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. יום חגו 16 במרץ.
סיקסטוס הראשון סיקסטוס SixtusI.jpg 115125 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. יום חגו 6 באפריל.
טלספורוס טלספורוס Telesphorus.jpg 125136 טרנובה, איטליה, האימפריה הרומית. יום חגו 5 בינואר.
היגינוס היגינוס Hyginus.jpg 136140 אתונה, יוון, האימפריה הרומית. לפי המסורת, מרטיר. יום חגו 11 בינואר.
פיוס הראשון פיוס Pius I.jpg 140155 אקוויליה, איטליה, האימפריה הרומית. מרטיר בחרב. הגדיר את הפסחא להחגג ביום ראשון. יום חגו 11 ביולי.
אניקטוס אניקיטוס Papa Aniceto cropped.jpg 155166 אמסה (חומס), סוריה, האימפריה הרומית. לפי המסורת, מרטיר. יום חגו 17 באפריל.
סוטר סוטריוס Soter.jpg 166 - 174 פונדי (לטיום), איטליה, האימפריה הרומית. לפי המסורת, מרטיר. יום חגו 22 באפריל.
אלאוטריוס אלאוטריוס Eleutherius.jpg 174 - 189 ניקופוליס, יוון, האימפריה הרומית. לפי המסורת, מרטיר. יום חגו, 6 במאי.
ויקטור הראשון ויקטור Victor I..jpg 189199 אפריקה, האימפריה הרומית. האפיפיור הראשון מאפריקה.

המאה השלישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
זפירינוס זפירינוס Saintz05.jpg 199217 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. יום חגו, 26 באוגוסט.
קליקסטוס הראשון קליסטוס CalixtusI.jpg 217222 מדינה סלבית כלשהי, האימפריה הרומית. מרטיר, יום חגו 14 באוקטובר.
אורבנוס הראשון אורבנוס UrbanI.jpg 222230 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. יום חגו 25 במאי.
פונטיאנוס פונטיאנוס Pope Pontian.jpg 230235 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. התפטר עקב הגלייתו על ידי הקיסר לסרדיניה.
יום חגו 13 באוגוסט.
אנטרוס אנטרוס Pope Anterus.jpg 235236 פטיליה, איטליה, האימפריה הרומית. יום חגו 3 בינואר.
פביאנוס פביאנוס Saint Fabian1.jpg 236250 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. יום חגו 20 בינואר.
קורנליוס קורנליוס Heiliger Cornelius.jpg 251253 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. מרטיר. יום חגו 16 בספטמבר.
לוקיוס הראשון לוקיוס Lucius I.jpg 253254 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. יום חגו 5 במרץ.
סטפנוס הראשון סטפנוס Stephen I.jpg 254257 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. מרטיר בעריפה; יום חגו 2 באוגוסט.
סיקסטוס השני סיקסטוס Sandro Botticelli - Sixte II.jpg 257258 אתונה, יוון, האימפריה הרומית. מרטיר בעריפה. יום חגו 10 באוגוסט.
דיוניסיוס דיוניסיוס Pope Dionysius.jpg 259268 טרנווה, איטליה, האימפריה הרומית. יום חגו 26 בדצמבר.
פליקס הראשון פליקס PopeFelixI.jpg 269274 רומא, איטליה, האימפריה הרומית.
אאוטיכיאנוס אאוטיכיאנוס Eutychian.jpg 275283 לוני, איטליה, האימפריה הרומית.
קאיוס גאיוס PCaius.jpg 283296 סלונה, דלמטיה, האימפריה הרומית. מרטיר. יום חגו 22 באפריל.
מרקלינוס מרקלינוס Marcellinus.jpg 296304 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. יום חגו 26 באפריל.

המאה הרביעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
מרקלוס הראשון מרקלוס Papa Marcelo I.jpg 308309 רומא, איטליה, האימפריה הרומית. הוגלה על ידי הקיסר.
אוסביוס אוסביוס PopeEusebius.jpg 309309 סרדיניה, האימפריה הרומית. גם כן הוגלה מרומא על ידי הקיסר.
מילטיאדס מילטיאדס Pope miltiades.jpg 311314 אפריקה, האימפריה הרומית. האפיפיור הראשון לאחר סיום רדיפת הנצרות באימפריה הרומית.
סילבסטר הראשון סילבסטר Sylvester I.jpg 314335 אבלינו, איטליה, האימפריה הרומית המערבית. כתגובת נגד לחגיגות הסילבסטר במדינת ישראל, נפוץ בעידן המודרני מיתוס, שהחל בחוגים חרדים שמרניים, לפיו סילבסטר היה אנטישמי ורודף יהודים; עם זאת אין שום ראייה היסטורית לדבר, אדרבא, עד כשנה לפני תחילת כהונתו הנצרות בעצמה הייתה דת נרדפת, ורק אז קיבלה מעמד של "דת מותרת" (Religio licita) ביחד עם היהדות; הפיכתה לדת הרשמית באימפריה התרחשה כ־50 שנה לאחר מותו של סילבסטר. יום חגו 31 בדצמבר.
מרקוס מרקוס Marcus (papa).jpg 336 רומא, איטליה, האימפריה הרומית המערבית. הראשון שהחל לכתוב את תולדות האפיפיורים הקודמות לו. יום חגו 7 באוקטובר.
יוליוס הראשון יוליוס Iulius I.jpg 337352 רומא, איטליה, האימפריה הרומית המערבית. תמך בדעה האריאנית.
ליבריוס ליבריוס Paderborner Dom Dreifaltigkeitskapelle Liborius.jpg 352366 רומא, איטליה, האימפריה הרומית המערבית. האפיפיור הראשון שלא הוגדר כקדוש על ידי הכנסייה הקתולית.
דמסוס הראשון דמסוס Saintdamasus.png 366383 לוסיטניה, פורטוגל, האימפריה הרומית המערבית.
סיריקיוס סיציריוס Siricius.jpg 384399 רומא, איטליה, האימפריה הרומית המערבית. כתביו הם העתיקים ביותר אשר נכתבו על ידי הכס הקדוש ונשתמרו. יום חגו ה-26 בנובמבר
אנסטסיוס הראשון אנסטסיוס Anastasius I.jpg 399 -401 רומא, איטליה, האימפריה הרומית המערבית.

המאה החמישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
אינוקנטיוס הראשון אינוקנטיוס Innocentius I.jpg 401417 אלבנו, איטליה, האימפריה הרומית המערבית. היה בתפקיד בזמן כיבוש רומא בשנת 410.
זוסימוס זוסימס Zosimus.jpg 417418 מסורקה, יוון, האימפריה הרומית המזרחית.
בוניפקיוס הראשון בוניפציוס Pope Boniface I.jpg 418422 רומא, איטליה, האימפריה הרומית המערבית.
סלסטינוס הראשון קלסטינוס Celestine1pope.jpg 422432 קמפניה, איטליה, האימפריה הרומית המערבית. יום חגו 8 באפריל.
סיקסטוס השלישי סיקסטוס Pope-Sixtus-III.jpg 432440 רומא, איטליה, האימפריה הרומית המערבית.
לאו הראשון (הגדול) לאו Greatleoone.jpg 440461 טוסקנה, איטליה, האימפריה הרומית המערבית. שכנע את אטילה ההוני שלא לכבוש את איטליה. יום חגו 10 בנובמבר.
הילריוס הילריוס Nuremberg chronicles - Hilarius, Pope (CXXXVIv).jpg 461468 סרדיניה, איטליה, האימפריה הרומית המערבית.
סימפליקיוס סימפליקוס Sansimpliciopapa.jpg 468483 טיבולי, איטליה, האימפריה הרומית המערבית.
פליקס השלישי פליס Felix3.jpg 483492 רומא, איטליה, האימפריה הרומית המערבית. למעשה - האפיפיור השני הנושא את השם פליקס
גלסיוס הראשון גלסיוס Papa Gelasio I.jpg 492496 קביליה, אפריקה, האימפריה הרומית המערבית. האפיפיור האחרון שנולד ביבשת אפריקה.
אנסטסיוס השני אנסטסיוס Anastasius II.jpg 496498 רומא, איטליה, האימפריה הרומית המערבית.
סימכוס סימאכו Simmaco - mosaico Santa Agnese fuori le mura.jpg 498514 סרדיניה, האימפריה הרומית המערבית.

המאה השישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
הורמיסדס הורמיסדס Pope Hormisdas.jpg 514523 פרוסינונה, האימפריה הרומית המערבית. אביו של האפיפיור סילבריוס.
יוחנן הראשון ג'ובאני Papa Ioannes I.jpg 523526 סיינה, טוסקנה, איטליה, האימפריה הרומית המערבית.
פליקס הרביעי פליס Mosaic of Felix IV (III) in Santi Cosma e Damiano, Rome, Italy (527–530).jpg 526530 סמניום, ממלכת איטליה. לפעמים נקרא פליקס השלישי.
בוניפקיוס השני בוניפציו Boniface II.jpg 530532 רומא, ממלכת איטליה.
יוחנן השני מרקוריו Johannes II.jpg 533535 רומא, איטליה, האימפריה הרומית המערבית. האפיפיור הראשון שנמנע משימוש בשמו האמיתי.
אגאפטוס הראשון אגיפטו Agapitus I.jpg 535536 רומא, ממלכת איטליה. שני ימי חגו 22 באפריל ו-20 בספטמבר.
סילבריוס סילבריוס Silverius.jpg 536537 צזנו, איטליה, הממלכה האוסטרוגותית. הודח. יום חגו 20 ביוני.
ויגיליוס ויגיליוס Vigilius.jpg 537555 רומא, איטליה, הממלכה האוסטרוגותית.
פלגיוס הראשון פלגיוס Pope Pelagius I.jpg 556561 רומא, איטליה, הממלכה האוסטרוגותית.
יוחנן השלישי קטלינוס Papa Joao III.jpg 561574 רומא, איטליה, הממלכה האוסטרוגותית.
בנדיקטוס הראשון בנדיקטוס Benedict I.jpg 575579 האימפריה הביזנטית.
פלגיוס השני פלגיוס PopePelagiusII.jpg 579589 רומא, איטליה, הממלכה האוסטרוגותית.
גרגוריוס הראשון (הגדול) גרגוריו Gregorythegreat.jpg 589604 רומא, איטליה, הממלכה האוסטרוגותית. נחשב לאבי הפולחן הנוצרי. יום חגו 3 בספטמבר.

המאה השביעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
סאביניאנוס סאביניאנוס Sabinian.jpg 604606 בלרה, איטליה, הממלכה האוסטרוגותית.
בוניפקיוס השלישי בוניפציו Boniface III.jpg 607 - 607 רומא, איטליה, הממלכה האוסטרוגותית.
בוניפקיוס הרביעי בוניפציו Boniface IV.jpg 608615 מרסיה, איטליה, האימפריה הביזנטית. האפיפיור הראשון עם שם זהה לקודמו. היה חבר במסדר הבנדיקטים.
אדאודטוס הראשון אדאודטוס Papa Adeodato I.jpg 615618 רומא, איטליה, האימפריה הביזנטית.
בוניפקיוס החמישי בוניפציו Papa Bonifacio V.jpg 619625 נאפולי, איטליה, האימפריה הביזנטית.
הונוריוס הראשון אונוריו Onorio I - mosaico Santa Agnese fuori le mura.jpg 625638 קמפניה, איטליה, האימפריה הביזנטית.
סוורינוס סוורינו Severinopapa.jpg 638 - 640 רומא, איטליה, האימפריה הביזנטית.
יוחנן הרביעי ג'ובאני Murner History Cod Karlsruhe 3117 (crop).jpg 640642 דאלמטיה, יוון, האימפריה הביזנטית.
תאודורוס הראשון ת'יאודורו Theodorus I.jpg 642 -649 ירושלים, האימפריה הביזנטית. האפיפיור האחרון מאזור ארץ ישראל.
מרטינוס הראשון מרטינו Pope Martin I.jpg 649655 טודי, איטליה, האימפריה הביזנטית. האפיפיור האחרון הנחשב למרטיר. יום חגו 12 בנובמבר.
אאוגניוס הראשון יוג'ינו PopeeugeneI.jpg 655657 רומא, איטליה, דוכסות רומא.
ויטאליאן ויטליאנו Pope Vitalian.jpg 657672 סגני, איטליה, דוכסות רומא.
אדאודטוס השני אדאודטו Adeodatus II.jpg 672676 רומא, איטליה, דוכסות רומא. חבר במסדר בנדיקטים.
דונוס דונו Popedonus.jpg 676678 רומא, איטליה, דוכסות רומא.
אגתו אגת'ו Agatho.png 678681 פלרמו, איטליה, האימפריה הביזנטית. יום חגו 20 בפברואר.
לאו השני לאו LeoII.jpg 682683 סיציליה, איטליה, האימפריה הביזנטית. יום חגו 3 ביולי.
בנדיקטוס השני בנדטו BenedictII.jpg 684685 רומא, איטליה, דוכסות רומא. יום חגו 7 במאי.
יוחנן החמישי ג'ובאני Johannes V.jpg 685686 סוריה, האימפריה הביזנטית.
קונון קונון Konon.jpg 686687 תראקיה, יוון, האימפריה הביזנטית.
סרגיוס הראשון סרג'יו Sergius I.jpg 687701 פלרמו, איטליה, האימפריה הביזנטית.

המאה השמינית[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
יוחנן השישי ג'ובאני John VI.jpg 701705 אפסוס, יוון, האימפריה הביזנטית.
יוחנן השביעי ג'ובאני Byzantinischer Mosaizist um 705 002.jpg 705707 רוסנו, איטליה, האימפריה הביזנטית.
סיסיניוס סיסיניוס Sisinnius.jpg 708 סוריה, חליפות ראשידון. היה אפיפיור רק 20 יום.
קונסטנטינוס קונסטנטינוס PopeConstantine.jpg 708715 סוריה, חליפות אומיה. האפיפיור האחרון עד ל-2001 שביקר ביוון בעודו בתפקיד.
גרגוריוס השני גרגוריו StgregoryII.jpg 715731 רומא, איטליה, דוכסות רומא. יום חגו 11 בפברואר.
גרגוריוס השלישי גרגוריו 178-7866 IMG - Gregorius III AV.png 731741 סוריה, חליפות אומיה. האפיפיור האחרון עד ל-2013 שלא נולד באירופה.
זכריאס זכריוס Pope Zachary.jpg 741752 קלבריה, איטליה, האימפריה הביזנטית. יום חגו 15 במרץ.
האפיפיור הנבחר סטפנוס סטפנו Pope Stephen (papacy 752-757).jpg 752 לעתים מכונה סטפנוס השני. אינו מצוין בחלק מהרשימות הרשמיות משום שמת שלושה ימים אחרי בחירתו ולפני שקודש כאפיפיור. לא נחשב לאפיפיור על ידי הכנסייה הקתולית.
סטפנוס השני סטפנו La donacion de Pipino el Breve al Papa Esteban II.jpg 752757 רומא, איטליה, דוכסות רומא. לעתים מכונה סטפנוס השלישי. אחיו של פאולוס הראשון.
פאולוס הראשון פאולו Paul I.jpg 757767 רומא, איטליה, דוכסות רומא. אחיו של סטפנוס השני.
סטפנוס השלישי סטפנו StephenIII.jpg 767772 סירקוזה, סיציליה, דוכסות רומא. לעתים מכונה סטפנוס הרביעי
אדריאנוס הראשון אדריאנו Pope Adrian I.jpg 772795 רומא, איטליה, דוכסות רומא.
לאו השלישי לאו Leo III.jpg 795816 רומא, איטליה, מדינת האפיפיור. החל את מה שלימים יהפוך לאימפריית רומא הקדושה.

המאה התשיעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
סטפנוס הרביעי סטפנו Stephen IV.jpg 816817 רומא, מדינת האפיפיור. לעתים מכונה סטפנוס החמישי.
פסקליס הראשון פסקל Pope Paschalis I. in apsis mosaic of Santa Prassede in Rome.gif 817824 רומא, מדינת האפיפיור.
אאוגניוס השני יוג'ינו Eugene II.jpg 824827 רומא, מדינת האפיפיור.
ולנטינוס ולנטינו Valentine.jpg 827 רומא, מדינת האפיפיור.
גרגוריוס הרביעי גרגוריו Greg4papa.jpg 827844 רומא, מדינת האפיפיור.
סרגיוס השני סרג'יו Pope Sergius II.jpg 844847 רומא, מדינת האפיפיור.
לאו הרביעי לאו Pope St. Leo IV.jpg 847855 רומא, מדינת האפיפיור. לפי המסורת המקבלת את קיומה של האפיפיורית יוהנה, נפטר ב-853. חבר במסדר הבנדיקטים.
יוהנה Papisajuana.jpg 853855 אנגליה לפי מסורת, שאמיתותה לא ברורה, אשה שהתחפשה לגבר בשם יוהאן אנגליקוס, ונבחרה לכס האפיפיור בדמותה הגברית. לאחר מותה וגילוי זהותה נמחקה מרשימות הוותיקן. לפי דעה אחרת, לא התקיימה והופיעה לראשונה כדמות אגדית במאה ה-13.
בנדיקטוס השלישי בנדטו Pope Benedict III.jpg 855858 רומא, מדינת האפיפיור.
ניקולאוס הראשון (הגדול) ניקולו Pope Nicholas I.jpg 858867 רומא, מדינת האפיפיור. החל במיסיונריות נוצרית.
אדריאנוס השני אדריאנו Adrian II.jpg 867872 רומא, מדינת האפיפיור.
יוחנן השמיני ג'ובאני Pope John VIII.jpg 872882 רומא, מדינת האפיפיור.
מרינוס הראשון מרינו Marinus I.jpg 882884 גלסה, מדינת האפיפיור.
אדריאנוס השלישי אדריאנו Papa Adriano III.jpg 884 -885 רומא, מדינת האפיפיור.
סטפנוס החמישי סטפנו Stephen V.jpg 885891 רומא, מדינת האפיפיור. לעתים מכונה סטפנוס השישי.
פורמוסוס פורמוסו PopeFormosusBW.jpg 891896 אוסטיה, מדינת האפיפיור.
בוניפקיוס השישי בוניפציו Boniface VI.jpg 896 רומא, מדינת האפיפיור. היה בתפקיד 15 ימים בלבד.
סטפנוס השישי סטפנו Stephen VI.jpg 896897 רומא, מדינת האפיפיור. לעתים מכונה סטפנוס השביעי.
רומנוס רומנו Pope Romanus.jpg 897 גלסה, מדינת האפיפיור.
תאודורוס השני ת'יאודורו Pope Theodore II.jpg 897 רומא, מדינת האפיפיור. היה בתפקיד 20 יום.
יוחנן התשיעי ג'ובאני John IX.jpg 898900 טיבולי, מדינת האפיפיור. חבר במסדר הבנדיקטים.

המאה העשירית[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
בנדיקטוס הרביעי בנדטו Pope Benedict IV.jpg 900903 רומא, מדינת האפיפיור.
לאו החמישי ליאון Pope Leo V.jpg 903 ארדאה, מדינת האפיפיור.
סרגיוס השלישי סרג'יו SergiusIII.jpg 904911 רומא, מדינת האפיפיור.
אנסטסיוס השלישי אנסטסיו Pope Anastasius III.jpg 911913 רומא, מדינת האפיפיור.
לנדו לנדו Pope Lando.jpg 913914 סבינה, מדינת האפיפיור.
יוחנן העשירי ג'ובאני Pope John X.jpg 914928 טוסינה, דוכסות רומא.
לאו השישי ליאון Pope Leo VI.jpg 928 רומא, מדינת האפיפיור.
סטפנוס השביעי סטפנו Stephen VII.jpg 929931 רומא, מדינת האפיפיור. לעתים מכונה סטפנוס השמיני.
יוחנן האחד עשר ג'ובאני Ioannes XI.jpg 931935 רומא, מדינת האפיפיור.
לאו השביעי ליאון Leone-VII.jpg 936939 רומא, מדינת האפיפיור.
סטפנוס השמיני סטפנו Stephen VIII.png 939942 רומא, מדינת האפיפיור. לעתים מכונה סטפנוס התשיעי.
מרטינוס השני מרינו Marinus II.jpg 942946 רומא, מדינת האפיפיור.
אגפטוס השני אגפיטו Pope Agapetus II.jpg 946955 רומא, מדינת האפיפיור.
יוחנן השנים עשר אוטביאנו GiovanniXII.png 955963 רומא, מדינת האפיפיור. הודח מתפקידו.
אנטי-אפיפיור לאו השמיני ליאון Pope Leo VIII.jpg 963 - 964 רומא, מדינת האפיפיור. התמנה על ידי הקיסר אוטו ולא על ידי הוועדה לאחר הדחתו של יוחנן ה-12.
יוחנן השנים עשר אוטביאנו GiovanniXII.png 964 רומא, מדינת האפיפיור. נרצח ב-964.
בנדיקטוס החמישי בנדיקטו Pope Benedict V.jpg 964 רומא, מדינת האפיפיור. נבחר על ידי תושבי רומא כנגד האנטי-אפיפיור לאו השמיני. הודח על ידי הקיסר אוטו כדי שלאו השמיני ישאר בכס.
לאו השמיני ליאון Pope Leo VIII.jpg 964 רומא, מדינת האפיפיור. הפך רשמית לאפיפיור לאחר הדחתו של בנדיקטוס החמישי.
יוחנן השלושה עשר ג'ובאני Papa Ioannes XIII.jpg 965972 רומא, מדינת האפיפיור. נקרא לאחר מותו כאפיפיור "הטוב".
בנדיקטוס השישי בנדיקטו Pope Benedict VI.jpg 973974 רומא, מדינת האפיפיור. הודח ונרצח.
בנדיקטוס השביעי בנדיטו Pope Benedict VII.jpg 974983 רומא, מדינת האפיפיור.
יוחנן הארבעה עשר פיאטרו קנפאנובה Pope John XIV.jpg 983984 פאביה, דוכסות רומא.
יוחנן החמישה עשר[1] ג'ובאני Pope John XV.jpg 985996 רומא, מדינת האפיפיור. האפיפיור הראשון שהגדיר קדוש.
גרגוריוס החמישי ברונו Otto III wird von Papst Gregor V. zum Kaiser gesalbt.jpg 996999 דוכסות סקסוניה, האימפריה הרומית הקדושה. האפיפיור הגרמני הראשון.
סילבסטר השני גרברט Silvester II.JPG 9991003 בליאק, אוברן, צרפת. האפיפיור הצרפתי הראשון.

המאה האחת עשרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
יוחנן השבעה עשר סקסונה סאצ'י Papa Joao XVII.jpg 1003 רומא, מדינת האפיפיור.
יוחנן השמונה עשר ג'ובאני Ioannes XVIII.jpg 10031009 רפגננו, מדינת האפיפיור.
סרגיוס הרביעי פיאטרו בוקדיפורקו Sergius IV.jpg 10091012 רומא, מדינת האפיפיור.
בנדיקטוס השמיני תיאופילטו B Benedikt VIII.jpg 10121024 רומא, מדינת האפיפיור.
יוחנן התשעה עשר רומנו B Johannes XIX.jpg 10241032 רומא, מדינת האפיפיור.
בנדיקטוס התשיעי תיאופילטו Pope Benedict IX.jpg 10321045 רומא, מדינת האפיפיור. הודח.
סילבסטר השלישי ג'ובאני Silvestro3.jpg 1045 רומא, מדינת האפיפיור. תוקף הוועדה הוטל בספק, הודח לאחר 56 יום.
בנדיקטוס התשיעי תיאופילטו Pope Benedict IX.jpg 1045 רומא, מדינת האפיפיור. כהונה שנייה. הודח עקב אי אמון בוועדה לאחר 52 יום..
גרגוריוס השישי ג'ובאני B Gregor VI.jpg 10451046 רומא, מדינת האפיפיור. אולץ להתפטר
קלמנס השני זידגר פון מורסלבן ClemensII.jpg 10461047 הורנבורג, דוכסות סקסוניה, האימפריה הרומית הקדושה. התמנה על ידי היינריך השלישי (לא ועדה). הוכתר לקיסר האימפריה הרומית הקדושה.
בנדיקטוס התשיעי תיאופילטו Pope Benedict IX.jpg 10471048 רומא, מדינת האפיפיור. כהונה שלישית. הודח ונודה מהכנסייה לחלוטין.
דמסוס השני פופו B Damasus II1.jpg 1048 פילדנאו, דוכסות בווריה, האימפריה הרומית הקדושה. נפטר לאחר 23 ימים.
לאו התשיעי ברונו Leon IX.jpg 10491054 אגושיים, אלזס, דוכסות שוואביה, האימפריה הרומית הקדושה. הודח ונודה מהכנסייה.
ויקטור השני גברט השני Vicii bild.jpg 10551057 דוכסות שוואביה, האימפריה הרומית הקדושה.
סטפנוס התשיעי פרדריק B Stephan IX.jpg 10571058 דוכסות לורן, האימפריה הרומית הקדושה. לעתים מכונה סטפנוס העשירי. חבר במסדר הבנדיקטים.
ניקולאס השני ג'רארד Papa Nicolau II.jpg 10581061 נסיכות סאווי, האימפריה הרומית הקדושה. בזמנו הוגדרה הוועדה הבוחרת את האפיפיורים - הקונקלווה.
אלכסנדר השני אנסלמו Papa Alexandre II.jpg 10611073 מילאנו, האימפריה הרומית הקדושה. אישר את הכיבוש הנורמני של אנגליה.
גרגוריוס השביעי אידבראנדו Pope Gregory VII.jpg 10731085 סובנה, טוסקנה, האימפריה הרומית הקדושה. חבר במסדר הבנדיקטים. הגדיר את המושג פאפא לאפיפיורים.
ויקטור השלישי דופריו Victor III.jpg 10861087 בנוונטו, איטליה, האימפריה הרומית הקדושה. חבר במסדר הבנדיקטים.
אורבנוס השני אודון ד'לאז'רי BlUrban II.png 10881099 שמפניה, צרפת. הגה את רעיון היציאה למסע צלב בועידת קלרמון. חבר במסדר הבנדיקטים.
פסקליס השני רניירו רניירי B Paschalis II.jpg 10991118 טוסקנה, איטליה, האימפריה הרומית הקדושה. חבר במסדר הבנדיקטים.

המאה השתים עשרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
גלסיוס השני ג'ובאני GelasioII.gif 11181119 גאטה, איטליה, האימפריה הרומית הקדושה. חבר במסדר הבנדיקטים.
קליקסטוס השני גואי ד'בורז'ון Callistus II.png 11191124 קוינגי, צרפת.
הונוריוס השני למברטו Pope honorius ii.jpg 11241130 פיאגננו, איטליה, האימפריה הרומית הקדושה. הקים את מסדר אבירי היכל שלמה (הטמפלרים) ב-1128.
אינוקנטיוס השני גרגוריו B Innozenz II.jpg 11301143 רומא, איטליה, האימפריה הרומית הקדושה. נחשד כאפיפיור ממשפחה יהודית שהתגיירה
סלסטינוס השני גואידו Caelestinus II.jpg 11431144 צ'יטה די קאסטלו, איטליה, האימפריה הרומית הקדושה.
לוקיוס השני ג'רארדו B Lucius II.jpg 11441145 בולוניה, איטליה, האימפריה הרומית הקדושה.
אאוגניוס השלישי פיאטרו B Eugen III.jpg 11451153 פיזה, איטליה, האימפריה הרומית הקדושה. יזם את מסע הצלב השני.
אנסטסיוס הרביעי קוראדו B Anastasius IV.jpg 11531154 רומא, איטליה, האימפריה הרומית הקדושה.
אדריאנוס הרביעי ניקולאס Pope Hadrian IV.jpg 11541159 הרטפורדשיר, ממלכת אנגליה. האפיפיור האנגלי היחיד. העביר את אירלנד להנרי השני, מלך אנגליה.
אלכסנדר השלישי רולאנדו B-Alexander III1.jpg 11591181 סיינה, איטליה, האימפריה הרומית הקדושה.
לוקיוס השלישי אובלדו Pope Lucius III.png 11811185 לוקה, טוסקנה, האימפריה הרומית הקדושה.
אורבנוס השלישי אוברטו B Urban III.jpg 11851187 צוגיונו, איטליה, האימפריה הרומית הקדושה.
גרגוריוס השמיני אלברטו דה מורה B Gregor VIII.jpg 1187 בנוונטו, מדינת האפיפיור. הציע לקיים את מסע הצלב השלישי.
קלמנס השלישי פאולו סקולארי B Clemens III.jpg 11871191 רומא, מדינת האפיפיור.
סלסטינוס השלישי ג'וסינטו Celestin III.jpg 11911198 רומא, מדינת האפיפיור.
אינוקנטיוס השלישי לוטריו Innozenz3.jpg 11981216 גביגנאנו, מדינת האפיפיור. יזם את מסע הצלב הרביעי.

המאה השלוש עשרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
הונוריוס השלישי סנסיו סוולי Interior of Santi Giovanni e Paolo (Venice) - Honorius III by Leandro Bassano.jpg 12161227 רומא, מדינת האפיפיור. יזם את מסע הצלב החמישי.
גרגוריוס התשיעי הוגולינו Gregory IX bas-relief in the U.S. House of Representatives chamber.jpg 12271241 אנגני, מדינת האפיפיור. יזם את האינקוויזיציה הצרפתית ואת מסעי הצלב הצפוניים.
סלסטינוס הרביעי גופרדו B Colestin IV.jpg 1241 מילאנו, האימפריה הרומית הקדושה. מת לפני הכתרתו
אינוקנטיוס הרביעי סיניבאלדו Innocent IV - Council of Lyon - 002r detail.jpg 12431254 ג'נובה, הרפובליקה של ג'נובה, האימפריה הרומית הקדושה. אישר עינויים של חוטאים וכופרים.
אלכסנדר הרביעי רינלדו B Alexander IV.jpg 12541261 ג'נה, מדינת האפיפיור. הקים סופית את האינקוויזיציה הצרפתית.
אורבנוס הרביעי ז'אק פנטליאון Pope Urban IV.jpg 12611264 טרואה, שמפיין, צרפת.
קלמנס הרביעי גואי פוקואי Papst Clemens IV.jpg 12651268 ממלכת צרפת.
גרגוריוס העשירי טבאלדו B Gregor X.jpg 12711276 פיסנצה, האימפריה הרומית הקדושה. לפניו לא היה אפיפיור 3 שנים עקב חוסר הסכמה בין הקרדינלים.
אינוקנטיוס החמישי פייר InnocentV.jpg 1276 דוכסות סאווי, האימפריה הרומית הקדושה. חבר במסדר הדומיניקנים.
אדריאנוס החמישי אוטובונו Papa Adriano V.jpg 1276 ג'נובה, האימפריה הרומית הקדושה.
יוחנן העשרים ואחד פדרו חוליו B Johannes XXI.jpg 12761277 ליסבון, ממלכת פורטוגל
ניקולאס השלישי ג'ובאני גייטאנו NicholasIII.jpg 12771280 רומא, מדינת האפיפיור.
מרטינוס הרביעי סימון ד, בריאון B Martin IV.jpg 12811285 טורניה, ממלכת צרפת, האימפריה הרומית הקדושה.
הונוריוס הרביעי ג'אקומו סוולי PopeOnorioIV.jpg 12851287 רומא, מדינת האפיפיור.
ניקולאס הרביעי גירולמו מאסצ'י NicholasIV.jpg 12881292 מארקה, מדינת האפיפיור. חבר במסדר הפרנציסקני.
סלסטינוס החמישי פייטרו אנג'לריו Celestin 5 statue.jpg 1294 ממלכת סיציליה, האימפריה הרומית הקדושה. לפניו לא היה אפיפיור במשך שנתיים עקב חוסר הסכמה בין הקרדינלים. מהיחידים שהתפטרו מרצונם החופשי. חבר במסדר בנדיקטים.
בוניפקיוס השמיני בנדיטו קייטני Bonifatius VIII Grabstatue.JPG 12941303 אנגני, מדינת האפיפיור.

המאה הארבע עשרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
בנדיקטוס האחד עשר ניקולו בוקסיני B Benedikt XI.jpg 13031304 טרוויזו, איטליה, האימפריה הרומית הקדושה. חבר במסדר הדומיניקנים.
קלמנס החמישי ברטרנד דה גו Papst klemens v.jpg 13051314 וילנדרה, ממלכת צרפת. ישב באביניון שבצרפת.
יוחנן העשרים ושניים ז'אק ד'אוז John22.jpg 13161334 קאור, ממלכת צרפת. ישב באביניון שבצרפת.
בנדיקטוס השנים עשר ז'אק פורנייר Benedikt XII1.png 13341342 סוורדון, ממלכת צרפת. ישב באביניון.
קלמנס השישי פייר רוג'ר Clemens VI.png 13421352 ממלכת צרפת. ישב באביניון. שלט בזמן המגפה השחורה.
אינוקנטיוס השישי אטיין אובר Innozenz VI.gif 13521362 לימוזין, ממלכת צרפת. ישב באביניון.
אורבנוס החמישי ג'וליאמה Urban V.gif 13621370 גרייזק, ממלכת צרפת, האימפריה הרומית הקדושה. ישב באביניון. חבר במסדר בנדיקטים.
גרגוריוס האחד עשר פייר רוג'ר PopeGregoryXI.jpg 13701378 מאומנט, ממלכת צרפת. האחרון שישב באביניון. חזר לרומא. האפיפיור הצרפתי האחרון.
אורבנוס השישי ברטולומיאו פריננו Urbanus VI.jpg 13781389 נאפולי, ממלכת נאפולי. האפיפיור האחרון שנבחר שלא במסגרת הקונקלווה.
בוניפקיוס התשיעי פיאטרו טומאצלי IX.Bonifac.jpg 13891404 נאפולי, ממלכת נאפולי.

המאה החמש עשרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
אינוקנטיוס השביעי קוזימו ג'נטיל מוליארטי Innocent VII.jpg 14041406 סולמונה, ממלכת נאפולי.
גרגוריוס השנים עשר אנג'לו קורר Gregory XII.jpg 14061415 ונציה, הרפובליקה של ונציה. התפטר בעת ועידת קונסטנץ על מנת לשים קץ לקרע המערבי.
מרטינוס החמישי אודון קולונה Martin V.jpg 14171431 רומא, מדינת האפיפיור נבחר לאחר שנתיים ללא אפיפיור. יזם את מלחמות ההוסיטים.
אאוגניוס הרביעי גבריאל קונדולמר Portrait du pape Eugène IV.jpg 14311447 ונציה, הרפובליקה של ונציה. חבר במסדר האוגוסטינים.
ניקולאס החמישי תומאסו פרנטוצלי Nicholas V.jpg 14471455 סרזנה, הרפובליקה של ג'נובה. חבר במסדר הגומיניקנים. אישר לפורטוגל לבצע כיבושים. הקים את הספרייה בותיקן.
קליקסטוס השלישי אלפונסו דה בורז'ה Calixtus III.jpg 14551458 קנלס, כתר אראגון. ההאפיפיור הספרדי הראשון. הורה על פתיחתו מחדש של המשפט של ז'אן ד'ארק.
פיוס השני אניה סילוויו Pintoricchio 012.jpg 14581464 פיינצה, הרפובליקה של סיינה.
פאולוס השני פיאטרו בארבו Pietrobarbo.jpg 14641471 ונציה, הרפובליקה של ונציה. הקים את כיכר סאן מרקו בוונציה. הכניס את השימוש במכונות דפוס למדינת האפיפיור.
סיקסטוס הרביעי פרנצ'סקו Sixtus IV.png 14711484 קלה ליגורה, הרפובליקה של ג'נובה. חבר במסדר הפרנציסקני. החל בבניית הקפלה הסיסטינית. החל באינקוויזיציה הספרדית.
אינוקנטיוס השמיני ג'ובאני בטיסטה Innocent VIII.JPG 14841492 ג'נובה, הרפובליקה של ג'נובה. מינה את טרקוומאדה לאינקוויזיטור הגדול.
אלכסנדר השישי רודריגו דה בורז'ה Pope Alexander Vi.jpg 1492-1503 ולנסיה, כתר אראגון. אחיינו של קליקסטוס השלישי. חילק את העולם בין ספרד לפורטוגל.

המאה השש עשרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
פיוס השלישי פרנצ'סקו תודצ'יני Pius III, Nordisk familjebok.png 1503 סיינה, הרפובליקה של סיינה. אחיינו של פיוס השני.
יוליוס השני ג'וליאנו Pope Julius II.jpg 1503-1513 אלביסולה סבונה, הרפובליקה של ג'נובה. אחיינו של סיקסטוס הרביעי. ישב בראש הוויעוד הלטרני החמישי ב-1512.
לאו העשירי ג'ובאני דה לורנזו Pope-leo10.jpg 15131521 פירנצה, הרפובליקה של פירנצה הדיח מהכנסייה את מרטין לותר. הרחיב את האינקוויזיציה לפורטוגל.
אדריאנוס השישי אדריאן Hadrian VI.jpg 15221523 אוטרכט, האימפריה הרומית הקדושה. האפיפיור ההולנדי היחיד.
קלמנס השביעי ג'וליו די ג'וליאנו דה מדיצ'י Clement VII. Sebastiano del Piombo. c.1531..jpg 15231534 פירנצה, הרפובליקה של פירנצה. אסר על הנרי השמיני להתגרש, מהלך שבעיקבתו עזב הנרי את הכנסייה הקתולית והקים את הכנסייה הפרוטסטנטית.
פאולוס השלישי אלסנדרו Tizian 083b.jpg 15341549 קנינו, מדינת האפיפיור. הדיח מהכנסייה את הנרי השמיני מלך אנגליה.
יוליוס השלישי ג'ובאני מריה Julius III.jpg 15501555 רומא, מדינת האפיפיור.
מרקלוס השני מרסלו קרוויני Pope Marcellus II.jpg 1555 מונטפנו, מדינת האפיפיור.
פאולוס הרביעי ג'ובאני פייטרו קראפה Pope Paul IV.jpg 15551559 קפריגליה אירפינה, ממלכת נאפולי. הורה על כתיבת רשימת הספרים האסורים.
פיוס הרביעי ג'ובאני אנג'לו Pius iv.jpg 15591565 מילאנו, דוכסות מילאנו.
פיוס החמישי אנטוניו ג'יסליירי El Greco 050.jpg 15661572 בוסקו, דוכסות מילאנו חבר במסדר הדומיניקנים. נידה את אליזבת הראשונה, מלכת אנגליה ככופרת. אירגן ועמד בראש "הליגה הקדושה" שפעלה נגד התפשטות האימפריה העות'מאנית.
גרגוריוס השלושה עשר הוגו בונקומפני Gregory XIII.jpg 15721585 בולוניה, מדינת האפיפיור הקים את לוח השנה הגרגוריאני.
סיקסטוס החמישי פליס פרטי Sixtus5.jpg 15851590 גוטאמרה, מדינת האפיפיור. חבר במסדר הפרנציסקני.
אורבנוס השביעי ג'ובאני בטיסטה Urban VII.jpg 1590 רומא, מדינת האפיפיור. היה בתפקיד זמן קצר ביותר, 12 יום. במהלכם הספיק לאסור על עישון בקרבת כנסיות בעולם.
גרגוריוס הארבעה עשר ניקולו ספונדראטי Gregory XIV.PNG 15901591 מילאנו, דוכסות מילאנו.
אינוקנטיוס התשיעי ג'ובאני אנטוניו Innocent9.jpg 1591 בולוניה, מדינת האפיפיור.
קלמנס השמיני איפוליטו Clem8.jpg 15921605 פאנו, מדינת האפיפיור. איחד את הממלכות הקתוליות נגד האימפריה העות'מאנית.

המאה השבע עשרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
לאו האחד עשר אלסנדרו אוטביאנו Leo XI 2.jpg 1605 פירנצה, הרפובליקה של פירנצה.
פאולוס החמישי קאמילו בורגזה Pope Paul V.jpg 16051621 רומא, מדינת האפיפיור.
גרגוריוס החמישה עשר אלסנדרו לודוביסי Guercino - Pope Gregory XV (ca. 1622-1623) - Google Art Project.jpg 16211623 בולוניה, מדינת האפיפיור.
אורבנוס השמיני מאפיו ברבריני Gian Lorenzo Bernini - Portrait d'Urbain VIII.jpg 16231644 פירנצה, הרפובליקה של פירנצה שפט את גלילאו.
אינוקנטיוס העשירי ג'ובאני בטיסטה Innocent-x-velazquez.jpg 16441655 רומא, מדינת האפיפיור.
אלכסנדר השביעי פאביו צ'יגי Alexander VII.jpg 16551667 סיינה, דוכסות טוסקנה.
קלמנס התשיעי ג'וליו רוספיליוזי Pope Clement IX.jpg 16671669 פיסטויה, דוכסות טוסקנה.
קלמנס העשירי אמיליו Clement X.jpg 16701676 רומא, מדינת האפיפיור. לראושנה הכליל קדושה מהאמריקות.
אינוקנטיוס האחד עשר בנדטו InnocentXI.jpg 16761689 קומו, דוכסות מילאנו.
אלכסנדר השמיני פיאטרו ויטו אוטובוני Alexander VIII 1.jpg 16891691 ונציה, הרפובליקה של ונציה.
אינוקנטיוס השנים עשר אנטוניו פינטלי Pope Innocent XII.jpg 16911700 ספינזולה, ממלכת נאפולי.

המאה השמונה עשרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
קלמנס האחד עשר ג'ובאני פרנצ'סקו Clement XI.jpg 17001721 אורבינו, מדינת האפיפיור. אישר את החפירות הארכאולוגיות הראשונות ברומא.
אינוקנטיוס השלושה עשר מיכלאנג'לו InnocientXIII.jpg 17211724 פולי, מדינת האפיפיור.
בנדיקטוס השלושה עשר פיאטרו פרנצ'סקו PopebenedictXIII.jpg 17241730 גרבינה אין פוליה, ממלכת נאפולי. חבר במסדר הדומיניקנים.
קלמנס השנים עשר לורנצו קורסיני Pope Clement XII, portrait.jpg 17301740 פירנצה, דוכסות טוסקנה. הקים את מזרקת טרווי ברומא.
בנדיקטוס הארבעה עשר פורספרו לורנזו למברטיני Benoit XIV.jpg 17401758 בולוניה, מדינת האפיפיור. הקים אקדמיות לאומנות, דת ומדעים ברחבי שליטתו.
קלמנס השלושה עשר קארלו טורה די רוזניצו Clement xii.jpg 17581769 ונציה, הרפובליקה של ונציה.
קלמנס הארבעה עשר ג'ובאני וינצ'נזו אנטוניו PopeClement-XIV.JPG 17691774 סנטרקנגלו די רומגנה, מדינת האפיפיור. חבר במסדר הפרנציסקנים.
פיוס השישי הדוכס ג'ובאני אנג'לו בראשי Popepiusvi.jpg 17751799 קסנה, מדינת האפיפיור. יצא נגד המהפכה הצרפתית. הוגלה מרומא בשנת 1798 על ידי החיילים הצרפתים.

המאה התשע עשרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
פיוס השביעי הדוכס ברנברה ניקולו מריה לואיג'י Jacques-Louis David 018.jpg 18001823 קסנה, מדינת האפיפיור. חבר במסדר הבנדיקטים. הוגלה מרומא על ידי הצרפתים בשנים 1809 - 1814.
לאו השנים עשר הדוכס אנאבל פרנצ'סקו קלמנטה LeoXII.jpg 18231829 ספולטו, מדינת האפיפיור.
פיוס השמיני פרנצ'סקו סווריו Popepiusviii.jpg 18291830 קינגולי, מדינת האפיפיור
גרגוריוס השישה עשר ברטולומיאו אלברטו קפלארי GREGORYXVI.jpg 18311846 בלונו, הרפובליקה של ונציה. האפיפיור הנבחר האחרון אשר לא היה בישוף לפני כן. התנגד לדמוקרטיזציה.
פיוס התשיעי הדוכס ג'ובאני מריה מאסטיה פררי Popepiusix.jpg 18461878 סניגליה, מדינת האפיפיור. הקים את מדינת הוותיקן לאחר הקמת הממלכה האיטלקית. תקופת משילותו הייתה השנייה באורכה אחרי פטר הראשון.
לאו השלושה עשר ג'אוצ'ינו וינצ'נזו רפאלה Leo XIII.jpg 18781903 רומא, מדינת האפיפיור. הגן על הדמוקרטיה האיטלקית כנגד הקומוניזם.

המאה העשרים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
פיוס העשירי ז'וזפה מלקיורה סארטו PiusX, Bain.jpg 19031914 רייזה, האימפריה האוסטרית.
בנדיקטוס החמישה עשר ג'אקומו פאולו ג'ובאני בטיסטה Benedictus XV.jpg 19141922 פגלי, ממלכת סרדיניה.
פיוס האחד עשר אצ'ילה אמבורגיו דמאניו ראטי Papst Pius XI. 1JS.jpg 19221939 דסיו, האימפריה האוסטרית. הגדיר את הוותיקן כמדינה עצמאית.
פיוס השנים עשר יוג'ינו מאריה ז'וזפה ג'ובאני פאצ'לי PacelliBavaria1922a.JPG 19391958 רומא, ממלכת איטליה.
יוחנן העשרים ושלושה אנג'לו ז'וזפה רונאלי Pope John XXIII - 1959.jpg 19581963 סוטו איל מונטה, ממלכת איטליה.
פאולוס השישי ג'ובאני בטיסטה אנריקו אנטוניו מאריה מונטיני Pope Paul VI. 1967.jpg 19631978 קונקסיו, ממלכת איטליה. האפיפיור הראשון שביקר בארצות הברית ובאוסטרליה.
יוחנן פאולוס הראשון אלבינו לוציאני Juan Pablo I.jpg 1978 קנלה דה אגורדו, ממלכת איטליה.
יוחנן פאולוס השני קארול ז'וזף ווטילה JohannesPaulII.jpg 19782005 ודוביצה, פולין. האפיפיור הראשון ממוצא סלאבי.

המאה העשרים ואחת[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם בתור אפיפיור שם פרטי תמונה תקופת כהונה מקום לידה הערות
בנדיקטוס השישה עשר ז'וזף אלוסיוס רצינגר Papa Benedetto.jpg 20052013 בוואריה, גרמניה. פרש מכס האפיפיור, לטענתו עקב מצב בריאותי רעוע.
פרנציסקוס חורחה מריו ברגוגליו
Franciscus in 2015.jpg
מ-2013 בואנוס איירס, ארגנטינה. האפיפיור הראשון שנולד מחוץ ליבשת אירופה מאז גרגוריוס השלישי; האפיפיור הראשון מיבשת אמריקה; האפיפיור הישועי הראשון.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אפיפיורים בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ בשל אגדות וטענות על קיומה של אפיפיורית בין יוחנן ה-14 וה-15, וקיומו של אנטי אפיפיור בשם יוחנן השישה עשר, קיים פער ב"ספירת" האפיפיורים ולא קיים אפיפיור המכונה "יוחנן השישה עשר"