רשימת האנשים המבוגרים ביותר שתועדו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

זאת רשימת האנשים המבוגרים המאומתים הוותיקים ביותר הממוינים בסדר יורד לפי גיל בשנים ובימים.

האדם המבוגר ביותר שגילו (שאומת באופן וודאי על ידי מכון GRG ) היא ז'אן לואיז קלמן (1875–1997) מצרפת, שהגיעה לגיל 122 שנים ו-164 ימים.

הגבר המאומת הזקן ביותר הוא ג'ירואמון קימורה (1897–2013) מיפן, שהגיע לגיל 116 שנים ו-54 ימים.

האדם המאומת הזקן ביותר שחי כיום היא קנה טנקה מיפן, בת 118 שנים (נולדה ב-2 ינואר 1903).

הגבר החי המבוגר ביותר הידוע הוא סטורנינו דה לה פואנטה גרסיה מספרד, בן 112 שנים (נולד ב-8 פברואר 1909).

100 הנשים המבוגרות חיו, בממוצע, מספר שנים גבוה יותר מ-100 הגברים המבוגרים ביותר.

10 הנשים המבוגרות ביותר (מאומתות)[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרשימה כוללת אנשים מעל גיל 110 ידועים ומתוקפים שמתו לפני 2015 (הרשימה המקורית כוללת את 100 הזקנות בעולם) שהורכבה על ידי קבוצת המחקר הגרונטולוגית (GRG). מקרים מאוחרים יותר נכללים בנתוני GRG האחרונים, עם דוחות מנוהלים או סיקור עיתונאי כמקורות משלימים, כמצוין בטבלה.

מספר שם תאריך לידה תאריך פטירה גיל מקום המוות או המגורים
1 ז'אן לואיז קלמן[1] 21 בפברואר 1875 4 באוגוסט 1997 122 צרפת
2 שרה קנהאוס[2] 24 בספטמבר 1880 30 בדצמבר 1999 119 ארצות הברית
3 קנה טנקה 2 בינואר 1903 עדיין בחיים 118 יפן
4 נאבי טאג'ימה 4 באוגוסט 1900 21 באפריל 2018 117 יפן
5 מרי-לויס מליאור[3] 29 באוגוסט 1880 16 באפריל 1998 117 קנדה
6 ויולט בראון 10 במרץ 1900 15 בספטמבר 2017 117 ג'מייקה
7 אמה מורנו[4] 29 בנובמבר 1899 15 באפריל 2017 117 איטליה
8 צ'יו מיאקו[5][6] 2 במאי 1901 22 ביולי 2018 117 יפן
9 מיסאו אוקאווה 5 במרץ 1898 1 באפריל 2015 117 יפן
10 לוסיל רנדון 11 בפברואר 1904 עדיין בחיים[7] 117 צרפת

10 הגברים המבוגרים ביותר (מאומתים)[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרשימה כוללת בני-על זקונים ידועים ומתוקפים שמתו לפני 2015 (הרשימה המקורית כוללת את 100 הגברים הזקנים בעולם) שהורכבה על ידי קבוצת המחקר הגרונטולוגית (GRG). מקרים מאוחרים יותר נכללים בנתוני GRG האחרונים, עם דוחות מנוהלים או סיקור עיתונאי כמקורות משלימים, כמצוין בטבלה.

מספר שם תאריך לידה תאריך פטירה גיל מקום המוות או המגורים
1 ג'ירואמון קימורה 19 באפריל 1891 12 ביוני 2013 116 יפן
2 כריסטיאן מורטנסן 16 באוגוסט 1882 25 באפריל 1998 115 ארצות הברית
3 אמיליאנו מרקאדו דל טורו 21 באוגוסט 1891 24 בינואר 2007 115 פוארטו ריקו
4 מת'יו בירד 9 ביולי 1870 16 בפברואר 1985 114 ארצות הברית
5 וולטר בראונינג 21 בספטמבר 1896 14 באפריל 2011 114 ארצות הברית
6 יוקיצ'י צ'וגנג'י 23 במרץ 1889 28 בספטמבר 2003 114 יפן
7 ג'ואן רידהווט 15 בדצמבר 1889 5 במרץ 2003 114 ספרד
8 גוסטב גרנץ'[8] 15 באוקטובר 1905 22 באוקטובר 2019[9] 113 גרמניה
9 פרד הלה 1 בדצמבר 1890 19 בנובמבר 2004 113 ארצות הברית
10 ישראל קרישטל 15 בספטמבר 1903 11 באוגוסט 2017 113 ישראל

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Whitney, Craig R. (5 באוגוסט 1997). "Jeanne Calment, World's Elder, Dies at 122". The New York Times (באנגלית). ISSN 0362-4331. בדיקה אחרונה ב-10 באפריל 2018. 
  2. ^ "World's oldest person misses millennium". BBC. 31 בדצמבר 1999. בדיקה אחרונה ב-5 בינואר 2015. 
  3. ^ "Marie-Louise Meilleur, 117; Listed as Oldest Person in World". Los Angeles Times. 18 באפריל 1998. בדיקה אחרונה ב-5 בינואר 2015. 
  4. ^ "Emma Morano compie oggi 115 anni". La Stampa. 29 בנובמבר 2014. בדיקה אחרונה ב-5 בינואר 2015. 
  5. ^ Masakazu Senda (26 ביולי 2018). "Oldest person title officially achieved by 117-year-old Chiyo Miyako before her death". Guinness World Records. בדיקה אחרונה ב-26 ביולי 2018. 
  6. ^ Kyodo (26 ביולי 2018). "Japan's oldest person Chiyo Miyako dies at 117". The Japan Times. בדיקה אחרונה ב-26 ביולי 2018. 
  7. ^ "A French Nun Turns 117 After Knocking Down Covid-19". nytimes.com. 10 בפברואר 2021. בדיקה אחרונה ב-11 בפברואר 2021. 
  8. ^ Schröder, Andrea; Kurth, Maria (22 באוקטובר 2019). "114-Jähriger aus Havelberg gestorben" [114-year-old from Havelberg died]. Volksstimme (בגרמנית). בדיקה אחרונה ב-22 באוקטובר 2019. 
  9. ^ https://www.dw.com/en/germanys-oldest-man-dies-aged-114/a-50941472