רשימת החוסמים המובילים בתולדות ה-NBA

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
האקים אולאג'ואן, החוסם המוביל בתולדות ה-NBA

רשימה זו מציגה את 30 שחקני ליגת ה-NBA אשר ביצעו את מספר החסימות הרב ביותר בליגה, מאז החלה לעקוב אחר חסימות כנתון סטטיסטי בעונת 1973/1974. הנתונים מתייחסים לעונה הסדירה בלבד, כמקובל בליגת ה-NBA אשר מפרידה בין נתונים סטטיסטיים של העונה הסדירה לבין אלו של פלייאוף ה-NBA.

החוסם המוביל בתולדות ה-NBA הוא האקים אולאג'ואן, אשר לאורך 18 עונותיו בליגה חסם 3,830 פעמים בסך הכול. מאז תחילת רישום החסימות ב-NBA, החזיקו בתואר "החוסם המוביל" שלושה שחקנים שונים: אלמור סמית' (1973–1976), כרים עבדול-ג'באר (1976–1995) ואולאג'ואן (מאז שנת 1995).

רשימת 30 החוסמים המובילים[עריכת קוד מקור | עריכה]

דיקמבה מוטומבו, ניצב במקום השני ברשימה
כרים עבדול-ג'באר, ניצב במקום השלישי ברשימה
מארק איטון, ניצב במקום הרביעי ברשימה
טים דאנקן, ניצב במקום החמישי ברשימה
דייוויד רובינסון, ניצב במקום השישי ברשימה
שאקיל אוניל, ניצב במקום השמיני ברשימה
  • הנתונים מעודכנים לסוף עונת 2020/2021:
מקרא:
* חבר בהיכל התהילה של הכדורסל
^ שחקן פעיל
דירוג שחקן קבוצות חסימות משחקים חסימות למשחק
1 האקים אולאג'ואן* יוסטון רוקטס
טורונטו ראפטורס
3,830 1,238 3.09
2 דיקמבה מוטומבו* דנוור נאגטס
אטלנטה הוקס
פילדלפיה 76'
ניו ג'רזי נטס
ניו יורק ניקס
יוסטון רוקטס
3,289 1,196 2.75
3 כרים עבדול-ג'באר* מילווקי באקס
לוס אנג'לס לייקרס
3,189 1,560 2.04
4 מארק איטון יוטה ג'אז 3,064 875 3.50
5 טים דאנקן* סן אנטוניו ספרס 3,020 1,392 2.17
6 דייוויד רובינסון* סן אנטוניו ספרס 2,954 987 2.99
7 פטריק יואינג* ניו יורק ניקס
סיאטל סופרסוניקס
אורלנדו מג'יק
2,894 1,183 2.45
8 שאקיל אוניל* אורלנדו מג'יק
לוס אנג'לס לייקרס
מיאמי היט
פיניקס סאנס
קליבלנד קאבלירס
בוסטון סלטיקס
2,732 1,207 2.26
9 טרי רולינס אטלנטה הוקס
קליבלנד קאבלירס
דטרויט פיסטונס
יוסטון רוקטס
אורלנדו מג'יק
2,542 1,156 2.20
10 רוברט פאריש* גולדן סטייט ווריורס
בוסטון סלטיקס
שארלוט הורנטס
שיקגו בולס
2,361 1,611 1.47
11 אלונזו מורנינג* שארלוט הורנטס
מיאמי היט
ניו ג'רזי נטס
2,356 838 2.81
12 מרכוס קמבי טורונטו ראפטורס
ניו יורק ניקס
דנוור נאגטס
לוס אנג'לס קליפרס
פורטלנד טרייל בלייזרס
יוסטון רוקטס
2,331 973 2.40
13 דווייט הווארד^ אורלנדו מג'יק
לוס אנג'לס לייקרס
יוסטון רוקטס
אטלנטה הוקס
שארלוט הורנטס
וושינגטון ויזארדס
פילדלפיה 76'
2,192 1,182 1.86
14 בן וולאס וושינגטון בולטס/ויזארדס
אורלנדו מג'יק
דטרויט פיסטונס
שיקגו בולס
קליבלנד קאבלירס
2,137 1,088 1.96
15 שון בראדלי פילדלפיה 76'
ניו ג'רזי נטס
דאלאס מאבריקס
2,119 832 2.55
16 מאנוט בול וושינגטון בולטס
גולדן סטייט ווריורס
פילדלפיה 76'
מיאמי היט
2,086 624 3.34
17 ג'ורג' ג'ונסון גולדן סטייט ווריורס
באפלו ברייבס
ניו ג'רזי נטס
סן אנטוניו ספרס
אטלנטה הוקס
סיאטל סופרסוניקס
2,082 848 2.46
18 קווין גארנט* מינסוטה טימברוולבס
בוסטון סלטיקס
ברוקלין נטס
2,037 1,462 1.39
19 לארי נאנס פיניקס סאנס
קליבלנד קאבלירס
2,027 920 2.20
20 ת'יאו ראטליף דטרויט פיסטונס
פילדלפיה 76'
אטלנטה הוקס
פורטלנד טרייל בלייזרס
בוסטון סלטיקס
מינסוטה טימברוולבס
סן אנטוניו ספרס
שארלוט בובקאטס
לוס אנג'לס לייקרס
1,968 810 2.43
21 פאו גאסול ממפיס גריזליס
לוס אנג'לס לייקרס
שיקגו בולס
סן אנטוניו ספרס
מילווקי באקס
1,941 1,226 1.58
22 אלטון ברנד שיקגו בולס
לוס אנג'לס קליפרס
פילדלפיה 76'
דאלאס מאבריקס
אטלנטה הוקס
1,828 1,058 1.73
23 ג'רמיין אוניל פורטלנד טרייל בלייזרס
אינדיאנה פייסרס
טורונטו ראפטורס
מיאמי היט
בוסטון סלטיקס
פיניקס סאנס
גולדן סטייט ווריורס
1,820 1,011 1.80
24 אלווין הייז* סן דייגו/יוסטון רוקטס
בולטימור/וושינגטון בולטס
1,771 894 1.98
25 ארטיס גילמור* שיקגו בולס
סן אנטוניו ספרס
בוסטון סלטיקס
1,747 909 1.92
26 מוזס מלון* באפלו ברייבס
יוסטון רוקטס
פילדלפיה 76'
וושינגטון בולטס
אטלנטה הוקס
מילווקי באקס
סן אנטוניו ספרס
1,733 1,329 1.30
27 סרג' איבקה^ אוקלהומה סיטי ת'אנדר
אורלנדו מג'יק
טורונטו ראפטורס
לוס אנג'לס קליפרס
1,718 847 2.03
28 ג'וש סמית' אטלנטה הוקס
דטרויט פיסטונס
יוסטון רוקטס
לוס אנג'לס קליפרס
ניו אורלינס פליקנס
1,713 894 1.92
29 קווין מקהייל* בוסטון סלטיקס 1,690 972 1.74
30 ולאדה דיבאץ* לוס אנג'לס לייקרס
שארלוט הורנטס
סקרמנטו קינגס
1,631 1,134 1.44

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]