רשימת המושבים בישראל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Gnome-colors-emblem-development.svg
ערך זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך. הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, ויקיזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.

להלן רשימה של המושבים בישראל, אלה הקיימים כיום, או הועתקו ממקומם או פורקו.

נכון לשנת 2018 קיימים בישראל 451 מושבים. כ-7.5% מהם (34 יישובים) נחשבים מושבים שיתופיים.

מושבי עובדים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם המושב שנת התיישבות תנועת מיישבת מעמד שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ אוכלוסייה

סוף 2017

מידע נוסף
אביאל 1949 חרות בית"ר אלונה

812

אביבים 1958 תנועת המושבים מרום הגליל

489

אביגדור באר טוביה

793

אביחיל עמק חפר

1,383

אביטל הגלבוע

519

אביעזר מטה יהודה

883

אבן מנחם מעלה יוסף

286

אבן ספיר מטה יהודה

728

אבני איתן גולן

700

אדירים הגלבוע

277

אדרת מטה יהודה

919

אודים חוף השרון

1,367

אוהד אשכול

408

אומץ 1949 עמק חפר

795

אורה מטה יהודה

1,388

אורות באר טוביה

515

אחוזם לכיש

539

אחיהוד מטה אשר

859

אחיטוב עמק חפר

1,091

אחיסמך חבל מודיעין

1,382

אחיעזר שדות דן

1,782

אילניה הגליל התחתון

487

איתן שפיר

449

אליעד גולן

375

אליפלט 1949 מבואות החרמון

623

אליקים 1949 מגידו

884

אלישיב עמק חפר

734

אלישמע דרום השרון

1,210

אלמגור עמק הירדן

383

אלקוש 1949 מעלה יוסף

302

אמונים באר טוביה

966

אמירים מרום הגליל

813

אמנון מבואות החרמון

313

אניעם גולן

536

ארבל 1949 הגליל התחתון

732

ארגמן ערבות הירדן

128

אשבול מרחבים

562

אשתאול 1949 מטה יהודה

1,267

באר טוביה באר טוביה

1,177

באר מילכה רמת הנגב

182

בארותיים 1949 עמק חפר

1,151

בוסתן הגליל מטה אשר

1,257

בורגתא עמק חפר

1,118

בטחה מרחבים

775

ביצרון באר טוביה

1,227

בית אלעזרי ברנר

1,543

בית גמליאל חבל יבנה

1,543

בית הגדי שדות נגב

793

בית הלוי עמק חפר

813

בית הלל 1949 מבואות החרמון

799

בית זייד עמק יזרעאל

82

בית זית מטה יהודה

1,694

בית חלקיה נחל שורק

1,176

בית חנן גן רווה

575

בית חנניה חוף הכרמל

902

בית חרות עמק חפר

897

בית יהושע חוף השרון

1,076

בית יוסף עמק המעיינות

440

בית ינאי עמק חפר

404

בית יצחק-שער חפר עמק חפר

2,112

בית לחם הגלילית עמק יזרעאל

788

בית מאיר מטה יהודה

778

בית נחמיה חבל מודיעין

887

בית נקופה 1949 מטה יהודה

690

בית עובד גן רווה

278

בית עוזיאל גזר

623

בית עזרא באר טוביה

1,125

בית עריף חבל מודיעין

1,120

בית שערים עמק יזרעאל

749

בית שקמה חוף אשקלון

876

ביתן אהרן עמק חפר

376

בלפוריה עמק יזרעאל

491

בן זכאי חבל יבנה

1,078

בן עמי 1949 מטה אשר

776

בן שמן חבל מודיעין

862

בני דרור לב השרון

1,224

בני נצרים אשכול

671

בני עטרות חבל מודיעין

972

בני ציון חוף השרון

1,401

בני ראם נחל שורק

1,356

בניה ברנר

805

בצרה חוף השרון

1,188

בצת 1949 מטה אשר

263

בקוע מטה יהודה

724

בקעות ערבות הירדן

184

בר גיורא מטה יהודה

670

ברוש בני שמעון

483

ברכיה חוף אשקלון

1,212

ברק הגלבוע

423

ברקת חבל מודיעין

1,968

בת שלמה 1880 חוף הכרמל

647

בשנת 1950 הוקם המושב בסמוך למושבה הוותיקה
גאולי תימן עמק חפר

365

גאולים לב השרון

943

גאליה גן רווה

990

גבע כרמל 1949 חוף הכרמל

1,200

גבעולים שדות נגב

340

גבעת ח"ן דרום השרון

355

גבעת יואב גולן

690

גבעת יערים מטה יהודה

1,467

גבעת ישעיהו מטה יהודה

846

גבעת כ"ח חבל מודיעין

911

גבעת ניל"י אלונה

760

גבעת שפירא עמק חפר

414

גבעתי באר טוביה

1,002

גבתון ברנר

347

גדיש הגלבוע

384

גורן מעלה יוסף

426

גיאה 1949 חוף אשקלון

973

גילת 1949 מרחבים

1,411

גיתית ערבות הירדן

457

גמזו חבל מודיעין

1,201

גן הדרום גדרות

599

גן השומרון מנשה

822

גן חיים דרום השרון

823

גן יאשיה עמק חפר

982

גן שורק גן רווה

701

גנות שדות דן

616

גני טל נחל שורק

792

גני יוחנן גזר

625

גני עם דרום השרון

248

גנתון חבל מודיעין

903

גפן מטה יהודה

420

גת רימון דרום השרון

292

דבורה הגלבוע

215

דוב"ב מרום הגליל

481

דור חוף הכרמל

420

דישון מבואות החרמון

355

דלתון מרום הגליל

850

דקל אשכול

333

הדר עם עמק חפר

669

הודיה 1949 חוף אשקלון

491

הזורעים הגליל התחתון

1,030

היוגב עמק יזרעאל

683

ורד יריחו מגילות ים המלח

298

זבדיאל שפיר

514

זוהר לכיש

353

זיתן שדות דן

1,075

זכריה מטה יהודה

1,079

זמרת שדות נגב

564

זנוח מטה יהודה

486

זרועה שדות נגב

415

זרחיה שפיר

711

זרעית מעלה יוסף

264

חבצלת השרון עמק חפר

640

חגור 1949 דרום השרון

1,175

חגלה עמק חפר

871

חדיד חבל מודיעין

888

חוסן 1949 מעלה יוסף

1,092

חזון מרום הגליל

327

חיבת ציון עמק חפר

666

חלץ חוף אשקלון

453

חמד שדות דן

1,229

חמרה ערבות הירדן

126

חניאל עמק חפר

953

חצב 1949 באר טוביה

1,468

חצבה הערבה התיכונה

584

חרב לאת עמק חפר

828

חרות לב השרון

1,281

טירת יהודה חבל מודיעין

1,195

טל שחר מטה יהודה

1,362

טפחות מרום הגליל

463

יבול אשכול

345

יגל שדות דן

946

יד נתן לכיש

626

יד רמב"ם גזר

1,085

יובל מבואות החרמון

617

המושב הצפוני בישראל
יושיביה שדות נגב

608

יכיני שער הנגב

692

ינוב לב השרון

748

ינון באר טוביה

1,127

יעד משגב

709

יערה מעלה יוסף

742

יפית ערבות הירדן

164

יציץ גזר

805

ירדנה עמק המעיינות

360

ירחיב 1949 דרום השרון

1,005

ירקונה דרום השרון

368

ישע אשכול

394

ישעי מטה יהודה

767

ישרש גזר

1,007

יתד אשכול

420

כוכב מיכאל חוף אשקלון

1,022

כחל מבואות החרמון

414

כמהין רמת הנגב

176

כנף גולן

459

כסלון מטה יהודה

418

כפר אביב גדרות

800

כפר אוריה 1949 מטה יהודה

936

כפר אחים 1949 באר טוביה

857

כפר ביאליק זבולון

871

כפר ביל"ו גזר

1,295

כפר בן נון גזר

727

כפר ברוך עמק יזרעאל

572

כפר גדעון עמק יזרעאל

360

כפר הנגיד גן רווה

1,216

כפר הס לב השרון

1,599

כפר הרא"ה עמק חפר

1,499

כפר הרי"ף יואב

844

כפר ויתקין עמק חפר

2,005

כפר ורבורג באר טוביה

1,130

כפר זיתים הגליל התחתון

786

כפר חושן מרום הגליל

755

כפר חיים עמק חפר

623

כפר חסידים א' זבולון

861

כפר טרומן חבל מודיעין

877

כפר ידידיה עמק חפר

573

כפר יהושע עמק יזרעאל

1,211

כפר יחזקאל הגלבוע

1,176

כפר יעבץ לב השרון

665

כפר מונש עמק חפר

946

כפר מימון שדות נגב

346

כפר מל"ל דרום השרון

321

כפר מעש דרום השרון

857

כפר מרדכי גדרות

659

כפר נטר חוף השרון

1,236

כפר סירקין דרום השרון

1,433

כפר פינס מנשה

1,037

כפר קיש הגליל התחתון

564

כפר רות חבל מודיעין

226

כפר שמאי 1949 מרום הגליל

502

כפר שמואל גזר

895

כרם בן זמרה 1949 מרום הגליל

481

כרם בן שמן חבל מודיעין

89

כרם מהר"ל 1949 חוף הכרמל

746

לוזית מטה יהודה

723

לימן 1949 מטה אשר

723

לכיש לכיש

731

לפידות מעלה יוסף

123

מאור מנשה

1,291

מבוא מודיעים חבל מודיעין

246

מבטחים אשכול

427

מבקיעים 1949 חוף אשקלון

445

מגדים 1949 חוף הכרמל

1,311

מגן שאול הגלבוע

442

מגשימים 1949 דרום השרון

1,086

מדרך עוז מגידו

745

מזור חבל מודיעין

1,329

מחולה ערבות הירדן

537

מחסיה מטה יהודה

452

מטע מטה יהודה

880

מי עמי מנשה

353

מיטב הגלבוע

468

מירון 1949 מרום הגליל

938

מישר גדרות

834

מכורה ערבות הירדן

136

מכמורת עמק חפר

1,367

מלאה הגלבוע

395

מלילות שדות נגב

320

מנוחה לכיש

561

מסילת ציון מטה יהודה

1,262

מסלול מרחבים

859

מעונה 1949 מעלה יוסף

966

מעלה גמלא גולן

488

מצליח גזר

1,339

מרגליות מבואות החרמון

396

מרחביה עמק יזרעאל

672

משגב דב גדרות

683

משואה ערבות הירדן

161

משמר אילון גזר

562

משמר הירדן מבואות החרמון

766

משמר השבעה 1949 שדות דן

984

משמרת לב השרון

1,066

משען 1949 חוף אשקלון

1,050

נאות גולן גולן

594

נאות הכיכר תמר

421

נבטים בני שמעון

919

נהלל עמק יזרעאל

845

המושב הראשון בישראל
נוב גולן

900

נוגה לכיש

551

נווה אשכול

443

נווה אטי"ב גולן

118

נווה ימין דרום השרון

1,186

נווה ירק דרום השרון

1,350

נווה מבטח באר טוביה

666

נווה מיכאל מטה יהודה

770

נועם שפיר

352

נחלה יואב

682

נחלים חבל מודיעין

1,615

נחם מטה יהודה

529

נטועה מעלה יוסף

289

נטור גולן

702

נטעים גן רווה

600

ניצני עוז לב השרון

1,112

ניר בנים באר טוביה

728

ניר ח"ן לכיש

558

ניר ישראל חוף אשקלון

870

ניר משה מרחבים

574

ניר עקיבא מרחבים

793

ניר צבי שדות דן

1,281

נס הרים מטה יהודה

1,364

נתיב הגדוד ערבות הירדן

191

נתיב העשרה חוף אשקלון

842

נתיב השיירה מטה אשר

494

סגולה יואב

741

סלעית שומרון

1,010

סתריה 1949 גזר

1,099

עבדון מעלה יוסף

640

עגור מטה יהודה

526

עדנים דרום השרון

471

עוזה שפיר

408

עולש עמק חפר

1,110

עופר חוף הכרמל

651

עוצם לכיש

530

עזריאל לב השרון

913

עזריה 1949 גזר

1,225

עזריקם באר טוביה

1,450

עידן הערבה התיכונה

387

עין אילה 1949 חוף הכרמל

1,157

עין הבשור אשכול

1,172

עין העמק מגידו

767

עין ורד לב השרון

1,476

עין חצבה תמר כ-5 משפחות המושב הקטן בישראל
עין יהב הערבה התיכונה

677

עין יעקב מעלה יוסף

1,076

עין עירון מנשה

573

עין שריד לב השרון

1,632

עין תמר תמר

184

עלמה 1949 מרום הגליל

1,007

עמינדב מטה יהודה

1,161

עמיעוז אשכול

217

עמיקם אלונה

723

עמקה 1949 מטה אשר

748

ערוגות 1949 באר טוביה

1,163

עשרת גדרות

983

פארן הערבה התיכונה

442

המושב הדרומי בישראל
פדויים מרחבים

494

פדיה גזר

813

פורת לב השרון

1,240

פטיש מרחבים

875

פעמי תש"ז מרחבים

540

פצאל ערבות הירדן

262

פקיעין החדשה מעלה יוסף

507

פרזון הגלבוע

323

פרי גן אשכול

241

פתחיה גזר

850

צופית דרום השרון

1,294

צופר הערבה התיכונה

419

צור משה לב השרון

3,375

המושב הגדול בארץ (מבחינת אוכלוסייה)
צוריאל מעלה יוסף

323

ציפורי עמק יזרעאל

974

צלפון מטה יהודה

945

צפריה שדות דן

912

צפרירים מטה יהודה

436

צרופה חוף הכרמל

1,122

קדרון ברנר

1,594

קוממיות שפיר

537

קלחים מרחבים

638

רווחה שפיר

558

רוויה עמק המעיינות

434

רועי ערבות הירדן

168

רחוב עמק המעיינות

399

ריחן שומרון

265

רינתיה חבל מודיעין

1,179

רם און הגלבוע

981

רמות גולן

543

רמות מאיר גזר

748

רמות נפתלי מבואות החרמון

557

רמת צבי הגלבוע

659

רמת רזיאל מטה יהודה

644

רנן מרחבים

661

רשפון חוף השרון

1,463

שאר ישוב 1949 מבואות החרמון

665

שדה אילן 1949 הגליל התחתון

574

שדה אליעזר מבואות החרמון

818

שדה דוד לכיש

508

שדה ורבורג דרום השרון

1,489

שדה יעקב עמק יזרעאל

1,100

שדה יצחק מנשה

667

שדה משה לכיש

765

שדה ניצן אשכול

337

שדה עוזיהו באר טוביה

1,528

שדה צבי מרחבים

652

שדות מיכה מטה יהודה

398

שדי אברהם אשכול

357

שדי חמד דרום השרון

1,006

שדי תרומות עמק המעיינות

449

שדמה גדרות

622

שדמות דבורה הגליל התחתון

703

שואבה מטה יהודה

625

שובה שדות נגב

667

שומרה 1949 מעלה יוסף

344

שוקדה שדות נגב

512

שזור מרום הגליל

322

שחר לכיש

848

שיבולים שדות נגב

329

שילת חבל מודיעין

739

שלווה שפיר

456

שעל גולן

255

שער אפרים לב השרון

1,858

שפיר שפיר

893

שפר מרום הגליל

386

שקף לכיש

357

שרונה הגליל התחתון

572

שרשרת שדות נגב

296

שתולה מעלה יוסף

280

שתולים באר טוביה

2,002

תאשור בני שמעון

429

תדהר בני שמעון

615

תומר ערבות הירדן

266

תירוש מטה יהודה

502

תל עדשים עמק יזרעאל

1,483

תלמי אליהו אשכול

303

תלמי אליעזר מנשה

862

תלמי ביל"ו מרחבים

485

תלמי יוסף אשכול

321

תלמי יחיאל 1949 באר טוביה

986

תלמים לכיש

888

תנובות לב השרון

838

תעוז מטה יהודה

598

תפרח 1949 מרחבים

2,236

תקומה שדות נגב

677

תרום מטה יהודה

870

מושבים שיתופיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם המושב שנת התיישבות תנועת מיישבת מעמד שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ אוכלוסייה

סוף 2017

מידע נוסף
אמציה לכיש
אלוני אבא עמק יזרעאל היישוב החל את דרכו כקיבוץ והוסב בשנת 1951 למושב שיתופי
אלוני הבשן גולן
אודם גולן
בני דרום 1949 חבל יבנה היישוב החל את דרכו כקיבוץ והוסב בשנת 1960 למושב שיתופי
בית יתיר הר חברון חלק מהיישוב הוא יישוב קהילתי וחלקו מושב שיתופי
הבונים חוף הכרמל
יסודות נחל שורק
ייט"ב ערבות הירדן
יד השמונה מטה יהודה
יודפת משגב
יונתן גולן
כפר דניאל חבל מודיעין
כפר חיטים הגליל התחתון
כרמל הר חברון
מבוא ביתר מטה יהודה
מבוא חורון מטה בנימין חלק מהיישוב הוא יישוב קהילתי וחלקו מושב שיתופי
מולדת הגלבוע
משואות יצחק שפיר היישוב החל את דרכו כקיבוץ והוסב בשנת 1952 למושב שיתופי
מעון הר חברון חלק מהיישוב הוא יישוב קהילתי וחלקו מושב שיתופי
נווה אילן מטה יהודה
ניר גלים חבל יבנה
ניר עציון חוף הכרמל היישוב החל את דרכו כקיבוץ והוסב בשנת 1953 למושב שיתופי
נורדיה לב השרון
נעמה ערבות הירדן
צור נתן דרום השרון
קשת גולן
רגבה מטה אשר
רמת מגשימים גולן
שדמות מחולה ערבות הירדן
שבי ציון מטה אשר
שורש מטה יהודה
תימורים באר טוביה
תלמי יפה חוף אשקלון

מושבים לשעבר[עריכת קוד מקור | עריכה]

מושבים שהפכו ליישובים קהילתיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם המושב שנת התיישבות תנועת מיישבת שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ השנה בה היישוב
חדל להתקיים כמושב
מידע נוסף
אשלים 1979 רמת הנגב תחילת העשור הראשון של המאה ה-21 היישוב הוקם במקור כמושב שיתופי אשר השתייך לתנועה הקיבוצית.
אלעזר 1975 גוש עציון 1988 הוקם ככפר תעשייתי ומושב שיתופי על ידי גרעין משפחות אקדמאים דתיים שעלו מארצות הברית.
נחושה 1955 מטה יהודה 1994 נוסדה בספטמבר 1955 כהיאחזות נח"ל על ידי גרעין של הנוער העובד הדתי וב-1981 הוקמה מחדש כמושב עובדים של ארגון המושבים של הפועל המזרחי
שורשים 1985 משגב 1992/3 נוסד על ידי גרעין "סוף מערב" מצפון אמריקה

מושבים שאוחדו לרשות מוניציפלית אחרת[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם המושב שנת התיישבות תנועת מיישבת שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ השנה בה היישוב
חדל להתקיים כמושב
מידע נוסף
עין גנים 1908 1937 המושב צורף לפתח תקווה בשנת 1937
גני יהודה 1950 דרום השרון 2003 המושב צורף לסביון בשנת 2003
משמר השלושה 1937 1953 המושב צורף למועצה המקומית יבנאל בשנת 1953
כפר אברהם 1932 1952 המושב צורף לפתח תקווה בשנת 1952
כפר אז"ר 1932 מועצה אזורית אפעל 2008 המושב צורף לרמת גן בשנת 2008

מושבים שפורקו[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראוי לציין שמתוך המושבים המעטים שפורקו בתולדות ישראל (המפורטים בחלק זה), חלק מהם הוקם בהמשך מחדש במיקום אחר בישראל. עבור המקרים הנדירים הללו נכללים ברשימות שבערך הזה שני פריטים שונים - פריט אחד עבור המושב המקורי שפורק (אשר מופיע בחלק זה) ופריט נוסף עבור המושב שהוקם בהמשך אשר לו שם זהה ו/או שם שונה.

שם המושב שנת התיישבות תנועת מיישבת שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ השנה בה היישוב
חדל להתקיים כמושב
מידע נוסף
קטיף 1985 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
בני עצמון 1979 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
גן אור 1983 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
גדיד 1982 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
נצר חזני 1997 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
מורג 1983 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
גני טל (גוש קטיף) 1979 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
נתיב העשרה (סיני) 1974 חצי האי סיני 1982 מיקום המושב הועתק כתוצאה מהסכם השלום בין ישראל למצרים.
פריאל 1978 חצי האי סיני 1982 המושב פונה כתוצאה מהסכם השלום בין ישראל למצרים.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]