רשימת המושבים בישראל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Gnome-colors-emblem-development.svg
ערך זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך. הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, ויקיזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.

להלן רשימה של המושבים בישראל, אלה הקיימים כיום, או הועתקו ממקומם או פורקו.

נכון לשנת 2018 קיימים בישראל 451 מושבים. כ-7.5% מהם (34 יישובים) נחשבים מושבים שיתופיים.

מושבי עובדים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם המושב שנת התיישבות תנועת מיישבת שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ אוכלוסייה

סוף 2018

מידע נוסף
אביאל 1949 חרות בית"ר אלונה

815

אביבים 1958 תנועת המושבים מרום הגליל

477

אביגדור 1950 באר טוביה

820

אביחיל 1932 עמק חפר

1,410

אביטל 1953 הגלבוע

502

אביעזר 1958 מטה יהודה

865

אבן מנחם 1960 מעלה יוסף

297

אבן ספיר 1950 מטה יהודה

724

אבני איתן 1978 גולן

714

אדירים 1956 הגלבוע

279

אדרת 1961 מטה יהודה

848

אודים 1948 חוף השרון

1,375

אוהד 1969 אשכול

407

אומץ 1949 עמק חפר

832

אורה 1950 מטה יהודה

1,337

אורות 1952 באר טוביה

507

אחוזם 1950 לכיש

544

אחיהוד 1950 מטה אשר

868

אחיטוב 1951 עמק חפר

1,099

אחיסמך 1950 חבל מודיעין

1,374

אחיעזר 1950 שדות דן

1,872

אילניה 1902 הגליל התחתון

490

איתן 1955 שפיר

456

אליעד 1968 גולן

401

אליפלט 1949 מבואות החרמון

633

אליקים 1949 מגידו

888

אלישיב 1933 עמק חפר

733

אלישמע 1951 דרום השרון

1,199

אלמגור 1961 עמק הירדן

389

אלקוש 1949 מעלה יוסף

292

אמונים 1950 באר טוביה

979

אמירים 1950 מרום הגליל

837

אמנון 1983 מבואות החרמון

319

אניעם 1978 גולן

531

ארבל 1949 הגליל התחתון

738

ארגמן 1968 ערבות הירדן

133

אשבול 1954 מרחבים

635

אשתאול 1949 מטה יהודה

1,252

באר טוביה 1930 באר טוביה

1,214

באר מילכה 2006 רמת הנגב

189

בארותיים 1949 עמק חפר

1,154

בוסתן הגליל 1948 מטה אשר

1,305

בורגתא 1949 עמק חפר

1,120

בטחה 1950 מרחבים

789

ביצרון 1935 באר טוביה

1,267

בית אלעזרי 1948 ברנר

1,563

בית גמליאל 1949 חבל יבנה

1,563

בית הגדי 1951 שדות נגב

839

בית הלוי 1945 עמק חפר

803

בית הלל 1940 מבואות החרמון

791

בית זייד 1951 עמק יזרעאל

79

בית זית 1949 מטה יהודה

1,678

בית חלקיה 1953 נחל שורק

1,221

בית חנן 1929 גן רווה

548

בית חנניה 1950 חוף הכרמל

912

בית חרות 1933 עמק חפר

904

בית יהושע 1938 חוף השרון

1,054

בית יוסף 1937 עמק המעיינות

460

בית ינאי 1933 עמק חפר

387

בית יצחק-שער חפר 1940 עמק חפר

2,079

בית לחם הגלילית 1948 עמק יזרעאל

825

בית מאיר 1950 מטה יהודה

874

בית נחמיה 1950 חבל מודיעין

871

בית נקופה 1949 מטה יהודה

723

בית עובד 1933 גן רווה

253

בית עוזיאל 1956 גזר

645

בית עזרא 1950 באר טוביה

1,137

בית עריף 1951 חבל מודיעין

1,156

בית שערים 1936 עמק יזרעאל

744

בית שקמה 1950 חוף אשקלון

873

ביתן אהרן 1936 עמק חפר

122

בלפוריה 1922 עמק יזרעאל

512

בן זכאי 1950 חבל יבנה

1,115

בן עמי 1949 מטה אשר

775

בן שמן 1952 חבל מודיעין

865

בני דרור 1946 לב השרון

1,221

בני נצרים 2008 אשכול

728

בני עטרות 1948 חבל מודיעין

975

בני ציון 1947 חוף השרון

1,365

בני ראם 1949 נחל שורק

1,387

בניה 1949 ברנר

808

בצרה 1946 חוף השרון

1,217

בצת 1949 מטה אשר

279

בקוע 1952 מטה יהודה

752

בקעות 1972 ערבות הירדן

176

בר גיורא 1950 מטה יהודה

672

ברוש 1953 בני שמעון

538

ברכיה 1950 חוף אשקלון

1,273

ברק 1956 הגלבוע

410

ברקת 1952 חבל מודיעין

2,035

בת שלמה 1880 חוף הכרמל

651

בשנת 1950 הוקם המושב בסמוך למושבה הוותיקה
גאולי תימן 1948 עמק חפר

363

גאולים 1945 לב השרון

954

גאליה 1948 גן רווה

990

גבע כרמל 1949 חוף הכרמל

1,196

גבעולים 1952 שדות נגב

384

גבעת ח"ן 1933 דרום השרון

363

גבעת יואב 1970 גולן

703

גבעת יערים 1950 מטה יהודה

1,461

גבעת ישעיהו 1958 מטה יהודה

828

גבעת כ"ח 1950 חבל מודיעין

923

גבעת ניל"י 1953 אלונה

726

גבעת שפירא 1958 עמק חפר

408

גבעתי 1950 באר טוביה

1,022

גבתון 1933 ברנר

363

גדיש 1956 הגלבוע

386

גורן 1950 מעלה יוסף

428

גיאה 1949 חוף אשקלון

970

גילת 1949 מרחבים

1,437

גיתית 1972 ערבות הירדן

476

גמזו 1950 חבל מודיעין

1,206

גן הדרום 1953 גדרות

614

גן השומרון 1934 מנשה

840

גן חיים 1935 דרום השרון

834

גן יאשיה 1949 עמק חפר

990

גן שורק 1950 גן רווה

688

גנות 1953 שדות דן

589

גני יוחנן 1950 גזר

629

גני עם 1932 דרום השרון

242

גנתון 1949 חבל מודיעין

902

גפן 1955 מטה יהודה

405

גת רימון 1926 דרום השרון

312

דבורה 1956 הגלבוע

232

דוב"ב 1963 מרום הגליל

487

דור 1949 חוף הכרמל

433

דישון 1953 מבואות החרמון

351

דלתון 1950 מרום הגליל

861

דקל 1982 אשכול

341

הדר עם 1933 עמק חפר

693

הודיה 1949 חוף אשקלון

535

הזורעים 1939 הגליל התחתון

1,035

היוגב 1949 עמק יזרעאל

715

ורד יריחו 1980 מגילות ים המלח

317

זבדיאל 1950 שפיר

527

זוהר 1956 לכיש

359

זיתן 1950 שדות דן

1,081

זכריה 1950 מטה יהודה

1,108

זמרת 1957 שדות נגב

589

זנוח 1950 מטה יהודה

506

זרועה 1953 שדות נגב

433

זרחיה 1950 שפיר

719

זרעית 1967 מעלה יוסף

262

חבצלת השרון 1935 עמק חפר

492

חגור 1949 דרום השרון

1,156

חגלה 1933 עמק חפר

857

חדיד 1950 חבל מודיעין

887

חוסן 1949 מעלה יוסף

1,130

חזון 1969 מרום הגליל

324

חיבת ציון 1933 עמק חפר

709

חלץ 1950 חוף אשקלון

445

חמד 1950 שדות דן

1,257

חמרה 1971 ערבות הירדן

175

חניאל 1950 עמק חפר

933

חצב 1949 באר טוביה

1,467

חצבה 1965 הערבה התיכונה

605

חרב לאת 1947 עמק חפר

945

חרות 1930 לב השרון

1,309

טירת יהודה 1949 חבל מודיעין

1,189

טל שחר 1948 מטה יהודה

1,366

טפחות 1980 מרום הגליל

484

יבול 1981 אשכול

340

יגל 1950 שדות דן

929

יד נתן 1953 לכיש

638

יד רמב"ם 1955 גזר

1,094

יובל 1952 מבואות החרמון

625

המושב הצפוני בישראל
יושיביה 1950 שדות נגב

667

יכיני 1950 שער הנגב

717

ינוב 1950 לב השרון

753

ינון 1952 באר טוביה

1,176

יעד 1974 משגב

682

יערה 1950 מעלה יוסף

741

יפית 1980 ערבות הירדן

197

יציץ 1950 גזר

821

ירדנה 1952 עמק המעיינות

371

ירחיב 1949 דרום השרון

1,086

ירקונה 1932 דרום השרון

366

ישע 1951 אשכול

410

ישעי 1950 מטה יהודה

760

ישרש 1950 גזר

1,010

יתד 1981 אשכול

461

כוכב מיכאל 1950 חוף אשקלון

1,053

כחל 1980 מבואות החרמון

424

כמהין 1988 רמת הנגב

182

כנף 1991 גולן

461

כסלון 1952 מטה יהודה

428

כפר אביב 1951 גדרות

804

כפר אוריה 1944 מטה יהודה

924

כפר אחים 1949 באר טוביה

868

כפר ביאליק 1934 זבולון

844

כפר ביל"ו 1932 גזר

1,261

כפר בן נון 1952 גזר

736

כפר ברוך 1926 עמק יזרעאל

579

כפר גדעון 1923 עמק יזרעאל

348

כפר הנגיד 1949 גן רווה

1,233

כפר הס 1931 לב השרון

1,577

כפר הרא"ה 1933 עמק חפר

1,439

כפר הרי"ף 1956 יואב

836

כפר ויתקין 1933 עמק חפר

2,013

כפר ורבורג 1939 באר טוביה

1,142

כפר זיתים 1950 הגליל התחתון

778

כפר חושן 1949 מרום הגליל

787

כפר חיים 1933 עמק חפר

619

כפר חסידים א' 1924 זבולון

834

כפר טרומן 1949 חבל מודיעין

901

כפר ידידיה 1935 עמק חפר

561

כפר יהושע 1927 עמק יזרעאל

1,221

כפר יחזקאל 1921 הגלבוע

1,176

כפר יעבץ 1932 לב השרון

644

כפר מונש 1946 עמק חפר

958

כפר מימון 1959 שדות נגב

340

כפר מל"ל 1922 דרום השרון

328

כפר מעש 1935 דרום השרון

868

כפר מרדכי 1950 גדרות

644

כפר נטר 1939 חוף השרון

1,222

כפר סירקין 1936 דרום השרון

1,495

כפר פינס 1933 מנשה

1,020

כפר קיש 1946 הגליל התחתון

592

כפר רות 1977 חבל מודיעין

252

כפר שמאי 1949 מרום הגליל

531

כפר שמואל 1950 גזר

933

כרם בן זמרה 1949 מרום הגליל

492

כרם בן שמן 1923 חבל מודיעין

87

כרם מהר"ל 1949 חוף הכרמל

758

לוזית 1955 מטה יהודה

763

לימן 1949 מטה אשר

691

לכיש 1955 לכיש

743

לפידות 1978 מעלה יוסף

116

מאור 1953 מנשה

1,366

מבוא מודיעים 1964 חבל מודיעין

254

מבטחים 1950 אשכול

427

מבקיעים 1949 חוף אשקלון

484

מגדים 1949 חוף הכרמל

1,329

מגן שאול 1976 הגלבוע

481

מגשימים 1949 דרום השרון

1,067

מדרך עוז 1952 מגידו

775

מזור 1949 חבל מודיעין

1,334

מחולה 1967 ערבות הירדן

575

מחסיה 1950 מטה יהודה

453

מטע 1950 מטה יהודה

899

מי עמי 1963 מנשה

361

מיטב 1954 הגלבוע

466

מירון 1949 מרום הגליל

963

מישר 1950 גדרות

831

מכורה 1973 ערבות הירדן

161

מכמורת 1945 עמק חפר

1,370

מלאה 1956 הגלבוע

379

מלילות 1953 שדות נגב

340

מנוחה 1953 לכיש

593

מסילת ציון 1950 מטה יהודה

1,248

מסלול 1950 מרחבים

860

מעונה 1949 מעלה יוסף

963

מעלה גמלא 1975 גולן

515

מצליח 1950 גזר

1,350

מרגליות 1951 מבואות החרמון

400

מרחביה 1922 עמק יזרעאל

660

משגב דב 1950 גדרות

706

משואה 1969 ערבות הירדן

170

משמר אילון 1949 גזר

550

משמר הירדן 1949 מבואות החרמון

804

משמר השבעה 1949 שדות דן

1,006

משמרת 1946 לב השרון

1,082

משען 1949 חוף אשקלון

1,052

נאות גולן 1958 גולן

618

נאות הכיכר 1961 תמר

433

נבטים 1946 בני שמעון

980

נהלל 1921 עמק יזרעאל

895

המושב הראשון בישראל
נוב 1974 גולן

931

נוגה 1955 לכיש

558

נווה 2008 אשכול

454

נווה אטי"ב 1968 גולן

115

נווה ימין 1950 דרום השרון

1,189

נווה ירק 1951 דרום השרון

1,321

נווה מבטח 1950 באר טוביה

678

נווה מיכאל 1958 מטה יהודה

832

נועם 1955 שפיר

349

נחלה 1953 יואב

718

נחלים 1952 חבל מודיעין

1,798

נחם 1950 מטה יהודה

552

נטועה 1966 מעלה יוסף

297

נטור 1980 גולן

686

נטעים 1932 גן רווה

618

ניצני עוז 1951 לב השרון

1,120

ניר בנים 1954 באר טוביה

731

ניר ח"ן 1956 לכיש

552

ניר ישראל 1949 חוף אשקלון

891

ניר משה 1953 מרחבים

584

ניר עקיבא 1953 מרחבים

669

ניר צבי 1954 שדות דן

1,316

נס הרים 1950 מטה יהודה

1,380

נתיב הגדוד 1975 ערבות הירדן

199

נתיב העשרה 1982 חוף אשקלון

852

נתיב השיירה 1950 מטה אשר

503

סגולה 1953 יואב

746

סלעית 1979 שומרון

1,190

סתריה 1949 גזר

1,101

עבדון 1952 מעלה יוסף

653

עגור 1950 מטה יהודה

525

עדנים 1950 תנועת המושבים דרום השרון

518

עוזה 1950 שפיר

413

עולש 1949 עמק חפר

1,119

עופר 1950 חוף הכרמל

650

עוצם 1955 לכיש

642

עזריאל 1951 לב השרון

918

עזריה 1949 תנועת המושבים גזר

1,226

עזריקם 1950 באר טוביה

1,455

עידן 1980 הערבה התיכונה

394

עין אילה 1949 חוף הכרמל

1,177

עין הבשור 1982 אשכול

1,156

עין העמק 1944 מגידו

775

עין ורד 1930 לב השרון

1,512

עין חצבה 1960 תמר כ-5 משפחות המושב הקטן בישראל
עין יהב 1959 הערבה התיכונה

712

עין יעקב 1950 מעלה יוסף

1,106

עין עירון 1934 מנשה

561

עין שריד 1950 לב השרון

1,603

עין תמר 1982 תמר

190

עלמה 1949 מרום הגליל

1,006

עמינדב 1950 מטה יהודה

1,126

עמיעוז 1956 אשכול

206

עמיקם 1950 אלונה

738

עמקה 1949 מטה אשר

753

ערוגות 1949 באר טוביה

1,164

פארן 1971 הערבה התיכונה

481

המושב הדרומי בישראל
פדויים 1950 מרחבים

497

פדיה 1951 גזר

818

פורת 1950 לב השרון

1,256

פטיש 1950 מרחבים

909

פעמי תש"ז 1953 מרחבים

558

פצאל 1970 ערבות הירדן

283

פקיעין החדשה 1955 מעלה יוסף

547

פרזון 1953 הגלבוע

326

פרי גן 1981 אשכול

242

פתחיה 1951 גזר

839

צופית 1933 דרום השרון

1,271

צופר 1976 הערבה התיכונה

440

צור משה 1937 לב השרון

3,343

המושב הגדול בארץ (מבחינת אוכלוסייה)
צוריאל 1950 מעלה יוסף

335

ציפורי 1949 עמק יזרעאל

970

צלפון 1950 מטה יהודה

1,016

צפריה 1949 שדות דן

956

צפרירים 1958 מטה יהודה

392

צרופה 1949 חוף הכרמל

1,106

קדרון 1949 ברנר

1,619

קוממיות 1950 שפיר

542

קלחים 1954 מרחבים

631

רווחה 1953 שפיר

556

רוויה 1952 עמק המעיינות

436

רועי 1976 ערבות הירדן

169

רחוב 1951 עמק המעיינות

404

ריחן 1977 שומרון

308

רינתיה 1949 חבל מודיעין

1,195

רם און 1960 הגלבוע

976

רמות 1969 גולן

550

רמות מאיר 1949 גזר

753

רמות נפתלי 1945 מבואות החרמון

556

רמת צבי 1942 הגלבוע

690

רמת רזיאל 1948 מטה יהודה

655

רנן 1950 מרחבים

671

רשפון 1936 חוף השרון

1,445

שאר ישוב 1940 מבואות החרמון

667

שדה אילן 1949 הגליל התחתון

586

שדה אליעזר 1952 מבואות החרמון

800

שדה דוד 1955 לכיש

547

שדה ורבורג 1938 דרום השרון

1,486

שדה יעקב 1929 עמק יזרעאל

1,108

שדה יצחק 1952 מנשה

671

שדה משה 1956 לכיש

774

שדה ניצן 1973 אשכול

330

שדה עוזיהו 1950 באר טוביה

1,549

שדה צבי 1953 מרחבים

662

שדות מיכה 1955 מטה יהודה

391

שדי אברהם 1981 אשכול

362

שדי חמד 1952 דרום השרון

1,017

שדי תרומות 1951 עמק המעיינות

452

שדמה 1954 גדרות

623

שדמות דבורה 1939 הגליל התחתון

686

שואבה 1950 מטה יהודה

659

שובה 1950 שדות נגב

694

שומרה 1949 מעלה יוסף

340

שוקדה 1957 שדות נגב

559

שזור 1953 מרום הגליל

312

שחר 1955 לכיש

875

שיבולים 1952 שדות נגב

307

שילת 1977 חבל מודיעין

757

שלווה 1952 שפיר

483

שעל 1980 גולן

263

שער אפרים 1953 לב השרון

1,893

שפיר 1949 שפיר

904

שפר 1950 מרום הגליל

425

שקף 1981 לכיש

362

שרונה 1938 הגליל התחתון

573

שרשרת 1951 שדות נגב

319

שתולה 1967 מעלה יוסף

283

שתולים 1950 באר טוביה

2,054

תאשור 1953 בני שמעון

449

תדהר 1953 בני שמעון

650

תומר 1976 ערבות הירדן

283

תירוש 1955 מטה יהודה

501

תל עדשים 1923 עמק יזרעאל

1,480

תלמי אליהו 1970 אשכול

313

תלמי אליעזר 1952 מנשה

898

תלמי ביל"ו 1953 מרחבים

503

תלמי יוסף 1982 אשכול

323

תלמי יחיאל 1949 באר טוביה

985

תלמים 1950 לכיש

912

תנובות 1952 לב השרון

846

תעוז 1950 מטה יהודה

616

תפרח 1949 מרחבים

2,163

תקומה 1946 שדות נגב

699

המושב הוקם בתחילה כקיבוץ
תרום 1950 מטה יהודה

899

מושבים שיתופיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם המושב שנת התיישבות תנועת מיישבת מעמד שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ אוכלוסייה

סוף 2018

מידע נוסף
אמציה 1955 לכיש
אלוני אבא 1948 עמק יזרעאל היישוב החל את דרכו כקיבוץ והוסב בשנת 1951 למושב שיתופי
אלוני הבשן 1981 גולן
אודם 1975 גולן
בני דרום 1949 חבל יבנה היישוב החל את דרכו כקיבוץ והוסב בשנת 1960 למושב שיתופי
בית יתיר 1983 הר חברון חלק מהיישוב הוא יישוב קהילתי וחלקו מושב שיתופי
הבונים 1949 חוף הכרמל
יסודות 1948 נחל שורק
ייט"ב 1970 ערבות הירדן
יד השמונה 1971 מטה יהודה
יודפת 1980 משגב
יונתן 1978 גולן
כפר דניאל 1949 חבל מודיעין
כפר חיטים 1936 הגליל התחתון
כרמל 1981 הר חברון
מבוא ביתר 1950 מטה יהודה
מבוא חורון 1969 מטה בנימין חלק מהיישוב הוא יישוב קהילתי וחלקו מושב שיתופי
מולדת 1937 הגלבוע
משואות יצחק 1949 שפיר היישוב החל את דרכו כקיבוץ והוסב בשנת 1952 למושב שיתופי
מעון 1981 הר חברון חלק מהיישוב הוא יישוב קהילתי וחלקו מושב שיתופי
נווה אילן 1946 מטה יהודה
ניר גלים 1949 חבל יבנה
ניר עציון 1950 חוף הכרמל היישוב החל את דרכו כקיבוץ והוסב בשנת 1953 למושב שיתופי
נורדיה 1948 לב השרון
נעמה 1982 ערבות הירדן
צור נתן 1966 דרום השרון
קשת 1974 גולן
רגבה 1946 מטה אשר
רמת מגשימים 1968 גולן
שדמות מחולה 1982 ערבות הירדן
שבי ציון 1938 מטה אשר
שורש 1948 מטה יהודה
תימורים 1954 באר טוביה
תלמי יפה 1950 חוף אשקלון

מושבים לשעבר[עריכת קוד מקור | עריכה]

מושבים שהפכו ליישובים קהילתיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם המושב שנת התיישבות תנועת מיישבת שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ השנה בה היישוב
חדל להתקיים כמושב
מידע נוסף
אשלים 1979 רמת הנגב תחילת העשור הראשון של המאה ה-21 היישוב הוקם במקור כמושב שיתופי אשר השתייך לתנועה הקיבוצית.
אלעזר 1975 גוש עציון 1988 הוקם ככפר תעשייתי ומושב שיתופי על ידי גרעין משפחות אקדמאים דתיים שעלו מארצות הברית.
נחושה 1955 מטה יהודה 1994 נוסדה בספטמבר 1955 כהיאחזות נח"ל על ידי גרעין של הנוער העובד הדתי וב-1981 הוקמה מחדש כמושב עובדים של ארגון המושבים של הפועל המזרחי
שורשים 1985 משגב 1992/3 נוסד על ידי גרעין "סוף מערב" מצפון אמריקה

מושבים שאוחדו לרשות מוניציפלית אחרת[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם המושב שנת התיישבות תנועת מיישבת שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ השנה בה היישוב
חדל להתקיים כמושב
מידע נוסף
עין גנים 1908 1937 המושב צורף לפתח תקווה בשנת 1937
גני יהודה 1950 דרום השרון 2003 המושב צורף לסביון בשנת 2003
משמר השלושה 1937 1953 המושב צורף למועצה המקומית יבנאל בשנת 1953
כפר אברהם 1932 1952 המושב צורף לפתח תקווה בשנת 1952
כפר אז"ר 1932 מועצה אזורית אפעל 2008 המושב צורף לרמת גן בשנת 2008

מושבים שפורקו[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראוי לציין שמתוך המושבים המעטים שפורקו בתולדות ישראל (המפורטים בחלק זה), חלק מהם הוקם בהמשך מחדש במיקום אחר בישראל. עבור המקרים הנדירים הללו נכללים ברשימות שבערך הזה שני פריטים שונים - פריט אחד עבור המושב המקורי שפורק (אשר מופיע בחלק זה) ופריט נוסף עבור המושב שהוקם בהמשך אשר לו שם זהה ו/או שם שונה.

שם המושב שנת התיישבות תנועת מיישבת שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ השנה בה היישוב
חדל להתקיים כמושב
מידע נוסף
קטיף 1985 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
בני עצמון 1979 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
גן אור 1983 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
גדיד 1982 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
נצר חזני 1997 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
מורג 1983 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
גני טל (גוש קטיף) 1979 גוש קטיף 2005 היישוב פונה ונהרס במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005.
נתיב העשרה (סיני) 1974 חצי האי סיני 1982 מיקום המושב הועתק כתוצאה מהסכם השלום בין ישראל למצרים.
פריאל 1978 חצי האי סיני 1982 המושב פונה כתוצאה מהסכם השלום בין ישראל למצרים.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]