רשימת הפרסים והמועמדויות של איימי ויינהאוס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ויינהאוס מופיעה בברלין, 2007

איימי ויינהאוס הייתה זמרת-יוצרת יהודייה-בריטית, שהתפרסמה בזכות סגנונה האקלקטי, הכולל תערובת של ז'אנרים רבים, בהם סולסקאג'אז, ורית'ם אנד בלוז. אלבומה הראשון של ויינהאוס, Frank, הצליח למדי, הן מסחרית והן אצל המבקרים במולדתה בריטניה. האלבום גם היה מועמד לפרס מרקיורי. אלבומה השני Back to Black, שיצא ב-2006, הוביל לחמש זכיות בפרס הגראמי והפך אותה לאמנית הבריטית הראשונה שזכתה בחמישה פרסי גראמי, כולל שלושה מתוך ה-"ארבעה הגדולים": תגלית השנה, הקלטת השנה, ושיר השנה. ב-14 בפברואר 2007, זכתה בפרס המוזיקה הבריטית בקטגוריית הזמרת הבריטית הטובה ביותר.

בין שיריה המוכרים ביותר של ויינהאוס אשר זיכו אותה ברוב פרסיה היו; "Back to Black", Rehab", ו-"You Know I'm No Good". ויינהאוס זכתה בכ-26 פרסים שונים, והועמדה 66 פעמים לשלל פרסים שונים. בין פרסיה ניתן למצוא 7 פרסי גראמי,[1] פרס המוזיקה של MTV אירופה,[2] פרס המוזיקה העולמית,[3] 2 פרסי ה-NME,[4] וכולי.

BRIT Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי המוזיקה הבריטית הוא טקס שבו מוענקים פרסי מוזיקה לאמנים בריטים שונים שעוסקים בעיקר ברוק ובפופ. ויינהאוס הועמדה שמונה פעמים לפרס זה וזכתה בפרס אחד בלבד בשנת 2007, עם אלבומה השני Back to Black. ויינהאוס המשיכה לקבל מועמדויות בטקס זה גם אחרי מותה הטרגי בשנת 2011.

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2004 איימי ויינהאוס פרס המוזיקה הבריטית לאמן האורבני של השנה מועמדות [5]
פרס המוזיקה הבריטית לזמרת בריטית מועמדות
2005 איימי ויינהאוס פרס המוזיקה הבריטית לזמרת בריטית מועמדות [6][7]
2007 איימי ויינהאוס פרס המוזיקה הבריטית לזמרת בריטית זכייה
Back to Black פרס המוזיקה הבריטית לאלבום הבריטי מועמדות
2008 "Valerie" פרס המוזיקה הבריטית לשיר הבריטי מועמדות [8]
2013 איימי ויינהאוס פרס המוזיקה הבריטית לזמרת בריטית מועמדות
2016 פרס המוזיקה הבריטית לזמרת בריטית מועמדות [9]

Echo Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי האקו מתקיים בכל שנה בגרמניה על ידי ה- Deutsche Phono-Akademie (אגודה של חברות ההקלטה הרשמיות של גרמניה).כל שנה זוכה נקבע על ידי מכירותיו בשנה הקודמת. ויינהאוס זכתה ב-2 פרסים מתוך שלוש מועמדויות.

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2008 איימי ויינהאוס אמנית הפופ\רוק הבינלאומית של השנה מועמדות [10]
2009 איימי ויינהאוס אמנית הפופ\רוק הבינלאומית של השנה זכייה [11]
2009 Back to Black אלבום השנה זכייה

Elle Style Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי ה-Elle הוא טקס פרסים אשר מסובסד מדי שנה על ידי מגזין Elle, כהוקרה על הישגים בתחומי העיצוב, והבידור. ויינהאוס הועמדה וזכתה פעם אחת בטקס זה.

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2007 איימי ויינהאוס האמן הבריטי של השנה זכייה [12]

Grammy Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרס גראמי הוא פרס אשר ניתן על ידי האקדמיה הלאומית לאמנויות ולמדעי ההקלטה של ארצות הברית עבור הישג יוצא דופן בתעשיית המוזיקה. הגראמי הוא פרס שנתי. טקס הענקת הפרס נערך בדרך כלל בסטייפלס סנטר בלוס אנג'לס בחודש פברואר, ומשודר בארצות הברית ברשת הטלוויזיה CBS. זכייה בפרס הגראמי מוענקת בעשרות קטגוריות שונות בכל שנה. רוב הקטגוריות מחולקות לפי סוגות מוזיקליות שונות, ואילו הקטגוריות המרכזיות והבולטות ביותר אינן מוגבלות לסוגה מסוימת. הגראמי נחשב לפרס היוקרתי ביותר בתעשיית המוזיקה העולמית, ומייצג תחום זה בדומה לפרס האוסקר בתחום הקולנוע, פרס אמי בתחום הטלוויזיה ולפרס טוני בתחום אמנות הבמה. ויינהאוס קבעה שיא היסטורי כאשר הייתה לאמן הבריטי הראשון אשר זכה בשלוש מתוך ארבע הקטגוריות החשובות ביותר בטקס זה; "שיר השנה", "הקלטת השנה", ו-"פריצת השנה". בסך הכל זכתה ויינהאוס בכ-7 פרסי גראמי (5 עוד כשהייתה בין החיים, ו-2 לאחר מותה).

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2008 איימי ויינהאוס פרס הגראמי לתגלית השנה זכייה [13]
Back to Black פרס הגראמי לאלבום השנה מועמדות
פרס הגראמי לאלבום הפופ הווקאלי הטוב ביותר זכייה
"Rehab" פרס הגראמי לתקליט השנה זכייה
פרס הגראמי לשיר השנה זכייה
פרס הגראמי לביצוע הפופ הווקאלי הטוב ביותר - אישה זכייה
2012 "Body and Soul" פרס הגראמי על ביצוע הפופ הטוב ביותר - צמד או הרכב זכייה
2013 "Cherry Wine" פרס הגראמי עבור שיתוף הפעולה הטוב ביותר בשיר ראפ מועמדות
2016 Amy פרס הגראמי לסרט המוזיקלי הטוב ביותר זכייה

Ivor Novello Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2004 "Stronger Than Me" השיר העכשווי הטוב ביותר מילים & מוזיקה זכייה [14]
2007 "Rehab" השיר הטוב ביותר זכייה [15]
2008 "You Know I'm No Good" השיר העכשווי הטוב ביותר מילים & מוזיקה מועמדות [16]

[17]

"Love Is a Losing Game" זכייה
"Rehab" השיר הנמכר ביותר מועמדות

Mercury Prize[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2004 Frank אלבום השנה מועמדות [18]
2007 Back to Black אלבום השנה מועמדות [19]

Meteor Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי המוזיקה של מטאור הוא טקס פרסי המוזיקה הלאומי של אירלנד, אשר מתקיים מדי שנה מאז 2001, ומסובסד על ידי MCD Productions. ויינהאוס הועמדה ואף זכתה פעם אחת בטקס זה בשנת 2008.

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2008 איימי ויינהאוס האמנית הבינלאומית של השנה זכייה [20]

MOBO Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2004 איימי ויינהאוס אמן הג'אז של השנה מועמדות [21]
האמן הבריטי של השנה מועמדות
2007 איימי ויינהאוס האמנית הבריטית של השנה זכייה [22]

[23]

אמן ה-R&B של השנה מועמדות
"Rehab" שיר השנה מועמדות
"Back to Black" הווידאו קליפ של השנה מועמדות

MOJO Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי ה-MOJO מסובסד על ידי מגזין המוזיקה הבריטי הפופולרי, Mojo. בשנה אחת קיבלה ויינהאוס שלוש מועמדויות ואף זכתה באחת מהן בקטגוריית - "שיר השנה".

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2007 איימי ויינהאוס פריצת השנה מועמדות [24]

[25]

Back to Black אלבום השנה מועמדות
"Rehab" שיר השנה זכייה

MTV Europe Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי המוזיקה של MTV אירופה, הוא טקס מוזיקה של חברת MTV האירופאית, אשר מתקיים מדי שנה (בחודש נובמבר) במדינה אחרת באירופה, החל משנת 1994.

מדי שנה בוחר הקהל את האמנים ואת השירים הטובים ביותר לאותה שנה, באמצעות שליחת SMS או דרך אתר האינטרנט. הטקס נחשב לאחד מהחשובים במוזיקה המודרנית וזוכה למדרוג גבוה מדי שנה. בין הקטגוריות בטקס: השיר הטוב ביותר, הווידאו קליפ הטוב ביותר, זמר השנה, זמרת השנה, פריצת השנה ועוד. את הטקס מנחה בכל שנה ידוען אחר, והחל משנת 2006 גם "מנחה דיגיטלי" מהאינטרנט. הטקס מועבר מדי שנה בשידור חי בערוץ MTV האירופאי, אך גם מחוץ ליבשת - בארצות הברית, מדינות באסיה ועוד. כמו כן, הטקס מועבר גם בשידור HD.

ויינהאוס הועמדה ארבע פעמים בטקס זה, ובשנת 2007, הצליחה לזכות בקטגוריית - "בחירת הקהל".

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2007 Back to Black פרס המוזיקה של MTV אירופה לאלבום הטוב ביותר מועמדות [26]

[27]

"Rehab" פרס המוזיקה של MTV אירופה לשיר הממכר הטוב ביותר מועמדות
איימי ויינהאוס פרס המוזיקה של MTV עבור בחירת הקהל זכייה
2008 איימי ויינהאוס פרס המוזיקה של MTV לאמן השנה מועמדות [28]

MTV Video Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי הווידאו-קליפים של MTV, הוא טקס מוזיקה של חברת MTV, אשר מתקיים מדי שנה (בחודשים אוגוסט - ספטמבר) במדינה אחרת בארצות הברית, החל משנת 1984. הטקס מחלק פרסים עבור הצטיינות בתחום המוזיקה העכשווית ובייחוד בכל הקשור לווידאו קליפים.

הפרס החשוב ביותר בטקס, הוא "קליפ השנה" (Video Of The Year). לרבים ממבקרי המוזיקה או לצופים, נחשב הטקס כטקס חלופה לפרס גראמי (בתחום הקליפים), או כ"האוסקר של הצעירים". אמנם הטקס מיועד לקהל האמריקאי, אך משודר בשידור חי למדינות רבות, בין היתר גם בישראל, וזוכה למדרוג גבוה יחסית. הטקס ששודר בשנת 2011, היה למשדר הנצפה ביותר בערוץ MTV בכל הזמנים.

ויינהאוס הועמדה בטקס זה שלוש פעמים, אך לא הצליחה לזכות באף אחת מן המועמדויות.

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2007 איימי ויינהאוס אמנית השנה מועמדות [29]
פריצת השנה מועמדות
"Rehab" הווידאו קליפ של השנה מועמדות

MTV Video Music Brazil[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי הווידאו-קליפים של MTV ברזיל, מתקיים מדי שנה מאז 1995. ויינהאוס הועמדה פעמיים בטקס זה, אך לא הצליחה לזכות באף אחת מן המועמדויות.

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2007 איימי ויינהאוס האמן הבינלאומי של השנה מועמדות [30]
2008 איימי ויינהאוס האמן הבינלאומי של השנה מועמדות

mtvU Woodie Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2007 איימי ויינהאוס הוודי של השנה מועמדות [31]

NME Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2008 איימי ויינהאוס אמן הסולו של השנה מועמדות [32]
הנבל של השנה מועמדות
הלבוש המכוער ביותר של השנה זכייה
I Told You I Was Trouble: Live in London ה-DVD של השנה מועמדות
2009 איימי ויינהאוס הנבל של השנה מועמדות [33]

[34]

הלבוש המכוער ביותר של השנה זכייה

NRJ Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

בטקס זה הועמדה ויינהאוס פעמיים, אך היא לא הצליחה לזכות באף אחת מן המועמדויות.

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2008 איימי ויינהאוס הפריצה הבינלאומית של השנה מועמדות [35]
Back to Black האלבום הבינלאומי של השנה מועמדות

Popjustice £20 Music Prize[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2007 "Rehab" שיר הפופ הבריטי של השנה זכייה [36]

Premios 40 Principales[עריכת קוד מקור | עריכה]

בטקס זה הועמדה ויינהאוס פעמיים, בקטגוריית - "האמן הבינלאומי הטוב ביותר שאינו ספרדי". ויינהאוס לא הצליחה לזכות, אך זכתה לתשומת לב מרובה באותו טקס שבה הועמדה פעמיים.

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2008 איימי ויינהאוס האמן הבינלאומי הטוב ביותר שאינו ספרדי מועמדות [37]
"Rehab" השיר הבינלאומי הטוב ביותר שאינו ספרדי מועמדות

Q Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2007 Back to Black אלבום השנה זכייה [38]

Teen Choice Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2007 איימי ויינהאוס האמנית הפורצת של השנה מועמדות [39]

Soul Train Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2012 "Our Day Will Come" ההופעה הבינלאומית של השנה מועמדות [40]

Urban Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2008 איימי ויינהאוס אמן הנשמה של השנה זכייה [41]
2009 איימי ויינהאוס אמנית השנה מועמדות [42]

Vibe Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2007 איימי ויינהאוס האמן הפורץ של השנה מועמדות [43]

Vodafone Live Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

בטקס זה הועמדה ויינהאוס פעמיים בין השנים 2007-08. היא זכתה בשנת 2007, בקטגוריית - "אמנית השנה".

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2007 איימי ויינהאוס אמנית השנה זכייה [44]
2008 איימי ויינהאוס אמנית השנה מועמדות

World Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי המוזיקה העולמית הוקם ב-1989. בכל הקריירה שלה, הועמדה ויינהאוס שלוש פעמים בטקס זה. בשנת 2008, זכתה ויינהאוס בקטגוריית - "אמן הפופ\רוק המוכר ביותר של השנה".

שנה מועמד פרס תוצאה מקור
2007 איימי ויינהאוס האמן החדש העולמי הנמכר ביותר של השנה מועמדות [45]
אמן הפופ\רוק העולמי הנמכר ביותר של השנה מועמדות
2008 איימי ויינהאוס אמנית הפופ\רוק העולמי הנמכר ביותר של השנה זכייה

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "Amy Winehouse". GRAMMY.com (באנגלית). 14 במאי 2017. בדיקה אחרונה ב-1 בספטמבר 2017. 
  2. ^ "Amy Winehouse Stumbles Through EMA Performance; Plus Justin Timberlake, Avril Lavigne, Britney Spears, Lindsay Lohan & More, In For The Record". MTV News (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-1 בספטמבר 2017. 
  3. ^ "Amy Winehouse Awards". Amy Winehouse Forever (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-1 בספטמבר 2017. 
  4. ^ "Amy Winehouse 'wins' Worst Dressed gong at Shockwaves NME Awards - NME". NME (באנגלית). 25 בפברואר 2009. בדיקה אחרונה ב-1 בספטמבר 2017. 
  5. ^ "Brits 2004: The winners". BBC News. 17 בפברואר 2004. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  6. ^ "Brit Awards 2007: List of winners". BBC News. 13 בפברואר 2007. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  7. ^ "BRIT Awards 2007: The full list of winners and nominees" (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-1 בספטמבר 2017. 
  8. ^ "Brit Awards 2008: The winners". BBC News. 20 בפברואר 2008. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  9. ^ "Amy Winehouse to battle Adele for 2016 Brit Awards after posthumous nominations". 
  10. ^ Williams, Paul (16 בינואר 2009). "British talent nominated at German industry awards". Music Week. בדיקה אחרונה ב-23 בינואר 2009. 
  11. ^ "Gewinner Echo 2009" (בגרמנית). Echo Music Awards. אורכב מ-המקור ב-2009-02-24. בדיקה אחרונה ב-21 בפברואר 2009. 
  12. ^ Alexander, Hilary (22 בפברואר 2007). "Elle Style Awards". Sunday Telegraph. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  13. ^ https://www.grammy.com/grammys/artists/amy-winehouse
  14. ^ BBC NEWS | Entertainment | Profile: Amy Winehouse, news.bbc.co.uk (באנגלית (בריטניה))
  15. ^ Gibson, Owen (22 באפריל 2008). "Novello first for Winehouse". The Guardian. בדיקה אחרונה ב-23 בינואר 2009. 
  16. ^ Thompson, Jody (21 באפריל 2008). "Amy Winehouse up for three coveted Ivor Novello Awards". Daily Mirror. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  17. ^ "Amy Winehouse's lyrics used in Cambridge exam". NME. IPC Media. 28 במאי 2008. בדיקה אחרונה ב-5 ביוני 2008. 
  18. ^ "Ferdinand win Mercury Music Prize". BBC News. 8 בספטמבר 2004. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  19. ^ "Amy Winehouse: 1983-2011". The Sun. 2011. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  20. ^ "Meteor Ireland Music Awards Past Winners". Meteor. אורכב מ-המקור ב-2009-02-01. בדיקה אחרונה ב-25 בינואר 2009. 
  21. ^ "Mobo organisers hope for trouble-free awards night". The Guardian. 30 בספטמבר 2004. בדיקה אחרונה ב-1 באוגוסט 2011. 
  22. ^ "Mobo Awards 2007: Winners in full". BBC News. 19 ביולי 2007. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  23. ^ "Mobo Awards: Nominations in full". BBC News. 28 באוגוסט 2007. בדיקה אחרונה ב-25 בינואר 2009. 
  24. ^ "Amy Winehouse and Arctic Monkeys Lead MOJO Nominations". XFM. 10 במאי 2007. בדיקה אחרונה ב-5 בפברואר 2009. 
  25. ^ "Mojo Awards 2007". BBC. 18 ביוני 2007. בדיקה אחרונה ב-5 בפברואר 2009. 
  26. ^ Schmidt, Veronica (25 בספטמבר 2007). "Justin Timberlake leads MTV Europe Music Awards nominations". The Times. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  27. ^ Gray, Iain (2 בנובמבר 2007). "Amy Winehouse wins at the MTV Europe Music Awards". Sunday Telegraph. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  28. ^ Lawless, Jill (6 בנובמבר 2008). "Liverpool rocks for MTV Europe Music Awards". USA Today. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  29. ^ "MTV Video Music Awards Nominations Are In...". Rolling Stone. 7 באוגוסט 2007. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  30. ^ "Amy Winehouse Awards". Amy Winehouse Forever (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-1 בספטמבר 2017. 
  31. ^ "Wild child Winehouse due at mtvU show". Daily News. 14 באוקטובר 2007. בדיקה אחרונה ב-25 בינואר 2009. 
  32. ^ "Shockwaves NME Awards 2008 - all the nominations". NME. IPC Media. 30 בינואר 2008. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  33. ^ "Oasis, Alex Turner, Killers: Shockwaves NME Awards 2009 nominations". NME. IPC Media. 26 בינואר 2009. בדיקה אחרונה ב-28 בפברואר 2009. 
  34. ^ "Amy Winehouse 'wins' Worst Dressed gong at Shockwaves NME Awards". NME. IPC Media. 25 בפברואר 2009. בדיקה אחרונה ב-28 בפברואר 2009. 
  35. ^ "Rihanna's NRJ triumph". Female First. First Active. 28 בינואר 2008. בדיקה אחרונה ב-16 באפריל 2011. 
  36. ^ "Twenty Quid Music Prize: Congratulations to Amy Winehouse...". Popjustice. 5 בספטמבר 2007. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  37. ^ 40, Los. "Amy Winehouse". Los 40 (בספרדית). בדיקה אחרונה ב-1 בספטמבר 2017. 
  38. ^ Nestruck, Kelly (8 באוקטובר 2007). "Kylie, Amy, Macca, the Arctics and Damon all triumph at Q awards". The Guardian. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  39. ^ "Fall Out Boy, Timberlake sweep Teen Choice Awards". NME. IPC Media. 2 באוגוסט 2007. בדיקה אחרונה ב-25 בינואר 2009. 
  40. ^ "Amy Winehouse Awards". Amy Winehouse Forever (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-1 בספטמבר 2017. 
  41. ^ "Winners for the Sixth Annual Urban Music Awards Announced". Urban Music Awards. 16 בנובמבר 2008. בדיקה אחרונה ב-23 בינואר 2009. 
  42. ^ UMA Winners 2009 – Urban Music Awards, www.urbanmusicawards.co (באנגלית (בריטניה))
  43. ^ "2007: The Year in Hip-Hop and R&B". Vibe Awards. 7 בנובמבר 2007. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  44. ^ "Duffy, Kate Nash, Amy Winehouse and Estelle to battle it out for Best Live Female Award at the Vodafone Live Music Awards". Vodafone. 1 באוגוסט 2008. אורכב מ-המקור ב-2009-07-10. בדיקה אחרונה ב-24 בינואר 2009. 
  45. ^ Kreps, Daniel (10 בנובמבר 2008). "Coldplay, Leona Lewis, Ringo Starr Win Big At World Music Awards". בדיקה אחרונה ב-10 בנובמבר 2008.