רשימת הפרסים והמועמדויות של שאקירה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שאקירה, 2009

שאקירה היא זמרת ופזמונאית קולומביאנית, אשר החלה את הקריירה שלה בשנת 1990, והייתה חתומה בחברת התקליטים סוני מיוזיק. שאקירה היא האמן הלטיני הפופולרי ביותר מאז שנות התשעים. מכירות אלבומיה של שאקירה עומדות על כ-70 מיליון עותקים,[1] ומכירות שיריה עומדות על כ-100 מיליון עותקים.[2][3][4] היא זכתה בכ-342 פרסים מתוך 591 מועמדויות בסך הכל, כשהבולטים ביותר מביניהם הם חמישה פרסי המוזיקה האמריקאית,[5] שבעה פרסי המוזיקה של בילבורד,[6] שלושה פרסי גראמי,[7] שלושים ותשעה פרסי המוזיקה הלטינית של בילבורד,[8] עשרה פרסי גראמי לטיני,[9] ארבעה פרסי הווידאו קליפים של MTV,[10] ושני פרסי המוזיקה של MTV אירופה.[11]

בשנת 1996, זכתה שאקירה בשני הפרסים הראשונים שלה. האחד ניתן לה על אלבומה השלישי Pies Descalzos, והשני על היותה כותבת שירים.[12] לאחר כמה זמן זכתה בפרס הגראמי הראשון שלה, עבור אלבום ההופעה הראשון שלה, MTV Unplugged, בקטוגריית - "אלבום הפופ הלטיני הטוב ביותר".[13] בשנת 2011, זכתה שאקירה בפרס מיוחד מטעם טקס פרסי הגראמי הלטיניים על תרומתה לתעשיית המוזיקה,[14] ובנוסף, בשנה זו היא גם קיבלה כוכב בשדרת הכוכבים של הוליווד.[15][16] במקור היא הייתה צריכה לקבל כוכב כבר בשנת 2004 אך היא דחתה את ההצעה.[17]

לאחר מכן, בשנת 2017, הועמדה הזמרת בטקס פרסי הגראמי הלטיני ה-18 בשש קטגוריות שונות,[18] וזכתה בקטגוריית - "אלבום הפופ העכשווי-ווקאלי הטוב ביותר".[19] בסמוך לכך זכתה בפרס המוזיקה האמריקאית החמישי שלה בקטגוריית "האמן הלטיני של השנה",[20][21] הועמדה תשע פעמים בטקס פרסי המוזיקה האמריקאית הלטיני,[22] זכתה בשני פרסים,[23] הועמדה פעמיים בטקס פרסי המוזיקה של בילבורד,[24] ולבסוף קיבלה מועמדות בטקס פרסי הגראמי ה-60, בקטגוריית "אלבום הפופ הלטיני הטוב ביותר".[25]

לקראת תחילת 2018, נודע כי היא זכתה בפרס הגראמי השלישי שלה, עם אלבומה El Dorado, בקטוגריית - "אלבום הפופ הלטיני הטוב ביותר".[26][27] זוהי הפעם השנייה בה זוכה שאקירה בקטגוריה זו כשהקודמת הייתה עם אלבומה MTV Unplugged, בשנת 2000, דבר אשר הופך אותה לאמנית היחידה בהיסטוריה שעשתה זאת פעמיים.[28] כמה ימים לאחר מכן, הודיעה שאקירה ברשתות החברתיות כי היא מועמדת 12 פעמים בטקס פרסי הבילבורד הלטיני.[29][30]

תוכן עניינים

ALMA Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרסי ה-ALMA, או פרסי אלמה הוא טקס פרסים לטיני. הטקס עוסק בתחום הבידור, והמוזיקה.[31] בסך הכל הועמדה שאקירה בטקס זה 7 פעמים, מתוכם זכתה ב-5 פרסים.[32][33][34][35][36][37]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2002 שאקירה פרפורמרית השנה זכייה
Laundry Service אלבום השנה זכייה
"Whenever, Wherever" שיר השנה מועמדות
2006 שאקירה פרפורמרית השנה זכייה
Fijación Oral, Vol. 1 אלבום השנה זכייה
2008 שאקירה פרס הומניטרי זכייה
2011 שאקירה אמנית השנה מועמדות

American Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי המוזיקה האמריקאית הוא טקס פרסים שנתי שנוסד על ידי דיק קלארק בשנת 1973. שאקירה קיבלה חמישה פרסים מתוך 8 מועמדויות. בטקס של שנת 2017, זכתה שאקירה בפרס החמישי שלה, והפכה לאמן השני אחרי אנריקה איגלסיאס, עם מספר הזכיות המרובות ביותר בקטגורייה זו.[38][39][40][41][42][43]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2001 שאקירה האמן הלטיני המועדף מועמדות
2002 האמן הלטיני המועדף מועמדות
2003 האמן הלטיני המועדף מועמדות
2005 האמן הלטיני המועדף זכייה
2006 האמן הלטיני המועדף זכייה
2010 האמן הלטיני המועדף זכייה
2012 האמן הלטיני המועדף זכייה
2017 האמן הלטיני המועדף זכייה

ASCAP Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

ASCAP Latin Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה מקור
2016 "La Bicicleta" (בשיתוף קרלוס ויוס) פרס בקטגוריית שירים טרופיים זכייה [44]
2017 זכייה [45]

Bambi Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי הבמבי הוא טקס פרסים גרמני, המקביל לפרס אמי. הטקס עוסק בתחום הבידור, הספורט, המוזיקה, וכולי. שאקירה קיבלה פרס אחד מתוך שתי מועמדויות.[46][47]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2009 שאקירה אמן הפופ הבינלאומי של השנה זכייה
2010 אמן הפופ הבינלאומי של השנה מועמדות

BET Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי ה-BET, הוא טקס אשר נוסד בשנת 2001, על ידי רשת הבידור הבריטית. מטרתו היא לחגוג את הישגיהם של אמנים אפריקאים אמריקאים, ומיעוטים אחרים בתחום המוזיקה, המשחק, הספורט ותחומי הבידור האחרים. שאקירה הועמדה לפרס אחד בטקס בעקבות שיתוף הפעולה שלה עם הזמרת ביונסה.[48]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2007 "Beautiful Liar" (ביחד עם ביונסה) הווידאו קליפ של השנה מועמדות

Billboard Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקסי פרסי המוזיקה של בילבורד ממומנים על ידי מגזין בילבורד ונערכים מדי שנה בחודש מאי.[49] שאקירה זכתה ב-7 פרסים מתוך 22 מועמדויות.[50][51][52][53][54][55]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2002 שאקירה אמן הפופ של השנה - אישה מועמדות
אמן הבילבורד 200 של השנה - אישה מועמדות
2005 Fijación Oral, Vol. 1 האלבום הלטיני של השנה זכייה
"La Tortura" (בשיתוף אלחנדרו סאנס) השיר הלטיני של השנה זכייה
אמן האלבומים של השנה זכייה
2006 "Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) שיר הפופ של השנה מועמדות
השיר המושמע ביותר ברדיו זכייה
שיר השנה של מצעד הבילבורד הוט 100 מועמדות
שאקירה אמן הבילבורד 200 של השנה - אישה מועמדות
2011 "Gypsy" השיר הלטיני של השנה מועמדות
"Loca" (בשיתוף אל קאטה) השיר הלטיני של השנה מועמדות
שאקירה אמן הסטרימינג של השנה מועמדות
האמן הלטיני של השנה זכייה
פרס בחירת המעריצים מועמדות
"(Waka Waka (This Time for Africa" השיר הלטיני של השנה זכייה
הקליפ המוסטרם ביותר של השנה מועמדות
Sale el Sol האלבום הלטיני של השנה מועמדות
2012 שאקירה האמן הלטיני של השנה זכייה
האמן החברתי של השנה מועמדות
2013 שאקירה האמן הלטיני של השנה מועמדות
2017 "Chantaje" (בשיתוף מאלומה) השיר הלטיני של השנה מועמדות
"La Bicicleta" (בשיתוף קרלוס ויוס) מועמדות
2018 El Dorado האלבום הלטיני של השנה מועמדות

BMI Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

ה-BMI הוא אחד משלושת ארגוני זכויות היוצרים שבארצות הברית, יחד עם ASCAP ו-SESAC. הארגון גובה כספים מכותבי שירים, מלחינים ומוציאים לאור ומזכיר אותם בתמלוגים, לאחר שאותה יצירה הוצאה. שאקירה זכתה בכ-23 פרסים בטקס זה, מתוך 23 מועמדויות.[56][57][58][59][60][61][62][63][64][65][66][67][68][69]

BMI Latin Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2000 שאקירה פזמונאי השנה זכייה
"Ciega, Sordomuda" פרס עבור שיר זכייה
"" זכייה
"Inevitable" זכייה
2001 "No Creo" זכייה
2002 "Ojo Asi" זכייה
2003 "Suerte" זכייה
"(Te Aviso, Te Anuncio (Tango" זכייה
2004 "Que Me Quedes Tú" זכייה
2006 "Hips Don't Lie" פרס עבור מקום 1 בבילבורד הוט 100 זכייה
2007 "La Tortura" הרינגטון הלטיני של השנה זכייה
שיר השנה זכייה
פרס עבור שיר זכייה
"No" זכייה
2010 "Las de la Intuición" זכייה
2011 "Loba" זכייה
"Lo Hecho Está Hecho" זכייה
2014 "Addicted to You" זכייה
2018 "Chantaje" זכייה
"La Bicicleta" זכייה

BMI Pop Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2003 "Whenever, Wherever" פרס עבור שיר זכייה
"Underneath Your Clothes" זכייה
2007 "Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) זכייה

BMI London Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2008 "Beautiful Liar" (ביחד עם ביונסה) שיר הדאנס של השנה זכייה
שיר הפופ של השנה זכייה

Brit Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס הפרסים הבריטי הוא טקס פרסים אשר מחלק פרסים לאמנים ממוצא בריטי בעיקר. שאקירה הייתה מועמדת פעמיים בטקס זה על תקן אמן בין לאומי.[70]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2003 שאקירה פריצת הדרך הבינלאומית של השנה מועמדות
2010 האמנית הבינלאומית של השנה מועמדות

Crystal Award[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי הקריסטל נערך אחת לשנה בדאבוס, שווייץ. שאקירה קיבלה את הפרס במסגרת עבודתה ההומניטרית של העמותה שלה "Barefoot Foundation", המספקת חינוך איכותי לילדים במצוקה בקולומביה ובכל רחבי העולם. פרס זה מזהה את מחויבותה להתפתחות בגיל הרך.[71]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2017 שאקירה הזוכה בפרס הקריסטל זכייה

Echo Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרס האקו הוא פרס המוזיקה הגרמנית המוענק מדי שנה תחת חסותו של דויטשה פונו-אקדמיה (איגוד תעשיית ההקלטות הגרמני).[72] הזוכה נקבע על פי כמות המכירות שלו. שאקירה הועמדה תשע פעמים בטקס זה, ואף זכתה פעם אחת.[73][74][75][76][77][78][79][80]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2003 שאקירה האמנית הבינלאומית של השנה זכייה
האמן הבינלאומי של השנה מועמדות
"Whenever, Wherever" השיר הבינלאומי של השנה מועמדות
2006 שאקירה האמנית הבינלאומית של השנה מועמדות
2007 שאקירה האמן הבינלאומי של השנה מועמדות
"Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) השיר הבינלאומי של השנה מועמדות
2011 שאקירה האמנית הבינלאומית של השנה מועמדות
"(Waka Waka (This Time For Africa" הלהיט של השנה מועמדות
2015 שאקירה האמנית הבינלאומית של השנה מועמדות

Fonogram Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי פונוגראם הוא טקס פרסים הונגרי, המתקיים מדי שנה מאז 1992, תחת חסותם של "מאהס". שאקירה הועמדה פעמיים בטקס זה.[81][82]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2003 Laundry Service אלבום הפופ-רוק המודרני של השנה מועמדות
2011 Sale el Sol אלבום הפופ-רוק המודרני של השנה מועמדות

Fortune World's Greatest Leader[עריכת קוד מקור | עריכה]

מגזין הון עתק הוא מגזין המדרג אנשים העוסקים בתחומים שונים כגון, עסקים, ממשלה, פילנתרופיה ואמנויות. על פי המגזין, האנשים והנשים האלה משנים את העולם ומעוררים אחרים לעשות את אותו הדבר. שאקירה נכללה ברשימה פעם אחת, בשנת 2017, והייתה לאמן היחידי שנכלל בה.[83][84]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2017 שאקירה 50 האנשים המשפיעים ביותר בעולם מקום 27

Golden Globe Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי גלובוס הזהב הוא טקס בו מחולקים פרסי הוקרה בתחום הטלוויזיה והקולנוע. המועמדויות והזכיות נקבעות על ידי ועדה מיוחדת של 93 אנשים.[85] שאקירה היא הקולומביאנית היחידה שהייתה מועמדת אי פעם בטקס זה.[86][87]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2007 "Despedida" השיר המקורי הטוב ביותר מועמדות

Grammy Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרס גראמי הוא פרס הניתן על ידי האקדמיה הלאומית לאמנויות ולמדעי ההקלטה של ארצות הברית עבור הישג יוצא דופן בתעשיית המוזיקה. הגראמי הוא פרס שנתי. טקס הענקת הפרס נערך בדרך כלל בסטייפלס סנטר בלוס אנג'לס בחודש פברואר, ומשודר בארצות הברית ברשת הטלוויזיה CBS. שאקירה הועמדה בטקס זה 5 פעמים, ואף זכתה בשלושה פרסים.[88][89][90][91][92][93][94]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
1999 ?Dónde Están Los Ladrones אלבום הרוק הלטיני, האורבני או האלטרנטיבי הטוב ביותר מועמדות
2001 MTV Unplugged אלבום הפופ הלטיני הטוב ביותר זכייה
2006 Fijación Oral, Vol. 1 אלבום הרוק הלטיני, האורבני או האלטרנטיבי הטוב ביותר זכייה
2007 "Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) שיתוף הפעולה הקולי הטוב ביותר לשיר פופ מועמדות
2008 "Beautiful Liar" (ביחד עם ביונסה) מועמדות
2018 El Dorado אלבום הפופ הלטיני הטוב ביותר זכייה

Groovevolt Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרס ה-Groovevolt, עוסק בעיקר בתחום האופנה והמוזיקה. שאקירה קיבלה פרס אחד מתוך ארבע מועמדויות.[95]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2006 Fijación Oral, Vol. 1 אלבום הפופ הנשי הטוב ביותר מועמדות
האלבום הלטיני הטוב ביותר זכייה
"La Tortura" (בשיתוף אלחנדרו סאנס) הביצוע הנשי הטוב ביותר בשיר פופ מועמדות
שאקירה האמן האופנתי ביותר מועמדות

Guinness World Records[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה מקור
2005 Fijación Oral, Vol. 1 האלבום בשפה הספרדית הנמכר ביותר בשבוע הראשון ליציאתו בארצות הברית זכייה [96]
2005 "La Tortura" (בשיתוף אלחנדרו סאנס) השיר הנמכר ביותר בכל הזמנים בשפה הספרדית זכייה [96]
2010 "Waka Waka (This Time for Africa)" הווידאו קליפ התלת ממדי הראשון יצא על ידי סוני מיוזיק זכייה [97]
2015 שאקירה האדם הראשון בעולם שהגיע ל-100 מיליון לייקים בדף הפייסבוק שלו
המוזיקאי עם מספר הלייקים הגבוה ביותר בפייסבוק
האישה עם מספר הלייקים הגבוה ביותר בפייסבוק
זכייה [98]
2017 שאקירה האמנית עם הכי הרבה עוקבים בפייסבוק זכייה [98]
2018 שאקירה האמנית עם הכי הרבה זכיות בפרס הגראמי הלטיני זכייה [99]

Harvard Foundation Artist of the Year[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2011 נבחרה שאקירה ל-"אמנית השנה", ואלן קונטר, מנהל הקרן אמר על זכייתה כי: "תרומתה למוזיקה ולהיסטוריה מכובדת מאוד, יצירותיה זכו לתשואות רבות בקרב אנשים ברחבי העולם, ובנוסף לכך, היא זוכה להערכה רבה ברחבי העולם על מאמציה ההומניטריים בקרב העמותה שלה".[100]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2011 שאקירה אמן השנה זכייה

Heat Latin Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסים זה נוסד בשנת 2015, על ידי רשת המוזיקה HTV. הוא נועד לתגמל ולהעריך את המוזיקה הלטינית.[101]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2015 שאקירה האמנית הנשית הטובה ביותר זכייה

Hollywood Walk of Fame[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה מקור
2011 שאקירה כוכב בשדרת הכוכבים של הוליווד זכייה [102]

iHeartRadio Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה מקור
2018 שאקירה האמן הלטיני של השנה מועמדות [103]
El Dorado האלבום הלטיני של השנה זכייה
2019 "Clandestino" (בשיתוף עם מאלומה) השיר הלטיני של השנה מועמדות [104]

International Dance Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרסי המחול הבינלאומי למוזיקה נוסד בשנת 1985. הטקס נערך בחורף, מדי שנה, ומעניק פרסים שונים בתחום המוזיקה. שאקירה קיבלה שני פרסים מתוך 9 מועמדויות.[105][106][107][108][109][110][111][112][113]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2003 "(Objection (Tango" הרצועה הלטינית הטובה ביותר מועמדות
2006 "La Tortura" (בשיתוף אלחנדרו סאנס) הרצועה הלטינית הטובה ביותר זכייה
2007 "Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) הרצועה הלטינית/רגאטון הטובה ביותר זכייה
2010 "She Wolf" הרצועה הלטינית/רגאטון הטובה ביותר מועמדות
2011 "Loca" (בשיתוף אל קאטה) הרצועה הלטינית/רגאטון הטובה ביותר מועמדות
"(Waka Waka (This Time for Africa" הרצועה הלטינית/רגאטון הטובה ביותר מועמדות
2012 " Rabiosa" הרצועה הלטינית/רגאטון הטובה ביותר מועמדות
2013 "Addicted to You" הרצועה הלטינית/רגאטון הטובה ביותר מועמדות
2015 "(La La La (Brazil 2014" הרצועה הלטינית/רגאטון הטובה ביותר מועמדות

Juno Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקסי פרסי ג'ונו נערכים מדי שנה, ובהם מעניקים לאמנים מוזיקליים ולהקות קנדיות פרסים בקטגוריות שונות, על מנת להכיר ולהעריך את ההישגים האמנותיים והטכניים שלהם בכל תחומי המוזיקה. שאקירה קיבלה עד היום מועמדות אחת בטקס זה.[114]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2003 Laundry Service האלבום הבינלאומי של השנה מועמדות

Latin American Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקסי פרסי המוזיקה האמריקאית הלטיניים נוסדו בשנת 2015. טקס זה נועד בשביל להעריך את המוזיקה הלטינית, בשונה מהפרס המוזיקה האמריקאית, שלא נוהגים לעשות זאת. שאקירה קיבלה 12 מועמדויות, ואף זכתה בשני פרסים בטקס זה עד היום.[115]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2015 "Mi Verdad" (בשיתוף מנה) שיתוף הפעולה של השנה מועמדות
שיר הפופ-רוק של השנה מועמדות
2016 שאקירה אמנית הפופ-רוק של השנה מועמדות
2017 שאקירה אמן השנה מועמדות
אמנית הפופ-רוק של השנה מועמדות
"Chantaje" (בשיתוף מאלומה) שיר הפופ-רוק של השנה מועמדות
שיתוף הפעולה של השנה מועמדות
שיר השנה מועמדות
"Deja Vu" (ביחד עם פרינס רויס) זכייה
השיר הטרופי של השנה זכייה
El Dorado אלבום השנה מועמדות
אלבום הפופ-רוק של השנה מועמדות
2018 שאקירה אמן השנה מועמדות
אמנית השנה מועמדות
אמן השנה - פופ מועמדות
"Perro Fiel" (בשיתוף ניקי ג'אם) שיר השנה - פופ מועמדות

Lo Nuestro Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי ה-Lo Nuestro הוא טקס פרסים בשפה הספרדית המציג את מיטב המוזיקה הלטינית. הטקס נוסד בשנת 1989, ובסך הכל זכתה שאקירה בכ-25 פרסים בטקס זה.[116]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
1997 שאקירה אמנית הפופ של השנה זכייה
אמן הפופ החדש של השנה זכייה
"Estoy Aquí" שיר הפופ של השנה מועמדות
"Pies Descalzos, Sueños Blancos" הווידאו קליפ של השנה מועמדות
Pies Descalzos אלבום הפופ של השנה מועמדות
1999 שאקירה אמנית הפופ של השנה זכייה
"Ciega, Sordomuda" שיר הפופ של השנה מועמדות
הווידאו קליפ של השנה מועמדות
?Dónde Están los Ladrones אלבום הפופ של השנה זכייה
2000 שאקירה אמנית הפופ של השנה זכייה
2001 שאקירה אמנית הפופ של השנה מועמדות
אמן הרוק של השנה זכייה
MTV Unplugged אלבום הרוק של השנה זכייה
2002 Laundry Service בחירת הקהל פופ-רוק זכייה
2003 שאקירה אמנית הפופ של השנה זכייה
אמן הרוק של השנה זכייה
"Suerte" שיר הפופ של השנה מועמדות
2004 שאקירה אמנית השנה זכייה
"Que Me Quedes Tú" שיר השנה מועמדות
2006 שאקירה ואלחנדרו סאנס ביצוע הפופ הווקאלי של השנה זכייה
"La Tortura" (בשיתוף אלחנדרו סאנס) שיר השנה זכייה
"No" הווידאו קליפ של השנה מועמדות
Fijación Oral, Vol. 1 אלבום הפופ של השנה זכייה
2007 שאקירה אמנית השנה זכייה
2010 "Loba" הווידאו קליפ של השנה זכייה
2011 שאקירה אמנית השנה זכייה
"Lo Hecho Está Hecho" שיר השנה מועמדות
2012 שאקירה אמן השנה זכייה
אמנית השנה זכייה
"Rabiosa" (בשיתוף פיטבול) שיתוף הפעולה של השנה מועמדות
"Rabiosa" (בשיתוף אל קאטה) שיר הפופ של השנה זכייה
"Sale el Sol" מועמדות
Sale el Sol אלבום הפופ של השנה זכייה
2013 שאקירה אמנית הפופ של השנה מועמדות
2015 זכייה
2016 מועמדות
"Mi Verdad" (בשיתוף מנה) שיר הפופ של השנה מועמדות
שיתוף הפעולה של השנה מועמדות
2017 "La Bicicleta" (בשיתוף קרלוס ויוס) השיר הטרופי של השנה זכייה
שיר השנה זכייה
הווידאו קליפ של השנה זכייה

Los Premios MTV Latinoamérica[עריכת קוד מקור | עריכה]

בדומה לטקס פרסי המוזיקה האמריקאית הלטיני התואם ל-AMA, טקס זה תואם לVMA, אך בגרסה לטינית. שאקירה קיבלה שנים עשר פרסים מתוך שמונה עשרה מועמדויות.[117][118][119][120][121][122][123]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2002 שאקירה אמן השנה זכייה
אמנית השנה זכייה
אמן הפופ של השנה זכייה
אמן השנה - דרום אמריקה זכייה
"Suerte" הווידאו קליפ של השנה זכייה
2005 "La Tortura" (בשיתוף אלחנדרו סאנס) הווידאו קליפ של השנה זכייה
"No" הווידאו קליפ של השנה מועמדות
שאקירה אמן השנה זכייה
אמנית השנה זכייה
אמן הפופ של השנה זכייה
אמן הנה - סנטרל זכייה
2006 "Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) שיר השנה זכייה
2007 "Te Lo Agradezco, Pero No" (ביחד עם אלחנדרו סאנס) הווידאו קליפ של השנה מועמדות
2009 שאקירה האמן האופנתי של השנה - אישה מועמדות
מועדון המעריצים של השנה מועמדות
האמן הוותיק של השנה זכייה
"Loba" הווידאו קליפ של השנה מועמדות
שיר השנה מועמדות

Latin Billboard Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסים זה תואם לטקס פרסי המוזיקה של בילבורד, אך בגרסה לטינית גם כן. שאקירה זכתה בכ-39 פרסים, ו-76 מועמדויות.[124][125][126][127][128][129][130][131][132][133][134][135][136][137][138][139][140][141][142]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
1997 Pies Descalzos אלבום הפופ של השנה זכייה
"Un Poco de Amor" הווידאו קליפ של השנה זכייה
שאקירה פריצת השנה זכייה
2001 MTV Unplugged האמן הלטיני של השנה עם אלבום השנה זכייה
אלבום הפופ של השנה - אישה מועמדות
50 האמנים של השנה - בילבורד מועמדות
2002 "Suerte" שיר הפופ המושמע ביותר של השנה מועמדות
שאקירה בחירת הצופים זכייה
2003 שאקירה הטור הלטיני של השנה מועמדות
2004 "Que Me Quedes Tú" שיר הפופ המושמע ביותר של השנה - אישה מועמדות
2006 "La Tortura" (בשיתוף אלחנדרו סאנס) הרינגטון הלטיני של השנה זכייה
שיר הפופ המושמע ביותר של השנה - קבוצה או צמד זכייה
השיר הלטיני של השנה זכייה
שיתוף הפעולה הלטיני הווקאלי של השנה זכייה
שאקירה אמן השנה מועמדות
רוח התקווה של השנה זכייה
אמן האלבומים של השנה מועמדות
"No" שיר הפופ המושמע ביותר של השנה - אישה מועמדות
Fijación Oral, Vol. 1 אלבום הפופ של השנה - אישה זכייה
2007 "Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) השיר הלטיני של השנה מועמדות
שיר הפופ המושמע ביותר של השנה - קבוצה או צמד מועמדות
שיתוף הפעולה הלטיני הווקאלי של השנה זכייה
שאקירה הטור הלטיני של השנה זכייה
2008 "Te Lo Agradezco, Pero No" (ביחד עם אלחנדרו סאנס) שיתוף הפעולה הלטיני הווקאלי של השנה מועמדות
"Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) הרינגטון הלטיני של השנה מועמדות
2009 שאקירה האמן הדיגיטלי של השנה מועמדות
2010 שאקירה אמנית השירים הלטיניים של השנה זכייה
אמנית שירי הפופ הלטיניים המושמעים ביותר של השנה מועמדות
אמנית השירים הטרופיים המושמעים ביותר של השנה זכייה
"Loba" שיר הפופ הלטיני המושמע ביותר של השנה מועמדות
השיר הדיגיטלי הלטיני של השנה מועמדות
2011 שאקירה האמן הלטיני של השנה מועמדות
אמנית השירים הלטיניים של השנה זכייה
אמנית האלבומים הלטיניים של השנה זכייה
אמן שירי הפופ הלטיניים המושמע ביותר של השנה זכייה
אמן אלבומי הפופ הלטיניים של השנה מועמדות
אמן סיבובי ההופעות של השנה מועמדות
האמן החברתי הלטיני של השנה זכייה
"Loca" (בשיתוף אל קאטה) השיר הווקאלי הלטיני של השנה מועמדות
השיר הדיגיטלי הלטיני של השנה מועמדות
"(Waka Waka (This Time for Africa" השיר הדיגיטלי הלטיני של השנה זכייה
Sale el Sol האלבום הלטיני של השנה מועמדות
אלבום הפופ הלטיני של השנה מועמדות
האלבום הדיגיטלי הלטיני של השנה זכייה
2012 שאקירה האמן הלטיני של השנה מועמדות
אמנית השירים הלטיניים של השנה זכייה
אמנית האלבומים הלטיניים של השנה זכייה
אמן אלבומי הפופ הלטיניים של השנה זכייה
אמן שירי הפופ הלטיניים של השנה מועמדות
אמן השירים הטרופיים של השנה מועמדות
האמן החברתי הלטיני של השנה זכייה
"Rabiosa" השיר הדיגיטלי הלטיני של השנה מועמדות
"(Waka Waka (This Time for Africa" השיר הדיגיטלי הלטיני של השנה מועמדות
Sale el Sol האלבום הדיגיטלי הלטיני של השנה מועמדות
2013 שאקירה האמן החברתי של השנה זכייה
אמנית השירים של השנה זכייה
אמן הסטרימינג של השנה מועמדות
אמנית האלבומים הלטיניים של השנה מועמדות
אמן שירי הפופ הלטיניים של השנה זכייה
אמן אלבומי הפופ הלטיניים של השנה מועמדות
"Addicted to You" שיר הפופ הלטיני המושמע ביותר של השנה מועמדות
2014 שאקירה האמן החברתי של השנה זכייה
2015 שאקירה האמן החברתי של השנה זכייה
אמן השירים הלטיניים של השנה - אישה מועמדות
2016 שאקירה האמן החברתי של השנה זכייה
אמנית השירים הלטיניים של השנה זכייה
"Mi Verdad" (בשיתוף מנה) שיר הפופ הלטיני של השנה זכייה
השיר הווקאלי הלטיני של השנה, מועמדות
2017 שאקירה האמן החברתי של השנה מועמדות
אמנית השירים הלטיניים של השנה זכייה
אמן שירי הפופ הלטיניים של השנה מועמדות
"La Bicicleta" (בשיתוף קרלוס ויוס) השיר הלטיני של השנה מועמדות
הביצוע הווקאלי של השנה מועמדות
השיר המושמע ביותר של השנה מועמדות
השיר הדיגיטלי של השנה מועמדות
שיר הפופ הלטיני של השנה מועמדות
2018 שאקירה האמן החברתי של השנה מועמדות
אמנית השירים הלטיניים של השנה זכייה
אמנית האלבומים הלטיניים של השנה זכייה
אמן הפופ הלטיני של השנה זכייה
"Chantaje" (בשיתוף מאלומה) הביצוע הווקאלי של השנה מועמדות
השיר המוסטרם ביותר של השנה מועמדות
השיר הדיגיטלי הלטיני של השנה מועמדות
שיר הפופ הלטיני של השנה מועמדות
"Me Enamoré" מועמדות
"Deja Vu" (ביחד עם פרינס רויס) השיר הטרופי של השנה זכייה
El Dorado האלבום הלטיני של השנה מועמדות
אלבום הפופ הלטיני של השנה זכייה
2019 שאקירה אמן הפופ הלטיני של השנה זכייה
אמנית האלבומים הלטיניים של השנה זכייה
"Clandestino" (בשיתוף עם מאלומה) שיר הפופ הלטיני של השנה מועמדות
"El Dorado World Tour" סיבוב ההופעות של השנה מועמדות

Latin Grammy Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרס הגראמי הלטיני הוא פרס הניתן על ידי האקדמיה הלטינית הלאומית לאמנויות ולמדעי ההקלטה של ארצות הברית עבור הישגים יוצאי דופן בתעשיית המוזיקה. גם לפרס גראמי וגם לפרס גראמי הלטיני ישנם תהליכי הצבעה דומים, כאשר הבוחרים הם שופטים הקשורים לתעשיית המוזיקה. בסך הכל זכתה שאקירה בכ-11 פרסים בטקס זה.[143][144][145][146][147][148][149][150]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2000 MTV Unplugged אלבום השנה מועמדות
אלבום הפופ הווקאלי הטוב ביותר מועמדות
"Octavo Día" ביצוע סולו הרוק הווקאלי הטוב ביותר - אישה זכייה
"Ojos Asi" ביצוע הפופ הווקאלי הטוב ביותר - אישה זכייה
קליפ השנה מועמדות
2002 "Suerte" קליפ השנה זכייה
2003 "(Te Aviso, Te Anuncio (Tango" שיר הרוק הטוב ביותר מועמדות
2006 Fijación Oral Vol. 1 אלבום השנה זכייה
אלבום הפופ הווקאלי הנשי הטוב ביותר זכייה
"La Tortura" (בשיתוף אלחנדרו סאנס) הקלטת השנה זכייה
שיר השנה זכייה
קליפ השנה מועמדות
2007 "Bello Embustero" (ביחד עם ביונסה) הקלטת השנה מועמדות
2011 Sale el Sol אלבום השנה מועמדות
אלבום הפופ הווקאלי הנשי הטוב ביותר זכייה
"Loca" (בשיתוף אל קאטה) קליפ השנה מועמדות
2012 En Vivo Desde París הסרט המוזיקלי הטוב ביותר מועמדות
2016 "La Bicicleta" (בשיתוף קרלוס ויוס) הקלטת השנה זכייה
שיר השנה זכייה
2017 El Dorado אלבום השנה מועמדות
אלבום הפופ העכשווי-ווקאלי הטוב ביותר זכייה
"Chantaje" (בשיתוף מאלומה) הקלטת השנה מועמדות
שיר השנה מועמדות
המופע האורבני הטוב ביותר מועמדות
"Deja Vu" (ביחד עם פרינס רויס) השיר הטרופי הטוב ביותר מועמדות

Latin Grammy Special Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2011 שאקירה אשת השנה זכייה

Latin Songwriters Hall of Fame[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה מקור
2016 שאקירה היכל התהילה של כותב השירים הלטיניים מועמדות [151]

Lunas del Auditorio[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה מקור
2003 שאקירה אמן הפופ הספרדי של השנה זכייה [152]
2008 מועמדות [153]
2011 מועמדות [154]
2013 מועמדות [155]

Mnet Asian Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי ה-Mnt הוא טקס פרסים אסיאתי הנערך בדרום קוריאה, מדי שנה.[156]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה מקור
2002 "(Objection (Tango" השיר הבין לאומי הטוב ביותר מועמדות [157]

MuchMusic Video Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי ה-MuchMusic הוא טקס פרסים הנערך על ידי ערוץ המוזיקה הקנדית MuchMusic. מטרתו היא לכבד את מיטב קטעי הווידאו של השנה. שאקירה קיבלה שני פרסים מתוך שלוש מועמדויות.[158][159]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2002 "Whenever, Wherever" האמן הבין לאומי המועדף זכייה
האמן הבין לאומי עם הקליפים הטובים ביותר זכייה
2007 "Beautiful Liar" (ביחד עם ביונסה) הקליפ הבין לאומי הטוב ביותר מועמדות

MTV Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

MTV Asia Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי ה-MTV של אסיה מעניק פרסים בתחומים שונים כגון, קולנוע, אופנה, בידור, ומוזיקה. שאקירה הועמדה בסך הכל שלוש פעמים, אך לא זכתה באף אחד מהן.[160][161]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2003 שאקירה האמנית הנשית הטובה ביותר מועמדות
האמן החדש הטוב ביותר מועמדות
2008 "Beautiful Liar" (ביחד עם ביונסה) הפזמון הטוב ביותר מועמדות

MTV Europe Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי המוזיקה של MTV אירופה הוא טקס מוזיקה של חברת MTV האירופאית, אשר מתקיים מדי שנה (בחודש נובמבר) במדינה אחרת באירופה, החל משנת 1994. מדי שנה בוחר הקהל את האמנים ואת השירים הטובים ביותר לאותה שנה, באמצעות שליחת SMS או דרך אתר האינטרנט. הטקס נחשב לאחד מהחשובים במוזיקה המודרנית וזוכה למדרוג גבוה מדי שנה.[162][163][164][165][166][167]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2002 "Whenever, Wherever" השיר הטוב ביותר מועמדות
שאקירה האמנית הנשית הטובה ביותר מועמדות
האמן החדש הטוב ביותר מועמדות
אמן הפופ הטוב ביותר מועמדות
2005 שאקירה האמן הפופ הטוב ביותר מועמדות
האמן הנשי הטוב ביותר זכייה
2006 שאקירה אמן הפופ הטוב ביותר מועמדות
האמן הנשי הטוב ביותר מועמדות
"Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) השיר הטוב ביותר מועמדות
2007 "Beautiful Liar" (ביחד עם ביונסה) השיר הממכר ביותר מועמדות
2009 "She Wolf" הקליפ הטוב ביותר מועמדות
שאקירה האמנית הנשית הטובה ביותר מועמדות
2010 שאקירה האמנית הנשית הטובה ביותר מועמדות
שאקירה פרס ה-Free Your Mind זכייה

MTV Video Music Awards Japan[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסים זה תואם ל-VMA, אך בשונה ממנו, נערך ביפן.[168]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2008 "Beautiful Liar" (ביחד עם ביונסה) שיתוף הפעולה הטובה ביותר מועמדות
קליפ הפופ הטוב ביותר מועמדות

MTV Millennial Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסים זה נערך מדי שנה, ומעניק פרסים בתחומים שונים כגון בידור, אופנה, מוזיקה, וכולי.[169][170][171]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2014 שאקירה אמן הטוויטר הקולומביאני של השנה מועמדות
2017 "Chantaje" (בשיתוף מאלומה) שיתוף הפעולה של השנה מועמדות
"La Bicicleta" (בשיתוף קרלוס ויוס) הפזמון של השנה מועמדות
2018 שאקירה אמן השנה (קולומביה) מועמדות

MTV Italian Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסים זה עוסק בוידאו קליפ, בדומה לטקסי פרסי רבים אחרים.[172]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2014 "Can't Remember to Forget You" (בשיתוף ריהאנה) הקליפ הטוב ביותר מועמדות

MTV Video Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי הווידאו-קליפים של MTV הוא טקס מוזיקה של חברת MTV, אשר מתקיים מדי שנה (בחודשים אוגוסט - ספטמבר) במדינה אחרת בארצות הברית, החל משנת 1984. הטקס מחלק פרסים עבור הצטיינות בתחום המוזיקה העכשווית ובייחוד בכל הקשור לווידאו קליפים. הפרס החשוב ביותר בטקס, הוא "קליפ השנה" (Video Of The Year). לרבים ממבקרי המוזיקה או לצופים, נחשב הטקס כטקס חלופה לפרס גראמי (בתחום הקליפים), או כ"האוסקר של הצעירים".[173][174][175][176][177][178][179]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2000 "Ojos Así" השיר הטוב ביותר של אמן דרום אמריקאי זכייה
האמן הדרום אמריקאי של השנה מועמדות
2002 "Whenever, Wherever/Suerte" הקליפ הנשי הטוב ביותר מועמדות
קליפ הפופ הטוב ביותר מועמדות
קליפ הדאנס הטוב ביותר מועמדות
הצילום הטוב ביותר בקליפ מועמדות
השיר הטוב ביותר של אמן דרום אמריקאי זכייה
בחירת הצופים שבאמריקה הלטינית (האוקיינוס השקט) מועמדות
בחירת הצופים שבאמריקה הלטינית (האוקיינוס האטלנטי) מועמדות
2005 "La Tortura" (בשיתוף אלחנדרו סאנס) הקליפ הנשי הטוב ביותר מועמדות
פרס בחירת הצופים מועמדות
קליפ הדאנס הטוב ביותר מועמדות
2006 "Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) הקליפ הנשי הטוב ביותר מועמדות
קליפ הפופ הטוב ביותר מועמדות
קליפ הדאנס הטוב ביותר מועמדות
קליפ השנה מועמדות
פרס בחירת הצופים מועמדות
הצילום הטוב ביותר בקליפ זכייה
הבימוי האומנתי הטוב ביותר בקליפ מועמדות
2007 "Beautiful Liar" (ביחד עם ביונסה) שיתוף הפעולה הטוב ביותר זכייה
הבימוי האמנותי הטוב ביותר מועמדות
הצילום הטוב ביותר מועמדות
העריכה הטובה ביותר מועמדות
2010 שאקירה האמן הלטיני של השנה מועמדות
2018 "Chantaje" הקליפ הלטיני של השנה מועמדות

MÜ-YAP Turkish Phonographic Industry Society Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסים זה נערך בטורקיה, ומעניק פרסים עבור אלבומים יוצאי דופן שזכו להצלחה רבה במדינה.[180]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2003 Laundry Service האלבום הנשי הבין לאומי הנמכר ביותר זכייה

NAACP Image Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי ה-NAACP הוא טקס פרסים שנערך מדי שנה על ידי האגודה הלאומית האמריקנית לקידום "אנשים צבעוניים".

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2008 "Beautiful Liar" (ביחד עם ביונסה) קליפ יוצא דופן מועמדות

Nickelodeon Kids' Choice Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי בחירת הילדים של ניקלודיאון הוא טקס פרסים אמריקאי הנערך מדי שנה ומשודר בערוץ ניקלודיאון, במהלכו מוענקים פרסים להישגים הגדולים ביותר של השנה החולפת בתחומים טלוויזיה, קולנוע, מוזיקה וספורט. צופי ניקלודיאון, שמורכבים בעיקר מקהל הילדים, הם שמצביעים ובוחרים את הזוכים בתחומים השונים, והזוכה בטקס מקבל פסלון כתום בצורת ספינת אוויר (בלימפ), שהייתה לוגו הערוץ במשך רוב התקופה שבין השנים 1984–2009, והוא אף משמש כגלילור (חלול במרכז).[181][182]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2007 "Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) השיר המועדף מועמדות
2017 שאקירה האמן הבין לאומי המועדף מועמדות

Nickelodeon Kid's Choice Awards Colombia[עריכת קוד מקור | עריכה]

בדומה לטקס פרסי בחירת הילדים של ניקלודיאון, טקס זה עוסק בדיוק באותו תחום, אך נערך בקולומביה.[183]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2014 "Nunca Me Acuerdo de Olvidarte" השיר הלטיני המועדף זכייה
שאקירה האן הקולומביאני המועדף מועמדות
2016 "La Bicicleta" (בשיתוף קרלוס ויוס) השיר הלטיני המועדף מועמדות

Meus Premios Nick[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2003 שאקירה האמן הבין לאומי המועדף מועמדות

Nickelodeon Kid's Choice Awards Argentina[עריכת קוד מקור | עריכה]

בדומה לטקס פרסי בחירת הילדים של ניקלודיאון, טקס זה עוסק בדיוק באותו תחום, אך נערך בארגנטינה.[184]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2011 שאקירה האמן הלטיני המועדף מועמדות
"Loca" שיר השנה מועמדות
2014 "(La La La (Brazil 2014" השיר הלטיני המועדף מועמדות

NME Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי ה-NME הוא טקס פרסי מוזיקה שנתית שנוסד על ידי מגזין המוזיקה NME. שאקירה קיבל מועמדות אחת עד היום.[185]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2011 שאקירה האישה הלוהטת של השנה מועמדות

NRJ Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי המוזיקה של NRJ, נוסד בשנת 2000 על ידי תחנת הרדיו NRJ ,בשיתוף עם רשת הטלוויזיה TF1. שאקירה קיבל שבעה פרסים מתוך 15 מועמדויות.[186][187][188][189][190]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2003 "Whenever, Wherever" השיר הבינלאומי של השנה זכייה
Laundry Service האלבום הבינלאומי של השנה זכייה
שאקירה האמנית הבינלאומית של השנה זכייה
2006 "La Tortura" (בשיתוף אלחנדרו סאנס) השיר הבינלאומי של השנה זכייה
הווידאו קליפ הבינלאומי של השנה מועמדות
שאקירה האמנית הבינלאומית של השנה מועמדות
2007 "Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) השיר הבינלאומי של השנה מועמדות
שאקירה האמנית הבינלאומית של השנה מועמדות
2010 שאקירה האמנית הבינלאומית של השנה מועמדות
2011 "(Waka Waka (This Time for Africa" השיר הבינלאומי של השנה זכייה
שאקירה האמנית הבינלאומית של השנה זכייה
2012 שאקירה פרס כבוד עבור קריירה יוצאת דופן זכייה
2014 שאקירה האמנית הבינלאומית של השנה מועמדות
2016 מועמדות
2017 מועמדות

Ordre des Arts et des Lettres[עריכת קוד מקור | עריכה]

מסדר האמנויות והספרות הוא מסדר כבוד צרפתי, אשר נוסד ב-2 במאי 1957 על ידי משרד התרבות בצרפת, והוכר בשנת 1963 כחלק ממסדר הכבוד הצרפתי הלאומי על ידי הנשיא שארל דה גול. מטרת המסדר להכיר באישים התורמים תרומה משמעותית לאמנויות ולספרות, או להפצתן. בשנת 2012, זכתה שאקירה באות כבוד מטעמם.[191]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2012 שאקירה בית הספר לאמנות ותרבות זכייה

Orgullosamente Latino Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסים זה נערך מדי שנה, ונוסד בשנת 2004. הציבור הוא זה שבוחר את הזוכים.[192]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2006 שאקירה אמן הסולו של השנה זכייה
2010 שאקירה אמנית הסולו של השנה זכייה

People's Choice Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרס בחירת הקהל הוא טקס פרסים אמריקאי המוענק מדי שנה להוקרתם של אמנים בתחום התרבות הפופולרית, לפי הצבעת הקהל. הטקס הראשון, שודר בשנת 1975.[193][194][195]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2007 "Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) שיר הפופ של השנה זכייה
שאקירה אמנית השנה מועמדות
2008 "Beautiful Liar" (ביחד עם ביונסה) שיר ה-R&B של השנה מועמדות
2017 שאקירה האמן החברתי של השנה מועמדות
2018 האמן הלטיני של השנה מועמדות

Los 40 Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסים זה הוא טקס פרסים ספרדי, הנערך מדי שנה ומעניק פרסים בקטגוריות מוזיקה שונות.[196][197][198][199][200][201][202]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2006 "Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) השיר הבינלאומי של השנה זכייה
שאקירה האמן הבינלאומי של השנה זכייה
2009 "Loba" השיר הספרדי הבינלאומי של השנה זכייה
שאקירה האמן הספרדי הבינלאומי של השנה זכייה
2010 "(Waka Waka (This Time for Africa" השיר הספרדי הבינלאומי של השנה מועמדות
שאקירה האמן הספרדי הבינלאומי של השנה זכייה
2011 זכייה
האמן הלטיני המשפיע ביותר בעולם זכייה
"Loca" (בשיתוף אל קאטה) השיר הספרדי הבינלאומי של השנה מועמדות
"Rabiosa" מועמדות
2012 שאקירה האמן הספרדי הבינלאומי של השנה זכייה
2016 שאקירה פרס מיוחד עבור הטקס ה-50 של לוס 40 זכייה
"La Bicicleta" (בשיתוף קרלוס ויוס) פרס מיוחד עבור הטקס ה-50 של לוס 40 זכייה
40 השירים של השנה מועמדות
2017 שאקירה האמן הלטיני של השנה מועמדות
"Me Enamoré" 40 השירים של השנה מועמדות
2018 "El Dorado World Tour" סיבוב ההופעות של השנה מועמדות

Premios Juventud[עריכת קוד מקור | עריכה]

Premios Juventud הוא טקס פרסים שנועד עבור דוברי ספרדית, וידוענים בתחומים של סרטים, מוזיקה, ספורט, אופנה, ותרבות הפופ. שאקירה קיבל 15 פרסים מתוך ארבעים ושש מועמדויות.[203][204][205][206][207][208][209][210][211][212][213][214][215][216][217][218][219][220]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2004 שאקירה פרס עבור השטיח האדום מועמדות
היופי המועדף מועמדות
המהלכים הטובים ביותר מועמדות
פרס עבור חוגה מועמדות
פרס מודל לחיקוי מועמדות
שאקירה ואנטוניו דה לה ריה הביצוע עם הכימיה הרומנטית הטוב ביותר מועמדות
2005 שאקירה כוכב הרוק המועדף זכייה
כוכב הפופ המועדף זכייה
פרס מודל לחיקוי מועמדות
המהלכים הטובים ביותר זכייה
פרס המוכרות העולמית זכייה
Fijación Oral, Vol. 1 אלבום מועדף מועמדות
"La Tortura" (בשיתוף אלחנדרו סאנס) הלחן הטוב ביותר מועמדות
שאקירה ואלחנדרו סאנס הדואט המועדף זכייה
2006 שאקירה אמן הרוק המועדף זכייה
כוכב הפופ המועדף מועמדות
המהלכים הטובים ביותר זכייה
2007 שאקירה כוכב הפופ המועדף מועמדות
הפרפומר המועדף מועמדות
המהלכים הטובים ביותר זכייה
פרס מודל לחיקוי זכייה
"Te Lo Agradezco, Pero No" (ביחד עם אלחנדרו סאנס) שיתוף הפעולה הטוב ביותר מועמדות
2008 שאקירה המהלכים הטובים ביותר מועמדות
2010 שאקירה המהלכים הטובים ביותר מועמדות
פרס סופרנובה זכייה
"Loba" הקליפ המועדף זכייה
הרינגטון הטוב ביותר מועמדות
"Somos el Mundo" שיתוף הפעולה הטוב ביותר מועמדות
2011 שאקירה המהלכים הטובים ביותר זכייה
כוכב הפופ המועדף מועמדות
"Loca" (בשיתוף אל קאטה) הלחן הטוב ביותר מועמדות
הקליפ המועדף מועמדות
הרינגטון המועדף מועמדות
Sale el Sol האלבום המועדף מועמדות
"The Sun Comes Out World Tour" סיבוב ההופעות הטוב ביותר מועמדות
2012 שאקירה המהלכים הטובים ביותר זכייה
כוכב הפופ המועדף מועמדות
2013 שאקירה המהלכים הטובים ביותר זכייה
2014 שאקירה אמן הפופ/רוק ההיספני המועדף מועמדות
"Can't Remember to Forget You" (בשיתוף ריהאנה) הלהיט המועדף זכייה
2016 "Mi Verdad" (בשיתוף מנה) הנושא הטוב ביותר לרומן מועמדות
שאקירה אמן הטוויטר המועדף מועמדות
2017 "Chantaje" (בשיתוף מאלומה) השיר הטוב ביותר לרקוד אותו מועמדות
שיתוף הפעולה הטוב ביותר מועמדות
"La Bicicleta" (בשיתוף קרלוס ויוס) מועמדות
השיר הטוב ביותר להירגע איתו מועמדות

Premios Tu Mundo[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסים זה נערך תחת חסותם של טלמונדו. רשת טלוויזיה השוכנת בארצות הברית.[221][222]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2014 שאקירה אמן הפופ של השנה מועמדות
2017 מועמדות
"Me Enamoré" שיר המועדונים של השנה מועמדות

Premios Lo Nuestro[עריכת קוד מקור | עריכה]

Premios Lo Nuestro הוא טקס פרסים המכבד את מיטב המוזיקה הלטינית. הטקס משודר בחסות, יוניוויז'ן. שאקירה קיבלה עשרים וארבעה פרסים מתוך ארבעים ושתיים מועמדויות.[223][224][225][226][227][228][229][230][231][232][233][234][235][236][237][238][239][240][241]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
1997 שאקירה אמן הפופ הנשי הטוב ביותר זכייה
האמן החדש הטוב ביותר זכייה
Pies Descalzos אלבום הפופ הטוב ביותר מועמדות
"Estoy Aquí" שיר הפופ של השנה מועמדות
"Pies Descalzos, Sueños Blancos" קליפ השנה מועמדות
1999 שאקירה אמנית הפופ הנשית הטובה ביותר זכייה
?Dónde Están los Ladrones אלבום הפופ של השנה זכייה
"Ciega, Sordomuda" שיר הפופ של השנה מועמדות
קליפ השנה מועמדות
2000 שאקירה אמנית הפופ הנשית הטובה ביותר זכייה
2001 MTV Unplugged אלבום הרוק של השנה זכייה
שאקירה אמן הרוק הטוב ביותר זכייה
אמנית הפופ הנשית הטובה ביותר מועמדות
2002 Laundry Service אלבום הרוק המועדף זכייה
2003 שאקירה אמנית הפופ הנשית הטובה ביותר זכייה
האמן הטוב ביותר בז'אנר הרוק מועמדות
"Suerte" שיר השנה מועמדות
2004 שאקירה אמנית הפופ הנשית הטובה ביותר זכייה
"Que Me Quedes Tú" שיר השנה מועמדות
2006 "La Tortura" (בשיתוף אלחנדרו סאנס) שיר הפופ הטוב ביותר זכייה
שאקירה ואלחנדרו סאנס הדואט/הביצוע הקבוצתי הטוב ביותר של השנה זכייה
Fijación Oral, Vol. 1 אלבום הפופ של השנה זכייה
"No" קליפ השנה מועמדות
2007 שאקירה אמנית הפופ הנשית של השנה זכייה
2010 "Loba" קליפ השנה זכייה
2011 שאקירה אמן השנה מועמדות
האמן הנשי הטוב ביותר זכייה
"Lo Hecho Está Hecho" שיר הפופ של השנה מועמדות
2012 שאקירה אמן השנה זכייה
אמן הפופ הטוב ביותר זכייה
"Rabiosa" שיר הפופ של השנה זכייה
שיתוף הפעולה של השנה מועמדות
"Sale el Sol" שיר הפופ של השנה מועמדות
Sale el Sol אלבום הפופ של השנה זכייה
2015 שאקירה אמנית הפופ הנשית של השנה זכייה
2016 מועמדות
"Mi Verdad" (בשיתוף מנה) שיתוף הפעולה של השנה מועמדות
שיר הפופ של השנה מועמדות
קליפ השנה מועמדות
2017 "La Bicicleta" (בשיתוף קרלוס ויוס) שיר השנה זכייה
קליפ השנה זכייה
שיר הטרופי של השנה זכייה
2019 שאקירה אמן הפופ\רוק של השנה מועמדות
"Clandestino" (בשיתוף עם מאלומה) שיתוף הפעולה פופ\רוק של השנה מועמדות
"El Dorado World Tour" סיבוב ההופעות של השנה מועמדות

Premios Nuestra Tierra[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי ה-Nuestra Tierra, הוא טקס פרסים שנתי הנועד לכבד את יצירותיהם של האמנים הקולומביאנים, מאז 2007. שאקירה קיבלה חמישה פרסים מתוך עשרים ושש מועמדויות.[242][243][244][245][246][247]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2007 שאקירה אמן הפופ של השנה זכייה
הופעת הפופ של השנה מועמדות
אמן השנה זכייה
"Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) ההופעה האורבנית של השנה זכייה
Fijación Oral, Vol. 1 אלבום השנה מועמדות
"La Pared" שיר השנה מועמדות
2008 "Hay Amores" שיר מתוך פסקול הטוב ביותר זכייה
2010 שאקירה אתר של אמן קולמביאני הטוב ביותר מועמדות
אמן השנה (בחירת הקהל) מועמדות
אמן הפופ של השנה מועמדות
"Loba" הופעת הפופ של השנה מועמדות
הקליפ של השנה (קולומביה) מועמדות
2011 "(Waka Waka (This Time For Africa" שיר השנה מועמדות
שיר השנה (בחירת הקהל) מועמדות
"Loca" (בשיתוף אל קאטה) קליפ השנה (קולומביה) זכייה
שאקירה אמן השנה מועמדות
אמן השנה (בחירת הקהל) מועמדות
אמן הפופ של השנה מועמדות
אמן הטוויטר של השנה מועמדות
מועדון המעריצים של השנה מועמדות
Sale el Sol אלבום השנה מועמדות
2012 שאקירה אמן השנה מועמדות
אמן הפופ של השנה מועמדות
אמן השנה (בחירת הקהל) מועמדות
אמן הטוויטר של השנה מועמדות
"Antes de las Seis" הופעת הפופ של השנה מועמדות

!Premios Oye[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי "היי!", מוצג מדי שנה על ידי האקדמיה הלאומית למוזיקה במקסיקו, עבור הישגים יוצאי דופן בתעשיית התקליטים המקסיקנית. שאקירה קיבל תשעה פרסים מתוך 15 מועמדויות.[248][249][250][251][252]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2002 שאקירה האמן הנשי הבין לאומי הטוב ביותר זכייה
אמן הפופ הנשי הטוב ביותר זכייה
האמן הספרדי פורץ הדרך הטוב ביותר מועמדות
2005 שאקירה אמנית הפופ הנשית הטובה ביותר זכייה
2006 Oral Fixation, Vol. 2 התקליט באנגלית הטוב ביותר זכייה
"Día de Enero" פרס מוזיקה חברתי זכייה
"Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) השיר הספרדי הטוב ביותר של השנה זכייה
השיר הטוב ביותר באנגלית של השנה זכייה
קליפ השנה זכייה
2007 "Te Lo Agradezco, Pero No" (ביחד עם אלחנדרו סאנס) הקליפ הספרדי הטוב ביותר של השנה מועמדות
השיר הספרדי הטוב ביותר של השנה זכייה
2010 "She Wolf" האלבום הספרדי של השנה מועמדות
שאקירה האמן הנשי של השנה מועמדות
2012 Sale el Sol האלבום הספרדי של השנה מועמדות
שאקירה האמנית הנשית של השנה מועמדות

Radio Disney Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שאקירה זכתה בפרס הראשון שלה בשנת 2014, בטקס זה. בטקס המעריצים הם אלו שמצביעים, ובוחרים את הזוכה.[253]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2014 שאקירה גיבור הרדיו דיסני של השנה זכייה

Record of the Year Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2002 "Whenever, Wherever" הקלטת השנה מועמדות
2006 "Hips Don't Lie" הקלטת השנה מועמדות
2007 "Beautiful Liar" (ביחד עם ביונסה) הקלטת השנה מועמדות

Ritmo Latino Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה מקור
1999 ?Dónde Están Los Ladrones האמנית הבינלאומית של השנה זכייה [254]
שאקירה אמן השנה זכייה [255]
2002 "Suerte" קליפ השנה זכייה [256]

Shock Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרס ה-"שוק", נערך מדי שנה בקולומביה.[257]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
1996 שאקירה פזמונאי השנה זכייה
Pies Descalzos אלבום השנה זכייה
1999 שאקירה איש השנה זכייה
מלחין השנה זכייה
אמן השנה זכייה
?Dónde Están los Ladrones אלבום השנה זכייה
2000 "Hay Amores" פסקול השנה מועמדות
2002 שאקירה אמן השנה זכייה
2005 Fijación Oral Vol. 1 אלבום השנה זכייה
2009 "She Wolf" שיר הרדיו של השנה מועמדות
2010 "(Waka Waka (This Time for Africa" שיר הרדיו של השנה מועמדות
"She Wolf" אלבום השנה מועמדות
2016 "La Bicicleta" (בשיתוף קרלוס ויוס) שיר הרדיו של השנה זכייה

Swiss Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסים זה, הוא טקס פרסים שנערך בשווייץ, מאז שנת 2008. שאקירה זכתה בפרס אחד בקטגוריית - "השיר הבינלאומי של השנה".[258]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2011 "(Waka Waka (This Time for Africa" השיר הבינלאומי של השנה זכייה

Telehit Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2008 שאקירה האמן הלטיני החשוב ביותר בעולם זכייה
2009 זכייה
2011 "Rabiosa" שיר השנה זכייה
2017 שאקירה אמן העשור מועמדות

Teen Choice Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי בחירת הנוער הוא טקס פרסים אמריקאי הנערך מדי שנה, במהלכו מוענקים פרסים להישגים הגדולים ביותר של השנה החולפת בתחומים מוזיקה, קולנוע, ספורט, טלוויזיה, אופנה ועוד. הטקס משודר בערוץ פוקס וקהל הנוער הוא שמצביע ובוחר את הזוכים בתחומים השונים. בניגוד לטקסים רבים בהם הזוכה מקבל פסלון, בטקס זה הזוכה מקבל גלשן עבודת יד בגודל מקורי המקושט בלוגו של הטקס, אותו מעצבים מחדש מדי שנה.[259][260][261][262]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2002 שאקירה האמנית הנשית של השנה מועמדות
2010 שאקירה האמנית הנשית של השנה מועמדות
אמן בעל פעילות גדולה בתחום החברתי זכייה
2014 שאקירה אשת השנה בתוכנית ריאלטי זכייה
2015 שאקירה אדם השנה בטוויטר מועמדות
2016 "Try Everything פסקול השנה מועמדות
2017 שאקירה האמן הלטיני של השנה מועמדות
"Chantaje" (בשיתוף מאלומה) השיר הלטיני של השנה מועמדות
"Deja Vu" (ביחד עם פרינס רויס) מועמדות

TRL Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי TRL (איטליה) הוא טקס פרסים שנתי שנערך באיטליה מדי שנה. שאקירה זכתה בפרס אחד מתוך שתי מועמדויות.[263]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2011 שאקירה פרס עבור עבודה יוצאת דופן מועמדות
פרס וונדר וומן זכייה

Urban Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי המוזיקה האורבנית הוא טקס פרסים בריטי, אשר הושק בשנת 2003. שאקירה הועמדה בו פעם אחת.[264]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2009 שאקירה האמן הלטיני הבינלאומי של השנה מועמדות

VH1 Do Something Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסים זה נערך תחת חסותם של VH1, שהוא בעצם ערוץ טלוויזיה אמריקני העוסק בנושא המוזיקה. הערוץ הוקם בינואר 1985 על ידי Warner-Amex Satellite Entertainment, אז חלק מוורנר קומיוניקיישנס. VH1 הוא ערוץ-אח לערוץ MTV והוא חלק מרשת ויאקום.[265]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2010 שאקירה האמן הדומיננטי ביותר של השנה מועמדות
2012 זכייה

Virgin Media Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

בטקס זה הועמדה שאקירה פעם אחת, ואף זכתה באותה פעם.[266]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2011 שאקירה פרס הוירג'ין עבור אמנית השנה זכייה

VEVOCertified Awards#[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרסים אלו הם פרסים הניתנים לכל אמן מטעם Vevo (בתנאי שהוא בערוץ שנפתח תחת חסותם, או שהקליפ יצא תחת חסותם).[267] כאשר אחד הסרטונים של האמן מגיע ל-100 מיליון צפיות, פרס זה ניתן לו, ולעיתים מחולק באירוע מיוחד עבור האמן, שאותו מארגנים קבוצת המעריצים שלו. נכון להיום לשאקירה יש 29 סרטונים שהגיעו להישג זה בערוץ ה-Vevo שלה,[268] ארבעה שעברו את רף המיליארד צפיות,[269][270] ושלושה עשר שעברו את רף ה-400 מיליון צפיות.[271]

מועמד קטגוריה תוצאה
"Hips Don't Lie" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Whenever, Wherever" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"La Tortura" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"She Wolf" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Las de la Intuición" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"(Objection (Tango" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"(Waka Waka (This Time for Africa" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"(Waka Waka (Esto es Africa" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Loca" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Sale el Sol" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Rabiosa" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Addicted to You" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Can't Remember to Forget You" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Empire" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"(La La La (Brazil 2014" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"(La La La (Brasil 2014" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Try Everything" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Chantaje" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Me Enamoré" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Perro Fiel" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Trap" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Loba" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"(Suerte (Whenever, Wherever" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"(Clandestino (Audio" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Clandestino" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Loca" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"(Chantaje (Audio" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"Gitana" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה
"No" גריפה של מעל ל-100 מיליון צפיות זכייה

World Music Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסי מוזיקת העולם, כשמו הוא טקס פרסים המעניק אותם בתחומים שונים, לזמרים מכל רחבי העולם. זכייתה האחרונה של שאקירה בטקס הייתה בשנת 2014, שם זכתה בקטגוריית "האמן הלטיני הנמכר ביותר".[272][273][274][275][276][277][278][279][280][281][282]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
1998 שאקירה האמנית הלטינית העולמית הנמכרת ביותר זכייה
2003 זכייה
2005 זכייה
2006 זכייה
אמן הפופ העולמי הנמכר ביותר זכייה
2007 אמנית הפופ העולמי הנמכר ביותר מועמדות
2010 האמן הלטיני הנמכר ביותר זכייה
2014 האמנית העולמית של השנה מועמדות
האמן הלטיני הנמכר ביותר זכייה
ההופעה העולמית של השנה מועמדות
הבדרן העולמי של השנה מועמדות
"Can't Remember to Forget You" (בשיתוף ריהאנה) השיר העולמי של השנה מועמדות
הקליפ העולמי של השנה מועמדות
"Empire" השיר העולמי של השנה מועמדות
הקליפ העולמי של השנה מועמדות
שאקירה האלבום העולמי של השנה מועמדות
Live from Paris מועמדות

World Soundtrack Awards[עריכת קוד מקור | עריכה]

טקס פרסים זה הושק בשנת 2001 על ידי פסטיבל הסרטים הבינלאומי של פלנדריה. מטרתו היא לארגן ולפקח על ההיבטים החינוכיים, התרבותיים והמקצועיים של אמנות המוזיקה הקולנועית. שאקירה הועמדה בשנת 2008 פעם אחת על שירה "Despedida", שנכלל במיני-האלבום השני שלה, Love in the Time of Cholera.[283]

שנה מועמד קטגוריה תוצאה
2008 "Despedida" השיר המקורי הטוב ביותר שנכתב עבור סרט מועמדות

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרסיה של שאקירה, על פי IMDb

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Shakira, Biography (בAmerican English)
  2. ^ Stats: SHAKIRA : The Receipts - Classic ATRL, classic.atrl.net (בAmerican English)
  3. ^ Shakira: Receipts, ATRL (בAmerican English)
  4. ^ "米Yahoo!が発表した、21世紀最も売れたシングルトップ20 | BARKS". BARKS (ביפנית). בדיקה אחרונה ב-10 בפברואר 2018. 
  5. ^ "Winners Database | American Music Awards". American Music Awards (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-21 באוקטובר 2017. 
  6. ^ "Winners Database | Billboard Music Awards". Billboard Music Awards (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-21 באוקטובר 2017. 
  7. ^ "Shakira". GRAMMY.com (באנגלית). 14 במאי 2017. בדיקה אחרונה ב-21 באוקטובר 2017. 
  8. ^ "Billboard Latin Music Awards 2017: Complete List of Winners". E! Online (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-21 באוקטובר 2017. 
  9. ^ 18a Entrega Anual del Latin GRAMMY, Latin GRAMMYs
  10. ^ "The 15 Most Memorable Latino Artist Performances at the MTV VMAs!". LATINA (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-21 באוקטובר 2017. 
  11. ^ Shakira - Did it again (EMA 2009), Vimeo
  12. ^ "Ellos son los ganadores de los Premios Shock 2016 | Shock". Shock (בספרדית). 30 באוקטובר 2016. בדיקה אחרונה ב-10 בפברואר 2018. 
  13. ^ "Shakira". GRAMMY.com (באנגלית). 28 בנובמבר 2017. בדיקה אחרונה ב-10 בפברואר 2018. 
  14. ^ "Photos: Shakira Honored As 2011 Latin Recording Academy Person Of The Year" (באנגלית). 10 בנובמבר 2011. בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018. 
  15. ^ Shakira.com > News > Shakira to be honored with star on the Hollywood Walk of Fame, ‏2014-02-03
  16. ^ ShakiraMedia.com - News - Shakira to be honored with star on the Hollywood Walk Of fame, shakiramedia.com
  17. ^ IOL | New addition to Hollywood walk revealed, ‏2008-10-13
  18. ^ Instagram post by Shakira • Sep 26, 2017 at 5:13pm UTC, Instagram (באנגלית)
  19. ^ "2017 Latin GRAMMY Awards: Complete List of Winners". Entertainment Tonight (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-14 בדצמבר 2017. 
  20. ^ "Winners Database | American Music Awards". American Music Awards (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-14 בדצמבר 2017. 
  21. ^ "Here Are All the Winners From the 2017 AMAs". Billboard. בדיקה אחרונה ב-14 בדצמבר 2017. 
  22. ^ "2017 Latin American Music Awards: Complete List of Nominations". E! News (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-14 בדצמבר 2017. 
  23. ^ "Prince Royce & CNCO Are Top Winners at 2017 Latin American Music Awards". Billboard. בדיקה אחרונה ב-14 בדצמבר 2017. 
  24. ^ "50 Cent, Green Day Reap Major Billboard Music Awards". Billboard. בדיקה אחרונה ב-14 בדצמבר 2017. 
  25. ^ "Nominations Announced: 60th GRAMMY Awards". GRAMMY.com (באנגלית). 23 ביוני 2017. בדיקה אחרונה ב-14 בדצמבר 2017. 
  26. ^ Recording Academy, Congrats Best Latin Pop Album - 'El Dorado' @shakira #GRAMMYs, @RecordingAcad, ‏2018-01-28 (בצרפתית)
  27. ^ The Unit, SHAKIRA Wins GRAMMY for Best Latin Pop Album, Shakira
  28. ^ Shakira, Shakira just won a GRAMMY for el record “El Dorado” congratulations she’s the only Latin female artist to win this three times!pic.twitter.com/5SYkHQ3ft8, @ShakiraArchive, ‏2018-01-28 (באנגלית)
  29. ^ "J Balvin, Shakira, Luis Fonsi, Daddy Yankee, Ozuna & Maluma Lead 2018 Billboard Latin Music Awards Finalists". Billboard. בדיקה אחרונה ב-9 בפברואר 2018. 
  30. ^ Shakira on Instagram: “Thanks for these 12 nominations for the @latinbillboards Awards! Gracias por estas 12 nominaciones a los Premios Billboard Latino! Shak”, Instagram (באנגלית)
  31. ^ ALMA - ALMA, www.alma.se, ‏2009-04-14 (באנגלית)
  32. ^ "ALMA Awards Official Site". Alma. National Council of La Raza. אורכב מ-המקור ב-2010-01-04. בדיקה אחרונה ב-27 בספטמבר 2009. 
  33. ^ "ALMA Awards 2002 Nominations". UPI. 12 באפריל 2002. בדיקה אחרונה ב-1 באוקטובר 2009. 
  34. ^ "ALMA Awards 2002 Winners". Popdirt. 19 במאי 2002. בדיקה אחרונה ב-1 באוקטובר 2009. 
  35. ^ "Shakira - Shakira The Big Winner At Alma Awards". Contactmusic.com. 8 במאי 2006. בדיקה אחרונה ב-7 בנובמבר 2010. 
  36. ^ "America Ferrera, Shakira honored at ALMA Awards". Nydailynew (New York). 18 באוגוסט 2008. בדיקה אחרונה ב-7 בנובמבר 2010. 
  37. ^ "Shakira and Sofia Vergara nominated for ALMA Awards". Colombiareports. בדיקה אחרונה ב-30 ביולי 2011. 
  38. ^ "2001 American Music Awards". Rock on the Net. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  39. ^ "2002 American Music Awards". Rock on the Net. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  40. ^ "2003 American Music Awards". Rock on the Net. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  41. ^ "2005 American Music Awards". Rock on the Net. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  42. ^ "2006 American Music Awards". Rock on the Net. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  43. ^ "Shakira 'Favorite Latin Artist' at AMA". Colombia Reports. בדיקה אחרונה ב-23 בנובמבר 2010. 
  44. ^ "2016 El Premio ASCAP". www.ascap.com (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-10 בפברואר 2018. 
  45. ^ "2017 El Premio ASCAP". www.ascap.com (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-10 בפברואר 2018. 
  46. ^ "BAMBI Gala at the sign of the Wall" (בגרמנית). Bambi. אורכב מ-המקור ב-2010-01-27. בדיקה אחרונה ב-27 בנובמבר 2009. 
  47. ^ "Orlando Bloom, Beth Ditto win German Bambi Awards". Reuters (Bambi). 12 בנובמבר 2010. בדיקה אחרונה ב-18 בנובמבר 2010. 
  48. ^ "BET Awards 2007 Videos". BET.com. בדיקה אחרונה ב-10 בפברואר 2018. 
  49. ^ "Billboard Music Awards Channel". Billboard. בדיקה אחרונה ב-10 בפברואר 2018. 
  50. ^ "50 Cent, Green Day Reap Major Billboard Music Awards". Billboard. Nielsen Company. בדיקה אחרונה ב-13 ביולי 2017. 
  51. ^ Lamb, Bill. "Billboard Music Awards 2006 Nominations". About.com. The New York Times Company. בדיקה אחרונה ב-26 באוקטובר 2009. 
  52. ^ "Billboard Music Awards 2011 Nominations". Billboard. בדיקה אחרונה ב-14 באפריל 2011. 
  53. ^ "Vote for the Billboard.com Fan Favorite Award". Billboard. בדיקה אחרונה ב-10 במאי 2011. 
  54. ^ "all about The 2011 Billboard Music Awards". Billboard. בדיקה אחרונה ב-23 במאי 2011. 
  55. ^ "2012 Billboard Music Awards Finalists: Complete List". Billboard. בדיקה אחרונה ב-20 באפריל 2012. 
  56. ^ "BMI Latin Awards 2000". BMI. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  57. ^ "BMI Latin Awards 2001". BMI. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  58. ^ "BMI Latin Awards 2002". BMI. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  59. ^ "BMI Latin Awards 2003". BMI. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  60. ^ "BMI Pop Awards 2003". BMI. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  61. ^ "BMI Latin Awards 2004". BMI. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  62. ^ "BMI Urban Awards 2006". BMI. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  63. ^ "2007 BMI Latin Awards: Song List". BMI. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  64. ^ "2007 BMI Pop Awards: Song List". BMI. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  65. ^ "2008 BMI London Awards Winning Songs". BMI. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  66. ^ "Los Tigres Del Norte Honored as Icons at 14th Annual BMI Latin Music Awards". BMI. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  67. ^ "BMI Latin Awards 2010 Winners List". BMI. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  68. ^ "BMI Latin Awards 2011 Winners List". BMI. בדיקה אחרונה ב-11 במרץ 2011. 
  69. ^ "BMI Latin Awards 2014 Winners List". BMI. בדיקה אחרונה ב-15 במאי 2014. 
  70. ^ "The Brit Awards 2003 nominations". BBC News (British Phonographic Industry). 13 בינואר 2003. בדיקה אחרונה ב-27 באוקטובר 2009. 
  71. ^ World Economic Forum, Davos 2017: Meet the Crystal Award-winners, World Economic Forum, ‏2017-01-09
  72. ^ Bundesverband Musikindustrie, BVMI | ECHO, www.musikindustrie.de (בגרמנית)
  73. ^ 2003 ECHO Music Awards Winners. Billboard (Nielsen Business Media, Inc). 15 במרץ 2003. בדיקה אחרונה ב-27 בנובמבר 2009. 
  74. ^ "Newsline...". Allbusiness. 8 בפברואר 2003. בדיקה אחרונה ב-4 בפברואר 2010. 
  75. ^ "Echo Awards 2006". shakiraisabel.com. 15 במרץ 2006. בדיקה אחרונה ב-22 בדצמבר 2009. 
  76. ^ "Shakira has added India, Portugal and Egypt to the list of countries". Uruguayo-libaneses.org. בדיקה אחרונה ב-4 בפברואר 2010. 
  77. ^ "Silbermond Leads Germany's Echo Nominations". Allbusiness. בדיקה אחרונה ב-4 בפברואר 2010. 
  78. ^ "Shakira, Take That y Bon Jovi candidatos a los premios Echo". Eluniversal (בספרדית). בדיקה אחרונה ב-12 בפברואר 2011. 
  79. ^ "Adele, Bruno Mars, Black Eyed Peas Among Nominees for Germany's Echo Awards". Billboard. בדיקה אחרונה ב-12 בפברואר 2011. 
  80. ^ Brunner, Ula (27 במרץ 2015). "'Die Helene-Fischer-Festspiele haben begonnen'" ['The Helene Fischer festival has begun']. RBB online (בגרמנית). Rundfunk Berlin-Brandenburg. אורכב מ-המקור ב-30 March 2015. בדיקה אחרונה ב-12 באפריל 2015. 
  81. ^ "Fonogram Awards 2011 - Nominees". Mahasz. בדיקה אחרונה ב-22 בספטמבר 2011. 
  82. ^ "Fonogram Awards 2011- Nominees". Mahasz. בדיקה אחרונה ב-22 בספטמבר 2011. 
  83. ^ "The World's 50 Greatest Leaders 2017". Fortune (באנגלית). 23 במרץ 2017. בדיקה אחרונה ב-10 בפברואר 2018. 
  84. ^ "World's Greatest Leader". Fortune (magazine). בדיקה אחרונה ב-21 בינואר 2018. 
  85. ^ History of the Golden Globes, www.goldenglobes.com (באנגלית)
  86. ^ Shakira, www.goldenglobes.com (באנגלית)
  87. ^ ArtisanNewsService (15 בינואר 2008), SHAKIRA TALKS GOLDEN GLOBE WORTHY SONG, בדיקה אחרונה ב-10 בפברואר 2018 
  88. ^ "Shakira Discography". Shakira.com. בדיקה אחרונה ב-31 באוגוסט 2010. 
  89. ^ "41st Grammy Awards Nominations". Digitalhit. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  90. ^ "2001 Grammy Awards winners". Digitalhit. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  91. ^ "2006 Grammy Awards winners". CNN. 9 בפברואר 2006. אורכב מ-המקור ב-2009-11-21. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  92. ^ "2007 Grammy Awards winners". Grammy. National Academy of Recording Arts and Sciences. אורכב מ-המקור ב-2009-07-10. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  93. ^ "2008 Grammy Awards winners". Rock on the net. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  94. ^ "Shakira Wins Best Latin Pop Album For 'El Dorado'". GRAMMY.com (באנגלית). 28 בינואר 2018. בדיקה אחרונה ב-12 בפברואר 2018. 
  95. ^ "2006 GV Music Awards". Groovevolt. בדיקה אחרונה ב-21 במאי 2010. 
  96. ^ 96.0 96.1 "Shakira lays with her newly-framed Guinness World Record triumphs". Mail Online. בדיקה אחרונה ב-10 בפברואר 2018. 
  97. ^ Sign in, Guinness World Records (בBritish English)
  98. ^ 98.0 98.1 "Shakira sets new Facebook world record after reaching 100 million likes". Guinness World Records (באנגלית). 18 ביולי 2014. בדיקה אחרונה ב-10 בפברואר 2018. 
  99. ^ "GuinnessWorldRecords on Twitter". Twitter (בעברית). בדיקה אחרונה ב-28 באוגוסט 2018. 
  100. ^ http://news.harvard.edu/gazette/story/2011/02/shakira-named-artist-of-the-year/
  101. ^ http://premiosheat.htv.com/2015/mejor_artista_femenina
  102. ^ "Shakira honoured with Walk of Fame star". ABC News (באנגלית). 9 בנובמבר 2011. בדיקה אחרונה ב-10 בפברואר 2018. 
  103. ^ www.iheart.com/content
  104. ^ 2019 iHeartRadio Music Awards Nominations: The Complete List, E! Online, ‏Wed Jan 09 06:00:00 PST 2019 (בAmerican English)
  105. ^ "Winners of International Dance Music Awards 2003". IDMA. Winter Music Conference. אורכב מ-המקור ב-2008-04-21. בדיקה אחרונה ב-27 באוקטובר 2009. 
  106. ^ "Winners of International Dance Music Awards 2006". About.com. The New York Times Company. בדיקה אחרונה ב-27 באוקטובר 2009. 
  107. ^ Slomowicz, DJ Ron. "Winners of International Dance Music Awards 2007". About.com. The New York Times Company. בדיקה אחרונה ב-2 באוקטובר 2009. 
  108. ^ Slomowicz, DJ Ron. "2010 International Dance Music Awards at WMC - Nominees Announced". About.com. The New York Times Company. אורכב מ-המקור ב-2012-06-07. בדיקה אחרונה ב-3 בפברואר 2010. 
  109. ^ "2010 International Dance Music Awards". WMC. Winter music conference. בדיקה אחרונה ב-27 במרץ 2010. 
  110. ^ "2011 International Dance Music Awards". WMC. Winter music conference. בדיקה אחרונה ב-29 בינואר 2011. 
  111. ^ "2012 International Dance Music Awards". WMC. Winter music conference. בדיקה אחרונה ב-1 בפברואר 2012. 
  112. ^ "2013 International Dance Music Awards". WMC. Winter music conference. בדיקה אחרונה ב-1 בפברואר 2013. 
  113. ^ "2015 International Dance Music Awards". WMC. Winter music conference. בדיקה אחרונה ב-27 בפברואר 2015. 
  114. ^ "Nominees of 2003 Juno Awards". Allbusiness. Billboard. 12 בפברואר 2003. בדיקה אחרונה ב-12 בפברואר 2003. 
  115. ^ "Latin American Music Awards 2017: Complete List of Winners". E! Online (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-27 באוקטובר 2017. 
  116. ^ "THE 27th EDITION OF “PREMIOS LO NUESTRO” LATIN MUSIC AWARDS - Ciudad Weston Newspaper". Ciudad Weston Newspaper (בספרדית). 29 במרץ 2015. בדיקה אחרונה ב-12 בפברואר 2018. 
  117. ^ "MTV Premios MTV Latinoamérica 2002". MTV. בדיקה אחרונה ב-7 בנובמבר 2010. 
  118. ^ "Mtv Video Music Awards Latinoamerica". MTV. בדיקה אחרונה ב-7 בנובמבר 2010. 
  119. ^ Harris, Chris (2 בספטמבר 2005). "Shakira Leads Nominees For MTV Latin America VMAs". MTV. בדיקה אחרונה ב-25 בדצמבר 2009. 
  120. ^ "Winners of 2006 Premios MTV Latinoamérica". Diversica. Universia Argentina. 18 באוקטובר 2006. אורכב מ-המקור ב-2012-12-08. בדיקה אחרונה ב-31 באוקטובר 2009. 
  121. ^ "Belinda Tops ‘Los Premios MTV Latinoamerica 2007’ With Five Nominations". Hispanicprwire. בדיקה אחרונה ב-31 באוקטובר 2009. 
  122. ^ Ilich, Tijana. "MTV Latin America Award Winners 2009". About.com. The New York Times Company. אורכב מ-המקור ב-2011-10-02. בדיקה אחרונה ב-31 באוקטובר 2009. 
  123. ^ "Shakira, Don Tetto and Adamm winners Premios MTV 2009, gala Bogota". Masguau (בספרדית). בדיקה אחרונה ב-31 באוקטובר 2009. 
  124. ^ Lannery, John (3 במאי 1997). Winners of 1997 Latin Billboard Music Awards. Billboard (Nielsen Business Media, Inc). בדיקה אחרונה ב-28 באוקטובר 2009. 
  125. ^ Winners of 2001 latin Billboard Music Awards. Billboard (Nielsen Business Media, Inc). 28 באפריל 2001. בדיקה אחרונה ב-28 באוקטובר 2009. 
  126. ^ Cobo, Lera (18 במאי 2002). Winners of 2002 latin Billboard Music Awards. Billboard (Nielsen Business Media, Inc). בדיקה אחרונה ב-28 באוקטובר 2009. 
  127. ^ "Nominees of 2004 latin Billboard Music Awards". Allbusiness. Billboard. 12 בפברואר 2004. בדיקה אחרונה ב-28 באוקטובר 2009. 
  128. ^ "Winners of 2006 latin Billboard Music Awards". MSNBC. 27 באפריל 2006. בדיקה אחרונה ב-28 באוקטובר 2009. 
  129. ^ "2006 Billboard Latin Music Awards -Spirit of the hope". Youtube. בדיקה אחרונה ב-28 באוקטובר 2009. 
  130. ^ "2007 Billboard Latin Music Awards Winners". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. בדיקה אחרונה ב-28 באוקטובר 2009. 
  131. ^ "Rakim And Ken-Y Top Billboard Latin Award Finalists". Billboard. Nielsen Business Media, Inc.. בדיקה אחרונה ב-28 באוקטובר 2009. 
  132. ^ MIA (5 במאי 2008). "Nominees of 2008 Billboard Latin Music Awards". Urbancelebs.spreadit.org. בדיקה אחרונה ב-28 באוקטובר 2009. 
  133. ^ "Nominnes & Winners of 2009 Billboard Latin Music Awards". Billboardevents. Nielsen Business Media, Inc. אורכב מ-המקור ב-2008-03-25. בדיקה אחרונה ב-28 באוקטובר 2009. 
  134. ^ "'El Bambino,' Wisin & Yandel Lead Billboard Latin Awards Finalists". Billboardevents. Nielsen Business Media, Inc. בדיקה אחרונה ב-12 בפברואר 2010. 
  135. ^ "2011 Latin Billboards Finalists - English". Telemundo. בדיקה אחרונה ב-12 בפברואר 2011. 
  136. ^ "Enrique Iglesias, Shakira Big Winners at Billboard Latin Music Awards". Billboard. בדיקה אחרונה ב-29 באפריל 2011. 
  137. ^ "Shakira nominated for 10 Billboard Awards". Billboard. בדיקה אחרונה ב-29 בפברואר 2012. 
  138. ^ "2012 Latin Billboard Award Nominees". Billboard. בדיקה אחרונה ב-29 בפברואר 2012. 
  139. ^ "Shakira triunfa nos "Premios Latin Billboard" 2012". Billboard. בדיקה אחרונה ב-27 באפריל 2012. 
  140. ^ "Billboard Latin Music Awards 2013: Winners List". billboard. בדיקה אחרונה ב-3 במאי 2015. 
  141. ^ "Billboard latin music awards 2014". Billboard. בדיקה אחרונה ב-15 במאי 2014. 
  142. ^ "Billboard Latin Music Awards 2015 Nominations: Romeo Santos, Enrique Iglesias Lead Finalists [FULL LIST]". Latimes. בדיקה אחרונה ב-23 בפברואר 2015. 
  143. ^ "Shakira on rockonthenet". Rock on the Net. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  144. ^ "Complete List Of Nominations For First-ever Latin Grammy Awards". Allbussiness. Billboard. 29 ביולי 2000. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  145. ^ "2003 Latin Grammy Nominees Announced". BMI. Broadcast Music Incorporated. 29 ביולי 2003. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  146. ^ "7th Annual Latin Grammy Awards Winners List". Grammy. National Academy of Recording Arts and Sciences. אורכב מ-המקור ב-2009-06-04. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  147. ^ "Nominees of 2007 Latin Grammy Awards". Grammy. National Academy of Recording Arts and Sciences. 29 באוגוסט 2007. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  148. ^ "Nominees of 2011 Latin Grammy Awards". Grammy. National Academy of Recording Arts and Sciences. בדיקה אחרונה ב-17 בספטמבר 2011. 
  149. ^ http://www.latingrammy.com/en/press/239-shakira-to-be-honored-as-the-2011-latin-recording-academy-person-of-the-year
  150. ^ http://colombiareports.com/colombia-news-lite/news/26188-juanes-shakira-chocquibtown-nominated-for-latin-grammys-.html
  151. ^ "Juanes, Marco Antonio Solis, Shakira & More Nominated for Latin Songwriters Hall of Fame". Billboard. בדיקה אחרונה ב-12 בנובמבר 2018. 
  152. ^ "Lunas del Auditorio 2003". Lunas del Auditorio. בדיקה אחרונה ב-1 בפברואר 2018. 
  153. ^ "Lunas del Auditorio 2008". Lunas del Auditorio. בדיקה אחרונה ב-1 בפברואר 2018. 
  154. ^ "Lunas del Auditorio 2011". Lunas del Auditorio. בדיקה אחרונה ב-1 בפברואר 2018. 
  155. ^ "Lunas del Auditorio 2013". Lunas del Auditorio. בדיקה אחרונה ב-1 בפברואר 2018. 
  156. ^ MAMA | Asia No.1 Music Festival, www.mwave.me (באנגלית)
  157. ^ 2002 MMF part 1 | Mnet KM Music Festival | Mwave, mwave.interest.me (באנגלית)
  158. ^ "Billy Talent, Nickelback Lead MuchMusic Video Awards Nominations". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. בדיקה אחרונה ב-29 באוקטובר 2009. 
  159. ^ Gonshor, Adam (23 במאי 2007). "Swollen Members Clean Up At MuchMusic Awards". Andpop. בדיקה אחרונה ב-29 באוקטובר 2009. 
  160. ^ "2008 MTV Asia Awards". Mtvasiaawards. MTV. בדיקה אחרונה ב-29 באוקטובר 2009. 
  161. ^ "MTV Asia Awards 2003 Nominees". Popdirt. בדיקה אחרונה ב-29 באוקטובר 2009. 
  162. ^ Mancini, Robert (30 בספטמבר 2002). "Eminem, Pink, Shakira Nab Most Noms For MTV Europe Music Awards". MTV. בדיקה אחרונה ב-29 באוקטובר 2009. 
  163. ^ "Coldplay, Gorillaz Lead MTV Europe Music Awards Nominations". MTV. 28 בספטמבר 2005. בדיקה אחרונה ב-29 באוקטובר 2009. 
  164. ^ Lamb, Bill (4 בנובמבר 2005). "Winners of 2005 MTV Europe Music Awards". About.com. The New York Times Company. בדיקה אחרונה ב-29 באוקטובר 2009. 
  165. ^ "Nominees of 2006 MTV Europe Music Awards". MTV. בדיקה אחרונה ב-29 באוקטובר 2009. 
  166. ^ "2007 MTV Europe Music Awards - Nominees". MTV. אורכב מ-המקור ב-2015-08-21. בדיקה אחרונה ב-29 באוקטובר 2009. 
  167. ^ "Lady Gaga, Katy Perry, Justin Bieber Light Up EMA Show". MTV. בדיקה אחרונה ב-8 בנובמבר 2010. 
  168. ^ "MTV Video Music Awards Japan | MTV UK" (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-12 בפברואר 2018. 
  169. ^ "MTV Millennial Awards Nominations List, Date, and Location: Awards Show Returns to Mexico on August 12". MTV. בדיקה אחרונה ב-22 ביולי 2014. 
  170. ^ "#MIAW: ¡todos los ganadores!". MTV. בדיקה אחרונה ב-27 בפברואר 2015. 
  171. ^ "Shakira Millennial awards 2017". Shakira Italia. בדיקה אחרונה ב-9 באוגוסט 2017. 
  172. ^ TIM MTV Awards 2017: Sabato 27 Maggio a Roma, TIM MTV Awards 2017
  173. ^ "Winners of 2002 MTV Video Music Awards". Rock on the Net. בדיקה אחרונה ב-30 באוקטובר 2009. 
  174. ^ "MTV Returns to Radio City Music Hall Causing a Celebrity Traffic Jam". Prnewswire. United Business Media. אורכב מ-המקור ב-2012-06-04. בדיקה אחרונה ב-21 בנובמבר 2009. 
  175. ^ "2005 MTV Video Music Awards". MTV. בדיקה אחרונה ב-30 באוקטובר 2009. 
  176. ^ "2006 MTV Video Music Awards". MTV. בדיקה אחרונה ב-30 באוקטובר 2009. 
  177. ^ "2007 MTV Video Music Awards". MTV. בדיקה אחרונה ב-30 באוקטובר 2009. 
  178. ^ "Vote for Shakira in the VMA's". Shakira.com. בדיקה אחרונה ב-17 באוגוסט 2010. 
  179. ^ MTV VMAs 2018: See The Full List of Nominees Here | Pitchfork, pitchfork.com (באנגלית)
  180. ^ MÜ-YAP Turkish Phonographic Industry Society, www.mu-yap.org
  181. ^ "Kids’ Choice Awards grow up". Orange County Register (באנגלית). 30 במרץ 2007. בדיקה אחרונה ב-12 בפברואר 2018. 
  182. ^ Bryson, Carey. "Winners of 2007 Nickelodeon's Kids' Choice Awards". About.com. The New York Times Company. בדיקה אחרונה ב-31 באוקטובר 2009. 
  183. ^ "Winners of 2015 Nickelodeon's Kids' Choice Awards Colombia". KCA. אורכב מ-המקור ב-2014-09-03. בדיקה אחרונה ב-27 בפברואר 2015. 
  184. ^ "Winners of 2015 Nickelodeon's Kids' Choice Awards Argentina". KCA. אורכב מ-המקור ב-2013-10-20. בדיקה אחרונה ב-27 בפברואר 2015. 
  185. ^ "NME Awards 2011: Nominations". Gigwise. NME. בדיקה אחרונה ב-29 בינואר 2011. 
  186. ^ "Shakira won all three tropies at 2002 NRJ Music Awards". Top40-charts.com. 21 בינואר 2003. בדיקה אחרונה ב-31 באוקטובר 2009. 
  187. ^ "The Black Eyed Peas take two French Music Awards". Absolutely.net. אורכב מ-המקור ב-2012-07-13. בדיקה אחרונה ב-31 באוקטובר 2009. 
  188. ^ "The Black Eyed Peas take two French Music Awards". Absolutely.net. 23 בינואר 2006. בדיקה אחרונה ב-31 באוקטובר 2009. 
  189. ^ "NRJ Music Awards 2010". Nrjmusicawards. בדיקה אחרונה ב-25 בנובמבר 2009. 
  190. ^ "NRJ Music Awards 2012 : les 10 dernières indiscrétions (in French)". Chartsinfrance. בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2012. 
  191. ^ Média, Prisma. "Shakira cheva­lier de l'ordre des Arts et des Lettres - Gala". Gala.fr (בצרפתית). בדיקה אחרונה ב-12 בפברואר 2018. 
  192. ^ "Orgullosamente Latino Awards - History". orgullosamentelatino. בדיקה אחרונה ב-20 באוגוסט 2010. 
  193. ^ "Winners of 2006 People's Choice Awards". CBSnews. 9 בינואר 2007. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  194. ^ "Winners of 2007 NRJ Music Awards". CBSnews. 8 בינואר 2008. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  195. ^ "Katy Perry and Lady Gaga Lead People's Choice Awards Music Nominees". About.com. בדיקה אחרונה ב-10 בנובמבר 2010. 
  196. ^ "PREMIOS LOS 40 PRINCIPALES Winners". Los40. בדיקה אחרונה ב-7 בנובמבר 2010. 
  197. ^ "PREMIOS LOS 40 PRINCIPALES 2006". Exitoslatinos. בדיקה אחרונה ב-7 בנובמבר 2010. 
  198. ^ "2009 Premios 40 Principales". Los40. אורכב מ-המקור ב-2009-10-27. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  199. ^ "Shakira y The Black Eyed Peas, triunfadores con 2 Premios 40 Principales" (בספרדית). Los40. 12 בדצמבר 2009. בדיקה אחרונה ב-13 בדצמבר 2009. 
  200. ^ "Alejandro Sanz y Maldita Nerea lideran la lista de nominados a los Premios 40 Principales 2010" (בספרדית). Los40. 16 באוקטובר 2010. בדיקה אחרונה ב-16 באוקטובר 2010. 
  201. ^ "Enrique Iglesias, Nerea Damn, Dani Martin, Carlos Jean and Juan Magan lead the nominations for the Top 40 Awards 2011" (בספרדית). Los40. בדיקה אחרונה ב-13 באוקטובר 2011. 
  202. ^ "Ganadores Premios 40 Principales 2011" (בספרדית). Los40. בדיקה אחרונה ב-10 בדצמבר 2011. 
  203. ^ "Marc Anthony, Jennifer Lopez, Luis Miguel, Ricky Martin, Thalia, Juan Gabriel and Oscar de la Hoya among the nominees for final selection" (pdf) (בספרדית). Univision. 2 באוגוסט 2004. בדיקה אחרונה ב-25 בדצמבר 2009. (הקישור אינו פעיל)
  204. ^ "Daddy Yankee, Shakira, Juanes, Chayanne, Thalía, David Bisbal y Alex Rodríguez entre los nominados para la selección final" (pdf) (בספרדית). Hispanicprwire. 21 ביולי 2005. בדיקה אחרונה ב-27 בדצמבר 2009. (הקישור אינו פעיל)
  205. ^ "2nd Annual "Premios Juventud" Awards: A Night of Stars and Premier Performances". Univision. 22 בספטמבר 2005. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  206. ^ Beltra, Jimena (2 ביוני 2006). "The singer Chayanne among the nominees for the Youth Awards". Farandulas (בספרדית). בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  207. ^ "Premios Juventud 2006" (pdf). Tuxsoul (בספרדית). 26 ביוני 2006. בדיקה אחרונה ב-27 בדצמבר 2009. 
  208. ^ "4th Annual 'Premios Juventud' Awards on Univision Constructs an All-Star Musical Factory". Top40-charts. בדיקה אחרונה ב-28 בנובמבר 2009. 
  209. ^ "Premios Juventud 2007 - 4th Annual". Spanishtown. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  210. ^ "Premios Juventud 2008 : Nominados". Latingossip. 5 בפברואר 2008. בדיקה אחרונה ב-1 בנובמבר 2009. 
  211. ^ "Nominations For Univision's Premios Juventud". Top40charts. בדיקה אחרונה ב-9 במאי 2010. 
  212. ^ "Univision’s 7th Annual "Premios Juventud" to Feature Biggest Line-up and Number of Musical Acts Ever in Its History". Businesswire. בדיקה אחרונה ב-8 ביולי 2010. 
  213. ^ "Univision’s 7th Annual "Premios Juventud"". Univision. בדיקה אחרונה ב-16 ביולי 2010. 
  214. ^ "Prince Royce, el más nominado en Premios Juventud" (בספרדית). Univision. בדיקה אחרונה ב-13 במאי 2011. 
  215. ^ "Premios Juventud Ganadoras 2011" (בספרדית). Univision. בדיקה אחרונה ב-22 ביולי 2011. 
  216. ^ "Shakira nominated for two Youth Awards". Univision. בדיקה אחרונה ב-11 במאי 2012. 
  217. ^ "Youth Awards 2012". Univision. אורכב מ-המקור ב-2012-09-08. בדיקה אחרונה ב-25 ביולי 2012. 
  218. ^ "2014 Premios Juventud Awards and Nominations: Prince Royce, Romeo Santos Lead Nominations; William Levy, Sebastián Rulli Also Score Nods". בדיקה אחרונה ב-12 במאי 2014. 
  219. ^ "Premios Juventud 2014. Ganadores y Show". 18 ביולי 2014. בדיקה אחרונה ב-18 ביולי 2014. 
  220. ^ "Univision’s “Premios Juventud” 2017 ‘Bets on the Future’ with a Show on July 6 At 7 P.M. ET/PT (6 P.M. Central)". corporate.univision.com. בדיקה אחרונה ב-20 במאי 2017. 
  221. ^ "Artista pop favorito". Telemundo. 3 באוגוסט 2014. בדיקה אחרונה ב-3 באוגוסט 2014. 
  222. ^ "Lista completa de nominados a Premios Tu Mundo 2017". laopinion.com (בספרדית). בדיקה אחרונה ב-19 ביולי 2017. 
  223. ^ "Univision Announces The Nominees For The Most Distinguished Awards In Spanish-Language Music: 'Premio Lo Nuestro A La Musica Latina'". Univision. 2 באפריל 1997. בדיקה אחרונה ב-28 ביולי 2014. 
  224. ^ "Winners of 1997 Premios Lo Nuestro" (בספרדית). Univision. אורכב מ-המקור ב-2011-08-05. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  225. ^ "¿Quiénes se llevarán esta noche el Premio Lo Nuestro "99?". Panamá América (בספרדית) (Grupo Epasa). 6 במאי 1999. אורכב מ-המקור ב-June 15, 2013. בדיקה אחרונה ב-15 ביוני 2013. 
  226. ^ "Winners of 1999 Premios Lo Nuestro" (בספרדית). Univision. אורכב מ-המקור ב-2010-04-03. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  227. ^ "Winners of 2000 Premios Lo Nuestro" (בספרדית). Univision. אורכב מ-המקור ב-2010-02-23. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  228. ^ "Winners of 2001 Premios Lo Nuestro" (בספרדית). Univision. אורכב מ-המקור ב-2011-08-05. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  229. ^ "Shakira Gana Premio Lo Nuestro 2002". Caracol Radio (בספרדית) (Prisa Radio). 8 בפברואר 2002. אורכב מ-המקור ב-December 3, 2013. בדיקה אחרונה ב-20 באוגוסט 2013. 
  230. ^ "Winners of 2002 Premios Lo Nuestro" (בספרדית). Univision. אורכב מ-המקור ב-2010-02-23. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  231. ^ "Premios lo nuestro 2003 nominados" (בספרדית). univision. בדיקה אחרונה ב-16 במרץ 2010. 
  232. ^ "Premios lo nuestro 2003 winners" (בספרדית). univision. בדיקה אחרונה ב-16 במרץ 2010. 
  233. ^ "Nominees of 2004 Premios Lo nuestro" (בספרדית). Univision. אורכב מ-המקור ב-2011-06-13. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  234. ^ "Winners of 2004 Premios Lo nuestro" (בספרדית). Univision. אורכב מ-המקור ב-2011-08-05. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  235. ^ "Nominees of 2006 Premios Lo nuestro" (בספרדית). Univision. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. (הקישור אינו פעיל)
  236. ^ "Olga Tanon, Intocable and Shakira Biggest Winners at 'Premio Lo Nuestro' Latin Music Awards". Top40-charts. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  237. ^ "Nominees of 2007 Premios Lo nuestro - Pop" (בספרדית). Univision. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  238. ^ "Winners of 2007 Premios Lo nuestro" (בספרדית). Univision. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  239. ^ "Nominees of 2010 Premios Lo nuestro" (בספרדית). Univision. בדיקה אחרונה ב-21 בדצמבר 2009. 
  240. ^ "Aventura is Biggest Winner of "Premio Lo Nuestro 2010". Earthtimes. בדיקה אחרונה ב-21 בפברואר 2010. 
  241. ^ "Univision Kicks-Off Countdown to Highly-Anticipated 23rd Edition of "Premio Lo Nuestro" Latin Music Awards; Announces Full List of Nominated Artists". Businesswire. בדיקה אחרונה ב-4 בדצמבר 2010. 
  242. ^ "Nominados a los premios Nuestra Tierra" (בספרדית). Universia.net. בדיקה אחרונה ב-14 באפריל 2011. 
  243. ^ "Recuerde a los ganadores de las ediciones previas de Premios Nuestra Tierra" (בספרדית). Nuestratierra. בדיקה אחרונה ב-14 באפריל 2011. 
  244. ^ "Shakira anuncia gira mundial 2010" (בספרדית). Nuestratierra. בדיקה אחרונה ב-14 באפריל 2011. 
  245. ^ "Shakira and Juanes compete for Colombian music awards". Colombianreports. בדיקה אחרונה ב-14 באפריל 2011. 
  246. ^ "Listos los nominados a Los Premios Nuestra Tierra 2011" (בספרדית). Nuestratierra. בדיקה אחרונה ב-14 באפריל 2011. 
  247. ^ "Nominados a los Premios Nuestra Tierra 2012". Nuestratierra.com. בדיקה אחרונה ב-28 באוקטובר 2012. 
  248. ^ "Winners of Premios Oye! 2002-08". Premiosoye. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  249. ^ Leila Cobo and, Teresa Aguilera (14 בדצמבר 2002). "Oye! Awards Spotlight Mexican Music". Allbusiness. Billboard. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  250. ^ kalek (14 ביולי 2007). "Nominados a los premios Oye! 2007" (בספרדית). TVnotiblog. בדיקה אחרונה ב-30 בנובמבר 2009. 
  251. ^ "Premios Oye 2010 Nominados" (בספרדית). Premiosoye.com. אורכב מ-המקור ב-2010-09-22. בדיקה אחרונה ב-4 בספטמבר 2010. 
  252. ^ "Premios Oye Nominados 2012" (pdf) (בספרדית). Premiosoye. אורכב מ-המקור ב-2012-01-31. בדיקה אחרונה ב-21 בדצמבר 2011. 
  253. ^ Ng, Philiana (15 במרץ 2013). "Taylor Swift, Justin Bieber and One Direction Among Radio Disney Music Award Nominees". The Hollywood Reporter. 
  254. ^ "El Premio de la Gente-Ritmo Latino Music Awards 2002". Allbusiness. Business Wire. 26 באוקטובר 2002. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  255. ^ Ritmo Latino Music Awards. Billboard. 20 באוגוסט 2005. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  256. ^ Lannert, John (30 באוקטובר 1999). "Ritmo Winners Chosen; Martin, Gabriel, Shakira Are Tops". Allbusiness. Billboard. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  257. ^ "Ellos son los ganadores de los Premios Shock 2016 | Shock". Shock (בספרדית). 30 באוקטובר 2016. בדיקה אחרונה ב-12 בפברואר 2018. 
  258. ^ "Swiss Music Awards 2011 - Winners". Swissmusicawards.ch (בגרמנית). אורכב מ-המקור ב-2011-07-07. בדיקה אחרונה ב-10 במרץ 2011. 
  259. ^ "Teen Choice Awards 2010". Teenchoice. 14 ביוני 2010. אורכב מ-המקור ב-2011-03-29. בדיקה אחרונה ב-14 ביוני 2010. 
  260. ^ "Teen Choice Awards 2010". Teenchoice. בדיקה אחרונה ב-28 ביוני 2010. 
  261. ^ "Vampires Don't Suck at Teen Choice Awards (Neither Do Justin Bieber, Sandra Bullock or the Kardashians)". E!online. בדיקה אחרונה ב-9 באוגוסט 2010. 
  262. ^ "Second Wave of Nominations for 'Teen Choice 2014' Announced". 17 ביולי 2014. בדיקה אחרונה ב-21 ביולי 2014. 
  263. ^ "TRL Music Awards 2011". אורכב מ-המקור ב-2011-02-27. 
  264. ^ "Urban Music Awards U.S.A Reveals Nominations". Urbanmusicawards. 1 במאי 2009. אורכב מ-המקור ב-2009-05-09. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  265. ^ "Shakira concorrendo no "Do Something! Awards"". VH1. בדיקה אחרונה ב-12 ביולי 2012. 
  266. ^ "Vote in the Virgin Media Music Awards 2010". Virginmedia. בדיקה אחרונה ב-29 בינואר 2011. 
  267. ^ http://comingsoon.vevo.com/, comingsoon.vevo.com
  268. ^ shakiraVEVO, YouTube (בiw)
  269. ^ YouTube Stats of Shakira - Chantaje (Official video) ft. Maluma, kworb.net
  270. ^ YouTube Stats of Shakira - Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup™ Song), kworb.net
  271. ^ Shakira YouTube Statistics and History, kworb.net
  272. ^ "Shakira won Best Latin Artist at 1998 World Music Awards". Dailymotion. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  273. ^ "Winners of 2003 World Music Awards". Billboard. 13 באוקטובר 2003. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  274. ^ "Winners and Nominees of 2005 World Music Awards". popstarsplus. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  275. ^ Megan, Romer (11 במאי 2006). "2006 International Reggae and World Music Awards Winners". About.com. The New York Times Company. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  276. ^ "Mika and Akon Scored Big at 2007 World Music Award". Celebrity-mania. 5 בנובמבר 2007. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  277. ^ "Mika, Akon big winners at World Music Awards". Azcentral. 5 בנובמבר 2007. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  278. ^ "World Music Awards Honor International Artists". Allheadlinenews. 5 בנובמבר 2007. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009. 
  279. ^ "Lady GaGa Is Big Winner at 2010 World Music Award". Celebrity - mania. אורכב מ-המקור ב-2011-07-08. בדיקה אחרונה ב-19 במאי 2010. 
  280. ^ "World Music Awards 2012 - Best Female Artist". Worldmusic. אורכב מ-המקור ב-2012-12-08. בדיקה אחרונה ב-8 בדצמבר 2012. 
  281. ^ "World Music Awards 2012 - Entertainer of the Year". Worldmusic. אורכב מ-המקור ב-2012-12-12. בדיקה אחרונה ב-12 בדצמבר 2012. 
  282. ^ http://worldmusicawards.com/index.php/vote/
  283. ^ "Nominees World Soundtrack Awards 2008 announced". Worldsoundtrackacademy. 18 באוגוסט 2008. אורכב מ-המקור ב-2009-01-25. בדיקה אחרונה ב-2 בנובמבר 2009.