רשימת השירים שהוקלטו על ידי שאקירה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שאקירה מופיעה עם "Don't Bother" ברוק בריו בשנת 2008.

הדיסקוגרפיה של הזמרת הלטינית שאקירה כוללת בתוכה 11 אלבומי אולפן, 4 אלבומי הופעה, 5 אלבומי אוסף, 2 מיני-אלבומים, 55 סינגלים, ו-71 וידאו קליפים.

אלבום הבכורה שלה Magia, הביא עמו את ארבעת הסינגלים "Magia", "Lejos de tu Amor", "Esta Noche Voy Contigo", ו-"Sueños". כל הסינגלים ביחד עם האלבום נכשלו, ולא זכו להצלחה שלה ציפתה שאקירה, וחברת ההקלטות שלה. לאחר מכן יצא אלבומה השני, Peligro. מן האלבום יצאו ארבעה סינגלים גם כן, כהשניים הבולטים ביותר ממנו הם, "Peligro", ו-"Brujería". האלבום בדומה לקודמו כשל גם כן. לאחר מכן, הוציאה שאקירה את אלבומה השלישי, Pies Descalzos. הסינגל הראשון מתוכו, "Estoy Aquí" זכה להצלחה עולמית, ובשיאו הגיע אל המקום ה-2 במצעד השירים הלטיניים.[1] לאחר מכן הוציאה מתוך האלבום חמישה סינגלים נוספים שזכו להצלחה עולמית, ואיתם פרצה שאקירה לתודעה. לבסוף, מכירותיו של האלבום הסתכמו בכ-5 מיליון עותקים, שנמכרו מסביב לעולם, דבר אשר הופך אותו לאחד מהאלבומים הלטיניים הנמכרים ביותר בכל הזמנים.[2] בסמוך לפריצתה, הוציאה שאקירה את אלבום הרמיקסים הראשון שלה, The Remixes. אלבום הרמיקסים זכה להצלחה עולמית ומכירותיו מסתכמות בכלמעלה ממיליון עותקים, דבר אשר הופך אותו לאחד מחמשת אלבומי הרמיקסים הנמכרים ביותר בכל הזמנים.[3]

מיד לאחר מכן מיהרה חברת ההקלטות של שאקירה להוציא את אלבומה הרביעי, Dónde Están los Ladrones?. האלבום זכה להצלחה עולמית גם כן, וביסס את מעמדה של שאקירה. מהאלבום יצאו שישה סינגלים בדומה לאלבום הקודם, כשהשניים הבולטים ביותר היו, "Ojos Así" שזכה להצלחה עולמית, וכבש צמרות מצעדים רבות,[4] ו-"Ciega, Sordomuda", שהצליח בכל המדיניות הלטיניות, ובדרום אמריקה.[5][5] לבסוף, מכירותיו של האלבום נעמדו בכ-5 מיליון עותקים גם כן.[2] בנוסף לכך, האלבום היה מועמד לפרס הגראמי בקטגוריית - "אלבום הרוק הלטיני, האורבני או האלטרנטיבי הטוב ביותר".[6] בסמוך לכך, הוציאה את אלבום ההופעה, MTV Unplugged. אלבום ההופעה זכה להצלחה עולמית, ואף נמכר בעולם בכלמעלה מ-5 מיליון עותקים.[7] כמה חודשים לאחר צאתו הועמד האלבום בקטגוריית - "אלבום הפופ הלטיני הטוב ביותר", ואף זיכה את שאקירה בפרס הגראמי הראשון שלה.[8]

בשנת 2001, הוציאה שאקירה את אלבומה החמישי, Laundry Service. האלבום הפך את שאקירה לזמרת בינלאומית, והביא עמו סינגלים שכבשו צמרות מצעדים רבות, מכרו כמויות עותקים רבות, וצברו צפיות רבות ביוטיוב. הסינגל הראשון "Whenever, Wherever", הפך לאחד מהשירים הנמכרים ביותר בכל הזמנים, כאשר מכר קרוב ל-10 מיליון עותקים ברחבי העולם,[7] כבש עשרות צמרות מצעדים,[9] וצבר למעלה מ-400 מיליון צפיות.[10] השיר הצליח בשיאו להגיע אל המקום ה-6 במצעד הבילבורד הוט 100,[11] וה-2 במצעד הסינגלים הבריטי.[12] לאחר מכן הוציאה את "Underneath Your Clothes", ששיחזר את אותה הצלחה, ולאחר מכן הוציאה 4 סינגלים נוספים שזכו להצלחה עולמית גם כן. מכירותיו של האלבום בעולם הסתכמו בכלמעלה מ-20 מיליון עותקים, דבר אשר הופך אותו לאחד מהאלבום הנמכרים ביותר בכל הזמנים.[7]

לאחר מכן הוציאה שאקירה את Fijación Oral, Vol. 1, ו-Oral Fixation, Vol. 2. שני האלבומים זכו להצלחה עולמית, והביאו עמם את השיר "La Tortura", שזכה להצלחה עולמית כאשר הפך לשיר הלטיני הנשי הנמכר ביותר בכל הזמנים בארצות הברית,[13] ולאחד מהשירים הדיגיטליים הנמכרים ביותר בכל הזמנים גם כן,[14] וקבע שיא היסטורי בכך שנשאר בצמרת מצעד השירים הלטיניים במשך 25 שבועות ברצף.[15] שיא זה נשבר בשנת 2014, על ידי אנריקה איגלסיאס עם שירו "Bailando", שהצליח לשהות בצמרת המצעד במשך 41 שבועות.[16] ובנוסף לכך גם את השיר "Hips Don't Lie", שזכה להצלחה עולמית כאשר כבש את פסגת מצעד הבילבורד הוט 100,[17] מצעד הסינגלים הבריטי,[18] ו-58 פסגות מצעדים נוספות.[19] ובנוסף לכך מכירותיו הדיגיטליות בלבד של השיר מסתכמות בכ-13 מיליון עותקים,[20] ומכירותיו בעולם מסתכמות בכ-20 מיליון עותקים,[21] דבר אשר הופך אותו לשיר הכי נמכר של המאה ה-21,[21]}} של שנת 2006,[22] ולשיר הנמכר ביותר של שאקירה.[23]

בהמשך לכך הוציאה שאקירה את She Wolf ו-Sale el Sol, שהביאו עמם סינגלים מצליחים ועולמיים כגון "Loca",[24] ו-"She Wolf",[25] ואת שיר המונדיאל, "(Waka Waka (This Time for Africa",[26] שמכר למעלה מ-10 מיליון עותקים בעולם.[7] לקראת הסוף הוציאה את האלבום Shakira, אשר נקרא על שמה. מתוך האלבום יצא הסינגל "Can't Remember to Forget You", בשיתוף ריהאנה.[27] השיר זכה להצלחה עולמית בדומה לקודמיו.[7] מהאלבום יצא שיר מונדיאל נוסף שאותו שרה שאקירה, "(Dare (La La La". מונה הצפיות של הקליפ עומד על קרוב למיליארד צפיות,[28] ומכירותיו מסתכמות ב-1.5 מיליון עותקים.[7] בין היתר הוציאה את השיר "Mi Verdad", שזכה להצלחה נאה, ואת הפסקול לסרט זוטרופוליס, "Try Everything". השיר זכה להצלחה רבה, ומכר למעלה ממיליון עותקים בארצות הברית בלבד.[29]

בשנת 2017, הוציאה שאקירה את אלבומה ה-11, El Dorado. האלבום הביא עמו ארבעה סינגלים שזכו להצלחה עולמית, וביניהם "Chantaje", שהצליח למכור למעלה מ-6 מיליון עותקים ברחבי העולם.[30] באלבום נכלל השיר "La Bicicleta", שזכה להצלחה עולמית גם כן, וזיכה את שאקירה בשני פרסי גראמי לטיני.[31] מכירותיו של השיר עומדות על כ-3 מיליון עותקים.[30]

שירים שיצאו[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביונסה (בתמונה) הייתה זו שהוציאה את השיר "Beautiful Liar, ביחד עם שאקירה.
גוסטבו סראטי (בתמונה) הוא זה שהתארח, ועזר בכתיבת ארבעת השירים: "No", "Devoción", "Día Especial" ו-"Tu Boca".
ליל ויין (בתמונה) שהתארח בשיר "Give It Up to Me"
פרנסיס קברל היה זה שכתב את השיר "Je L'Aime à Mourir", ושאקירה זו שביצעה גרסת כיסוי מצליחה, שנכללה באלבום ההופעה הרביעי שלה, Live from Paris.
אלחנדרו סאנס היה זה שהתארח לראשונה בלהיט העולמי "La Tortura", שיצא בשנת 2005. לאחר שנתיים, ב-2007, התארחה שאקירה בשיר שלו "Te Lo Agradezco, Pero No".
מטאליקה שכתבו את השיר "Nothing Else Matters", שאותו שרה שאקירה לאורך כל סיבוב ההופעות החמישי שלה, "The Sun Comes Out World Tour".
הראפר הקובני פיטבול שהתארח בגרסה מיוחדת שיצאה עבור השיר "Rabiosa".
אנני לנוקס הייתה זו שכתבה את השיר "Sing", שהכיל בתוכו את שאקירה, אנסטסיה, ועוד אמנים רבים נוספים.
מיגל בוס שהקליט מחדש את שירו "Si Tú No Vuelves" ביחד עם שאקירה, בשנת 2007. הגרסה החדשה נכללה באלבומו, Papito.
קייטלין סאנצ'ס הייתה זו שגילמה את תפקידה של דורה החוקרת, ושרה ביחד עם שאקירה את השיר "Todos Juntos", שנכלל בפסקול, We Did It! Dora's Greatest Hits.
גלוריה אסטפן הייתה זו שלקחה חלק בכתיבת הלהיט העולמי "Whenever, Wherever", והגרסה בשפה האנגלית, ללהיט הלטיני "Ojos Así".
שם השיר אלבום כותב שנה מקור
"1968" Peligro שאקירה, אדוארדו פז 1993 [32]
"23" Shakira שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 2014 [33]
"Addicted to You" Sale el Sol שאקירה, אל קאטה, לואיס פרננדו אוצ'ואה, ג'ון היל 2010 [34]
"Always on My Mind" VH1 Divas Las Vegas ג'וני כריסטופר, מארק ג'יימס, ויין קרסון תומפסון 2002 [35]
"Amor (Celos de ti)" Al Compas de un Sentimiento פדרו פלורס 1996 [36]
"Animal City" Oral Fixation Vol. 2 שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 2005 [37]
"Antes de las Seis" Sale el Sol שאקירה, לסטר מנדז 2010 [34]
"Antología" Pies Descalzos שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 1996 [38]
"Amarillo" El Dorado שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 2017 [39]
"Años Luz" She Wolf שאקירה, פארל ויליאמס, חורחה דרקסלר 2009 [40]
"Ask for More" The Pepsi EP שאקירה 2003 [41]
"Ay Haiti" (עם אמנים למען האיטי) N/A קרלוס ז'אן, דנובה 2010 [42]
"Back in Black" (לייב) Live & off the Record אנגוס יאנג, מלקולם יאנג, בריאן ג'ונסון 2004 [43]
"Beautiful Liar" B'Day (גרסת דלוקס) מיקל ס. אריקסן, טור אריק הרמנסן, אמנדה גוסט, איאן דנץ', ביונסה 2007 [44]
"Boig per Tu" Shakira (גרסת הדלוקס של ספרד\אמריקה הלטינית) ג'וזף בלביסטה, קרלוס הרננדז, חואן קלאפה, אלברטו הררה 2014 [33]
"Broken Record" Shakira שאקירה, באסבי 2014 [33]
"Brujería" Peligro אדוארדו פז 1993 [32]
"Can't Remember to Forget You" (בשיתוף ריהאנה) Shakira שאקירה, ג'ון היל, טום האל, דניאל אלכסנדר, אריק האסל, רובין פנטי 2014 [33]
"Cazador de Amor" Magia שאקירה 1991 [45]
"Chantaje" (בשיתוף מאלומה) El Dorado שאקירה, ג'ואל לופז, קווין חימנז, בראיין שניידר, ג'ואל 2016 [46]
"Chasing Shadows" Shakira (גרסת דלוקס) סיה פרלר, פרננדו גאריבאי, גרג קורשטיין 2014 [47]
"Ciega, Sordomuda" ?Dónde Están los Ladrones שאקירה, אסטפנו סלגאדו 1998 [48]
"Clandestino" N/A שאקירה, מאלומה, אדגר באררה 2018 [49]
"Coconut Tree" El Dorado שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 2017 [50]
"Comme moi"

(בשיתוף בלאק אם)

El Dorado, Éternel insatisfait אלפא דיאללו, שאקירה, נצרי אטוה 2017 [51]
"Controlas Mi Destino" Peligro שאקירה 1993 [32]
"Costumes Makes the Clown" Oral Fixation Vol. 2 שאקירה, ברנדן בקלי 2005 [37]
"Cuentas Conmigo" Magia חואניטה לובוגוררו, מיגל א. קוביוס 1991 [45]
"Cut Me Deep"(בשיתוף מאג'יק!) Shakira שאקירה, נאסרי אטוה, מארק פליצר, אלכס טאנס, בן ספיבק, אדם מסינגר 2014 [33]
"Dançando" Real Fantasia דן וקמביה, דייוי סאלס, שאקירה, ג'ואל אנטוניו, לופז קסטרו 2012 [34]
"(Dare (La La La" Shakira שאקירה, לוקאש גוטוואלד, מתיו ג'ומפה-לפין, מקס מרטין, הנרי וולטר, ראלין ארגווין, ג'ון ג'יי קונט ג'וניור 2014 [33]
"Deja Vu" (ביחד עם פרינס רויס) El Dorado, Five שאקירה, פרינס רויס, דניאל סנטרקרוז, מני קרוז 2017 [52]
"Despedida" Love in the Time of Cholera שאקירה, פדרו אזנר 2008 [53]
"Devoción" Sale el Sol שאקירה, חורחה דרקסלר, ג'ון היל, סם אנדיקוט, גוסטבו סראטי 2010 [34]
"Dia de Enero" Fijación Oral, Vol. 1 שאקירה, לסטר מנדז 2005 [54]
"Día Especial"
(בשיתוף גוסטבו סראטי)
שאקירה, גוסטבו סראטי
"Did It Again" She Wolf שאקירה, פארל ויליאמס 2009 [40]
"Did It Again" (רמיקס) (בשיתוף קיד קודי) She Wolf (גרסת הדלוקס של ארצות הברית) שאקירה, פארל ויליאמס, קיד קודי
"Don't Bother" Oral Fixation, Vol. 2 שאקירה, סקוט ספוק, לורן כריסטי, גרהם אדוארדס, הת'ר ריד, ליישה היילי 2005 [37]
"?Dónde Están los Ladrones" ?Dónde Están los Ladrones שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 1998 [48]
"?Dónde Estás Corazón" Pies Descalzos 1996 [38]
"Dreams for Plans" Oral Fixation, Vol. 2 שאקירה, ברנדן בקלי 2005 [37]
"(El Último Adiós (The Last Goodbye" (עם אמנים שונים) N/A ג'יאן מרקו, אמיליו אסטפן ג'וניור 2001 [55]
"Empire" Shakira סטיב מק, אינה ורולדסן 2014 [33]
"En Tus Pupilas" Fijación Oral, Vol. 1 שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 2005 [54]
"Eres" Peligro שאקירה 1993 [32]
"Escondite Inglés" Fijación Oral, Vol. 1 2005 [54]
"Esta Noche Voy Contigo" Magia מיגל א. קוביוס 1991 [45]
"Este Amor Es Lo Más Bello del Mundo" Peligro אדוארדו פז 1993 [32]
"Estou Aqui" Pies Descalzos (גרסה ברזילאית) שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 1996 [38]
"Estoy Aquí" Pies Descalzos
"Eterno Amor" Peligro אדי סיירה 1993 [32]
"(Eyes Like Yours (Ojos Así" Laundry Service שאקירה, גלוריה אסטפן, פאבלו פלורז, חבייר גרזה 2001 [56]
"Fool" Laundry Service שאקירה, ברנדן בקלי 2001 [56]
"Gafas Oscuras" Magia שאקירה 1991 [45]
"Gitana" She Wolf (גרסת ספרד\אמריקה הלטינית) שאקירה, אמנדה גוסט, איאן דנץ', קארל סטורקן, אוואן רוג'רס, חורחה דרקסלר 2009 [40]
"Give It Up to Me"
(בשיתוף ליל ויין)
She Wolf (גרסת הדלוקס של אמריקה הדרומית) טימותי מוסלי, שאקירה, דוויין קרטר, אמנדה גוסט
"Good Stuff" She Wolf שאקירה, פארל ויליאמס
"Gordita" (בשיתוף קאל 13) Sale el Sol שאקירה, קאל 13 2010 [34]
"Gracias a la Vida" (עם אמנים שונים) N/A ויולט גפן [57]
"Gypsy" She Wolf אמנדה גוסט, שאקירה, איאן דנץ', קארל סטרקן, אוואן רוג'רס 2009 [40]
"Hay Amores" Love in The Time of Cholera שאקירה, פדרו אזנר 2007/2008 [58]
"Hey You" Oral Fixation, Vol. 2 שאקירה, טים מיטשל 2005 [37]
"Higher Ground" (ביחד עם אשר וסטיבי וונדר) "Lincoln Memorial "We Are One סטיבי וונדר 2009 [59]
"Hips Don't Lie" (בשיתוף וייקליף ז'אן) Oral Fixation, Vol. 2 (גרסה מחודשת) שאקירה, וייקליף ז'אן, אוסקר ארפאנו, לטרביה פרקר 2006 [37]
"How Do You Do" Oral Fixation, Vol. 2 שאקירה, לורן כריסטי, סקוט ספוק, גרהם אדוארדס 2005
"I'll Stand by You" (בשיתוף דה רוטס) Hope for Haiti Now כריסי הינד, טום קלי, בילי שטיינברג 2010 [60]
"Illegal" (בשיתוף קרלוס סנטנה) Oral Fixation, Vol. 2 שאקירה, לסטר מנדז 2005 [37]
"Intro / El Nay A'atini Nay" Oral Fixation Tour פיירוז, האחים רבאני 2007 [61]
"Inevitable" ?Dónde Están los Ladrones שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 1998 [48]
"Islands" Sale el Sol דה איקס איקס 2010 [34]
"Je L'aime à Mourir" Shakira: Live from Paris פרנסיס קברל 2011 [62]
"King and Queen" (וייקליף ז'אן בשיתוף שאקירה) Carnival Vol. II: Memoirs of an Immigrant וייקליף ז'אן, שאקירה 2007 [63]
"Knock On My Door" The Pepsi EP שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 2003 [64]
"La Bicicleta" (ביחד עם קרלוס ויוס) El Dorado, Vives קרלוס ויוס, שאקירה 2016 [65]
"La Maza" (מרסדס סוסה בשיתוף שאקירה) Cantora 1 פופי ספטוקו 2009 [66]
"La Pared" Fijación Oral, Vol. 1 שאקירה, לסטר מנדז 2005 [54]
"La La La" Shakira שאקירה, לוקאש גוטוואלד, מתיו ג'ומפה-לפין, מקס מרטין, הנרי וולטר, ראלין ארגווין, ג'ון ג'יי קונט ג'וניור 2014 [33]
"(La La La (Brasil 2014" (בשיתוף קרלינהוס בראון) † Shakira (גרסת הדלוקס הפיזית הבינלאומית) שאקירה, לוקאש גוטוואלד, מתיו ג'ומפה-לפין, מקס מרטין, הנרי וולטר, ראלין ארגווין, ג'ון ג'יי קונט ג'וניור 2014 [47]
"(La La La (Brasil 2014) (Spanish Version" (בשיתוף קרלינהוס בראון) Shakira (גרסת הדלוקס של ספרד\אמריקה הלטינית) שאקירה, לוקאש גוטוואלד, מתיו ג'ומפה-לפין, מקס מרטין, הנרי וולטר, ראלין ארגווין, ג'ון ג'יי קונט ג'וניור 2014 [47]
"La Tortura" Fijación Oral, Vol. 1 שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 2005 [54]
"Las de la Intuición" Fijación Oral, Vol. 1 2005 [54]
"Lejos de tu Amor" Magia פבלו טדסקי 1991 [45]
"Lo Hecho Está Hecho" She Wolf שאקירה, פארל ויליאמס, חורחה דרקסלר 2009 [67]
"Lo Hecho Está Hecho" (בשיתוף פיטבול) She Wolf (גרסת הדלוקס של ספרד\אמריקה הלטינית) שאקירה, פארל ויליאמס, חורחה דרקסלר, ארמנדו פרז
"Lo Imprescindible" Fijación Oral, Vol. 1 שאקירה, לסטר מנדז 2005 [54]
"Lo Que Más" Sale el Sol שאקירה, אלברט מנדז 2010 [34]
"Loba" She Wolf שאקירה, ג'ון היל, סם אנדיקוט, חורחה דרקסלר 2009 [40]
"Loca" (בשיתוף דיזי רסקל) Sale el Sol שאקירה, אל קאטה, דיזי רסקל, ארמנדו פרז 2010 [34]
"Loca" (בשיתוף אל קאטה) שאקירה, אל קאטה, ארמנדו פרז
"Loca por Ti" Shakira שאקירה, ג'וזף בלביסטה, קרלוס הרננדז, חואן קלאפה, אלברטו הררה 2014 [33]
"Long Time" She Wolf שאקירה, פארל ויליאמס 2009 [40]
"Magia" Magia שאקירה 1991 [45]
"Mariposas" Sale el Sol שאקירה, אלברט מנזדן 2010 [34]
"Me Enamoré" El Dorado שאקירה, אנטוניו רייטו 2017 [68]
"Medicine" (בשיתוף בלייק שלטון) Shakira שאקירה, הילרי לינדסי, מארק ברייט 2014 [33]
"Men in This Town" She Wolf שאקירה, ג'ון היל, סם אנדיקוט 2009 [40]
"Mi Verdad" (מנה בשיתוף שאקירה) Cama Incendiada ג'ורג' נורייגה, פאר אולברה 2015 [69]
"Mon Amour" She Wolf שאקירה, אלברט מנזדן 2009 [40]
"Moscas en la Casa" ?Dónde Están los Ladrones שאקירה 1998 [48]
"Nada" El Dorado שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 2017 [70]
"Necesito de Ti" Magia שאקירה 1991 [45]
"No" (בשיתוף גוסטבו סראטי) Fijación Oral, Vol. 1 שאקירה, לסטר מנדז 2005 [54]
"No Creo" ?Dónde Están los Ladrones שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 1998 [48]
"Nothing Else Matters/Despedida" (מחרוזת) Shakira: Live from Paris ג'יימס הטפילד, לארס אולריך, שאקירה, פדרו אזנר 2011 [62]
"Nunca Me Acuerdo de Olvidarte" Shakira שאקירה, ג'ון היל, טום האל, דניאל אלכסנדר, אריק האסל, חורחה דרקסלר 2014 [33]
"(Objection (Tango" Laundry Service שאקירה 2001 [56]
"Obtener un Sí" Fijación Oral, Vol. 1 שאקירה, לסטר מנדז 2005 [54]
"Octavo Día" ?Dónde Están los Ladrones 1998 [48]
"Ojos Así" שאקירה, חבייר גרזה, פאבלו פלורז
"Peligro" Peligro אדוארדו פז 1993 [32]
"Perro Fiel" El Dorado שאקירה, ניקי ג'אם, כריסטין מנה 2017 [71]
"Pés Descalços" Pies Descalzos (גרסה ברזילאית) שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 1996 [38]
"Pide Más" N/A שאקירה 2003 [72]
"Pídeme el Sol" שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה [73]
"Pienso en Ti" Pies Descalzos

Love in the Time of Cholera

1996 [38]
"Pies Descalzos, Sueños Blancos" Pies Descalzos
"Poem to a Horse" Laundry Service 2001 [56]
"Pure Intuition" N/A 2007 [74]
"Que Me Quedes Tú" Laundry Service שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 2001 [56]
"Que Vuelvas" ?Dónde Están los Ladrones שאקירה 1998 [48]
"Quiero" Pies Descalzos שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 1996 [38]
"Quince Años" Peligro שאקירה 1993 [32]
"Rabiosa" (בשיתוף אל קאטה) Sale el Sol שאקירה, פיטבול, אל קאטה 2010 [34]
"Rabiosa" (בשיתוף פיטבול)
"Ready for the Good Times" Laundry Service שאקירה, לסטר מנדז 2001 [56]
"Rules"
"Sale el Sol" Sale el Sol שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 2010 [34]
"Se Quiere, Se Mata" Pies Descalzos 1996 [38]
"(Será, Será (Las Caderas no Mienten"
(בשיתוף וייקליף ז'אן)
Oral Fixation Vol. 2 (גרסת ספרד\אמריקה הלטינית) שאקירה, ג'רי דופלסיס, וייקליף ז'אן 2006 [37]
"She Wolf" She Wolf שאקירה, ג'ון היל, סם אנדיקוט 2009 [40]
"Sing" (אנני לנוקס עם אמנים נוספים) Songs of Mass Destruction אנני לנוקס 2007 [75]
"Si Te Vas" ?Dónde Están los Ladrones שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 1998 [48]
"Si Tú No Vuelves" (מיגל בוס בשיתוף שאקירה) Papito לאנפרנקו פראריו, מאסימו גרילי, מיגל בוס 2007 [76]
"Sombra de Ti" ?Dónde Están los Ladrones שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 1998 [48]
"Something" Oral Fixation, Vol. 2 2005 [37]
"Somos El Mundo 25 Por Haiti" (עם אמנים שונים) N/A מייקל ג'קסון, ליונל ריצ'י, אמיליו אסטפן, גלוריה אסטפן 2010 [77][78]
"Spotlight" Shakira שאקירה, הילרי לינדסי, מארק ברייט 2014 [33]
"Spy" (בשיתוף וייקליף ז'אן) She Wolf שאקירה, וייקליף ז'אן 2009 [67]
"Sueños" Magia שאקירה 1991 [45]
"Suerte" Laundry Service שאקירה, גלוריה אסטפן, טים מיטשל 2001 [56]
"That Way" Shakira (גרסת דלוקס) שאקירה, אוליביה וייט, רוי באטל 2014 [47]
"The One Thing" Shakira שאקירה, נסרי אטוה 2014 [33]
"(Te Aviso, Te Anuncio (Tango" Laundry Service שאקירה 2001 [56]
"Te Dejo Madrid" שאקירה, טים מיטשל, ג'ורג' נורייגה
"Te Espero Sentada" Pies Descalzos שאקירה 1996 [38]
"Te Lo Agradezco, Pero No"
(אלחנדרו סאנס בשיתוף שאקירה)
El Tren de los Momentos אלחנדרו סאנס 2007 [79]
"Te Necesito" Pies Descalzos שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 1996 [38]
"The Day and the Time" (בשיתוף גוסטבו סראטי) Fijación Oral, Vol. 1 גוסטבו סראטי, שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 2005 [54]
"The One" Laundry Service שאקירה, גלן בלארד 2001 [56]
"Timor" Oral Fixation, Vol. 2 שאקירה 2005 [37]
"Todo Para Ti" (מייקל ג'קסון בשיתוף אמנים שונים) N/A מייקל ג'קסון, להבי רובן 2003 [80]
[81]
[82]
"Todos Juntos" (דורה החוקרת בשיתוף שאקירה) We Did It! Dora's Greatest Hits שאקירה[83] 2010 [84]
"Toneladas" El Dorado שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 2017 [85]
"Trap" שאקירה, רנה קנו, קווין מאוריציו [86]
"Try Everything" Zootopia סיה פרלר, טור הרמנסן, מיקל אריקסן 2015 [87]
"" ?Dónde Están los Ladrones שאקירה, דילן אובריאן 1998 [48]
"Tu Boca" Sale el Sol שאקירה, חורחה דרקסלר, גוסטבו סראטי, טים מיטשל 2010 [34]
"Tú Serás la Historia de Mi Vida" Peligro דזמונד צ'יילד 1993 [32]
"Último Momento" Peligro אדוארדו פז 1993 [32]
"Um Pouco De Amor" (בשיתוף הווארד גלספורד) Pies Descalzos שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 1996 [38]
"Un Poco de Amor" Pies Descalzos (מהודרה ברזילאית)
"Unavoidable"
"Underneath Your Clothes" Laundry Service שאקירה, לסטר מנדז 2001 [56]
"Vuelve" Pies Descalzos שאקירה, לואיס פרננדו אוצ'ואה 1996 [38]
"(Waka Waka (Esto Es África" (בשיתוף פרשיגראונד) Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album שאקירה, ג'ון היל, פרשיגראונד, גולדן סאונדס 2010 [88]
"(Waka Waka (This Time for Africa" (בשיתוף פרשיגראונד)
"(Waka Waka (Esto Es África"
(קיי-מיקס)
Sale el Sol
"(Waka Waka (This Time for Africa" (קיי-מיקס) Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album
"What More Can I Give" (מייקל ג'קסון בשיתוף אמנים נוספים) N/A מייקל ג'קסון 2003 [80][81][82]
"What We Said" El Dorado שאקירה, אלפא דיאללו, דני סינטיסייזר, דאדג'ו, נצרי אטוה 2017 [89]
"When a Woman" שאקירה, קורטיס מקנזי, ג'ון מילס 2017 [90]
"Whenever, Wherever" Laundry Service שאקירה, גלוריה אסטפן, טים מיטשל 2001 [56]
"Why Wait" She Wolf שאקירה, פארל ויליאמס 2009 [67]
"Your Embrace" Oral Fixation, Vol. 2 שאקירה, טים מיטשל 2005 [37]

שירים נוספים בהופעות[עריכת קוד מקור | עריכה]

שם השיר כותב הופעות חיות שנה
"Alfonsina y el Mar" מרסדס סוסה Tour Anfibio 2000
"La Gota Fría" (יחד עם קרלוס ויוס) אמיליאנו זולטה באקרו Charity concert 2008
"Santa Baby" ג'ואן ג'אוויטס, פיליפ שפרינגר, טוני ספרינגר Christmas concert 2009
"Solo Le Pido a Dios" לאון גיאצ'ו Unidos Por Haití (מופע צדקה) 2010
"Te Olvide" (יחד עם ג'ו ארויו) אנטוניו מריה פניאלוזה Oral Fixation Tour ברנקייה) 2007
"País Tropical" (יחד עם איווט סנגלו) חורחה בן The Sun Comes Out World Tour רוק בריו) 2011
"You Don't Care About Me" שאקירה ביחד עם נאסרי אטוה, אדם מסינגר, שנטל קרוויזוק 2014 [33]

שירים שלא פורסמו[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • "Africa"[91]
  • "Anywhere Everywhere"[91]
  • "Bad Weather"[91]
  • "Enough Heaven to Cry"
  • "Come Down Love"[92]
  • "Entre Tus Brazos"[91]
  • "I Don't Wanna Feel"[91]
  • "I'm Here"[93]
  • "If Life Is a River"[91]
  • "Inevitable (אנגלית)"[91]
  • "Make You Blue"[91]
  • "No Joke"[94]
  • "One"[91]
  • "Our Image"[91]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הדיסקוגרפיה של שאקירה על פי, Discogs

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "Shakira Chart History". Billboard. בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018. 
  2. ^ 2.0 2.1 Shakira: Receipts, ATRL (בAmerican English)
  3. ^ Dinero, Los millones de Shakira, Los millones de Shakira (באנגלית)
  4. ^ Steffen Hung, spanishcharts.com - Spanish charts portal, spanishcharts.com
  5. ^ 5.0 5.1 "Shakira Chart History". Billboard. בדיקה אחרונה ב-6 באוקטובר 2017. 
  6. ^ "41st Annual GRAMMY Awards". GRAMMY.com (באנגלית). 28 בנובמבר 2017. בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018. 
  7. ^ 7.0 7.1 7.2 7.3 7.4 7.5 Stats: SHAKIRA : The Receipts - Classic ATRL, classic.atrl.net (בAmerican English)
  8. ^ "Flashback: Shakira Unplugs, Wins Latin GRAMMY". GRAMMY.com (באנגלית). 21 בספטמבר 2017. בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018. 
  9. ^ Steffen Hung, spanishcharts.com - Shakira - Whenever Wherever, spanishcharts.com
  10. ^ shakiraVEVO (3 באוקטובר 2009), Shakira - Whenever, Wherever, בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018 
  11. ^ "Shakira Chart History". Billboard. בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018. 
  12. ^ Official Charts Company, www.officialcharts.com (באנגלית)
  13. ^ "Latin Music: Top Latin Songs". Billboard. בדיקה אחרונה ב-10 באוקטובר 2017. 
  14. ^ Movistar Store, entretenimiento.terra.com.co (בספרדית)
  15. ^ "Shakira’s Songs Are the Heart of Her Success". BMI.com (באנגלית). 30 ביולי 2007. בדיקה אחרונה ב-10 באוקטובר 2017. 
  16. ^ "Latin Music: Top Latin Songs". Billboard. בדיקה אחרונה ב-10 באוקטובר 2017. 
  17. ^ "Shakira Chart History". Billboard. בדיקה אחרונה ב-14 בדצמבר 2017. 
  18. ^ Shakira | full Official Chart History | Official Charts Company, www.officialcharts.com (באנגלית)
  19. ^ Steffen Hung, spanishcharts.com - Shakira feat. Wyclef Jean - Hips Don't Lie, spanishcharts.com
  20. ^ Sony/ATV, www.sonyatv.com (באנגלית)
  21. ^ 21.0 21.1 "米Yahoo!が発表した、21世紀最も売れたシングルトップ20 | BARKS". BARKS (ביפנית). בדיקה אחרונה ב-14 בדצמבר 2017. 
  22. ^ Index, www.mediatraffic.de
  23. ^ Stats: SHAKIRA : The Receipts - Classic ATRL, classic.atrl.net (בAmerican English)
  24. ^ shakiraVEVO (13 באוקטובר 2010), Shakira - Loca (Spanish Version) ft. El Cata, בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018 
  25. ^ shakiraVEVO (2 באוקטובר 2009), Shakira - She Wolf, בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018 
  26. ^ shakiraVEVO (4 ביוני 2010), Shakira - Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup™ Song), בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018 
  27. ^ shakiraVEVO (30 בינואר 2014), Shakira - Can't Remember to Forget You ft. Rihanna, בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018 
  28. ^ shakiraVEVO (22 במאי 2014), Shakira - La La La (Brazil 2014) ft. Carlinhos Brown, בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018 
  29. ^ "Gold & Platinum - RIAA". RIAA (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018. 
  30. ^ 30.0 30.1 Lorenzo #ElDorado, [https://twitter.com/LorenzoShak/status/951548375249408000 Ventas globales aproximadas de #ElDorado de @shakira (digitales + TEA + SEA):
    1. Chantaje — 6,000,000
    2. MeEnamoré — 1,500,000
    3. PerroFiel — 1,060,000
    4. LaBicicleta — 3,000,000
    5. DejaVu — 500,000
    6. CommeMoi — 150,000
    El Dorado (Álbum) — 3,800,000 TODO UN EXITO! pic.twitter.com/1DiptMg9bE], @LorenzoShak, ‏12:16 PM - 11 Jan 2018 (בספרדית)
  31. ^ LR, Redacción (18 בנובמבר 2016). "Carlos Vives no agradeció a Shakira en los Latin Grammy y ella le da una gran lección en Instagram | LaRepublica.pe" (בספרדית). בדיקה אחרונה ב-2 בפברואר 2018. 
  32. ^ 32.0 32.1 32.2 32.3 32.4 32.5 32.6 32.7 32.8 32.9 "Peligro by Shakira". בדיקה אחרונה ב-20 במרץ 2012. 
  33. ^ 33.00 33.01 33.02 33.03 33.04 33.05 33.06 33.07 33.08 33.09 33.10 33.11 33.12 33.13 "Shakira. By Shakira". בדיקה אחרונה ב-31 במאי 2014. 
  34. ^ 34.00 34.01 34.02 34.03 34.04 34.05 34.06 34.07 34.08 34.09 34.10 34.11 "Sale el Sol by Shakira". iTunes.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  35. ^ Shakilicantropos (28 בפברואר 2017), Shakira - Always On My Mind (Live), בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  36. ^ "Informaciones de la cancion "Amor (Celos de ti)" de Shakira". Shakira Sale el Sol blog. Shakira Sale el Sol blog. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  37. ^ 37.00 37.01 37.02 37.03 37.04 37.05 37.06 37.07 37.08 37.09 37.10 "Oral Fixation by Shakira". iTunes.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  38. ^ 38.00 38.01 38.02 38.03 38.04 38.05 38.06 38.07 38.08 38.09 38.10 "Pies descalzos by Shakira". בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  39. ^ shakiraVEVO (25 במאי 2017), Shakira - Amarillo (Audio), בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  40. ^ 40.0 40.1 40.2 40.3 40.4 40.5 40.6 40.7 40.8 "She Wolf by Shakira". iTunes.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  41. ^ FanshakiraLyrics (19 באפריל 2016), 03 Shakira - Ask For More [Lyrics], בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  42. ^ "Portada de "Ay Haiti"". Univision.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  43. ^ "Live & Off the Record by Shakira". Amazon.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  44. ^ "Irreemplazable por Beyoncé y Varios artistas". iTunes.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  45. ^ 45.0 45.1 45.2 45.3 45.4 45.5 45.6 45.7 "Magia de Shakira". בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  46. ^ shakiraVEVO (18 בנובמבר 2016), Shakira - Chantaje (Official video) ft. Maluma, בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  47. ^ 47.0 47.1 47.2 47.3 "Shakira (Deluxe Version). By Shakira". בדיקה אחרונה ב-31 במאי 2014. 
  48. ^ 48.0 48.1 48.2 48.3 48.4 48.5 48.6 48.7 48.8 48.9 "Donde Estan los Ladrones by Shakira". iTunes.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  49. ^ shakiraVEVO (8 ביוני 2018), Shakira, Maluma - Clandestino (Audio), בדיקה אחרונה ב-15 באוגוסט 2018 
  50. ^ shakiraVEVO (25 במאי 2017), Shakira - Coconut Tree (Audio), בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  51. ^ BlackMVEVO (31 במרץ 2017), Black M - Comme moi (Clip officiel) ft. Shakira, בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  52. ^ PrinceRoyceVEVO (24 במרץ 2017), Prince Royce, Shakira - Deja vu (Official Video), בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  53. ^ "Discografia de Shakira". בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  54. ^ 54.0 54.1 54.2 54.3 54.4 54.5 54.6 54.7 54.8 54.9 "Fijación Oral Vol. 1 by Shakira". iTunes.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  55. ^ J Stone, Stephanie (27 במאי 2011). "Complete list of 'El Ultimo Adios' artists". Discogs.com (Discogs.com). בדיקה אחרונה ב-17 בפברואר 2010. 
  56. ^ 56.00 56.01 56.02 56.03 56.04 56.05 56.06 56.07 56.08 56.09 56.10 "Laundry Service by Shakira". iTunes.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  57. ^ "Gracias a la Vida". בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  58. ^ "Hay Amores by Shakira". iTunes.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  59. ^ Anthony Delliage (23 בנובמבר 2011), Shakira - Usher - Stevie Wonder - Higher Ground - Obama Inauguration HD, בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  60. ^ Jayson Rodriguez (22 בינואר 2010). "'Hope For Haiti Now' Performances: A Track-By-Track List". MTV.com. 
  61. ^ "Oral Fixation Tour: Live DVD". Shakira.com. אורכב מ-המקור ב-6 November 2011. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  62. ^ 62.0 62.1 iTunes, Store. "Shakira: Live from Paros (DVD+CD)". iTunes.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  63. ^ Shakira#Collaborations and other work
  64. ^ FanshakiraLyrics (6 באפריל 2016), 01 Shakira - Knock On My Door [Lyrics], בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  65. ^ CarlosVivesVEVO (8 ביולי 2016), Carlos Vives, Shakira - La Bicicleta (Official Video), בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  66. ^ Mercedes, Sosa. "Cantora 1 por Mercedes Sosa". Coveralia.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  67. ^ 67.0 67.1 67.2 "Loba (Deluxe version) by Shakira". iTunes.com.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  68. ^ shakiraVEVO (12 במאי 2017), Shakira - Me Enamoré (Official Video), בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  69. ^ OficialMana (9 בפברואר 2015), Maná - "Mi Verdad" a dueto con Shakira (Video Oficial), בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  70. ^ shakiraVEVO (18 במאי 2017), Shakira - Nada (Audio), בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  71. ^ shakiraVEVO (15 בספטמבר 2017), Shakira - Perro Fiel (Official Video) ft. Nicky Jam, בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  72. ^ FanshakiraLyrics (23 באפריל 2016), 04 Shakira - Pide Más [Lyrics], בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  73. ^ Zoe (29 בדצמבר 2009), Pideme El Sol - Shakira, בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  74. ^ [[[:תבנית:BillboardURLbyName]] "Shakira Album & Song Chart History"]. Prometheus Global Media. Billboard.com. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  75. ^ RCA Label Group (UK) | News | Annie Lennox - A choir of 23 renowned female artists join Annie on her new album Archived 2008-12-26 at the Wayback Machine
  76. ^ "Papito by Miguel Bose featuring Various Artist on ALLMUSIC". בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  77. ^ Farandulin (18 בפברואר 2010). "Emilio Estefan, Quincy Jones Y Univision Graban La Versión En Español De "We Are The Word"". Farandulin.com. בדיקה אחרונה ב-19 בפברואר 2010.  (הקישור אינו פעיל)
  78. ^ "50 Latin Stars Gather to Record "Somos El Mundo" - Billboard.com". Billboard. 22 בפברואר 2010. 
  79. ^ "Te lo agradezco, pero no (feat. Shakira)". iTunes.com.co. בדיקה אחרונה ב-21 במרץ 2012. 
  80. ^ 80.0 80.1 Vineyard, Jennifer (29 באוקטובר 2003). "Michael Jackson's Troubled 9/11 Single Now A Charity Download". MTV. בדיקה אחרונה ב-13 בנובמבר 2009. 
  81. ^ 81.0 81.1 Jackson, Michael. "What More Can I Give" song credits. Epic Records.
  82. ^ 82.0 82.1 Grant, pp. 220–221
  83. ^ Possible song writer
  84. ^ "Shakira - Todos Juntos (Official Video) ( Dora la Exploradora )". Youtube.com. בדיקה אחרונה ב-22 במרץ 2012. 
  85. ^ shakiraVEVO (25 במאי 2017), Shakira - Toneladas (Audio), בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  86. ^ shakiraVEVO (26 בינואר 2018), Shakira - Trap (Official Video) ft. Maluma, בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  87. ^ shakiraVEVO (3 במרץ 2016), Shakira - Try Everything (Official Video), בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  88. ^ Shakira - "Waka Waka" (single) Spanish, english and K-mixes versions
  89. ^ shakiraVEVO (25 במאי 2017), Shakira - What We Said (Comme moi English Version)[Audio] ft. MAGIC!, בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  90. ^ shakiraVEVO (25 במאי 2017), Shakira - When a Woman (Audio), בדיקה אחרונה ב-27 בינואר 2018 
  91. ^ 91.00 91.01 91.02 91.03 91.04 91.05 91.06 91.07 91.08 91.09 91.10 91.11 91.12 91.13 91.14 91.15 91.16 91.17 91.18 91.19 So, here are some song titles of shakira’s unreleased songs with official source(הקישור אינו פעיל)
  92. ^ "Come Down Love - Shakira". 
  93. ^ https://www.youtube.com/watch?v=1Nr-ikdL0kw
  94. ^ "Shakira - No Joke". 
  95. ^ "Quiero Más - Shakira". YouTube. 
  96. ^ "Shakira disfruta de la tranquilidad de Bahamas — El Universal — Espectáculos" (בספרדית). El Universal. 2 ביולי 2009. בדיקה אחרונה ב-22 בספטמבר 2009. 
  97. ^ Shakira - The Border (Feat. Wyclef Jean), Youtube.com