רשימת ערים שאירחו את האירוויזיון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

זו רשימת הערים ומקומות אשר אירחו את תחרות האירוויזיון, פעם אחת או יותר. מאז 1958, העיר המארחת היא בדרך כלל במדינה הזוכה של השנה הקודמת. היו חריגים, עם זאת, כאשר בעיות מסוימות מנעו מהזוכה את אירוח התחרות בשנה הבאה. עבר אז האירוח למדינה שהגיעה למקום השני, או למדינה אחרת שהסכימה לארח. אירועים כאלה התרחשו בשנים 1960, 1963, 1972, 1974 ו-1980. עם 6 תחרויות, דבלין בירת אירלנד היא העיר אשר אירחה את התחרות יותר מכל הערים האחרות. אחריה לונדון ולוקסמבורג (4 תחרויות כל אחת) וקופנהגן וסטוקהולם (3 תחרויות כל אחת). קרואטיה היא המדינה היחידה שאירחה את התחרות, מבלי לזכות ישירות.

מספר תחרויות מדינה עיר מקום שנים
8 הממלכה המאוחדת לונדון רויאל פסטיבל הול 1960
מרכז הטלוויזיה של ה-BBC 1963
אלברט הול 1968
מרכז הכנסים וומבלי 1977
אדינבורו אושר הול 1972
ברייטון כיפת ברייטון 1974
הרוגייט המרכז הבינלאומי הרוגייט 1982
ברמינגהאם אינדור אינטרנשיונל ארנה 1998
7 אירלנד דבלין תיאטרון גאיאטי 1971
RDS סימונסקורט 1981, 1988
תיאטרון פוינט 1994, 1995, 1997
מילסטריט גרין גלנס ארנה 1993
4 הולנד הילברסום אולפני האיגוד הכללי של רשת הרדיו 1958
אמסטרדאם מרכז הקונגרסים RAI 1970
האג בניין הקונגרסים של הפורום העולמי 1976, 1980
לוקסמבורג לוקסמבורג אודיטוריום הגדול של RTL 1962, 1966
התיאטרון הגדול של לוקסמבורג 1973, 1984
שוודיה סטוקהולם מרכז הכנסים הבינלאומיים של סטוקהולם 1975
אריקסון גלוב 2000
גוטנבורג סקנדינביום 1985
מאלמה אצטדיון הקרח של מאלמה 1992
3 צרפת קאן היכל הפסטיבלים 1959, 1961
פריז אולם הקונגרסים 1978
נורווגיה ברגן אולם גריג 1986
אוסלו אוסלו ספקטרום 1996
בארום טלנור ארנה 2010
גרמניה פרנקפורט האולם הגדול של שידור הסן 1957
מינכן אאודי דום 1983
דיסלדורף אספרי ארנה 2011
2 שווייץ לוגאנו תיאטרון "קורסאל" 1956
לוזאן היכל "בוליו" 1989
איטליה נפולי אולם הכנסים של רשת השידור RAI 1965
רומא אולפני צ'ינצ'יטה 1991
ישראל ירושלים בנייני האומה 1979, 1999
1 אוסטריה וינה ארמון הופבורג 1967
ספרד מדריד התיאטרון המלכותי 1969
בלגיה בריסל פארק הייזל 1987
יוגוסלביה זגרב אולם וטרוסלב ליסנסקי 1990
אסטוניה טאלין סאקו סואורהאל ארנה 2002
לטביה ריגה סקונטו ארנה 2003
אוקראינה קייב ארמון הספורט 2005
יוון אתונה ההיכל האולימפי 2006
פינלנד הלסינקי הארטוואל ארנה 2007
סרביה בלגרד בלגרד ארנה 2008
רוסיה מוסקבה קומפלקס הספורט אולימפיסקי 2009
תחרות הזמר של האירוויזיון
תחרויות
תחרות הזמר של האירוויזיון 1956195719581959196019611962196319641965196619671968196919701971197219731974197519761977197819791980198119821983198419851986198719881989199019911992199319941995199619971998199920002001200220032004200520062007200820092010201120122013201420152016201720182019
האירוויזיון למוזיקאים צעירים 1982198419861988199019921994199619982000200220042006200820102012201420162018
האירוויזיון לרוקדים צעירים 198519871989199119931995199719992001200320052011201320152017
אירוויזיון הילדים 20032004200520062007200820092010201120122013201420152016201720182019
האירוויזיון לרוקדים 20072008
האירוויזיון למקהלות 20172019
אירוויזיון אסיה 2019
תחרויות מיוחדות שיר היובל באירוויזיון (2005)המיטב של האירוויזיון (2006)הלהיטים הגדולים של האירוויזיון (2015)
ראו גם רשימת מנחי האירוויזיוןזוכי תחרות הזמר של האירוויזיוןרשימת ערים שאירחו את האירוויזיון
Eurovision Song Contest logo.svg
מדינות
מדינות משתתפות אוסטריהאוסטרליהאוקראינהאזרבייג'ןאיטליהאיסלנדאירלנדאלבניהאסטוניהארמניהבולגריהבלארוסבלגיהגאורגיהגרמניהדנמרקהולנדהונגריההממלכה המאוחדתיווןישראללטביהליטאמולדובהמונטנגרומלטהמקדוניה הצפוניתנורווגיהסלובניהסן מרינוספרדסרביהפוליןפורטוגלפינלנדצ'כיהצרפתקפריסיןקרואטיהרומניהרוסיהשוודיהשווייץ
מדינות שפרשו אנדורהבוסניה והרצגובינהטורקיהלוקסמבורגמונקומרוקוסלובקיה
מדינות לשעבר יוגוסלביהסרביה ומונטנגרו
ראו גם מדינות שלא משתתפות באירוויזיון
זוכים
שנות החמישים שווייץשווייץ ליס אסיההולנדהולנד קורי ברוקןצרפתצרפת אנדרה קלאבוהולנדהולנד טדי סחולטן
שנות השישים צרפתצרפת ז'קלין בואייהלוקסמבורגלוקסמבורג ז'אן-קלוד פסקלצרפתצרפת איזבל אוברהדנמרקדנמרק גרטה ויורגן אינגמןאיטליהאיטליה ג'יליולה צ'ינקווטילוקסמבורגלוקסמבורג פראנס גלאוסטריהאוסטריה אודו יורגנסבריטניהבריטניה סנדי שוספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) מסיאלצרפתצרפת פרידה בוקארההולנדהולנד לני קורבריטניהבריטניה לולוספרד (1945-1977)ספרד (1945-1977) סלומה
שנות השבעים אירלנדאירלנד דנהמונקומונקו סבריןלוקסמבורגלוקסמבורג ויקי לאנדרוסלוקסמבורגלוקסמבורג אן-מארי דודשוודיהשוודיה אבבאהולנדהולנד טיץ' איןבריטניהבריטניה Brotherhood of Manצרפתצרפת מארי מריםישראלישראל יזהר כהן ולהקת אלפא-ביתאישראלישראל חלב ודבש
שנות השמונים אירלנדאירלנד ג'וני לוגןבריטניהבריטניה באקס פיזגרמניהגרמניה ניקוללוקסמבורגלוקסמבורג קורין הרמסשוודיהשוודיה הרייסנורווגיהנורווגיה בוביסוקס!בלגיהבלגיה סנדרה קיםאירלנדאירלנד ג'וני לוגןשווייץשווייץ סלין דיוןיוגוסלביהיוגוסלביה ריווה
שנות התשעים איטליהאיטליה טוטו קוטוניושוודיהשוודיה קרולהאירלנדאירלנד לינדה מרטיןאירלנדאירלנד ניב קבאנהאירלנדאירלנד פול הרינגטון וצ'ארלי מקגטיגןנורווגיהנורווגיה סיקרט גארדןאירלנדאירלנד איימר קוויןבריטניהבריטניה קתרינה והגליםישראלישראל דנה אינטרנשיונלשוודיהשוודיה שארלוט נילסן
העשור הראשון של המאה ה-21 דנמרקדנמרק האחים אולסןאסטוניהאסטוניה טאנל פדאר, דייב בנטון ו-2XLלטביהלטביה מארי אןטורקיהטורקיה סרטאב ארנראוקראינהאוקראינה רוסלנהיווןיוון הלנה פפאריזופינלנדפינלנד לורדיסרביהסרביה מריה שריפוביץ'רוסיהרוסיה דימה בילאןנורווגיהנורווגיה אלכסנדר ריבאק
העשור השני של המאה ה-21 גרמניהגרמניה לנה מאייר-לנדרוטאזרבייג'ןאזרבייג'ן אל וניקישוודיהשוודיה לורןדנמרקדנמרק אמילי דה פורסטאוסטריהאוסטריה קונצ'יטה וורסטשוודיהשוודיה מונס סלמרלובאוקראינהאוקראינה ג'מאלהפורטוגלפורטוגל סלבדור סובראלישראלישראל נטע ברזילי

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]