רשימת ראשי המדינות המכהנים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

זוהי רשימת ראשי המדינות וראשי הרשות המבצעת המכהנים. בדרך כלל בעיקר במדינות בעלות משטר נשיאותי ישנו מנהיג אחד שממלא את תפקיד ראש מדינה יחד עם תפקיד ראש הרשות המבצעת (אנ'). במקרים אחרים, במיוחד במשטרים סמי נשיאותיים (אנ') ופרלמנטרים, ראש המדינה וראש הממשלה מבוצעים על ידי אנשים שונים.

רשימת מדינות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה ראש המדינה ראש הרשות המבצעת
אוגנדהאוגנדה  אוגנדה נשיא - יוורי מוסווני ראש ממשלה - רוהאקנה רוגונדה
אוזבקיסטןאוזבקיסטן  אוזבקיסטן נשיא - שבקט מירזייאיב ראש ממשלה - עבדולה אריפוב (אנ')
אוסטריהאוסטריה  אוסטריה נשיא - אלכסנדר ואן דר בלן קנצלר אוסטריה - בריגיטה בירליין
אוסטרליהאוסטרליה  אוסטרליה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - סקוט מוריסון
אוקראינהאוקראינה  אוקראינה נשיא - וולודימיר זלנסקי ראש ממשלה - אאולכסיי הונצ'ארוק (אנ')
אורוגוואיאורוגוואי  אורוגוואי נשיא - טאבארה ואסקס
אזרבייג'ןאזרבייג'ן  אזרבייג'ן נשיא - אילהם אלייב ראש ממשלה - עלי אסדוב (אנ')
איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות  איחוד האמירויות הערביות נשיא - ח'ליפה בן זאיד אאל נהיאן ראש ממשלה - מוחמד בן ראשד אאל מכתום
איטליהאיטליה  איטליה נשיא - סרג'ו מטרלה ראש ממשלה - ג'וזפה קונטה
איי מרשלאיי מרשל  איי מרשל נשיאה - הילדה היין
איי שלמהאיי שלמה  איי שלמה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - מנסה סוגברה (אנ')
אינדונזיהאינדונזיה  אינדונזיה נשיא - ג'וקו וידודו
איסלנדאיסלנד  איסלנד נשיא - גודני יוהאנסון ראש ממשלה - קתרין יקובסדוטיר
איראןאיראן  איראן המנהיג העליון - עלי ח'אמנאי נשיא - חסן רוחאני
אירלנדאירלנד  אירלנד נשיא - מייקל היגינס טישך - ליאו ורדקר
אל סלוודוראל סלוודור  אל סלוודור ראש ממשלה - נאיב בוקלה
אלבניהאלבניה  אלבניה נשיא - איליר מטה (אנ') ראש ממשלה - אדי רמה
אלג'יריהאלג'יריה  אלג'יריה נשיא - עבד אל-קאדר בן סאלח ראש ממשלה - נור א-דין בדווי (אנ')
אנגולהאנגולה  אנגולה נשיא - ז'ואאו לורנסו
אנדורהאנדורה  אנדורה נסיך שותף - ז'ואן אנריק ויווס אי סיסיליה
נסיך שותף - עמנואל מקרון
ראש הרשות המבצעת - שאווייר אספוט זמורה (אנ')
אנטיגואה וברבודהאנטיגואה וברבודה  אנטיגואה וברבודה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - גסטון בראון (אנ')
אסטוניהאסטוניה  אסטוניה נשיאה - קרסטי קליולאיד ראש ממשלה - יורי רטס
אפגניסטןאפגניסטן  אפגניסטן נשיא - אשרף גאני אחמדזאי ראש ממשלה - עבדאללה עבדאללה
אקוודוראקוודור  אקוודור נשיא - לנין מורנו
ארגנטינהארגנטינה  ארגנטינה נשיא - אלברטו פרננדס
אריתריאהאריתריאה  אריתריאה נשיא - איסאייס אפוורקי
ארמניהארמניה  ארמניה נשיא - ארמן סרקיזיאן ראש ממשלה - ניקול פשיניאן
ארצות הבריתארצות הברית  ארצות הברית נשיא - דונלד טראמפ
אתיופיהאתיופיה  אתיופיה נשיאה - סאהלה–וורק זוודה ראש ממשלה - אבי אחמד
בהאמהבהאמה  בהאמה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - הוברט מיניס (אנ')
בהוטןבהוטן  בהוטן מלך - ג'יגמה קיזר נאמגייל ואנגצ'וק ראש ממשלה - לוטאי טשרינג (אנ')
בוטסואנהבוטסואנה  בוטסואנה נשיא - מוקווסי מסיסי (אנ')
בולגריהבולגריה  בולגריה נשיא - רומן ראדב ראש ממשלה - בויקו בוריסוב
בוליביהבוליביה  בוליביה נשיאה בפועל - ג'נין אנז (אנ')
בוסניה והרצגובינהבוסניה והרצגובינה  בוסניה והרצגובינה חבר נשיאות - הנציג הבוסניאקי - ספיק דז'פרוניץ' (אנ')
חבר נשיאות - הנציג הסרבי - מילורד דודיק
חבר נשיאות - הנציג הקרואטי - ז'לקו קומשיץ'
יושב ראש מועצת הממשלה - דניס זויזידיץ' (אנ')
בורונדיבורונדי  בורונדי נשיא - פייר נקורונזיזה (אנ')
בורקינה פאסובורקינה פאסו  בורקינה פאסו נשיא - רוק מארק כריסטיאן קאבורה ראש ממשלה - כריסטוף ג'וזף מרי דבירה (אנ')
בחרייןבחריין  בחריין מלך - חמד בן עיסא אאל ח'ליפה ראש ממשלה - הנסיך ח'ליפה בן סלמאן אאל ח'ליפה
בלארוסבלארוס  בלארוס נשיא - אלכסנדר לוקשנקו ראש ממשלה - סרגיי רומס (אנ')
בלגיהבלגיה  בלגיה מלך - פיליפ ראש ממשלה - סופי וילמס
בליזבליז  בליז מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - דין בארו
בנגלדשבנגלדש  בנגלדש נשיא - עבדול חמיד ראש ממשלה - הסינה ואזד
בניןבנין  בנין נשיא - פטריס טאלון (אנ')
ברבדוסברבדוס  ברבדוס מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - מיה מוטלי (אנ')
ברונייברוניי  ברוניי סולטאן - חסן אל-בולקיה
ברזילברזיל  ברזיל נשיא - ז'איר בולסונארו
בריטניהבריטניה  בריטניה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - בוריס ג'ונסון
ג'יבוטיג'יבוטי  ג'יבוטי נשיא - איסמאעיל עומאר גואלה ראש ממשלה - עבד אל-קאדר כמאל מוחמד
ג'מייקהג'מייקה  ג'מייקה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - אנדרו הולנס
גאורגיהגאורגיה  גאורגיה נשיאה - סלומה זוראבישווילי ראש ממשלה - גיאורגי קחריה (אנ')
גאנהגאנה  גאנה נשיא - ננה אקופו-אדו
גבוןגבון  גבון נשיא - עלי בונגו ראש ממשלה - ג'וליאן בקאלה (אנ')
גואטמלהגואטמלה  גואטמלה נשיא - אלחנדרו ג'יאמטי (אנ')
גיאנהגיאנה  גיאנה נשיא - אלפה קונדה ראש ממשלה - איברהים קאשורי פופאנה (אנ')
גינאה ביסאוגינאה ביסאו  גינאה ביסאו נשיא - ג'וזה מריו ואז (אנ') ראש ממשלה - אריסטדיס גומס (אנ')
גינאה המשווניתגינאה המשוונית  גינאה המשוונית נשיא - תאודורו אוביאנג נגאמה מבאסוגו ראש ממשלה - פרנסיסקו פאסקוול אובמה אסו (אנ')
גמביהגמביה  גמביה נשיא - אדאמה בארו
גרמניהגרמניה  גרמניה נשיא - פרנק-ואלטר שטיינמאייר ראש ממשלה - אנגלה מרקל
גרנדהגרנדה  גרנדה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - קית' מיטשל
דומיניקהדומיניקה  דומיניקה נשיא - צ'ארלס סרבין (אנ') ראש ממשלה - רוזוולט סקריט (אנ')
דנמרקדנמרק  דנמרק מלכה - מרגרטה השנייה ראש ממשלה - מטה פרדריקסן
דרום אפריקהדרום אפריקה  דרום אפריקה נשיא - סיריל רמפוזה
דרום סודאןדרום סודאן  דרום סודאן נשיא - סאלווה קיר מאיארדיט
האיטיהאיטי  האיטי נשיא - הובנל מויסה (אנ') ראש ממשלה - פריץ-ויליאם מיצ'ל (אנ')
הודוהודו  הודו נשיא - ראם נאת' קובינד ראש ממשלה - נרנדרה מודי
הולנדהולנד  הולנד מלך - וילם-אלכסנדר ראש ממשלה - מארק רוטה
הונגריההונגריה  הונגריה נשיא - יאנוש אדר ראש ממשלה - ויקטור אורבן
הונדורסהונדורס  הונדורס נשיא - חואן אורלנדו ארננדס
המלדיבייםהמלדיביים  המלדיביים נשיא - איברהים מוחמד סוליך (אנ')
הפיליפיניםהפיליפינים  הפיליפינים נשיא - רודריגו דוטרטה
הרפובליקה הדומיניקניתהרפובליקה הדומיניקנית  הרפובליקה הדומיניקנית נשיא - דנילו מדינה
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגוהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו  הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו נשיא - פליקס צ'יסקדי ראש ממשלה - סילבסטרה אילונה (אנ')
הרפובליקה המרכז אפריקאיתהרפובליקה המרכז אפריקאית  הרפובליקה המרכז אפריקאית נשיא - פאוסטן-ארשאנז' טואדרה ראש ממשלה - פירים נגרבדה (אנ')
הרפובליקה של קונגוהרפובליקה של קונגו  הרפובליקה של קונגו נשיא - דניס ססו-נגוסו ראש ממשלה - קלמנט מאומבה (אנ')
וייטנאםוייטנאם  וייטנאם נשיא - נגויין פו טרונג ראש ממשלה - נגויין סואן פוקפ (אנ')
ונואטוונואטו  ונואטו נשיא - טאליס אובד מוזס (אנ') ראש ממשלה - שארלוט סלוואי (אנ')
ונצואלהונצואלה  ונצואלה נשיא - ניקולאס מדורו
זימבבואהזימבבואה  זימבבואה נשיא - אמרסון מננגגואה
זמביהזמביה  זמביה נשיא - אדגר לונגו
חוף השנהבחוף השנהב  חוף השנהב נשיא - אלאסן ואטארה ראש ממשלה - אמאדו גון קוליבאלי (אנ')
טג'יקיסטןטג'יקיסטן  טג'יקיסטן נשיא - אמומאלי רחמון ראש ממשלה - קוחיר רסולזודה (אנ')
טובאלוטובאלו  טובאלו מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - קאוסי נטאנו (אנ')
טוגוטוגו  טוגו נשיא - פאורה גנאסינגבה ראש ממשלה - קומי סלום קלאסו
טונגהטונגה  טונגה מלך - טופו השישי ראש ממשלה - פוהיבה טואי'אונטואה (אנ')
טורקיהטורקיה  טורקיה נשיא - רג'פ טאיפ ארדואן
טורקמניסטןטורקמניסטן  טורקמניסטן נשיא - גורבנגולי ברדימוחמדוב
טנזניהטנזניה  טנזניה נשיא - ג'ון מגופולי (אנ') ראש ממשלה - קאסים מג'ליווה (אנ')
טרינידד וטובגוטרינידד וטובגו  טרינידד וטובגו נשיאה - פאולה מיי וויקס ראש ממשלה - קית' רוולי
יווןיוון  יוון נשיא - פרוקופיס פבלופולוס ראש ממשלה - קיריאקוס מיצוטקיס
יפןיפן  יפן קיסר - נארוהיטו ראש ממשלה - שינזו אבה
ירדןירדן  ירדן מלך - עבדאללה השני ראש ממשלה - עומר אל-רזאז
ישראלישראל  ישראל נשיא - ראובן ריבלין ראש ממשלה - בנימין נתניהו
כוויתכווית  כווית אמיר - שייח' סבאח אל-אחמד אל-ג'אבר א-סבאח ראש ממשלה - שייח' ג'אבר אל-מובארכ אל-חמד אל-סבאח (אנ')
כף ורדהכף ורדה  כף ורדה נשיא - ז'ורז'ה קרלוש פונסקה ראש ממשלה - אוליסש קורייה א סילבה
לאוסלאוס  לאוס נשיא - בונהאנג וורצ'יט (אנ') ראש ממשלה - טונגלון סיסוליט (אנ')
לבנוןלבנון  לבנון נשיא - מישל עאון ראש ממשלה - סעד אל-חרירי
לובלוב  לוב ראש המועצה הנשיאותית וראש ממשלת ההסכמה הלאומית של לוב - פאיז א-סראג'
לוקסמבורגלוקסמבורג  לוקסמבורג הדוכס הגדול של לוקסמבורג - אנרי ראש ממשלה - קסאבייה בטל
לטביהלטביה  לטביה נשיא - אגילס לויטס ראש ממשלה - ארטורס קרישיאניס קרינש (אנ')
ליבריהליבריה  ליבריה נשיא - ג'ורג' ואה
ליטאליטא  ליטא נשיא - גיטנאס נאוסדה ראש ממשלה - סאוליוס סקוורניאליס
ליכטנשטייןליכטנשטיין  ליכטנשטיין נסיך - הנס אדם השני ראש הרשות המבצעת - אדריאן הסלר (אנ')
לסוטולסוטו  לסוטו מלך - לטסי השלישי ראש ממשלה - טום טבאנה (אנ')
מאוריטניהמאוריטניה  מאוריטניה נשיא - מוחמד אולד גזורני (אנ') ראש ממשלה - איסמעיל אולד בודה אולד שייח סידיה (אנ')
מאוריציוסמאוריציוס  מאוריציוס נשיא - ברלן ויפורי (אנ') ראש ממשלה פרוינד יוגנאות' (אנ')
מאלימאלי  מאלי נשיא - איברהים בובאכר קיטה ראש ממשלה - באובאו סיסה (אנ')
מדגסקרמדגסקר  מדגסקר נשיא - אנדרי רג'ואלינה ראש ממשלה - כריסטיאן נטסאי (אנ')
מוזמביקמוזמביק  מוזמביק נשיא - פיליפה ניוסי ראש ממשלה - קרלוש אגושטיניו דו רוזאריו
מולדובהמולדובה  מולדובה נשיא - איגור דודון ראש ממשלה - מאיה סנדו
מונגוליהמונגוליה  מונגוליה נשיא - בטולגה קלטמה (אנ') ראש ממשלה - ציאנחין חורלשוך (אנ')
מונטנגרומונטנגרו  מונטנגרו נשיא - מילו ג'וקאנוביץ' ראש ממשלה - דשקו מרקוביץ' (אנ')
מונקומונקו  מונקו נסיך - אלבר השני שר המדינה - סרג' טלה (אנ')
מזרח טימורמזרח טימור  מזרח טימור נשיא - פרנסיסקו גוטרש (אנ') ראש הממשלה - תור מתן רואק (אנ')
מיאנמרמיאנמר  מיאנמר נשיא - וין מיין יועצת המדינה - אונג סן סו צ'י
מיקרונזיהמיקרונזיה  מיקרונזיה נשיא - דוד ו. פנואלו (אנ')
מלאווימלאווי  מלאווי נשיא - פיטר מותריקה
מלזיהמלזיה  מלזיה סולטאן - עבדאללה מפהנג ראש ממשלה - מאהאטיר מוחמד
מלטהמלטה  מלטה נשיא - ג'ורג' ולה (אנ') ראש ממשלה - ג'וזף מאסקט
מצריםמצרים  מצרים נשיא - עבד אל-פתאח א-סיסי ראש ממשלה - מוסטפא מדבולי
מקדוניה הצפוניתמקדוניה הצפונית  מקדוניה הצפונית נשיא - סטבו פנדרובסקי ראש ממשלה - זוראן זאאב
מקסיקומקסיקו  מקסיקו נשיא - אנדרס מנואל לופס אוברדור
מרוקומרוקו  מרוקו מלך - מוחמד השישי ראש ממשלה - סעד א-דין אל-עות'מאני (אנ')
נאורונאורו  נאורו נשיא - ליונל אינגימאה (אנ')
נורווגיהנורווגיה  נורווגיה מלך - האראלד החמישי ראש ממשלה - ארנה סולברג
ניגריהניגריה  ניגריה נשיא - מוחמדו בוהארי
ניו זילנדניו זילנד  ניו זילנד מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - ג'סינדה ארדרן
ניז'רניז'ר  ניז'ר נשיא - מהמדואו איסופו ראש ממשלה - בריגי רפיני
ניקרגואהניקרגואה  ניקרגואה נשיא - דניאל אורטגה
נמיביהנמיביה  נמיביה נשיא - האגה גיינגוב ראש ממשלה - סאארה קוגונגלווה
נפאלנפאל  נפאל נשיאה - בידהיה דווי בהנדארי ראש ממשלה - קאדגה פרסאד אולי
סאו טומה ופרינסיפהסאו טומה ופרינסיפה  סאו טומה ופרינסיפה נשיא - ארויסטו קרבלו (אנ') ראש ממשלה - ג'ורג' בום ג'זוס (אנ')
סודאןסודאן  סודאן נשיא - עבד אל-פתאח עבד א-רחמן אל-בורהאן ראש ממשלה - עבדאללה חמדוק (אנ')
סווזילנדסווזילנד  סווזילנד מלך - מסוואטי השלישי ראש ממשלה - אמברוסה ל'מיני (אנ')
סומליהסומליה  סומליה נשיא - מוחמד עבדאללהי מוחמד ראש ממשלה - חסן עלי ח'יירי (אנ')
סוריהסוריה  סוריה נשיא - בשאר אל-אסד ראש ממשלה - עימאד ח'מיס
סורינאםסורינאם  סורינאם נשיא - דסי באוטרסה
סיירה לאוןסיירה לאון  סיירה לאון נשיא - יוליוס מאדה ביו (אנ') ראש ממשלה - דויד פרנסיס (אנ')
סיישלסיישל  סיישל נשיא - דני פאורה
הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין  סין נשיא - שי ג'ינפינג ראש ממשלה - לי קצ'יאנג
סינגפורסינגפור  סינגפור נשיאה - חלימה יעקוב ראש ממשלה - לי הסיין לונג
סלובניהסלובניה  סלובניה נשיא - בורוט פאחור ראש ממשלה - מרג'ן סראץ' (אנ')
סלובקיהסלובקיה  סלובקיה נשיאה - זוזנה צ'פוטובה ראש ממשלה - פטר פלגריני (אנ')
סמואהסמואה  סמואה צ'יף ולטואה סואלובי השני (אנ') ראש ממשלה - טוילאפה סייללה מליאלגאוי (אנ')
סן מרינוסן מרינו  סן מרינו קפטן המחוז - לוקה בוסצ'י (אנ')
קפטן המחוז - מריאל מלורני (אנ')
סנגלסנגל  סנגל נשיא - מאקי סאל
סנט וינסנט והגרנדיניםסנט וינסנט והגרנדינים  סנט וינסנט והגרנדינים מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - רלף גונזלבס
סנט לוסיהסנט לוסיה  סנט לוסיה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - אלן צ'אסטנט
סנט קיטס ונוויססנט קיטס ונוויס  סנט קיטס ונוויס מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - טימותי האריס (אנ')
ספרדספרד  ספרד מלך - פליפה השישי ראש ממשלה - פדרו סנצ'ס
סרביהסרביה  סרביה נשיא - אלכסנדר ווצ'יץ' ראש ממשלה - אנה ברנאביץ'
סרי לנקהסרי לנקה  סרי לנקה נשיא - מייטריפלה סיריסנה ראש ממשלה - רניל ויקרמסינג'ה (אנ')
עומאןעומאן  עומאן סולטאן וראש ממשלה - קאבוס בן סעיד אאל סעיד
עיראקעיראק  עיראק נשיא - ברהם סאלח (אנ') ראש ממשלה - עאדל עבד אל-מהדי
ערב הסעודיתערב הסעודית  ערב הסעודית מלך וראש ממשלה - סלמאן
פוליןפולין  פולין נשיא - אנדז'יי דודה ראש ממשלה - מטאוש מורבייצקי
פורטוגלפורטוגל  פורטוגל נשיא - מרסלו רבלו דה סוזה ראש ממשלה - אנטוניו קושטה
פיג'יפיג'י  פיג'י נשיא - ג'ורג' קונורוט ראש ממשלה - פרנק ביינימרמה (אנ')
פינלנדפינלנד  פינלנד נשיא - סאולי ניניסטה ראש ממשלה - אנטי רינה
פלאופלאו  פלאו נשיא - טומי רמנגסאו (אנ')
פנמהפנמה  פנמה נשיא - לאורנטינו קורטיזו (אנ')
פפואה גינאה החדשהפפואה גינאה החדשה  פפואה גינאה החדשה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - ג'יימס מרפה
פקיסטןפקיסטן  פקיסטן נשיא - עאריף עלוי ראש ממשלה - אימראן חאן
פרגוואיפרגוואי  פרגוואי נשיא - מריו אבדו בניטס
פרופרו  פרו נשיא - מרטין ויסקרה ראש ממשלה - וינסנט זבלוס (אנ')
צ'אדצ'אד  צ'אד נשיא - אידריס דבי
צ'ילהצ'ילה  צ'ילה נשיא - סבסטיאן פיניירה
צ'כיהצ'כיה  צ'כיה נשיא - מילוש זמאן ראש ממשלה - אנדריי באביש
צרפתצרפת  צרפת נשיא - עמנואל מקרון ראש ממשלה - אדואר פיליפ
קובהקובה  קובה נשיא - מיגל דיאס-קאנל
קולומביהקולומביה  קולומביה נשיא - איוואן דוקה
קומורוקומורו  קומורו נשיא - אזאלי אסומאני
קוסטה ריקהקוסטה ריקה  קוסטה ריקה נשיא - קרלוס אלברדו קסאדה (אנ')
קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית  קוריאה הדרומית נשיא - מון ג'יאה-אין ראש ממשלה - לי נאק-יון (אנ')
קוריאה הצפוניתקוריאה הצפונית  קוריאה הצפונית המנהיג העליון - קים ג'ונג-און
קזחסטןקזחסטן  קזחסטן נשיא - קאסים-ג'ומארט טוקאייב ראש ממשלה - אסקר ממין (אנ')
קטר (מדינה)קטר (מדינה)  קטר אמיר - תמים בן חמד אאל ת'אני ראש ממשלה - עבדאללה בן נאסר בן ח'ליפה אאל ת'אני
קירגיזסטןקירגיזסטן  קירגיזסטן נשיא - סואורונבאי ג'נבקוב ראש ממשלה - מוחמטקאלי אבולגאזייב (אנ')
קיריבטיקיריבטי  קיריבטי נשיא - טנטי מאמאו (אנ')
קמבודיהקמבודיה  קמבודיה מלך - נורודום סיהאמוני ראש ממשלה - הון סן
קמרוןקמרון  קמרון נשיא - פול בייה ראש ממשלה - ג'וזף נאוט (אנ')
קנדהקנדה  קנדה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - ג'סטין טרודו
קניהקניה  קניה נשיא - אוהורו קניאטה
קפריסיןקפריסין  קפריסין נשיא - ניקוס אנסטסיאדיס
קרואטיהקרואטיה  קרואטיה נשיאה - קולינדה גרבר-קיטרוביץ' ראש ממשלה - אנדריי פלנקוביץ'
רואנדהרואנדה  רואנדה נשיא - פול קגאמה ראש ממשלה - אדוארד נגיטרה (אנ')
רומניהרומניה  רומניה נשיא - קלאוס יוהאניס ראש ממשלה - לודוביק אורבן
רוסיהרוסיה  רוסיה נשיא - ולדימיר פוטין ראש ממשלה - דמיטרי מדבדב
שוודיהשוודיה  שוודיה מלך - קרל השישה עשר גוסטב ראש ממשלה - סטפן לוון
שווייץשווייץ  שווייץ נשיא - אולי מאורר
תאילנדתאילנד  תאילנד מלך - ראמה העשירי ראש ממשלה - פריות צ'אן-אוצ'ה
תוניסיהתוניסיה  תוניסיה נשיא - קייס סעיד ראש ממשלה - יוסיוף ג'האד (אנ')
תימןתימן  תימן נשיא - עבד רבו מנסור האדי ראש ממשלה - מעין עבד אל-מאלכ סעיד

טריטוריות אחרות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה ראש המדינה ראש הרשות המבצעת
הרשות הפלסטיניתהרשות הפלסטינית  הרשות הפלסטינית נשיא - מחמוד עבאס ראש ממשלה - מוחמד אשתייה
טאיוואןטאיוואן  טאיוואן נשיאה - צאי אינג-ון ראש הממשלה - סו צ'ה-צאנג - (אנ')
קוסובוקוסובו  קוסובו נשיא - האשים טאצ'י ראש ממשלה - ללא