רשימת ראשי המדינות המכהנים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

להלן רשימת ראשי המדינות וראשי הרשות המבצעת המכהנים. בדרך כלל, בעיקר במדינות בעלות משטר נשיאותי, יש מנהיג אחד הממלא את תפקיד ראש מדינה יחד עם תפקיד ראש הרשות המבצעת (אנ'). במקרים אחרים, במיוחד במשטרים סמי-נשיאותיים (אנ') ופרלמנטריים, בתפקידי ראש המדינה וראש הממשלה לא מכהן אותו אדם.

רשימת מדינות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מקרא:
     מנהיגים אשר ממונים על הרשות המחוקקת או הרשות המבצעת במדינה
     מנהיגים לא טקסיים עם כוח מוגבל (כמו בבהוטן) או ראשי ממשלה בפועל שאין להם למעשה כוח חוקתי (כמו במיאנמר)
הערה: מנהיגים בכתב קטן הם מנהיגים זמניים או לתקופת מעבר ונציגים

מדינה ראש המדינה ראש הרשות המבצעת
אוגנדהאוגנדה  אוגנדה נשיא - יוורי מוסווני ראש ממשלה - רוהאקנה רוגונדה
אוזבקיסטןאוזבקיסטן  אוזבקיסטן נשיא - שבקט מירזייאיב ראש ממשלה - עבדוללה אוריפוב
אוסטריהאוסטריה  אוסטריה נשיא - אלכסנדר ואן דר בלן קנצלר אוסטריה - אלכסנדר שלנברג
אוסטרליהאוסטרליה  אוסטרליה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - דייוויד הארלי
ראש ממשלה - סקוט מוריסון
אוקראינהאוקראינה  אוקראינה נשיא - וולודימיר זלנסקי ראש ממשלה - דניס שמיגל
אורוגוואיאורוגוואי  אורוגוואי נשיא - לואיס לאקאז'ה פו
אזרבייג'ןאזרבייג'ן  אזרבייג'ן נשיא - אילהם אלייב ראש ממשלה - עלי אסדוב
איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות  איחוד האמירויות הערביות נשיא - ח'ליפה בן זאיד אאל נהיאן ראש ממשלה - מוחמד בן ראשד אאל מכתום
איטליהאיטליה  איטליה נשיא - סרג'ו מטרלה ראש ממשלה - מריו דראגי
איי מרשלאיי מרשל  איי מרשל נשיא - דייוויד קבואה
איי שלמהאיי שלמה  איי שלמה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - מנסה סוגברה
אינדונזיהאינדונזיה  אינדונזיה נשיא - ג'וקו וידודו
איסלנדאיסלנד  איסלנד נשיא - גודני יוהאנסון ראש ממשלה - קתרין יקובסדוטיר
איראןאיראן  איראן המנהיג העליון - עלי ח'אמנאי נשיא - אבראהים ראיסי
אירלנדאירלנד  אירלנד נשיא - מייקל היגינס טישך - מיהאל מרטין
אל סלוודוראל סלוודור  אל סלוודור ראש ממשלה - נאיב בוקלה
אלבניהאלבניה  אלבניה נשיא - איליר מטה ראש ממשלה - אדי רמה
אלג'יריהאלג'יריה  אלג'יריה נשיא - עבד אל-מג'יד תבון ראש ממשלה - איימן בנבדרהמנה (אנ')
אנגולהאנגולה  אנגולה נשיא - ז'ואאו לורנסו
אנדורהאנדורה  אנדורה נסיך שותף - ז'ואן אנריק ויווס אי סיסיליה
נציג של הנסיך השותף - ז'וזפ מריה מאורי
נסיך שותף - עמנואל מקרון
נציג של הנסיך השותף - פטריק סטרזודה
ראש הרשות המבצעת - שאווייר אספוט זמורה
אנטיגואה וברבודהאנטיגואה וברבודה  אנטיגואה וברבודה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - סר רודני ויליאמס (אנ')
ראש ממשלה - גסטון בראון
אסוואטיניאסוואטיני  אסוואטיני מלך - מסוואטי השלישי ראש ממשלה בפועל - ת'מבה נ. מסוקו
אסטוניהאסטוניה  אסטוניה נשיאה - קרסטי קליולאיד ראשת הממשלה - קאיה קאלאס
אפגניסטןאפגניסטן  אפגניסטן ראש המדינה - הייבתוללה אח'ונדזאדה ראש ממשלה - מוחמד חסן אחונד (בפועל)
אקוודוראקוודור  אקוודור נשיא - גיירמו לאסו
ארגנטינהארגנטינה  ארגנטינה נשיא - אלברטו פרננדס
אריתריאהאריתריאה  אריתריאה נשיא - איסאייס אפוורקי
ארמניהארמניה  ארמניה נשיא - ארמן סרקיזיאן ראש ממשלה - ניקול פשיניאן
ארצות הבריתארצות הברית  ארצות הברית נשיא - ג'ו ביידן
אתיופיהאתיופיה  אתיופיה נשיאה - סאהלה–וורק זוודה ראש ממשלה - אבי אחמד
בהאמהבהאמה  בהאמה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - סר קורנליוס א. סמית' (אנ')
ראש ממשלה - הוברט מיניס
בהוטןבהוטן  בהוטן מלך - ג'יגמה קיזר נאמגייל ואנגצ'וק ראש ממשלה - לוטאי טשרינג
בוטסואנהבוטסואנה  בוטסואנה נשיא - מוקגווצי מסיסי
בולגריהבולגריה  בולגריה נשיא - רומן ראדב ראש ממשלה - סטפן יאנב (אנ')
בוליביהבוליביה  בוליביה נשיא - לואיס ארסה
בוסניה והרצגובינהבוסניה והרצגובינה  בוסניה והרצגובינה נציג עליון - ולנטין אינזקו
יושב ראש מועצת הממשלה - זוראן טגלטייה (אנ') נשיאות
חבר נשיאות - הנציג הסרבי - מילורד דודיק
חבר נשיאות - הנציג הבוסניאקי - שפיק ג'פרוביץ'
חבר נשיאות - הנציג הקרואטי - ז'לקו קומשיץ'
בורונדיבורונדי  בורונדי נשיא - אווריסט נדאישימיה (אנ') ראש ממשלה - אלן-גיום בוניוני (אנ')
בורקינה פאסובורקינה פאסו  בורקינה פאסו נשיא - רוק מארק כריסטיאן קאבורה ראש ממשלה - כריסטוף ז'וזף מארי דבירה
בחרייןבחריין  בחריין מלך - חמד בן עיסא אאל ח'ליפה ראש ממשלה - סלמאן בן חמד אאל ח'ליפה
בלארוסבלארוס  בלארוס נשיא - אלכסנדר לוקשנקו ראש ממשלה - רומן גולובצ'נקו
בלגיהבלגיה  בלגיה מלך - פיליפ ראש ממשלה - אלכסנדר דה-קרו
בליזבליז  בליז מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - סר קולויל יאנג
ראש ממשלה - ג'וני בריסניו (אנ')
בנגלדשבנגלדש  בנגלדש נשיא - עבדול חמיד ראש ממשלה - הסינה ואזד
בניןבנין  בנין נשיא - פטריס טאלון
ברבדוסברבדוס  ברבדוס מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - דיים (אנ') סנדרה מייסון (אנ')
ראש ממשלה - מיה מוטלי
ברונייברוניי  ברוניי סולטאן - חסן אל-בולקיה
ברזילברזיל  ברזיל נשיא - ז'איר בולסונארו
הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת  הממלכה המאוחדת מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - בוריס ג'ונסון
ג'יבוטיג'יבוטי  ג'יבוטי נשיא - איסמאעיל עומאר גואלה ראש ממשלה - עבד אל-קאדר כמאל מוחמד
ג'מייקהג'מייקה  ג'מייקה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - סר פטריק אלן
ראש ממשלה - אנדרו הולנס
גאורגיהגאורגיה  גאורגיה נשיאה - סלומה זוראבישווילי ראש ממשלה - איראקלי ר'אריבאשווילי
גאנהגאנה  גאנה נשיא - ננה אקופו-אדו
גבוןגבון  גבון נשיא - עלי בונגו ראשת הממשלה - רוז כריסטיאן רפונדה
גואטמלהגואטמלה  גואטמלה נשיא - אלחנדרו ג'יאמטיי
גיאנהגיאנה  גיאנה נשיא - אירפאן עלי (אנ') ראש ממשלה - מארק פיליפס (אנ')
גינאהגינאה  גינאה ראש הוועדה הלאומית לפיוס ופיתוח - מאמאדי דומבויה (אנ')
גינאה ביסאוגינאה ביסאו  גינאה ביסאו נשיא - אומרו סיסוקו אמבאלו ראש ממשלה - נונו גומז נביאם
גינאה המשווניתגינאה המשוונית  גינאה המשוונית נשיא - תאודורו אוביאנג נגמה מבאסוגו ראש ממשלה - פרנסיסקו פאסקואל אובמה אסואה
גמביהגמביה  גמביה נשיא - אדאמה בארו
גרמניהגרמניה  גרמניה נשיא - פרנק-ואלטר שטיינמאייר ראש ממשלה - אנגלה מרקל
גרנדהגרנדה  גרנדה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - דיים (אנ') ססיל לה גרנאד
ראש ממשלה - קית' מיטשל
דומיניקהדומיניקה  דומיניקה נשיא - צ'ארלס סברין (אנ') ראש ממשלה - רוזוולט סקריט
דנמרקדנמרק  דנמרק מלכה - מרגרטה השנייה ראש ממשלה - מדה פרדריקסן
דרום אפריקהדרום אפריקה  דרום אפריקה נשיא - סיריל רמפוזה
דרום סודאןדרום סודאן  דרום סודאן נשיא - סאלווה קיר מאיארדיט
האיטיהאיטי  האיטי נשיא - אריאל אנרי (בפועל) ראש ממשלת האיטי - אריאל אנרי (בפועל)
הודוהודו  הודו נשיא - ראם נאת' קובינד ראש ממשלה - נרנדרה מודי
הולנדהולנד  הולנד מלך - וילם-אלכסנדר ראש ממשלה - מארק רוטה
הונגריההונגריה  הונגריה נשיא - יאנוש אדר ראש ממשלה - ויקטור אורבן
הונדורסהונדורס  הונדורס נשיא - חואן אורלנדו ארננדס
המלדיבייםהמלדיביים  המלדיביים נשיא - איברהים מוחמד סוליך
הפיליפיניםהפיליפינים  הפיליפינים נשיא - רודריגו דוטרטה
הרפובליקה הדומיניקניתהרפובליקה הדומיניקנית  הרפובליקה הדומיניקנית נשיא - לואיס אבינאדר
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגוהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו  הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו נשיא - פליקס צ'יסקדי ראש ממשלה - ז'אן-מישל סמה לוקונדה (אנ')
הרפובליקה המרכז אפריקאיתהרפובליקה המרכז אפריקאית  הרפובליקה המרכז אפריקאית נשיא - פוסטאן-ארקאנז' טואדרה ראש ממשלה - אנרי מארי דונדרה (צר')
הרפובליקה של קונגוהרפובליקה של קונגו  הרפובליקה של קונגו נשיא - דניס ססו-נגוסו ראש ממשלה - אנטולה קולינט מקוסו (אנ')
וייטנאםוייטנאם  וייטנאם נשיא - נווין סואן פוק ראש ממשלה - פם מין צ'ין (אנ')
ונואטוונואטו  ונואטו נשיא - טאליס אובד מוזס ראש ממשלה - בוב לוגמן
ונצואלהונצואלה  ונצואלה נשיא - ניקולאס מדורו
זימבבואהזימבבואה  זימבבואה נשיא - אמרסון מננגגואה
זמביהזמביה  זמביה נשיא - אדגר לונגו
חוף השנהבחוף השנהב  חוף השנהב נשיא - אלאסן ואטארה ראש ממשלה - פטריק אשי (אנ')
טג'יקיסטןטג'יקיסטן  טג'יקיסטן נשיא - אמומאלי רחמון ראש ממשלה - קוחיר רסולזודה (אנ')
טובאלוטובאלו  טובאלו מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - טניקו טאלסי הונולולו (אנ')
ראש ממשלה - קאוסאה נטאנו (אנ')
טוגוטוגו  טוגו נשיא - פור ניאסנגבה ראש ממשלה - ויקטואר טומגה דוגבה
טונגהטונגה  טונגה מלך - טופו השישי ראש ממשלה - פוהיבה טואי'אונטואה (אנ')
טורקיהטורקיה  טורקיה נשיא - רג'פ טאיפ ארדואן
טורקמניסטןטורקמניסטן  טורקמניסטן נשיא - גורבנגולי ברדימוחמדוב
טנזניהטנזניה  טנזניה נשיאה - סמיה סולוהו ראש ממשלה - קאסים מג'ליווה
טרינידד וטובגוטרינידד וטובגו  טרינידד וטובגו נשיאה - פאולה מיי וויקס ראש ממשלה - קית' רוולי
יווןיוון  יוון נשיאה - קתרינה סקלארופולו ראש ממשלה - קיריאקוס מיצוטאקיס
יפןיפן  יפן קיסר - נארוהיטו ראש ממשלה - פומיו קישידה
ירדןירדן  ירדן מלך - עבדאללה השני ראש ממשלה - בישר אל-ח'סאונה
ישראלישראל  ישראל נשיא - יצחק הרצוג ראש ממשלה - נפתלי בנט
כוויתכווית  כווית אמיר - שייח' נוואף, אמיר כווית ראש ממשלה - שייח' סבאח אל-ח'אלד א-סבאח
כף ורדהכף ורדה  כף ורדה נשיא - ז'ורז'ה קרלוש פונסקה ראש ממשלה - אוליסש קורייה א סילבה
לאוסלאוס  לאוס מזכיר כללי של המפלגה הקומוניסטית - טונגלון סיסוליט
נשיא - טונגלון סיסוליט ראש ממשלה - פנקהם ויפהנוונה (אנ')
לבנוןלבנון  לבנון נשיא - מישל עאון ראש ממשלה - נג'יב מיקאתי
לובלוב  לוב ראש המועצה הנשיאותית של לוב - מוחמד אל-מנפי ראש ממשלת ההסכמה הלאומית של לוב - עבד אל-חמיד דבייבה
לוקסמבורגלוקסמבורג  לוקסמבורג הדוכס הגדול של לוקסמבורג - אנרי ראש ממשלה - קסאבייה בטל
לטביהלטביה  לטביה נשיא - אגילס לויטס ראש ממשלה - ארטורס קרישיאניס קרינש
ליבריהליבריה  ליבריה נשיא - ג'ורג' ואה
ליטאליטא  ליטא נשיא - גיטנאס נאוסדה ראשת ממשלה - אינגרידה שימוניטה
ליכטנשטייןליכטנשטיין  ליכטנשטיין נסיך - הנס אדם השני ראש הרשות המבצעת - דניאל ריש
עוצר - אלויס, יורש העצר של ליכטנשטיין
לסוטולסוטו  לסוטו מלך - לטסי השלישי ראש ממשלה - מואקטסי מג'ורו (אנ')
מאוריטניהמאוריטניה  מאוריטניה נשיא - מוחמד ולד ע'זוואני (אנ') ראש ממשלה - מוחמד ולד בילאל (אנ')
מאוריציוסמאוריציוס  מאוריציוס נשיא - פרית'ויראיסינג רואופון (אנ') ראש ממשלה - פרווינד ג'וגנאות' (אנ')
מאלימאלי  מאלי נשיא - אסימי גויטה (בפועל) (אנ') ראש ממשלה - שוגול קוקלה מאיגהן (בפועל) (אנ')
מדגסקרמדגסקר  מדגסקר נשיא - אנדרי רג'ואלינה ראש ממשלה - כריסטיאן נטסאי
מוזמביקמוזמביק  מוזמביק נשיא - פיליפה ניוסי ראש ממשלה - קרלוש אגושטיניו דו רוזאריו
מולדובהמולדובה  מולדובה נשיאה - מאיה סנדו ראש ממשלה - נטליה גבריליצה
מונגוליהמונגוליה  מונגוליה נשיא - אוחנגין חורשלוך (אנ') ראש ממשלה - לובסאנמסרין אויון-ארדנה (אנ')
מונטנגרומונטנגרו  מונטנגרו נשיא - מילו ג'וקאנוביץ' ראש ממשלה - זדרבקו קריבוקפיץ'
מונקומונקו  מונקו נסיך - אלבר השני שר המדינה - פייר דרטו (אנ')
מזרח טימורמזרח טימור  מזרח טימור נשיא - פרנסיסקו גוטרש ראש הממשלה - טאור מטן רואק (אנ')
מיאנמרמיאנמר  מיאנמר נשיא בפועל - מינט סווה (אנ') יועץ המדינה - מין אונג הלינג
מיקרונזיהמיקרונזיה  מיקרונזיה נשיא - דייוויד פנואלו
מלאווימלאווי  מלאווי נשיא - לזרוס צ'אקוורה
מלזיהמלזיה  מלזיה יאנג די-פרטואן אגונג - עבדאללה מפהנג ראש ממשלה - איסמעיל סברי יאקוב
מלטהמלטה  מלטה נשיא - ג'ורג' ולה ראש ממשלה - רוברט אבלה
מצריםמצרים  מצרים נשיא - עבד אל-פתאח א-סיסי ראש ממשלה - מוסטפא מדבולי
מקדוניה הצפוניתמקדוניה הצפונית  מקדוניה הצפונית נשיא - סטבו פנדרובסקי ראש ממשלה - זוראן זאאב
מקסיקומקסיקו  מקסיקו נשיא - אנדרס מנואל לופס אוברדור
מרוקומרוקו  מרוקו מלך - מוחמד השישי ראש ממשלה - סעד א-דין אל-עות'מאני
נאורונאורו  נאורו נשיא - ליונל אינגימאה
נורווגיהנורווגיה  נורווגיה מלך - האראלד החמישי ראש ממשלה - יונס גר סטיורה
ניגריהניגריה  ניגריה נשיא - מוחמדו בוהארי
ניו זילנדניו זילנד  ניו זילנד מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - ג'סינדה ארדרן
ניז'רניז'ר  ניז'ר נשיא - מוחמד בזום ראש ממשלה - אוהומודו מהאמדו
ניקרגואהניקרגואה  ניקרגואה נשיא - דניאל אורטגה
נמיביהנמיביה  נמיביה נשיא - האגה גיינגוב ראש ממשלה - סאארה קוגונגלווה
נפאלנפאל  נפאל נשיאה - בידהיה דווי בהנדארי ראש ממשלה - קאדגה פרסאד אולי
סאו טומה ופרינסיפהסאו טומה ופרינסיפה  סאו טומה ופרינסיפה נשיא - אבריסטו קרבליו ראש ממשלה - ז'ורז'ה בום ז'זוס (אנ')
סודאןסודאן  סודאן נשיא - עבד אל-פתאח אל-בורהאן
סומליהסומליה  סומליה נשיא - מוחמד עבדאללהי מוחמד ראש ממשלה - מוחמד חוסיין רובלה
סוריהסוריה  סוריה נשיא - בשאר אל-אסד ראש ממשלה - חוסיין ארנואס
סורינאםסורינאם  סורינאם נשיא - צ'אן סנטוקי (אנ')
סיירה לאוןסיירה לאון  סיירה לאון נשיא - ג'וליוס מאדה ביו (אנ') ראש ממשלה - דייוויד פרנסיס (אנ')
סיישלסיישל  סיישל נשיא - ואוול רמקאלאוואן (אנ')
הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין  סין מזכיר כללי של המפלגה הקומוניסטית - שי ג'ינפינג
נשיא - שי ג'ינפינג ראש ממשלה - לי קצ'יאנג
סינגפורסינגפור  סינגפור נשיאה - חלימה יעקוב ראש ממשלה - לי הסיין לונג
סלובניהסלובניה  סלובניה נשיא - בורוט פאחור ראש ממשלה - יאנז יאנשה
סלובקיהסלובקיה  סלובקיה נשיאה - זוזנה צ'פוטובה ראש ממשלה - אדוארד הגר (אנ')
סמואהסמואה  סמואה צ'יף טואימאליפאנו ואלטואה סואלובי השני (אנ') ראש ממשלה - טוילאפה איונו סייללה מליאלגאוי
סן מרינוסן מרינו  סן מרינו קפטן המחוז - ג'אן קרלו ונטוריני (אנ')
קפטן המחוז - מרקו ניקוליני
סנגלסנגל  סנגל נשיא - מאקי סאל
סנט וינסנט והגרנדיניםסנט וינסנט והגרנדינים  סנט וינסנט והגרנדינים מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - סוזן דוגאן (אנ')
ראש ממשלה - רלף גונזלבס
סנט לוסיהסנט לוסיה  סנט לוסיה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - פיליפ פייר
מושל כללי - סר נוויל סנאק (אנ')
סנט קיטס ונוויססנט קיטס ונוויס  סנט קיטס ונוויס מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - סר טאפלי סיטון (אנ')
ראש ממשלה - טימותי האריס (אנ')
ספרדספרד  ספרד מלך - פליפה השישי ראש ממשלה - פדרו סנצ'ס
סרביהסרביה  סרביה נשיא - אלכסנדר ווצ'יץ' ראש ממשלה - אנה ברנאביץ'
סרי לנקהסרי לנקה  סרי לנקה נשיא - גוטבאיה ראג'פקסה (אנ') ראש ממשלה - מהינדה ראג'פקסה
עומאןעומאן  עומאן סולטאן וראש ממשלה - היית'ם בן טארק אאל סעיד
עיראקעיראק  עיראק נשיא - ברהם צאלח ראש ממשלה - מוסטפא אל-כאזמי
ערב הסעודיתערב הסעודית  ערב הסעודית מלך - סלמאן נסיך יורש עצר - מוחמד בן סלמאן אאל סעוד
פוליןפולין  פולין נשיא - אנדז'יי דודה ראש ממשלה - מטאוש מורבייצקי
פורטוגלפורטוגל  פורטוגל נשיא - מרסלו רבלו דה סוזה ראש ממשלה - אנטוניו קושטה
פיג'יפיג'י  פיג'י נשיא - ג'ורג' קונורוט ראש ממשלה - פרנק ביינימרמה (אנ')
פינלנדפינלנד  פינלנד נשיא - סאולי ניניסטה ראש ממשלה - סאנה מרין
פלאופלאו  פלאו נשיא - סורנגל ויפס ג'וניור
פנמהפנמה  פנמה נשיא - לאורנטינו קורטיזו
פפואה גינאה החדשהפפואה גינאה החדשה  פפואה גינאה החדשה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - בוב דאדאה (אנ')
ראש ממשלה - ג'יימס מרפה
פקיסטןפקיסטן  פקיסטן נשיא - עאריף עלוי ראש ממשלה - עימראן ח'אן
פרגוואיפרגוואי  פרגוואי נשיא - מריו אבדו בניטס
פרופרו  פרו נשיא בפועל - פרנסיסקו סגסטי (אנ') ראשת ממשלה - ויולטה ברמודז
צ'אדצ'אד  צ'אד ראש מועצת המעבר הלאומית - מחמוד דבי איטנו
צ'ילהצ'ילה  צ'ילה נשיא - סבסטיאן פיניירה
צ'כיהצ'כיה  צ'כיה נשיא - מילוש זמאן ראש ממשלה - אנדריי באביש
צרפתצרפת  צרפת נשיא - עמנואל מקרון ראש ממשלה - ז'אן קסטקס
קובהקובה  קובה מזכיר ראשון של המפלגה הקומוניסטית - מיגל דיאס-קאנל
נשיא - מיגל דיאס-קאנל ראש ממשלה - מנואל מררו קרוס (אנ')
קולומביהקולומביה  קולומביה נשיא - איוואן דוקה
קומורוקומורו  קומורו נשיא - אזאלי אסומאני
קוסטה ריקהקוסטה ריקה  קוסטה ריקה נשיא - קרלוס אלברדו קסאדה
קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית  קוריאה הדרומית נשיא - מון ג'יאה-אין ראש ממשלה - הונג נם-קי (אנ')
קוריאה הצפוניתקוריאה הצפונית  קוריאה הצפונית המנהיג העליון וראש מפלגת הפועלים - קים ג'ונג-און
ראש נשיאות הרכב האנשים העליון - צ'ו ריונג-האי ראש הקבינט הצפון קוריאני - קים ג'אה-ריונג
קזחסטןקזחסטן  קזחסטן ראש מועצת הביטחון של קזחסטן - נורסולטן נזרבייב
נשיא - קאסים-ג'ומארט טוקאייב ראש ממשלה - אסקר ממין
קטר (מדינה)קטר (מדינה)  קטר אמיר - שייח' תמים בן חמד אאל ת'אני ראש ממשלה - שייח' ח'אלד בן ח'ליפה בן עבד אל-עזיז אאל ת'אני
קירגיזסטןקירגיזסטן  קירגיזסטן נשיא - סאדיר ג'פארוב ראש ממשלה - אקילבק ג'פרוב (אנ')
קיריבטיקיריבטי  קיריבטי נשיא - טאנטי מאמאו
קמבודיהקמבודיה  קמבודיה מלך - נורודום סיהאמוני ראש ממשלה - הון סן
קמרוןקמרון  קמרון נשיא - פול בייה ראש ממשלה - ז'וזף נגוטה (אנ')
קנדהקנדה  קנדה מלכה - אליזבת השנייה
מושלת כללית - מרי סיימון
ראש ממשלה - ג'סטין טרודו
קניהקניה  קניה נשיא - אוהורו קניאטה
קפריסיןקפריסין  קפריסין נשיא - ניקוס אנסטסיאדיס
קרואטיהקרואטיה  קרואטיה נשיא - זוראן מילנוביץ' ראש ממשלה - אנדריי פלנקוביץ'
רואנדהרואנדה  רואנדה נשיא - פול קגאמה ראש ממשלה - אדוארד נגירנטה (אנ')
רומניהרומניה  רומניה נשיא - קלאוס יוהאניס ראש ממשלה בפועל - ניקולאיה צ'וקה
רוסיהרוסיה  רוסיה נשיא - ולדימיר פוטין ראש ממשלה - מיכאיל מישוסטין
שוודיהשוודיה  שוודיה מלך - קרל השישה עשר גוסטב ראש ממשלה - סטפן לוון
שווייץשווייץ  שווייץ מועצת הברית
נשיא - גי פרמלן
סגן נשיא - איניאציו קאסיס; אולי מאורר, אלן ברסה, סימונטה סומרוגה, קארין קלר-סוטר, ויולה אמהרד - כחברים במועצת הברית
תאילנדתאילנד  תאילנד מלך - ראמה העשירי ראש ממשלה - פריות צ'אן-אוצ'ה
תוניסיהתוניסיה  תוניסיה נשיא - קייס סעיד ראש ממשלה - הישאם משישי
תימןתימן  תימן נשיא - עבד רבו מנסור האדי ראש ממשלה - מעין עבד אל-מאלכ סעיד

טריטוריות אחרות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מדינה ראש המדינה ראש הרשות המבצעת
אבחזיהאבחזיה  אבחזיה נשיא - אסלן בז'ניה ראש ממשלה - אלכסנדר אנקבב
איי קוקאיי קוק  איי קוק מלכה - אליזבת השנייה
נציג המלכה - טום מרסטרס (אנ')
ראש ממשלה - מארק בראון (אנ')
דרום אוסטיהדרום אוסטיה  דרום אוסטיה נשיא - אנטולי ביבילוב (אנ') ראש הממשלה - גנדי בקוייב (אנ')
הרפובליקה העממית של דונצקהרפובליקה העממית של דונצק  הרפובליקה העממית של דונצק ראש הרפובליקה - דניס פושילין (אנ') ראש הממשלה - אלכסנדר אננצ'נקו (אנ')
הרפובליקה העממית של לוהנסקהרפובליקה העממית של לוהנסק  הרפובליקה העממית של לוהנסק ראש הרפובליקה - לאוניד פסצ'ניק (אנ') ראש המששלה - סרגיי קוזלוב (אנ')
הרשות הפלסטיניתהרשות הפלסטינית  הרשות הפלסטינית נשיא - מחמוד עבאס ראש ממשלה - מוחמד אשתייה
טאיוואןטאיוואן  טאיוואן נשיאה - צאי אינג-ון ראש ממשלה - סו ג'נצ'אנג (אנ')
טרנסניסטריהטרנסניסטריה  טרנסניסטריה נשיא - ואדים קרסנוסלסקי (אנ') ראש ממשלה - אלכסנדר מרטינוב (אנ')
נגורנו קרבאךנגורנו קרבאך  נגורנו קרבאך נשיא - אראיק הארטיוניאן
ניואהניואה  ניואה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - דיים (אנ') פטסי רדי
פרמייר - דלטון טגלאגי
סהרה המערביתסהרה המערבית  סהרה המערבית נשיא - בראהים ע'אלי ראש הממשלה - בושראיה חמודי ביון (אנ')
סומלילנדסומלילנד  סומלילנד נשיא - מוסא ביחי עבדי (אנ')
צפון קפריסיןצפון קפריסין  צפון קפריסין נשיא - ארסין טטר (אנ') ראש הממשלה בפועל - ארסן סאנר (אנ')
קוסובוקוסובו  קוסובו נשיא בפועל - גלאוק קוניופצה ראש ממשלה - אלבין קורטי