שיחה:יום מרטין לותר קינג

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

ארבעת החגים הפדרליים המציינים מאורע הקשור לאדם יחיד[עריכת קוד מקור]

אני לא כל כך מסכימה עם המשפט "זהו אחד מארבעת החגים הפדרליים המציינים מאורע הקשור לאדם יחיד (שלושת האחרים הם חג המולד, יום קולומבוס ויום וושינגטון)."

  • אין יותר "יום וושינגטון". מה שפעם היה יום וושינגטון ויום לינקולן חובר יחד ליום הנשיאים (ראו en:Presidents Day (United States))
  • חג המולד הוא חג פדרלי לא לחגוג את ישו, אלא בגלל שהוא חג נוצרי.
  • יום קולומבוס אכן יום לחגוג אדם יחיד.
למיטב ידיעתי, יום הנשיאים הוא שם עממי חדש יחסית ליום המציין את הולדתו של וושינגטון לפי חוק פדרלי. חג המולד הוא חג שנקבע באותו החוק מציין מאורע הקשור לאדם יחיד ולכן איני מבין את ההערה. ‏ PRRP שו"ת 22:03, 27 בינואר 2008 (IST)[תגובה]
לא. יום הנשיאים החליף את שני החגים, יום ההולדת של לינקלן, ויום ההולדת של וושינגטון, והוחלט שזה יהייה יום לציין את תרומתם של כל הנשיאים.
מה שאני ניסיתי לומר לגבי חג המולד הוא שהוא למעשה חג נוצרי. מבחינה זאת, מכייון שהנצרות מבוססת על ישו, כל חג נוצרי קשור לאדם יחיד, כך שזאת הערה לא כל כך מדוייקת. גלידה וקרמבו 16:09, 7 בפברואר 2008 (IST)[תגובה]
האמת היא שהיא צודקת - חג המולד ממש לא קשור לרשימה הזאת. תמרה שיחה 03:34, 19 בינואר 2020 (IST)[תגובה]

משוב מ-22 בנובמבר 2011[עריכת קוד מקור]

יום מרטין לותר קינג (אנגלית: Martin Luther King Day) הוא יום חג לאומי בארצות הברית, המציין את הולדתו של הכומר האפרו-אמריקאי מרטין לותר קינג ג'וניור. נחגג ביום שני השלישי בחודש ינואר, בסמוך ליום הולדתו האמיתי של קינג (15 בינואר). זהו אחד מארבעת החגים הפדרליים המציינים מאורע הקשור לאדם יחיד (שלושת האחרים הם חג המולד, יום קולומבוס ויום וושינגטון שהפך דה פקטו ליום הנשיאים).

קינג היה הדובר הראשי של התנועה לזכויות האזרח, אשר מחתה נגד אפליה על רקע גזעי במשפט הפדרלי והמדינתי, ודגל במאבק בלתי אלים. נרצח בשנת 1968. המערכה למען הכרה בחג פדרלי לכבודו של קינג החלה זמן קצר לאחר הרצח. נציג מדינת מישיגן בבית הנבחרים מטעם המפלגה הדמוקרטית, ג'ון קוניירס, הגיש הצעת חוק להכרה בחג לאומי, תוך הדגשת פעילותו של קינג למען ארגוני עובדים. מרכז קינג החל לגייס תמיכה ביוזמה בקרב הציבור בכללותו. במסגרת המערכה למען הכרה ביום חג מיוחד ביצע הזמר סטיבי וונדר בשנת 1980 את השיר Happy Birthday לכבודו של קינג ובשנת 1981 ארגן מסיבת עיתונאים גדולה לכבודו תחת הכותרת Rally for Peace. שש מיליון חתימות נאספו על עצומה למען חקיקת חוק מתאים.

רונלד רייגן חתם על החוק שהכיר ביום חג זה ב-2 בנובמבר 1983, והוא נחוג לראשונה ב-20 בינואר 1986. תחילה, חלק מהמדינות הסתייגו מקיום החג לכבודו של קינג והשתמשו בכינויים אחרים או שילבו אותו בחגים אחרים. הפעם הראשונה שבה החג נחוג באופן רשמי בכל 50 המדינות הייתה בשנת 2000. 80.230.18.175 16:28, 22 בנובמבר 2011 (IST)[תגובה]