שיחה:כאמיל חוסיין אפנדי
הוספת נושאמה זאת אומרת לבנונים? הנ"ל היה ונשאר (עד מותו ב-1948) תושב חלסה (כיום קרית שמונה). יכול להיות שהיה מוכן להגדיר עצמו כסורי (שכן בתקופה ההיא זו הייתה הגדרת השטח שכלל גם את לבנון וארץ ישראל המזרחית והמערבית) אבל לבנוני? אביהו - שיחה 18:59, 4 ספטמבר 2005 (UTC)
טעויות בערך
[עריכת קוד מקור]אין בידי את ספרו של נקדימון רוגל אבל לפי מה שאני זוכר התאור על חייו לאחר מאורעות תל חי היה שונה לגמרי. המיתוס שצמח סביב תל-חי רדף אותו עד יומו האחרון והוא חשש לחייו ולכן הפך למשת"פ של ההגנה (ממש בניגוד לכתוב בערך). את מותו הוא מצא מידי הסורים שחשפו אותו כסוכן ישראלי! אביהו 23:13, 12 בספטמבר 2006 (IDT)
האפנדי כאמל חוסיין - אחרית דבר
[עריכת קוד מקור]קרא בספר "עלילות 'גדוד העבודה'" (הוצאת קיבוץ עין-חרוד מאוחד) סיפורו של פסח בר-אדון עמודים 63, 64.- סיפור מעניין מאוד על האפנדי כאמל חוסיין.
כמאל אפנדי תמך ביהודים
[עריכת קוד מקור]ככל הידוע לי כמאל אפנדי נרצח ב 1948 על רקע העזרה ליהודים. הוא נדחף לפעילות תקיפה נגד הצרפתים בחצר תל חי, כי כבר אז הואשם בנטיה למען היהודים. עמו בכח היו מבני משפחתו, אם אינני טועה, בן דודו. הוא אשר היה בעלייית הגג עם דבורה דרכלר. ההצגה היתה למען הסר חשד מעצמו. התגלגלות העניינים כנראה בניגוד לכוונותיו. מאוחר יותר נכתב מחזה בדיוני ע"י סופר לבנוני ציוני המספר את יחסי החברות בין טרומפלדור לבין אפנדי אלולא קרב זה. מיותר לציין שהמחזה זכה להצלחה בקרב יהודי אמריקה ולהתנגדות בקרב הערבים. שאולי.
שאולי צודק, והערך בהחלט טעון תיקון. ספרו של נקדימון רוגל מתאר את כאמל אפנדי כפעיל ציוני בכיר - לפני ואחרי מאורעות תל-חי. הוא השתתף בהקמת ישובים עבריים ושמר עליהם, בילה עם יהודים בטבריה, וכו'. בין השאר, רוגל מתאר שכאמיל אפנדי הוזמן למסיבת יום הולדתו (השבעים?) של חיים מרגליות-קלווריסקי, שהתקיימה בכפר גלעדי, אבל חברי כפר גלעדי זכרו לו את העניין הזה של תל-חי, ולא נתנו לו להיכנס. למיטב זכרוני, רוגל אינו מתייחס לעניין חשוב אחד - כל-כך הרבה יהודים ניהלו איתו כל-כך הרבה קשרים, אבל נראה שבמשך כמעט שלושים שנה אף אחד מהם לא ניהל איתו שיחת נפש ותיעד למען ההיסטוריה את גירסתו לקרב תל-חי. במקום זה עסקו אז, ועוסקים עד היום, בספקולציות לגבי המניעים שלו א 158 - שיחה 22:00, 29 בינואר 2011 (IST)
ערך מגמתי ולא נכון, חסרים המון פרטים
[עריכת קוד מקור]הערך מגמתי מאוד ומציג את כאמל חסיין בצורה לא הוגנת ולא נכונה היסטורית. הסיפור של קרב תל חי מגמתי במיוחד ומשרת נרטיב ימני-לאומני. כאמל פעל רבות מול הגורמים היהודיים ובעיקר מול יוסף נחמני על מנת לחזק את הקשר בין היהודים לערבים באיזור ולאחר מלחמת העצמאות ביקש שלא יגרשו אותו מחלסה וממש התחנן לאחר שקיבל איומים על חייו. יוסף נחמני שהעביר את בקשותיו לדוד בן גוריון חזר עם תשובה שלילית ולאחר מספר ביקורים בארץ נרצח ב1949 באזור הרי הלבנון!46.116.90.82 18:12, 19 בנובמבר 2015 (IST)
משוב מ-7 באוגוסט 2020
[עריכת קוד מקור]ברטה מורנו שהיתה אז בת 16 ולמדה להיות אחות בבית החולים הסקוטי בטבריה (לימים מיילדת בבית חולים פורייה) היתה ידידתו הקרובה של כאמל אפנדי.היא סיפרה על טיוליה עימו במכוניתו. לאחר ארועי תל חי שאלה אותו מדוע ירה בטרומפלדור והוא הםביר שהעריץ את טרומפלדור אך כשירדו מן העליה לחפש צרפתים נשמעה הצעקה של דבורה דרכלר "אוסיה לקחו לי את האקדח" וטרומפלדור ניסה לשלוף את נשקו ולכאמל לא היתה ברירה אלא להתגונן109.186.9.163 12:20, 7 באוגוסט 2020 (IDT)
- וראו גם עדותו של שמואל אבידן ממטולה (סיפרי מטולה חלק ב', הסיפור הארוך מתחיל ב-9:23 דקות לאחר התחלת הסרטון), בזמן שכאמל חוסיין הסיע בלילה את אביו ואמו מראש פינה לטבריה (כדי שאמו תלד אותו), כאמל חוסיין סיפר לאביו את שאירע בתל חי. לגירסתו, כמאל חוסיין ניסה יחד עם טרומפלדור להפסיק את האש שנורתה בחצר תל חי.אודי - שיחה 21:33, 16 באוקטובר 2021 (IDT)
שכתוב הערך
[עריכת קוד מקור]לא ברור על סמך נכתבו ההגיגים בערך הזה, אבל דרוש שיכתוב לדעתי. התחלתי עם הרחבת ההקדמה. אין ספק לגבי העובדה שמדובר בתקרית אש וכי כאמל היה ביחסים טובים עם היישוב ועם הבריטים. כולל התערבות של שרתוק ובן גוריון. ―Ommnia (שיחה | תרומות | מונה) לא חתם
העברת הערך ל "כאמל חוסיין"
[עריכת קוד מקור]לדעתי ראוי לשנות את שם הערך כפי שמופיע ברוב המאמרים שמתייחסים אליו ―Ommnia (שיחה | תרומות | מונה) לא חתם
הקובץ הבא מוויקישיתוף שמשמש בדף הזה או בפריט הוויקינתונים שלו הועמד למחיקה מהירה
[עריכת קוד מקור]הקובץ הבא מוויקישיתוף שמשמש בדף הזה או בפריט הוויקינתונים שלו הועמד למחיקה מהירה:
באפשרותך לראות את הסיבה למחיקה בדף תיאור הקובץ המקושרים לעיל. —Community Tech bot - שיחה 14:22, 1 בפברואר 2022 (IST)