שרלוק ג'וניור
| בימוי | באסטר קיטון |
|---|---|
| הופק בידי |
ג'וזף שנק, באסטר קיטון |
| תסריט |
קליד ברוקמן, Jean Havez, Joseph A. Mitchell |
| עריכה |
באסטר קיטון |
| שחקנים ראשיים |
באסטר קיטון Ward Crane ג'ו קיטון Kathryn McGuire Kewpie Morgan |
| צילום |
Byron Houck, Elgin Lessley |
| עיצוב תלבושות |
Clare West |
| מדינה |
|
| חברת הפקה | Metro Pictures |
| חברה מפיצה | מטרו גולדווין מאייר |
| שיטת הפצה |
וידאו על פי דרישה |
| הקרנת בכורה | 21 באפריל 1924 |
| משך הקרנה | 45 דקות |
| שפת הסרט | אילם (כתוביות באנגלית) |
| סוגה | סרט אילם, סרט קומדיה, סרט רומנטי |
| דף הסרט ב־IMDb | |
שרלוק ג'וניור (באנגלית: .Sherlock Jr) הוא סרט קומדיה אילם אמריקאי משנת 1924 בבימויו ובכיכובו של באסטר קיטון.
הסרט נחשב לאחד מסרטיו הידועים של קיטון, ובשנת 1991 נבחר לשימור בארכיון הסרטים הלאומי של ארצות הברית על ידי ספריית הקונגרס כסרט בעל משמעו "תרבותית, היסטורית או אסתטית".[1] מכון הסרטים האמריקאי דירג את הסרט במקום ה-62 ברשימת הקומדיות הטובות ביותר בכל הזמנים. (אנ') שם הסרט מתייחס לבלש הספרותי שרלוק הולמס.
עלילה
[עריכת קוד מקור | עריכה]באסטר קיטון מגלם מקרין בבית קולנוע שעובד גם בתור בלש חובב. כשהקולנוע ריק, הוא קורא את הספר "איך להיות בלש". הוא מאוהב בנערה (קתרין מגווייר) אך יש לה מחזר נוסף שמתחרה איתו, השייח' המקומי (וורד קריין). לשניהם אין הרבה כסף. הוא מוצא שטר של דולר בפח שאסף בלובי. הוא לוקח אותו ומוסיף אותו ל-2 הדולרים שיש לו. אישה מגיעה ואומרת שהיא הפסידה דולר. הוא מחזיר אותו. אבל אז אישה זקנה ועצובה אומרת גם שהיא הפסידה דולר, אז הוא נותן גם אותו, ומשאיר לעצמו דולר אחד. גבר מגיע ומחפש בפח ומוצא ארנק מלא כסף. המקרין קונה קופסת שוקולדים של דולר אחד, כל מה שהוא יכול להרשות לעצמו, ומשנה את המחיר ל-4 דולר לפני שהוא נותן אותה לאישה שהוא אוהב בביתה. מאוחר יותר הוא נותן לה טבעת.
השייח' נכנס לבית, גונב את שעון הכיס של אביה של הילדה (ג'ו קיטון) ומשכן אותו תמורת 4 דולר. עם הכסף הוא קונה קופסת שוקולדים בשווי 3 דולר עבור הילדה. כאשר האב מבחין ששעונו אבוד, השייח' מחליק את שטר המשכון לכיסו של המקרין מבלי משים. המקרין מציע לפתור את הפשע, אך כאשר שטר המשכון נמצא בכיסו, הוא מגורש מהבית. כאשר השייח' עוזב, המקרין עוקב אחר כל תנועה שלו. השייח' נפתר ממנו בכך שהוא סוגר אותו בקרון רכבת. מאוחר יותר, הנערה לוקחת את שטר המשכון למשכון ומבקשת ממנו לתאר מי משכן אותו. הוא מצביע על השייח', שעומד בחוץ.
בזמן הקרנת סרט (שפורסם בלובי בשם "לבבות ופנינים") על גניבת שרשרת פנינים, המקרין נרדם וחולם שהוא נכנס לסרט כבלש, שרלוק ג'וניור. השחקנים האחרים מוחלפים על ידי מכרים של המקרין, כאשר השייח' לוקח על עצמו את תפקיד הנבל. החלום מתחיל בגניבה שבוצעה על ידי הנבל בעזרת המשרת. אביה של הילדה קורא לבלש הגדול בעולם ושרלוק ג'וניור מגיע.
מחשש שיתפסו אותם, הנבל והמשרת מנסים להרוג את שרלוק ג'וניור באמצעות מספר מלכודות, רעל ומשחק ביליארד מורכב עם כדור 13 מתפוצץ. כאשר אלה נכשלים, הנבל והמשרת מנסים להימלט. שרלוק ג'וניור עוקב אחריהם למחסן אך נמצא בנחיתות מספרית על ידי הכנופיה לה מכר הנבל את השרשרת. במהלך העימות, שרלוק ג'וניור מגלה שהם חטפו את הנערה. בעזרת עוזרתו, ג'ילט, שרלוק ג'וניור מצליח להציל את הנערה, ולאחר מרדף מכוניות, מצליח להביס את הכנופיה.
כשהוא מתעורר, הנערה מופיעה כדי לספר לו שהיא ואביה גילו את זהותו של הגנב האמיתי לאחר שהלכה לחנות המשכון כדי לראות מי באמת משכן את שעון הכיס. בזמן שסצנת פיוס מוקרנת על המסך, המקרין מחקה את התנהגותו הרומנטית של השחקן.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]
"שרלוק ג'וניור", במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)
"שרלוק ג'וניור", באתר AllMovie (באנגלית)
"שרלוק ג'וניור", באתר Rotten Tomatoes (באנגלית)- "שרלוק ג'וניור", תסריט הסרט באתר Scripts.com (באנגלית)
"שרלוק ג'וניור", במסד הנתונים הקולנועיים KinoPoisk (ברוסית)
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ↑ Sherlock, Jr. (1924) - Overview - TCM.com, Turner Classic Movies