לדלג לתוכן

AVG (תוכנה)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
AVG
מפתח AVG
מחזור חיים 1991–הווה (כ־33 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
גרסה אחרונה 24.8.9372 (21 באוגוסט 2024) עריכת הנתון בוויקינתונים
מערכת הפעלה חלונות, OS X, לינוקס, FreeBSD
סוג רישיון תוכנה חינמית
קטגוריה אנטי-וירוס
http://free.avg.com/ww-en/homepage
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Anti-Virus Guard (ראשי תיבות AVG, מאנגלית: שומר אנטי-וירוס) היא תוכנת אנטי-וירוס ובטיחות אינטרנט התומכת בפלטפורמות המחשוב: Microsoft Windows, לינוקס, OS X ו-FreeBSD ופותחה על ידי טכנולוגיות AVG (בעבר נקראה Grisoft).

ב-7 ביולי 2016 פורסם על מכירת חברת AVG לחברת Avast Software (מפתחת avast!) תמורת סכום של 1.3 מיליארד דולר[1].

ערך מורחב – AVG

המותג AVG הוא המוצר הראשון של חברת Grisoft, השם הוא ראשי התיבות של "Anti-Virus Guard" (באנגלית: שומר אנטי-וירוס). התוכנה הושקה לראשונה בצ'כוסלובקיה. בשנת 1997, הרישיונות הראשונים לתוכנה נמכרו בגרמניה ובבריטניה. AVG הוצג בארצות הברית ב-1998.

המהדורה החינמית של AVG עזרה לעורר מודעות ולפרסום קו המוצר. בשנת 2006, עם רכישת חברת התכנות הגרמנית ewido Networks המתמחה בתוכנות אנטי-וירוס, חבילת האבטחה של AVG גדלה וכללה תוכנת אנטי-ריגול. באותה השנה חברת Microsoft הודיעה שרכיבי AVG יהיו זמינים ישירות במערכת ההפעלה Windows Vista.

בינואר 2009, טכנולוגיות AVG רכשה את Sana Security, מפתחת תוכנת מניעת גנבות זהות. התוכנה שולבה במגוון מוצרי האבטחה של AVG שהושקו במרץ 2009.

על פי טכנולוגיות AVG, מעל 106 מיליון משתמשים מחזיקים בתוכנת האנטי-וירוס AVG, כולל המשתמשים במהדורה החינמית.

גרסאות עבור מערכות הפעלה של Windows

[עריכת קוד מקור | עריכה]

טכנולוגיות AVG מספקת מספר מוצרי AVG המתאימים למערכות הפעלה Windows 2000 והלאה. בנוסף החברה מספקת את התוכנה במגוון גרסאות עבור מערכות הפעלה שונות כמו לינוקס, FreeBSD ולאחרונה Mac OS X. גרסת 9.0 של תוכנת האנטי-וירוס זמינה במהדורות חינמיות ומסחריות. AVG 9.0 כוללת תוכנה להגנת גנבת זהות מאז עסקת שותפות עם חברת Intersections. עוד בתוכנה: Resident Shield, חומת אש ומודולי הגנת זהות. מרכיב ה-LinkScanner שבתוכנה שופר כדי לצמצם איומי פישינג. גרסה 9 הייתה הגרסה האחרונה שתמכה במערכת ההפעלה Windows 2000.

המהדורה החינמית של AVG פרסמה בתוכה בעבר את המהדורה הלא-חינמית של AVG אנטי-וירוס ו-AVG אבטחת אינטרנט באמצעות פרסומות פופ-אפ, הטוענות לספק רמות יותר מקיפות של הגנה. משתמשי AVG אנטי-וירוס בגרסת 8.5 כעת גם כפופים לקמפיין פרסומות פופ-אפ עבור "שדרוג מומלץ" של AVG אבטחת אינטרנט.

כל הגרסאות של מוצרי AVG, למעט המהדורה החינמית של AVG Anti-Rootkit, תואמים לגרסאות 64-ביט של ווינדוס.

גרסאות עבור מערכות הפעלה של FreeBSD\לינוקס

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בפעם הראשונה בגרסה 7.5, טכנולוגיות AVG מספקת פתרון למערכות הפעלה FreeBSD. טכנולוגיות AVG שילבה גלאי דואר-זבל בנוסף לגלאי וירוסים עבור לינוקס\FreeBSD.

אבטחת נייד

[עריכת קוד מקור | עריכה]

עבור אנדרואיד

[עריכת קוד מקור | עריכה]

תוכנת אנטי-וירוס והגנה לאנדרואיד מגיעה בגרסת טלפון חכם או בגרסת טאבלט. לכל גרסה ישנה המדרגה הבסיסית אשר מופצת בחינם, והמדרגה המתקדמת הנרכשת בתשלום על ידי המשתמשים. לטובת הגנת פרטיות מציעה AVG את AVG PrivacyFix ואת כספת AVG עבור אנדרואיד.

  • AVG בטיחות משפחתית
  • AVG PrivacyFix
  • AVG דפדפן בטוח
  • כספת AVG עבור iOS

Multimi הוא פרויקט משותף של AVG וחברת הסטארט-אפ הישראלית Zbang, ה-Multimi הוא יישום חינמי עבור שולחן עבודה של ווינדוס ו-iPad העוזר לארגן ולשתף תכנים בין תיבת הדואר הנכנס, רשתות חברתיות, לוחות שנה ואלבומי מדיה.

AVG PC TuneUp הוא יישום המיועד להגביר את מהירות המחשב על ידי הסרת קבצים שעלולים להאט את מערכת ההפעלה וייעול של חלק מהגדרותיו. אם משתמש לא רוכש את מוצר זה כאשר הוא רוכש את מוצר האנטי-וירוס, AVG מיד תציג בתוכנה פרסומות פופ-אפ כדי לעודד אותו לרכוש את המוצר.

נכון לשנת 2014, יש מספר דיווחים שראשיתם בשנת 2012 הטוענים שסרגל הכלים SafeGuard מאת AVG מתקין עצמו ללא הסכמת המשתמש, כתופעת לוואי של התקנת יישומים אחרים. סרגל הכלים כנראה עלול לגרום לבעיות משמעותיות בזיכרון RAM. ברגע שמותקן, סרגל הכלים כמעט בלתי אפשרי להסרה: אופציית ההסרה שלו לא מתפקדת. יש הרבה דיונים ופרסומי בלוגים המתארים הליכים מורכבים עבור הסרת סרגל הכלים של AVG עם תוצאות מעורבות.

המהדורה החינמית של AVG אנטי-וירוס גרסת 2012 נבחרה על ידי עורכי מגזיני מחשבים לזוכה בקטגוריית האנטי-וירוס. AVG אנטי-וירוס גרסת 2013 דורג 5 מתוך 5 כוכבים מאתר Download.com מאת CNET. האנטי-וירוס גרסת 2014 דורג 4.5 מתוך 5 כוכבים באתר Download.com.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ עומר כביר ורפאל קאהאן, Avast רוכשת את המתחרה AVG תמורה 1.3 מיליארד דולר, באתר כלכליסט, 7 ביולי 2016