Dark web
המונח Dark web (בתרגום חופשי לעברית: הרשת האפלה) מתייחס לתוכן של ה-World Wide Web אשר קיים ברשתות darknet המשתמשות באינטרנט הציבורי, אך ניתן לגשת אליו רק באמצעות תוכנה ספציפית או הרשאת גישה מיוחדת.[1][2]
ה-Dark web הוא חלק קטן מהרשת העמוקה, אשר כולל תוכן שאינו ממופה ונגיש ממנועי החיפוש באינטרנט.
מבחינה טכנית, רוב הרשתות ב-Dark web משתמשות בטכנולוגיית peer-to-peer (כגון רשת I2P), או מספר שרתי פרוקסי (כגון רשת TOR). משום שרשתות ה-Dark web מאפשרות למשתמשים בהם לפעול באופן אנונימי, רשתות אלו יעילות במיוחד להפצה וקבלת מידע עבור אנשים שחיים במדינות בהם קיימת צנזורה הדוקה, או במשטרים עם דיקטטורה. מצד השני רשתות ה-Dark web נמצאות גם בשימוש נרחב בקרב עבריינים, אשר משתמשים בהם על מנת לסחור במוצרים לא חוקיים (כגון נשק, סמים, מידע על כרטיסי אשראי, פורנוגרפיית ילדים, וכו'). המטבע שמשמש עבריינים לביצוע מסחר בלתי חוקי ב-Dark web הוא לרוב ביטקוין, אשר מבטיח את השמירה על האנונימיות של האנשים שמעורבים בעסקות. כמו כן רשתות ה-Dark web נמצאים גם בשימוש של האקרים.
טרמינולוגיה[עריכת קוד מקור | עריכה]
לעיתים קרובות מתבלבלים בין האינטרנט האפל לאינטרנט העמוק, חלקי האינטרנט אשר אינם ממופים על ידי מנועי חיפוש. הבלבול הזה התחיל מאז 2009 לפחות. [דרוש מקור]
ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- ^ Greenberg, Andy (19 בנובמבר 2014). "Hacker Lexicon: What Is the dark web?". Wired. ארכיון מ-30 באוגוסט 2015. נבדק ב-27 באוגוסט 2015.
{{cite news}}
: (עזרה) - ^ Egan, Matt (12 בינואר 2015). "What is the dark web? How to access the dark website – How to turn out the lights and access the dark web (and why you might want to)". אורכב מ-המקור ב-2015-06-19. נבדק ב-18 ביוני 2015.
{{cite news}}
: (עזרה)