לדלג לתוכן

The Elder Scrolls III: Morrowind

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מגילות הקדמונים: מורווינד
The Elder Scrolls III: Morrowind
עטיפת המשחק
עטיפת המשחק
כללי
תאריך הוצאה Microsoft Windows
NA1 במאי 2002
EU2 במאי 2002
Xbox
NA6 ביוני 2002
EU2 בנובמבר 2002
סוגה משחק תפקידים ממוחשב
פיתוח Bethesda Game Studios
הוצאה לאור Bethesda Softworks
ארץ מקור ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
הפצה Bethesda Softworks
יוביסופט (אירופה)
עיצוב מתיו קארופנו
סדרה The Elder Scrolls
הערות מערכת הפעלה מינימלית: Windows 98
דרישות תוכנה
גרסה 1.6.1820 (יצאה ב-10 ביולי 2003)[1]
מנוע משחק NetImmerse
מצבי משחק שחקן יחיד
דירוג T ‏(ESRB)[2][3]
12 ‏(PEGI)[4]
פלטפורמות Microsoft Windows
Xbox
מדיה CD, הורדה דיגיטלית
המשחק הקודם The Elder Scrolls II: Daggerfall
המשחק הבא The Elder Scrolls IV: Oblivion
דרישות מערכת
מעבד מינימום: Intel Pentium 3 או Intel Celeron 500MHz או המקבילים אליהם של AMD
מומלץ: Intel Pentium 3 800MHz או המקביל אליו של AMD
זיכרון מינימום: 128MB
מומלץ: 256MB
כרטיס מסך מינימום: בעל זיכרון וידאו של 32MB ותמיכה ב-DirectX 8.1
מומלץ: Nvidia GeForce 2 GTS או ATI Radeon 7500
מקום פנוי 1GB
מערכת קול תומכת ב-DirectX
בקרים מקלדת ועכבר, ג'ויסטיק
אתר רשמי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
אחד ממגדלי הקוסמים של בית טלווני

The Elder Scrolls III: Morrowindעברית: מגילות הקדמונים: מורווינד) הוא משחק וידאו מסוגת תפקידים שפותח על ידי שפותח בידי Bethesda Game Studios והופץ על ידי Bethesda Softworks ב-1 במאי 2002 למחשב האישי וב-6 ביוני 2002 לקונסולת המשחקים Xbox. המשחק מתאפיין בחופש הפעולה הנרחב שהוא נותן לשחקנים בו לבנות ולפתח את הדמות שלהם כרצונם, ולחקור את הארץ בה מתרחש המשחק בצורה חופשית. המשחק זכה להצלחה גדולה. מורווינד הוא המשחק השלישי בסדרת המשחקים The Elder Scrolls המצליחה.

תיאור המשחק

[עריכת קוד מקור | עריכה]

המשחק ממוקם בעולם של שני המשחקים שקדמו לו בסדרה (Arena ו-Daggerfall), וכולו מתרחש באי הגעשי ורדנפל (Vvardenfell) השייכת לממלכת מורווינד - ממלכתם של האלפים האפלים - שביבשת טמריאל. בדומה למשחקים הקודמים בסדרה, השחקן מתחיל את המשחק כדמות אנונימית לחלוטין שזהותה ועברה לא ידועים. כל שידוע הוא כי הגיבור היה אסיר של האימפריה השולטת ביבשת, ובמצוות הקיסר הובא לאי ושוחרר שם. בהדרגה מגלה הדמות את הסיבות להבאתה לאי ואת התפקיד שהיא מיועדת לשחק במשחקי הכוחות שבו.

העלילה המרכזית של המשחק, שחושפת בפני השחקן את גורל הדמות שהוא משחק, היא ליניארית באופיה ומתבססת על סדרה של משימות שיש לבצע כדי לסיימה. עם זאת, השחקן אינו מחויב למשימות אלו ויכול לעשות כל מה שברצונו בכל שלב של המשחק.

במשחק הושם דגש על רוחב יריעה ועושר בפרטים. האי שבו מתרחש המשחק הוא גדול יחסית ומכיל מספר רב של ערים ואזורים שונים, ומספר עצום של מבוכים שניתן לחקור - החל ממערות וקטקומבות וכלה במבצרים נטושים של האלפים האפלים והגמדים שחיו ביבשת.

זווית הראייה במשחק היא מגוף ראשון והמשחק מבוסס על גרפיקת תלת-ממד.

למשחק יצאו שתי חבילות הרחבה: Tribunal ו-Bloodmoon. ב-Tribunal הגיבור עובר לעיר הבירה של מורווינד כדי לחפש מתנקשים שמנסים להורגו, והופך מעורב בעימות של האלים החיים ששולטים במורווינד. ב-Bloodmoon הגיבור יוצא לאי שנמצא סמוך לורנדפל, מסייע בהקמת מושבה של האימפריה שם ומסייע לתושבים המקומיים במימוש נבואה עתיקת יומין שלהם.

אחת מהתכונות החשובות של המשחק היא היכולת של השחקנים לתרום לו, לשנות בו דברים וליצור הרפתקאות ועולמות חדשים לגמרי באמצעות כלי העריכה החזק שהגיע יחד עם המשחק (ובאמצעותו נוצר עולם המשחק המקורי).

למשחק יצא משחק המשך הנקרא The Elder Scrolls IV: Oblivion.

כפר המבריחים גנאר מוק

ורדנפל הוא אי געשי הממוקם מצפון מזרח ליבשת טמריאל ומהווה את רובה של הפרובינציה מורווינד. במרכז האי ישנו הר געש גדול הנקרא "ההר האדום". סביב ההר האדום יש אדמות צחיחות הנקראות "אדמות האפר". חלקיו הדרומיים של האי הם הפוריים והמיושבים יותר. בצדו המזרחי חיים בני השבטים הנודדים המכנים את עצמם "שוכני האפר", ומצפון לו נמצא אי קטן בשם שוגוראד. נהוג לחלק את האי לתשעה אזורים גאוגרפיים שונים:

האיים האסקדיים (Ascadian Isles)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

האיים האסקדיים שממוקמים בדרום האי הם אזור פורה וירוק שבו נמצאת עיקר החקלאות של ורדנפל, כמו גם עיר הבירה ויואק. החלק הצפוני של אזור האיים הנמצא ביבשת עצמה מכיל חוות רבות, ואילו החלק הדרומי של האזור שמורכב ממספר איים קטנים המחוברים בגשרים נמצאים האזורים העירוניים - העיר ויואק והמצודה אבונהארט שמכילה את המועצה האימפריאלית השלטת ומהווה את מקום מושבו של הדוכס ודאם דראן, שליט המחוז ונציג האימפריה.

ויואק היא העיר הגדולה על ורנדפל ואחת מהערכים הגדולות במזרח. היא מורכבת ממספר קנטונים - בנייני ענק שבנויים על המים. בעיר נמצא מקום מושבו המרכזי של מקדש הטריבונל וכן ארמונו של האל ויואק, בו הוא מתגורר ועל שמו נקראת העיר.

פרט לויואק ולאבונהארט יש באזור האיים האסקדיים גם את העיר החקלאית סוראן והכפר האימפריאלי החדש פלגיאד.

החוף המריר (The Bitter Coast)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

החוף הדרום מערבי של ורנדפול עשיר בביצות ורובו אינו מיושב. ניתן למצוא בו רק שלוש עיירות חוף קטנות - סיידה ניין, לה אואד וגנאר מוק. החוף השומם על המערות הרבות שבו, הגשמים והערפילים התכופים מהווה גן עדן למבריחים, שבגללם נקרא החוף גם "חוף המבריחים".

החתך המערבי (West Gash)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אזור הרמות שמתפרש מצפון מערב ורדנפל ועד דרומה מכונה "החתך המערבי". אזור זה עשיר במכרות ובעיירות מסחר, כשהגדולה בהן היא בלמורה שנמצאת בקצהו הדרומי של החתך. בלמורה היא העיר השנייה בגודלה בורדנפל אחרי ויואק ומהווה את המושב של בית הלאלו. מצפון לבלמורה ניתן למצוא את עיר הכורים קלדרה, ובקצה הצפוני של החתך נמצאת העיר גניסיס והכפרים הקטנים קוהול ואלד ולות'י.

החוף של אזורה (Azura's Coast)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אזור החוף של אזורה כולל את החוף בחלקו הדרום-מזרחי של ורדנפל, כמו גם את האיים הקטנים הרבים שממזרח לורדנפל. זהו אזור קשה ולא מיושב ברובו, שאין בו כמעט כלל שבילים ורוב התנועה מתבצעת בו על ידי סירות. על החוף עצמו אין יישובים, אך על האיים פזורים מגדלי הקוסמים הרבים השייכים לבית טלווני, ובאי הגדול ביותר מצויה סדרית מורה - עיר המושב של בית טלווני. בקצה הדרום מזרחי ביותר של החוף נמצא המקדש של אזורה, שעל שמו נקרא האזור כולו.

מולאג אמור (Molag Amur)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מולאג אמור ממוקם בחלקו הדרום מזרחי של ורדנפל, מערבה לחוף של אזורה. זהו אזור צחיח וקשה ביותר למעבר, המלא בגבעות תלולות, ואגמי לבה, וסובל מסופות אפר תכופות. האזור לא מיושב והיישוב הקרוב ביותר אליו הוא המבצר של מולאג מאר, שמשמש בתור מקום מנוחה והתארגות לעולים לרגל אל המקדשים שמצויים בהרים שבתוך מולאג אמור.

אדמות המרעה (The Grazelands)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אדמות המרעה שבצפון מזרח ורדנפל הם אזורים שוממים פרט לשבטי שוכני האפר המתגוררים בו ורועים בו את עדריהם. זה אזור פורה שנהנה מגשמים תכופים. אין בו שבילים מסומנים, אך התנועה בו קלה ומהירה.

שאוגוראד (Sheogorad)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

שאוגוראד הוא אי קטן השוכן מצפון לורדנפול, ועל שמו נקרא החבל הכולל את כל האיים הצפוניים של וורפנדל. פרט להתיישבות דגון פל שבקצהו המזרחי הוא שומם למדי, וידוע בחורבות מבצרי הגמדים שבו.

אדמות האפר (The Ashlands)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אזור הממוקם באדמות החרבות שמקיפות את ההר האדום ובפרט ברצועת החוף שבצפון האי, ומתאפיין בסופות אפר (Ash Storms) תדירות ונוכחות ערפדים. זהו ביתם של חלק משבטי שוכני האפר (ה-Ashlanders) - אלפים אפלים השומרים על המסורת ודרך החיים העתיקה של תושבי האי המקוריים. הם מחשיבים את הזרים בשטחם ושלטון האימפריה לאויביהם, ואת האלפים האפלים העירוניים כמנוונים.

ההר האדום (Red Mountain)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ההר האדום שוכן במרכז האי, ומהווה את מקורן של סופות האפר הרבות שבו. האזור שסביב ההר הוא קשה ביותר למעבר והסופות משתוללות בו ללא הרף. אזור זה מאוכלס במפלצות רבות המשרתות את דגות' אור, האל השוכן בהר האדום ונחשב על ידי אנשי האי לשטן ולאויב. סביב אזור ההר האדום כולו נמצאת גדר הרפאים (The Ghostfence) שמטרתה למנוע מהמפלצות לצאת החוצה. המעבר היחיד בגדר נמצא בשער הרפאים (Ghostgate) - מבצר השוכן על הגבול הדרומי של ההר האדום, ומאכלס את טובי החיילים שבורנדפל.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא The Elder Scrolls III: Morrowind בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]